evoracing Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα... Έχω το Kia Clarus του '98 και σήμερα παρατήρησα ότι δεν μου δείχνει την ταχύτητα που πηγαίνω και πόσα χιλιόμετρα κάνω. Ηλεκτρονικό δεν είναι άρα πάμε στην ντίζα (άμα το λέω σωστά). Κοίταξα κάτω από το ταμπλό (στα πετάλια από πάνω) και δεν φαίνεται τίποτα σαν σκληρό καλώδιο, μόνο ηλεκτρικά καλώδια. Στο ταμπλό έχει 3 βίδες, αυτές πρέπει να λύσω για να βγάλω το κοντέρ? άμα δεν είναι πίσω από το κοντέρ το πρόβλημα που θα μπορούσε να είναι? Δεν το πάω σε συνεργείο γιατί δεν είναι κάτι σοβαρό, λεφτά δεν υπάρχουν, τα χέρια μου πιάνουν, οπότε ότι καταφέρω θα φτιάξω... Επίσης άλλη μια ερώτηση, ακούω πολλούς που λένε ότι το συνδέουν τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου με PC και γράφει αναλυτικά την κατάσταση του κινητήρα και άλλων μερών του αυτοκινήτου, όπως και οι αντιπροσωπίες δηλαδή. Υπάρχει τρόπος να το κάνω και εγώ αυτό? ξέρω ότι είναι ένα βύσμα που πρέπει να έχω αλλά δεν ξέρω τι άλλο χρειάζεται. Υπάρχει κάποιος που ξέρει?
paylidis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 θέλεις Obd scanner για αυτό που λες... όσον αφορά το άλλο που ρωτάς τι σε κάνει να πιστευεις οτι ειναι ντίζα; σε ένα Opel του 96 ειχα δει μονο καλωδια να καταληγουν στο κοντερ!
aris1986 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Οι υαλοκαθαριστήρες σου δουλεύουν; Σε καποια (ή ολα) τα αμαξια ειναι συνδεδεμενα με το κοντερ για να μην κανει καποιος πουστια. Να απενεργοποιησει το κοντέρ για να πουλησει το αμαξι του με λιγα χιλιομετρα.
evoracing Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 θέλεις Obd scanner για αυτό που λες... όσον αφορά το άλλο που ρωτάς τι σε κάνει να πιστευεις οτι ειναι ντίζα; σε ένα Opel του 96 ειχα δει μονο καλωδια να καταληγουν στο κοντερ! Γιατί άμα ήταν ηλεκτρονικό δεν θα είχε και ασφάλεια? στο manual ασφάλεια για το κοντερ δεν έχει. Οι υαλοκαθαριστήρες σου δουλεύουν; Σε καποια (ή ολα) τα αμαξια ειναι συνδεδεμενα με το κοντερ για να μην κανει καποιος πουστια. Να απενεργοποιησει το κοντέρ για να πουλησει το αμαξι του με λιγα χιλιομετρα. Ναι δουλεύουν μια χαρά...
paylidis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Γιατί άμα ήταν ηλεκτρονικό δεν θα είχε και ασφάλεια? στο manual ασφάλεια για το κοντερ δεν έχει. καλη ερώτηση, ναι πρέπει να εχει αν θυμαμαι καλα απο την τελευταία φορά που ειδα ασφαλειοθήκη... η καλυτερη ιδεα θα ήταν ανα ανοιξεις το κοντερ να δεις τι παιζει...
evoracing Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Άρα ξεβιδώνω τα 3 βιδάκια έτσι?
paylidis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 δε το ξερω το αυτοκινητο, ξεκινα να λυνεις κ βλέπεις...
evoracing Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Οκ ευχαριστώ πολύ..! Και κάτι τελευταίο... Θα χρειαστώ κάτι τέτοιο ή ένα τέτοιο καλώδιο αρκεί? άμα πάρω το καλώδιο μετά το πρόγραμμα που το βρίσκω?
paylidis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 ναι κατο τετοιο κανει http://www.ebay.com/itm/V1-5-ELM327-Mini-OBD2-Bluetooth-Interface-Auto-Car-Scanner-Diagnostic-Tool-/400521026773?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d40e9dcd5 απλα βεβαιωσου οτι υποστηρίζει το αμαξι σου obd 2
evoracing Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Βασικά εγώ θέλω για PC, αλλά εντάξει κατάλαβα τι περίπου χρειάζομαι. Τώρα αυτό για το αν το υποστηρίζει που θα το δω? στο βιβλίο του κατασκευαστή δεν είδα και δεν νομίζω να γράφει κάτι.
paylidis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δες στο internet και στο καπακι που καλύπτει την "πρίζα". Εμενα εκει γραφει obd 2...
Joshua21 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Κοίταξα κάτω από το ταμπλό (στα πετάλια από πάνω) και δεν φαίνεται τίποτα σαν σκληρό καλώδιο, μόνο ηλεκτρικά καλώδια. Κατά κανόνα δεν φαίνεται η ντίζα του κοντέρ από κάτω. Αυτό που πρέπει να κάνεις για να δεις αν έχει ντίζα, είναι να ανοίξεις το καπό και να κοιτάξεις αν βγαίνει ντίζα από τη λαμαρίνα στο σημείο ακριβώς πίσω από το κοντέρ η οποία καταλήγει στο σασμάν.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δεν δουλευει καθολου ,η που και που δουλευει?Αν ειναι το δευτερο ειναι το κοντερ,εχει κολλησει η βελονα και θελει καθαρισμο.
nick#18 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Βγαλε τα βιδακια και δες το κοντερ απο πισω τι εχει... Παντως αν ειναι ντιζα (που ειναι το πιθανοτερο) πριν τα κακαρωσει δειχνει καποια σημαδια οπως να χανει χλμ και να τρελενεται οποτε θελει. Οσο για το OBD μαλλον δεν θα κανει τιποτα μιας και ειναι πριν το 2000... OBD2 πρωτοκολλο ειναι αλλα δεν ξερεις αν θα διαβαζει τον εγκεφαλο... εμενα σε accent '97 δεν τον διαβαζει με τετοιο....
evoracing Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δεν δούλευε καθόλου και ούτε τα χιλιόμετρα-μέτρα δεν μέτραγε, σήμερα οταν πηγα να ξεκινήσω έκανε σαν να πατησα κατι (πέτρα και καλα, δεν ξέρω άμα όντως ήταν) και τώρα δουλεύει κανονικα. Δεν το άνοιξα ακόμα... Νίκο το έχεις ακόμα;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα