FilipposMD Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Deesnider, δέχομαι την κριτική για τα παιδάκια, αλλά δεν το είπα λαικίστικα. Το αλλάζω λοιπόν. Θα δεχόμασταν να δουλεύουν δάσκαλοι σε σχολεία με αμίαντο; Ακτινολόγοι σε νοσοκομεία χωρίς προστατευτικές στολές; Εναερίτες χωρίς ζώνες; Πυροσβέστες χωρίς πυρίμαχες στολές; Θα δεχόσουν ως πολίτης να υπάρχουν τέτοιοι εργαζόμενοι επειδή υπέγραψαν ότι αποδέχονται τον κίνδυνο; Εγώ όχι, γι' αυτό και δεν δέχομαι να υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν μέσα στην κάπνα. Ως προς την παράδοση κτλ, γενικά μαζί σου είμαι, αλλά εκτός αν μιλάμε για τύπους σαν τον Τζένγκις Χαν, τον Χίτλερ, τον Στάλιν ή τον Πολ Ποτ, δεν γίνεται να αγνοήσεις την πραγματικότητα και να ξεριζώσεις βαθιά ριζωμένες συνήθειες από τη μια στιγμή στην άλλη. Σκέψου ότι εμένα προσωπικά το επαγγελματικό μου όνειρο είναι κάποια στιγμή να μην υπάρχει τσιγάρο στον πλανήτη. Μαζευόμαστε με τους ομοίους μου στα συνέδρια και συζητάμε πώς θα το καταφέρουμε. Αυτό όμως μπορεί να γίνει με μικρά βήματα, όχι με το τσεκούρι. Σέβομαι την οπτική σου, αλλά δεν θεωρώ ότι μπορεί να δώσει ρεαλιστικές λύσεις.
deesnider Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Ετεροχρονισμένα το σχολιάζω, αλλά μέσα στα πολλά που έγραψα, ξέχασα να μείνω και σ' αυτό: Η προσωπική μου άποψη είναι ότι σε θέματα που αφορούν την επιβίωση, δεν τίθεται θέμα συναίνεσης. Αν είσαι άνεργος με οικογένεια και δεν έχεις να φας, μέχρι και το νεφρό σου θα δώσεις, δεν μπορούμε να λέμε ότι ο άλλος θα αποφασίσει να εκτεθεί στον καπνό από επιλογή. Κάποιοι αποφασίζουν να εργάζονται εκτιθέμενοι στον καπνό, ακόμα κι όταν δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Όχι απλώς το αποφασίζουν, αλλά το επιλέγουν κιόλας - γνωρίζω τέτοιες περιπτώσεις ατόμων - απορρίπτοντας το εναλλακτικό smoke free περιβάλλον εργασίας, διότι προτιμούν να μπορούν να καπνίζουν και οι ίδιοι στο χώρο εργασίας τους. Τι είναι αυτό που «δε μπορούμε να λέμε» και δεν το καταλαβαίνω; Αφού συμβαίνει... Θα δεχόμασταν να δουλεύουν δάσκαλοι σε σχολεία με αμίαντο; Ακτινολόγοι σε νοσοκομεία χωρίς προστατευτικές στολές; Εναερίτες χωρίς ζώνες; Πυροσβέστες χωρίς πυρίμαχες στολές; Θα δεχόσουν ως πολίτης να υπάρχουν τέτοιοι εργαζόμενοι επειδή υπέγραψαν ότι αποδέχονται τον κίνδυνο; Εγώ όχι, γι' αυτό και δεν δέχομαι να υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν μέσα στην κάπνα. Δεν είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι με αφορά το να το αποδεχθώ ή όχι. Από τη στιγμή που δεν εξαναγκάζονται από τον εργοδότη τους να υπογράψουν τα περί αποδοχής τού κινδύνου - άλλωστε, εν γνώσει τής κατάστασης ανταποκρίθηκαν στη ζήτηση ατόμων για τις συγκεκριμένες θέσεις - δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το μόνο που θέτω ως προϋπόθεση να υπογράψουν, είναι ότι δεν πρόκειται να ζητήσουν ούτε την ελάχιστη αποζημίωση και γενικότερα να αξιώσουν οτιδήποτε από τον εργοδότη τους, σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν το όποιο πρόβλημα υγείας το οποίο θα αποδοθεί στις συνθήκες τού χώρου εργασίας. Ευνόητο θεωρώ φυσικά, ότι ο εργοδότης τούς παρέχει τα απαιτούμενα μέσα προστασίας και είναι εκείνοι που προτιμούν να εργάζονται χωρίς αυτά. Το γνώριζαν ότι επιβαρύνουν την υγεία τους εισπνέοντας καπνό ή δεχόμενοι ακτινοβολία, το γνώριζαν ότι ρισκάρουν να τσακιστούν ή να καούν ζωντανοί, σκαρφαλώνοντας στου διαόλου το κέρατο ή παλεύοντας με τη φωτιά. Επέλεξαν να ζητήσουν τις συγκεκριμένες θέσεις και να γουστάρουν την αδρεναλίνη στο Θεό, μη χρησιμοποιώντας τα ανάλογα μέσα προστασίας. Αν εγώ ήμουν ιδιοκτήτης ενός μπαρ σαν αυτό που έλεγα πριν - ασχέτως ότι τού ότι θα είχα ξεκαθαρίσει από πριν τα περί καπνίσματος στο χώρο, αλλά και τού ότι οικειοθελώς κάποιοι επέλεξαν να ζητήσουν εργασία σ' αυτό - θα παρείχα τη δυνατότητα (με δικά μου έξοδα προφανώς) να εργάζονται φορώντας προστατευτική αναπνευστική μάσκα με τα κατάλληλα φίλτρα. Αν το ήθελαν δε θα τους έλεγα όχι. Αν δεν το ήθελαν όμως, δε θα σκοτιζόμουν και ιδιαίτερα. Αρκεί να είχαν γίνει οι «καλοί λογαριασμοί» μεταξύ μας από την αρχή. Θεωρώ ότι το ζήτημα είναι απλούστατο, φίλε. Η υπέρ-ανάλυση είναι που το κάνει να φαίνεται σύνθετο.
pournaras Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 εκει που διασκεδαζεις εσυ καπνιζοντας,καποιος δουλευει απο αναγκη. Μιλησες για πτησεις (σε αυτο τουλαχιστον σου απαντησα). Αρα η απαγορευση του τσιγαρου στις πτησεις εγινε για να προστατευθουν οι εργαζομενοι;
De@th L0rd Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Ωμποοοο έχετε γίνει κουραστικοί με τα τσιγάρα σας. Σε εξωτερικούς χώρους μόνο κ άμα σας αρέσει, εσείς έχετε το πρόβλημα του εθισμού δεν είναι ανάγκη να παθαίνουν καρκίνο κ καρδιοπάθειες τα γκαρσόνια και οι υπόλοιποι. Κ ναι ρε έχουμε πρόβλημα με την ύπαρξη μαγαζιών καπνιζόντων, γιατί ένας πούστης στη παρέα αν καπνίζει θα τους τραβήξει όλους εκεί σαν little bitch που είναι. Ποτέ και σώσει! Αμάν πια... .Σπίτι σας ή έξω στο κρύο.
pournaras Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Ωμποοοο έχετε γίνει κουραστικοί με τα τσιγάρα σας. Σε εξωτερικούς χώρους μόνο κ άμα σας αρέσει, εσείς έχετε το πρόβλημα του εθισμού δεν είναι ανάγκη να παθαίνουν καρκίνο κ καρδιοπάθειες τα γκαρσόνια και οι υπόλοιποι. Κ ναι ρε έχουμε πρόβλημα με την ύπαρξη μαγαζιών καπνιζόντων, γιατί ένας πούστης στη παρέα αν καπνίζει θα τους τραβήξει όλους εκεί σαν little bitch που είναι. Ποτέ και σώσει! Αμάν πια... .Σπίτι σας ή έξω στο κρύο. Αυτο το πραγμα, το να ειστε αβουλα πλασματα απεναντι σε ενα καπνιστη, και να σας κανει οτι θελει, και να τρωτε τον καπνο του (ποιος ξερει, ισως ο καπνιστης στην παρεα σας να ειναι γαμαουα), και να ζητατε απο το κρατος να βγαλει νομο ωστε να τακτοποιησετε τα της παρεας σας, πραγματικα με ξεπερναει... 2
kirileman Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Αυτο το πραγμα, το να ειστε αβουλα πλασματα απεναντι σε ενα καπνιστη, και να σας κανει οτι θελει, και να τρωτε τον καπνο του (ποιος ξερει, ισως ο καπνιστης στην παρεα σας να ειναι γαμαουα), και να ζητατε απο το κρατος να βγαλει νομο ωστε να τακτοποιησετε τα της παρεας σας, πραγματικα με ξεπερναει... Ταρζάν εσύ;
pournaras Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Ταρζάν εσύ; α; (ειναι και πρωι ακομη και δεν το πιανω...)
gigisoni Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Μιλησες για πτησεις (σε αυτο τουλαχιστον σου απαντησα). Αρα η απαγορευση του τσιγαρου στις πτησεις εγινε για να προστατευθουν οι εργαζομενοι;Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες και σε ποια πτήση αναφερόταν, αλλά πριν 3-4 χρόνια είχα δει ένα ντοκιμαντέρ και το κάπνισμα ήταν ένας από τους λόγους που είχαν οδηγήσει το αεροπλάνο σε πτώση. Επειδή παλιά επιτρεπόταν το κάπνισμα στις πτήσεις και κάποια ζημιά είχε γίνει σε κάποιο όργανο/μηχάνημα δεν θυμάμαι τι διάολο ήταν, που από μόνο του δεν ήταν σοβαρό να αλλάξει, αλλά σε συνάρτηση με 2-3 άλλους παράγοντες οδήγησαν το αεροπλάνο σε πτώση. Υπόψιν, το ντοκυμαντέρ δεν ήταν εναντίον του καπνίσματος, απλά εξηγούσε για ποιους λόγους είχε πέσει το αεροπλάνο. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες και σε ποια πτήση αναφερόταν, αλλά πριν 3-4 χρόνια είχα δει ένα ντοκιμαντέρ και το κάπνισμα ήταν ένας από τους λόγους που είχαν οδηγήσει το αεροπλάνο σε πτώση. Επειδή παλιά επιτρεπόταν το κάπνισμα στις πτήσεις και κάποια ζημιά είχε γίνει σε κάποιο όργανο/μηχάνημα δεν θυμάμαι τι διάολο ήταν, που από μόνο του δεν ήταν σοβαρό να αλλάξει, αλλά σε συνάρτηση με 2-3 άλλους παράγοντες οδήγησαν το αεροπλάνο σε πτώση. Υπόψιν, το ντοκυμαντέρ δεν ήταν εναντίον του καπνίσματος, απλά εξηγούσε για ποιους λόγους είχε πέσει το αεροπλάνο.Γράψτε λάθος http://en.wikipedia.org/wiki/China_Airlines_Flight_611 Μάλλον για αυτήν την πτήση ήταν το ντοκιμαντέρ και από αυτά που διαβάζω δεν ήταν υπαίτιο το κάπνισμα, αντιθέτως εξαιτίας του καπνίσματος θα έπρεπε να γίνει προφανές ότι υπήρχε ζημιά στο αεροπλάνο και να είχε αποφευχθεί η πτώση του. Petition αμέσως για άρση του ban του καπνίσματος στις πτήσεις!!!!!!
Ntinaras Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Μιλησες για πτησεις (σε αυτο τουλαχιστον σου απαντησα). Αρα η απαγορευση του τσιγαρου στις πτησεις εγινε για να προστατευθουν οι εργαζομενοι; εγινε για να προστατευτουν ολοι στο μπαρ εχεις την εναλλακτικη να βγεις εξω να καπνισεις αλλα θες να το κανεις μεσα και λες οτι αν στο απαγορευαν δε θα παταγες το ποδι σου σε αεροπλανα δηλαδη δε μπαινεις?
pournaras Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 εγινε για να προστατευτουν ολοι στο μπαρ εχεις την εναλλακτικη να βγεις εξω να καπνισεις αλλα θες να το κανεις μεσα και λες οτι αν στο απαγορευαν δε θα παταγες το ποδι σου σε αεροπλανα δηλαδη δε μπαινεις? Σου ειπα απο την αρχη, μην μπερδευεις την αναγκη με τη διασκεδαση. Στο μπαρ αμα δε σου αρεσει, ειτε γιατι καπνιζουν, ειτε γιατι δε σου αρεσει η φατσα του μπαρμαν, απλα δεν πας. Στο αεροπλανο (στο ταξι, στο λεωφορειο), εισαι υποχρεωμενος να μπεις διοτι πρεπει να κανεις μια δουλεια. Αρα στη δευτερη περιπτωση, ειναι ανακαια (και καλως εχει γινει), πληρης απαγορευση.
Ntinaras Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Σου ειπα απο την αρχη, μην μπερδευεις την αναγκη με τη διασκεδαση. Στο μπαρ αμα δε σου αρεσει, ειτε γιατι καπνιζουν, ειτε γιατι δε σου αρεσει η φατσα του μπαρμαν, απλα δεν πας. Στο αεροπλανο (στο ταξι, στο λεωφορειο), εισαι υποχρεωμενος να μπεις διοτι πρεπει να κανεις μια δουλεια. Αρα στη δευτερη περιπτωση, ειναι ανακαια (και καλως εχει γινει), πληρης απαγορευση. και γιατι να μην υπαρχει μια πτηση,για καπνιστες?
Moderators Spect~ Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 γιατι θα πρεπει να σεβομαι εγω τον καπνιστη που η επιλογη του με επηρεαζει και να μην σεβεται ο καπνιστης τη δικη μου επιλογη που δεν τον επηρεαζει? (οταν λεω επηρεαζει αναφερομαι στο κομματι της υγειας) οσο για το αεροπλανο γιατι περα απο λογους ασφαλειας που ειναι το βασικοτερο δεν μπορεις να αναγκασεις καποιον ο οποιος θα πεταξει με την συγκεκριμενη πτηση να αναπνεει τον καρκινο του αλλου! και πριν πεις οτι θα ξερει απο πριν οτι η πτηση ειναι καπνιστων κτλ θα σου πω οτι για 1002 λογους ειτε δουλειας ειτε οικγενειακους ειτε δεν ξερω και εγω τι πρεπει να φυγει με την συγκεκριμενη πτηση!
Ntinaras Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 καποτε επιτρεποτανε το καπνισμα στο αεροπλανο. μετα χωρισανε τις πτησεις και μετα το απαγορεψανε τελειως.
Moderators Spect~ Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 καποτε ζουσαμε στις σπηλιες, μετα σε καλυβες και τωρα σε σπιτια. δεν καταλαβαινω που θες να καταληξεις.!
Ntinaras Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 στη γκρινια μερικων που αντιδρουν στην απαγορευση καπνισματος οπουδηποτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα