adi32 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Αυτο εγω το ειπα σαν μονη (ανεφικτη και παραλογη) λυση αν θελουμε να σεβαστουμε και τους καπνιζοντες και τους μη ωστε να γινει πραγματικος διαχωρισμος και οχι ψευτικος του στυλ εσεις καθιστε απο δω και οι αλλοι 30 εκατοστα πιο διπλα χωρισμενοι απο αορατο τοιχο
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 pournaras αναφερομαι στην μαζα των καπνιστων και οχι στις εξαιρεσεις που σεβονται τους μη καπνιστες για αυτο ειπα το οπου και αν παω!
pournaras Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Αυτο εγω το ειπα σαν μονη (ανεφικτη και παραλογη) λυση αν θελουμε να σεβαστουμε και τους καπνιζοντες και τους μη ωστε να γινει πραγματικος διαχωρισμος και οχι ψευτικος του στυλ εσεις καθιστε απο δω και οι αλλοι 30 εκατοστα πιο διπλα χωρισμενοι απο αορατο τοιχο Γιατι, αν πεις οτι φτιαχνω το νομο ετσι ωστε "να επιτρεπεται το καπνισμα σε ενα ποσοστο ταδε επι του συνολου των κατασηματων (ας πουμε ενα 10%), τα οποια θα επιβαρυνονται με εξτρα χαρατσι (κατι σαν φορος καπνου) ωστε να μην ειναι κι ευκολο απο πλευρας καταστηματος και να μην ζητανε ολοι τετοια αδεια, ενω στα υπολοιπα θα ισχυει ολικη απαγορευση" δεν ειναι σεβασμος προς ολους; pournaras αναφερομαι στην μαζα των καπνιστων και οχι στις εξαιρεσεις που σεβονται τους μη καπνιστες για αυτο ειπα το οπου και αν παω! Προφανως και κανεις δε θελει (εκτος απο τους ανεγκεφαλους), να συνεχιστει η υπαρχουσα κατασταση οπου στο 100% των χωρων να επιτρεπεται ασυδοτα το καπνισμα. Ενα συστημα ομως οπως αυτο που ανεφερα, θα ελυνε πολλα προβληματα, τουλαχιστον για καποια χρονια, ωστε και να μειωθουν σταδιακα οι καπνιστες, και να γινει πιο ομαλα απο καθε αποψη η μεταβαση στην ολικη απαγορευση. 2
Ntinaras Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 και στις μικτες παρεες τι θα γινεται? θα τσακωνονται για το που θα κατσουνε?
pournaras Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 και στις μικτες παρεες τι θα γινεται? θα τσακωνονται για το που θα κατσουνε? Σοβαρα τωρα; 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 The_Colonel με τα λεγομενα σου ομως λες οτι οσοι δεν καπνιζουν να πανε αυτοι στο διαολο για να κανεις εσυ την καβλα σου! ποιος ειναι το προβατο και ποιος εφερε την Ελλαδα εδω αστο
The_Colonel Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 10 χρονων? 10 χρόνια + ταλεποριμένος απο εθελοτυφλούντες ισχυρογνώμονες φανατικούς εγωιστές που εξ αρχής θεωρούν οτι ειναι ανώτεροι σου, σου χέζουν την κουβέντα και αποφεύγουν τον διάλογο με εξυπνάδες ειρωνίες και προσβολές... The_Colonel με τα λεγομενα σου ομως λες οτι οσοι δεν καπνιζουν να πανε αυτοι στο διαολο για να κανεις εσυ την καβλα σου! ποιος ειναι το προβατο και ποιος εφερε την Ελλαδα εδω αστο Εγώ δεν καπνίζω.... και επειδή ακριβώς ουτε οταν δεν ειχα δοκιμάσει κάν τσιγάρο ούτε όταν το έκοψα δεν ενοχλήθηκα ποτε απο καπνιστή (όπως εξηγώ πιο αναλυτικά σε προηγούμενο ποστ) δεν βρίσκω το λόγο γιατι να μην μπορούμε να συμβιώσουμε... 1
Ntinaras Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Σοβαρα τωρα; σοβαρα 3 επιλογες θα χουν να μη βγουν μαζι να πανε σε μερος μη καπνιστων να πανε σε μερος καπνιστων ποιο πιστευεις ειναι το χειροτερο? 10 χρόνια + ταλεποριμένος απο εθελοτυφλούντες ισχυρογνώμονες φανατικούς εγωιστές που εξ αρχής θεωρούν οτι ειναι ανώτεροι σου, σου χέζουν την κουβέντα και αποφεύγουν τον διάλογο με εξυπνάδες ειρωνίες και προσβολές... Εγώ δεν καπνίζω.... και επειδή ακριβώς ουτε οταν δεν ειχα δοκιμάσει κάν τσιγάρο ούτε όταν το έκοψα δεν ενοχλήθηκα ποτε απο καπνιστή (όπως εξηγώ πιο αναλυτικά σε προηγούμενο ποστ) δεν βρίσκω το λόγο γιατι να μην μπορούμε να συμβιώσουμε... να συμβιωσεις σε χορο με καπνο? κι εγω θελω να συμβιωσω στο δρομο ,δε θα σε πειραζε να διαχωριζαμε τους δρομους για αυτοκινητα με καταλυτη και χωρις. η σε δρομους για κοντρες και χωρις.
N3k21 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Εγώ είμαι της άποψης πως αν θέλει να συνεχίζεις να καπνίζεις γνωρίζοντας τους κινδύνους που αποδεδειγμένα ενέχει,δεν μπορώ να στο απαγορεύσω ούτε να σε κυνηγάω απο πίσω με νουθεσίες κλπ.Μπορώ όμως να απαιτήσω να μην είμαι στον ίδιο χώρο μαζί σου και να επιβαρύνω τον οργανισμό μου με το παθητικό κάπνισμα.Γιατι?Γιατί το δικαίωμα της υγείας είναι πάνω απο το δικαίωμα της απόλαυσης.Επιχειρήματα του τύπου ο άλλος κάπνιζε 10 πακέτα την ημέρα και έζησε μέχρι τα 100 δεν μου λένε τίποτα,μπορώ να σου δώσω 10 παραδείγματα που κάπνιζαν εξίσου κια εμφάνισαν καρκίνο,ΧΑΠ κλπ. Είναι απολύτως λογική και δίκαιη η απαίτησή σου. Αλλά κάνε τον κόπο να διαβάσεις τις τελευταίες 3-4 σελίδες του θέματος. Κανένας καπνιστής δε ζήτησε να επιβληθεί η κάψα του για τσιγάρο στους υπολοίπους, άλλο πράγμα προτάθηκε. 1
Ntinaras Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Είναι απολύτως λογική και δίκαιη η απαίτησή σου. Αλλά κάνε τον κόπο να διαβάσεις τις τελευταίες 3-4 σελίδες του θέματος. Κανένας καπνιστής δε ζήτησε να επιβληθεί η κάψα του για τσιγάρο στους υπολοίπους, άλλο πράγμα προτάθηκε. ε ναι,τωρα που υπαρχει εστω ενα μικρο ενδεχομενο να απαγορευτει το καπνισμα τελειως σε εσωτερικους χωρους μερικοι τρεχουνε για συμβιβασμους,τοσα χρονια βεβαια αδιαφορουσαν για το οτιδηποτε.
yokotsoko Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Είναι απολύτως λογική και δίκαιη η απαίτησή σου. Αλλά κάνε τον κόπο να διαβάσεις τις τελευταίες 3-4 σελίδες του θέματος. Κανένας καπνιστής δε ζήτησε να επιβληθεί η κάψα του για τσιγάρο στους υπολοίπους, άλλο πράγμα προτάθηκε. Διάβασα την τελευταία σελίδα και τον τίτλο γιατί βαρέθηκα .Η απάντηση πάντως πήγαινε στον θιασώτη του καπνίσματος! EDIT Βασικά βλέποντας τις τελευταίες σελίδες αμφισβητείται λέει τελικά αν το κάπνισμα σκοτώνει!Μήπως είναι παγκόσμια συνομωσία και είναι τελικά και ευεργετικό για την υγεία (βασικά μπορεί να έχει θετική επίδραση στην ελκώδη κολίτιδα ίσως το μόνο καλό αλλά τεσπα...).Εμμένω όμως στην απάντησή μου πως δεν μπορείς να βάλεις το πιστόλι στον κροταφο του άλλου αν ΔΕΝ θέλει να το σταματήσει,μετά πάμε σε επίπεδο πολιτείας ουτως ώστε να υπάρχει ευαισθητοποίηση απο τις μικρές ηλικίες αλλά μιλάμε για tall order.Είδα κάποιον να λέει πως στην παρέα δεν φυσα τον καπνό στο πρόσωπο αλλά προς τα πανω,όπου και να το φυσάς ο καπνός διασπείρεται,αν έστω και ένας απο την παρέα δεν γουστάρει τον καπνό οφείλεις να τον σεβαστείς γιατί μιλάμε για θέμα ΥΓΕΙΑΣ.
Joshua21 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 και στις μικτες παρεες τι θα γινεται? θα τσακωνονται για το που θα κατσουνε? Στις μικτές παρέες που έχουν τέτοιες διαφωνίες, είναι δικό τους πρόβλημα και μόνο. Ο νόμος θα τους λύσει τέτοιου είδους προβλήματα? 3
The_Colonel Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Εγώ είμαι της άποψης πως αν θέλει να συνεχίζεις να καπνίζεις γνωρίζοντας τους κινδύνους που αποδεδειγμένα ενέχει,δεν μπορώ να στο απαγορεύσω ούτε να σε κυνηγάω απο πίσω με νουθεσίες κλπ.Μπορώ όμως να απαιτήσω να μην είμαι στον ίδιο χώρο μαζί σου και να επιβαρύνω τον οργανισμό μου με το παθητικό κάπνισμα.Γιατι?Γιατί το δικαίωμα της υγείας είναι πάνω απο το δικαίωμα της απόλαυσης.Επιχειρήματα του τύπου ο άλλος κάπνιζε 10 πακέτα την ημέρα και έζησε μέχρι τα 100 δεν μου λένε τίποτα,μπορώ να σου δώσω 10 παραδείγματα που κάπνιζαν εξίσου κια εμφάνισαν καρκίνο,ΧΑΠ κλπ. Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα το τσιγάρο δεν ειναι θάνατος όπως το παρουσιάζουν οι προκατηλειμένοι σύλλογοι αντικαπνιστών ούτε το να είσαι σε ενα μπαράκι με καπνιστές 3 φορές την εβδομάδα θα σε σκοτώσει!!!! Δες εδώ ας πούμε τα χαμηλά ποσοστά (για αίτια θανάτου) απο καρκίνο στον πνεύμονα ανά 100.000 ανθρώπους. http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Causes_of_death_statistics/el και εδώ τα κύρια αίτια για να πάθεις καρκίνο στον πνεύμονα. Αυτό δέν σημαίνει οτι το 90% των καπνιστών πεθαίνει απλα αυτούς που πεθαίνουν απο καρκίνο των πνευμόνων (που είναι απο τα χαμηλότερα ποσοστά για αίτιο θανάτου) το 90% Προκλήθηκε απο το κάπνισμα... (άσε που ούτε και αυτό μπορεί να ισχύει γιατί η μεθοδολογία για να συμπεράνεις κάτι τέτοιο δεν ειναι τόσο σαφής... αλλά έστω ότι κατα τα 90% το τσιγάρο φταίει για τον συγκεκριμένο είδος καρκίνου) αυτό σημαίνει ότι αν εισαι καπνιστής έχεις μια πολύ μικρή πιθανότητα να πεθάνεις απο αυτό (κάτω της μονάδας) και αν είσαι παθητικός καπνιστής πρακτικά καμία ! Και επαναλαμβάνω δεν λέω ότι το κάπνισμα δεν κάνει κακό στην υγεία! (αν και 1 τσιγάρο τον μήνα κάνει καλό) Αυτό που λέω ειναι ότι ΔΕΝ ειναι ο χάρος που παρουσιάζεται απο συγκεκριμένες ομάδες να είναι απλά μειώνει την ποιότητα ζωής σου απο θέμα ευεξίας και υγείας σε ένα κάποιο ποσοστό (σίγουρα όχι τεράστιο).
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Εγώ δεν καπνίζω.... και επειδή ακριβώς ουτε οταν δεν ειχα δοκιμάσει κάν τσιγάρο ούτε όταν το έκοψα δεν ενοχλήθηκα ποτε απο καπνιστή (όπως εξηγώ πιο αναλυτικά σε προηγούμενο ποστ) δεν βρίσκω το λόγο γιατι να μην μπορούμε να συμβιώσουμε... με το "εσυ" αναφερομαι σε καθε καπνιστη και οχι σε σενα συγκεκριμενα (νομιζα οτι ησουν καπνιστης αλλα οπως και να χει στου καπνιστες αναφερομαι). το οτι εσενα δεν σε ενοχλει ομως δεν ειναι κριτηριο! γιατι εγω πχ ασχολουμαι με τον αθλητισμο ποτε δεν καπνιζα και στο σπιτι δεν καθομουν σε χωρους που υπηρχε τσιγαρο και πλεον δεν καπνιζει κανεις. τον καπνο τον καταλαβαινω με το παραμικρο ! και εκτος του οτι τον καταλαβαινω με επηρεαζει περισσοτερο απο οτι επηρεαζει καποιον ο οποιος απλα δεν καπνιζει. να συμβιωσουμε κανενα προβλημα αλλα οχι ομως να λενε οι καπνιστες αν δεν σαρεσει μην ερθεις ή πηγαινε αλλου. να κατσει αυτος σπιτι του στην τελικη! (και οι δυο το ιδιο υποστηριζουμε απλα εσυ εισαι πιο ανεκτικος) το τσιγαρο δεν σε σκοτωνει αμεσα απλα αυξανει τις πιθανοτητες να εμφανισεις καποια θανατηφορα αρρωστια. οπως επισης και η διατροφη και πολλα αλλα. Και εννοειται οτι δεν σημαινει οτι εγω που δεν καπνιζω δεν υπαρχει περιπτωση να τα τιναξω στα 40 μου απο καρκινο ή οτι ο καπνιστης δεν θα ζησει μεχρι τα 90
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα