Προς το περιεχόμενο

Δωρεάν το OneNote για Windows και Mac


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το OneNote το οποίο το γνωρίζουμε ως μια από τις εφαρμογές που περιλαμβάνεται μέσα στο Office, ξεκινάει από σήμερα μια νέα πορεία με τη Microsoft να το διαθέτει πλέον δωρεάν σε όλους τους χρήστες Windows και να παρουσιάζει επιπλέον την έκδοση για Mac.Η συγκεκριμένη εφαρμογή θυμίζει αρκετά το Evernote αφού επιτρέπει την καταγραφή σημειώσεων διαφόρων ειδών, τις οποίες ο χρήστης μπορεί να συγχρονίσει και να τις έχει διαθέσιμες σε όσες πλατφόρμες υποστηρίζει η εφαρμογή. Αυτές είναι τα Windows, OS X, iOS, Windows Phone, Android, Windows RTκαι Android.

 

Η δωρεάν έκδοση του OneNote προορίζεται για προσωπική χρήση και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Παράλληλα η Microsfot διαθέτει νέα εργαλεία για πιο εύκολη καταγραφή σημειώσεων από εξωτερικές εφαρμογές όπως ο OneNote Clipper ο οποίος συνεργάζεται σχεδόν με όλους τους browsers όπως ο Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari και επιτρέπει την καταγραφή ολόκληρων ιστοσελίδων απλά με ένα κλικ.

 

Το Office Lens είναι ένα δεύτερο εργαλείο το οποίο μετατράπει την κάμερα μιας Windows Phone συσκευής σε scanner ώστε να μπορέσετε να περάσετε στην εφαρμογή πολυ εύκολα διάφορα έγγραφα που σας ενδιαφέρουν. Η Microsoft συνεργάζεται με αρκετές εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων κατασκευαστών προκειμένου να επεκτείνει τη συμβατότητα του OneNote οπως με το Feedly, IFTTT, Brother, Epson, News360 κ.α

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, οι φορητές εφαρμογές του OneNote όπως αυτές για το Android, iPad, iPhone αλλά και η διαδικτυκαή έκδοση στο office.com, παραμένει εντελώς δωρεάν..

 

File.png Download: OneNote για Windows| Mac (από το App Store)

File.png Download: Office Lens για Windows Phone 8

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και προσωπικά δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτε το Onenite οτι ειναι δωρεάν για ολους ειναι καλη κίνηση οποτε ενα μπράβο στην microsoft

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά είναι τα καλά όταν υπάρχει πίεση και ανταγωνισμός.

 

Το Office Lens είναι ένα δεύτερο εργαλείο το οποίο μετατράπει την κάμερα μιας Windows Phone συσκευής σε scanner ώστε να μπορέσετε να περάσετε στην εφαρμογή πολυ εύκολα διάφορα έγγραφα που σας ενδιαφέρουν.

Με την ευκαιρία είχε ακουστεί πριν λίγο καιρό ότι το Office Lens θα εμπεριέχει και λειτουργία OCR μαζί με το camera scanner.

 

Μια φορά, το camera OCR της Microsoft στην εφαρμογή Microsoft Translator για Windows Phone 

- η οποία σκανάρει τη ζωντανή εικόνα που τραβάει η κάμερα για να κάνει ταυτόχρονη μετάφραση τυχόν ξενόγλωσσου κειμένου -

λειτουργεί θα έλεγα απρόσμενα ...άψογα και αστραπιαία.

 

Γενικά πολύ θετικό να υπάρχουν προεγκατεσημένες τέτοιες αποδοτικές και χρήσιμες εφαρμογές.

(Για τους μη γνωρίζοντες, MS Office, MS Office remote (μετατρέπει το κινητό σε pointer device για το Office), MS OneNote, MS Translator, MS Office Lens είναι δωρεάν εφαρμογές στα Windows Phone, κάποιες προεγκατεστημένες μάλιστα.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγα τη κινηση..... Δώσε το office απλή έκδοση δωρεάν στο λαό να δεις τι ωραια κινηση ειναι! OneNote τωρα και.....

 

Sent from my iPhone using Insomnia

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έδινε το OneNote 2013 δωρεάν ως πρόγραμμα θα ήταν πολύ καλή κίνηση. Όμως στην πραγματικότητα δίνει μια υπηρεσία δωρεάν για την οποία είναι απαραίτητη η σύνδεση με λογαριασμό της MS.

Thanks but no thanks.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι Microsoft και οχι Microsfot!

 

Αποστολή από το XT910 με τη χρήση Insomnia App. Χρησιμοποιώ Swype οπότε τυχόν λάθος λέξεις στα post μου παρακαλώ να συγχωρεθούν!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγα τη κινηση..... Δώσε το office απλή έκδοση δωρεάν στο λαό να δεις τι ωραια κινηση ειναι! OneNote τωρα και.....

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Μπορείς να έχεις δωρεάν to Office online μέσω λογαριασμού Outlook.com. Τώρα αν ζητάς την retail έκδοση να την κάνουν δωρεάν τότε πήγαινε κατευθείαν για Libre. Αλλά να θυμάσαι ότι πληρώνεις ποιότητα σε ότι αφορά το productivity. Μην περιμένεις απο την Microsoft να κάνει τέτοια κίνηση. Προσωπικά η Microsoft κάνει καταπλκτικά deals με πανεπιστήμια και έχω την Office 2013 Pro (Ούτε καν Student) και είμαι φοιτητής. Ούτε δεκάρα δεν πλήρωσα και ήρθε handy μετά το Format. Να μην το σηζητώ ότι με έχει σώσει σε συμβατότητα στις Cloud-based υπηρεσίες που προσφέρει εδώ το πανεπιστήμιο και δεν τρέχω να τα κάνω pdf κάθε φορά πριν εκτυπώσω ή όταν στέλνω τις εργασίες στον καθηγητή. 

 

Όσο για το OneNote το έχω αντικαταστήσει με το Evernote για σημειώσεις που πέρνω στις διαλέξεις στο πανεπιστήμιο. Ειλικρινά έχω σιχαθεί το Evernote λόγω του περιορισμού που έχει στο quota καθε μήνα. Εκτός απο αυτό δεν μπορώ να διαγράψω τον λογαρισμό ένα ακόμη μείον για το Evernote. Το integration του OneNote με το OneDrive απλά θεϊκό δεν έχω τίποτα άλλο να πω. 

 

Google-Drive ίδια κατάσταση με το Evernote περίπου αλλά να μοιράζεις τον ίδιο χωρο με τα email και το cloud ήταν η μεγαλύτερη πατάτα από την Google κατα εμού και είμαι ενεργός gmail χρήστης 6 χρόνια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

... και να τις έχει διαθέσιμες σε όσες πλατφόρμες υποστηρίζει η εφαρμογή. Αυτές είναι τα Windows, OS X, iOS, Windows Phone, Android, Windows RTκαι Android.

Νομίζω ξεχάσατε το Android :P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω χρησιμοποιήσει παλαιότερα το Onenote (σε PC) και τα τελευταία 2 χρόνια Evernote. Σε υπολογιστή η εμπειρία χρήσης του Onenote είναι κλάσεις ανώτερη από αυτή του Evernote. Απλά το τελευταίο έχει υποδειγματική υποστήριξη συγχρονισμού μεταξύ διαφορετικών πλατφόρμων και πολύ καλές mobile εφαρμογές. Εγκατέστησα το onenote σε android για παράδειγμα και είναι αίσχος. Δε δίνει καν τη δυνατότητα χειρόγραφων σημειώσεων (που είναι must αν θέλεις μία note taking app για phablets/tablets) αλλά ούτε και δυνατότητα επισύναψης αρχείων σε νέες σημειώσεις. Μέχρι λοιπόν να βελτιωθεί σε αυτούς τους δύο τομείς η Microsoft (συγχρονισμός - που μάλλον είναι εύκολο να γίνει μέσω του cloud - και mobile apps) δεν μπορώ να την προτιμήσω ακόμα και αν το δίνει τσάμπα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...