Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιο πολυ απο το να πας εξω για 3 λεπτα να κανεις το τσιγαρο σου?

Κοιτα, οσο καπνιζα, αυτο ηταν αδυνατο, διοτι στην εξοδο μου ηθελα περιπου ενα πακετο, οποτε αυτο το "3 λεπτα", καλο ειναι στη θεωρια, αλλα στην πραξη, ειναι απλα ενας συμβιβασμος που θα εκανα 1-2 αντε τρεις φορες. Μετα θα επρεπε ή να κοψω το τσιγαρο ή να μην πηγαινω πλεον σε μπαρ κλπ. 

Τωρα για το θεμα του εγωισμου, αν και πλεον δεν καπνιζω (μονο ηλεκτρονικο καπου καπου), προσωπικα δε θα με ενοχλουσε αν ηξερα οτι το ταδε μαγαζι ειναι καπνιζοντων, απλα οπως ειπα και πριν πλεον το μαγαζι δε θα πληροι τις προϋποθεσεις μου και δε θα παω.

Δημοσ.
Δεν είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι με αφορά το να το αποδεχθώ ή όχι. Από τη στιγμή που δεν εξαναγκάζονται από τον εργοδότη τους να υπογράψουν τα περί αποδοχής τού κινδύνου - άλλωστε, εν γνώσει τής κατάστασης ανταποκρίθηκαν στη ζήτηση ατόμων για τις συγκεκριμένες θέσεις - δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το μόνο που θέτω ως προϋπόθεση να υπογράψουν, είναι ότι δεν πρόκειται να ζητήσουν ούτε την ελάχιστη αποζημίωση και γενικότερα να αξιώσουν οτιδήποτε από τον εργοδότη τους, σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν το όποιο πρόβλημα υγείας το οποίο θα αποδοθεί στις συνθήκες τού χώρου εργασίας. Ευνόητο θεωρώ φυσικά, ότι ο εργοδότης τούς παρέχει τα απαιτούμενα μέσα προστασίας και είναι εκείνοι που προτιμούν να εργάζονται χωρίς αυτά. 

Το γνώριζαν ότι επιβαρύνουν την υγεία τους εισπνέοντας καπνό   

Σε μια κοινωνία όπου όλοι θα είχαν ίση πρόσβαση στη γνώση και την ικανότητα να την κατανοήσουν, μπορεί και να συμφωνούσα. Όταν όμως υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων που λένε τα εξής:

το κάπνισμα δεν σκοτώνει τουλάχιστον όχι τόσο όσο το πλασάρουν οι αντικάπνιστές.. απλά η συστηματική χρήση επιδρά αρνητικά στην υγεία...με την ίδια λογική και τα κορεσμένα λιπαρά σκοτώνουν (περισσότερο και απο το κάπνισμα) ας απαγορεύσουμε γύρους σουβλάκια κατεψυγμένα κρέατα κτλ... λολ δηλαδή!! 

εγώ θεωρώ ότι είναι χρέος της πολιτείας να τους προστατέψει με τη νομοθεσία. Και μιλάμε για άτομο που έχει υπολογιστή και ίντερνετ και με 2 κλικ μπορεί να δει αυτό:

Screen-Shot-2014-01-21-at-4.21.28-PM-620

Σκέψου τώρα τον 18χρονο τσιγγάνο που ψάχνει για δουλειά και δεν έχει πάει σχολείο ή για τον 50χρονο άνεργο που πήγε μόνο δημοτικό. Εσύ μπορεί να διαφωνείς στο ότι είναι ευθύνη της πολιτείας να τους προστατέψει, οπότε δε θα βρούμε και σημείο συμφωνίας σε αυτό.

Επίσης, εκτός από αυτούς που δεν γνωρίζουν, υπάρχουν και αυτοί που γνωρίζουν, αλλά είναι απελπισμένοι για δουλειά. Θεωρώ ότι και αυτούς έχουμε χρέος να προστατεύσουμε ως κοινωνία, εμποδίζοντας τον κάθε εργοδότη να εκμεταλλευτεί την ανάγκη τους.

Δημοσ.

Διάβασα μέχρι την 7 σελίδα και κατάλαβα ότι ανακυκλώνετε η κουβέντα.....

Θα πω μόνο τα εξής.....

Είναι διαφορετικό να μην είσαι καπνιστής , και διαφορετικό να είσαι αντικαπνιστής.

Είναι διαφορετικό να είσαι αντι-καπνιστής , και διαφορετικό να είσαι HEALTH NAZI.

Είμαι καπνιστής , και έχω πάρει ηλεκτρονικο για την δουλειά μου. Είμαι εθισμένος και το λέω !!

Στις καφετέριες , καμια φορα , παίρνω μεγάλη τζούρα , και φυσαω πολύ καπνο , και πάντα ζητάω συγνώμη.

Σε όλες τις παρέες , και σε επαγγελματικά ραντεβού , ΡΩΤΑΩ , αν μπορώ να καπνίσω.

Απο την άλλη , έχω μια παρέα , μια απο τις παρέες μου δηλαδή , στην οποία δεν καπνίζει κανείς σε 10 άτομα. Σας πληροφορώ ότι είναι health nazis. 2-3 με προσβάλλανε όσο δεν πήγαινε , με ατάκες :"Παρε το παλιο-τσίγαρό σου απο δω" , " μας φλόμωσες " κλπ , χωρίς να έχουνε οικειότητα μαζί μου. Με αντιμετωπίσανε σαν τον λεπρό , σαν τον τελευταίο.

Όπως εγώ είμαι ευγενικός απεναντί σου , έτσι θέλω να είσαι και εσύ...."Σε παρακαλώ , επειδή με ενοχλεί το τσιγάρο σου , αν γίνεται να φυσάς απο κει / να κάτσεις απο κει / ........κλπ κλπ.

Πάντα , μα πάντα σέβομαι τον διπλανό μου. ΠΑΝΤΑ !!!! ΔΕΝ ανέχομαι όμως να με προσβάλουνε !

Είμαι ευγενικός , και αν κάποιον τον ενοχλεί το τσιγάρο μου , το οποίο φυσάω πάντα προς τα πάνω , κάθομαι σε άλλη θέση .

Το τσιγάρο στον έλληνα είναι στο DNA του. Εμείς και οι Ισπανοι , Ιταλοι. ΔΕΝ θα σχολιάσω για τον νόμο!

Απλά , η παιδεία μπορεί να λύσει το θέμα. Δεν το πετάω στην μούρη σου , μην με αντιμετωπίζεις σαν λεπρό και με προσβάλλεις.

Νταξ , στην καφετέρια γίνεται χαμός απο τσιγάρο , δεν σε πειράζει το δικό μου.....Ειδικά όταν το φυσάω προς τα πάνω.....

Με αλληλο-σεβασμό όλα γίνονται παίδες....

• Like 2
Δημοσ.

Εγω αν αρχισω να σπαω γραμμες πανω στο τραπεζι της καφετεριας απο νομιμες ψυχοτροπες ουσιες, τι αντιμετωπιση θα εχω?

• Like 2
Δημοσ.

Κάθεστε και μου βάζετε link και γραφήματα με το τι επηρεάζει το τσιγάρο κτλ κτλ λες και τα καταλαβαίνετε... αν δείτε τις παρενέργειες που έχει η ασπιρίνη χωρίς να σας πω πως το χαρτί που τις αναφέρει ειναι απο ασπιρίνη θα νομίζεται ότι ειναι κάποιο δηλητήριο....

για αυτό τον λόγο καλό ειναι να μην μιλάμε για πράγματα που δεν ξέρουμε (και επαναλαμβάνω δεν αμφισβητώ ότι το τσιγάρο κάνει κακό στην υγεία απλα λέω πως η αρνητική διαφήμιση που έχει πάρει το όλο αυτό θέμα ειναι υπερβολική σε σχέση με την πραγματικότητα)

Αν σκότωνε το τσιγάρο τόσο όσο λένε (στατιστικά να το δούμε) ή μισή ελλάδα θα πέθαινε!!!! ο παπούς μου (καπνιστής από τα ~20) δεν θα παίθεναι στα 112 (και ακόμη κάπνιζε.. και πέθανε απο τέτανο λόγω μιας ελιάς του που έκοψε με τον σουγιά του) 

Δημοσ.

Ε τότε γιατι διαφωνείς με την άποψή μου ότι οι αντικαπνιστές ειναι φανατικοί και υπερβολικοί και με το πως μπορούμε μια χαρά να συμβιώσουμε με τους καπνίζοντες χωρίς να τους αναγκάζουμε να βγαίνουν έξω στο κρύο σαν πρεζάκια; 

Δημοσ.

Εγω αν αρχισω να σπαω γραμμες πανω στο τραπεζι της καφετεριας απο νομιμες ψυχοτροπες ουσιες, τι αντιμετωπιση θα εχω?

Ειναι κατι που δεν εχει ξαναγινει, και οι γνωσεις του κοσμου πανω σε αυτο ειναι μονο οτι εχει να κανει με παρανομες ουσιες, οποτε δεν ειναι συγκρισιμο. Και νομιμο που ειναι λογω του οτι ειναικατι νεο, θα αντιμετωπιστεις οπως ενας εξωγηινος, οπως ακριβως αντιμετωπιστηκα εγω οταν ημουν απο τους πρωτους στην πολη μου με ηλεκτρονικο "τσιγαρο".

• Like 2
Δημοσ.

Αν σκότωνε το τσιγάρο τόσο όσο λένε (στατιστικά να το δούμε) ή μισή ελλάδα θα πέθαινε!!!! ο παπούς μου (καπνιστής από τα ~20) δεν θα παίθεναι στα 112 (και ακόμη κάπνιζε.. και πέθανε απο τέτανο λόγω μιας ελιάς του που έκοψε με τον σουγιά του) 

Κι εγώ πέρασα με κόκκινο χθες, οπότε αφού δε σκοτώθηκα, μάλλον είναι υστερικοί όσοι λένε ότι είναι επικίνδυνο.

Για να το δούμε στατιστικά λοιπόν. Πας στο υπέροχο αυτό site: http://viz.healthmetricsandevaluation.org/gbd-compare/

που σου επιτρέπει να δεις πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα και βλέπεις από τι πεθαίνει η Ελλάδα. Ε εντάξει, μόνο 25 χιλιάδες άτομα το χρόνο πεθαίνουν από το κάπνισμα. Επειδή μπορείς να το σπάσεις σε ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα, το νούμερο για το παθητικό είναι 2300 άτομα. Τον χρόνο. Εξαιτίας του καπνού των άλλων. Σκέψου πόσος κόσμος είναι αυτός και ξανασυζητάμε.

post-63499-0-92202600-1395329176_thumb.jpg

Δημοσ.

Νομίζω το θέμα δεν είναι κατά πόσο είναι επικίνδυνο το κάπνισμα η όχι, αλλά κατά πόσο έχουμε ξεφύγει τόσο σε αυτή την χώρα που γράφουμε τους νόμους του κράτους στα @@ μας, γιατί είμαστε τσαμπουκαλεμένοι και μάλιστα σαν να μην συμβαίνει τίποτα..

είτε αυτό γίνεται καπνίζοντας ενώ απαγορεύεται, είτε γίνεται για οποιοδήποτε άλλο λόγο, αυτό είναι χαρακτηριστικό τριτοκοσμικής χώρας. 

Όταν πήγα στην Πολωνία για δουλειές πέρυσι είχαν έναν παν ηλίθιο νόμο. Τα αυτοκίνητα απαγορεύεται να κινούνται χωρίς να έχουν αναμμένα τα φώτα είτε είναι μέρα είτε νύχτα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. 

Αν νομίζετε ότι είδα έστω και ένα αυτοκίνητο με σβηστά φώτα γελιέστε.. δείχνει την διαφορά νοοτροπίας και μιλάμε για Πολώνια τώρα.. όχι καμιά χώρα που είναι 1000 χρόνια μπροστά γιατί αν αρχίσω συγκρίσεις με καμιά Ιαπωνία θα κλειδωθεί το thread. 

• Like 2
Δημοσ.

Νομίζω το θέμα δεν είναι κατά πόσο είναι επικίνδυνο το κάπνισμα η όχι, αλλά κατά πόσο έχουμε ξεφύγει τόσο σε αυτή την χώρα που γράφουμε τους νόμους του κράτους στα @@ μας, γιατί είμαστε τσαμπουκαλεμένοι και μάλιστα σαν να μην συμβαίνει τίποτα..

είτε αυτό γίνεται καπνίζοντας ενώ απαγορεύεται, είτε γίνεται για οποιοδήποτε άλλο λόγο, αυτό είναι χαρακτηριστικό τριτοκοσμικής χώρας. 

Όταν πήγα στην Πολωνία για δουλειές πέρυσι είχαν έναν παν ηλίθιο νόμο. Τα αυτοκίνητα απαγορεύεται να κινούνται χωρίς να έχουν αναμμένα τα φώτα είτε είναι μέρα είτε νύχτα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. 

Αν νομίζετε ότι είδα έστω και ένα αυτοκίνητο με σβηστά φώτα γελιέστε.. δείχνει την διαφορά νοοτροπίας και μιλάμε για Πολώνια τώρα.. όχι καμιά χώρα που είναι 1000 χρόνια μπροστά γιατί αν αρχίσω συγκρίσεις με καμιά Ιαπωνία θα κλειδωθεί το thread.

Καθόλου ηλίθιος νόμος, σε όλη την Ευρώπη ισχύει (εκτός Ελλάδας). Μόνο στις πόλεις μέσα είναι σβηστά τα φώτα των αυτοκινήτων την μέρα.

Δημοσ.

Γιατί ? Εκεί ίσχυε και μέσα στις πόλεις στην Βαρσοβία ήμουνα. Τι ακριβώς καταφέρνεις αν έχεις ανοιχτά τα φώτα το καταμεσήμερο δηλαδή?

Δεν θυμάμαι να είδα τα φώτα ανοιχτά στο Λονδίνο στην Ζυρίχη η στην Ρώμη το καταμεσήμερο πάντως, αν κάνω λάθος ας με διορθώσετε. Γιαυτό μου έκανε τόσο εντύπωση στην Πολωνία το παρατήρησα με το που πάτησα το πόδι. 

Δημοσ.

Γιατί ? Εκεί ίσχυε και μέσα στις πόλεις στην Βαρσοβία ήμουνα. Τι ακριβώς καταφέρνεις αν έχεις ανοιχτά τα φώτα το καταμεσήμερο δηλαδή?

Δεν θυμάμαι να είδα τα φώτα ανοιχτά στο Λονδίνο στην Ζυρίχη η στην Ρώμη πάντως, αν κάνω λάθος ας με διορθώσετε.

Λάθος μου δεν είναι παντού στην ευρώπη, νομίζω σε καμιά 20ριά χώρες.

Όταν έχεις ανοιχτά τα φώτα γίνεσαι πιο ορατός. Δεν έχουν όλες οι χώρες την ηλιοφάνεια της Ελλάδας βλέπεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...