Tilemaxx Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Ο άνθρωπος που σε προηγούμενο νήμα έλεγε οτι δεν πρέπει να μιλάμε για επιστημονικά θέματα χωρίς να τα έχουμε σπουδάσει, τώρα πάει να μας πεί οτι το τσιγάρο δεν κάνει τόσο κακό, και οτι υπάρχει αντικαπνιστική προπαγάνδα εναντίον του, μπαίνει απέναντι δηλαδή σε ΟΛΕΣ τις επιστημονικές μελέτες/ευρήματα που έχουν δείξει οτι όχι μόνο το ενεργητικό κάπνισμα είναι καταστροφικό μακροπρόθεσμα, αλλά και το παθητικό επηρεάζει αρνητικά.Καλή τύχη. 1
FilipposMD Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 ωραία δείξε ποσοστά θανάτου που ευθήνεται το τσιγάρο Έδειξα εγώ και δεν είδα να ασχολείσαι. Τα ξαναβάζω μήπως το δεις αυτή τη φορά. Θα δεις ότι η μπάρα του καπνίσματος έχει 3 χρώματα. Το πρώτο (από αριστερά) αφορά τους θανάτους από καρκίνους, το δεύτερο τους θανάτους από καρδιαγγειακά (εμφράγματα, εγκεφαλικά κτλ) και το τρίτο από αναπνευστικά νοσήματα (πχ Χρόνια Αποφρακτική πνευμονοπάθεια). Επίσης, στις άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τα ποσοστά καπνιστών πριν 20 και 30 χρόνια ήταν πολύ υψηλά, αλλά αποφάσισαν να πάρουν μέτρα πρόληψης και προστασίας. Έτσι σταδιακά μείωσαν τους θανάτους από το κάπνισμα. Ας δούμε το παράδειγμα του καρκίνου του πνεύμονα που ανέφερες εσύ. Σύγκρινε τους κουτόφραγκους με εμάς. Σημειωτέον ότι επειδή ο καρκίνος του πνεύμονα αναπτύσσεται σε βάθος δεκαετιών, στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον, ενώ στις χώρες που το κάπνισμα μειώνεται τώρα θα παρατηρηθεί μεγάλη μείωση σε 20 χρόνια. Και μια που η κουβέντα γίνεται για το παθητικό κάπνισμα, υπάρχουν πολλές μελέτες (εγώ ξέρω από Αγγλία, ΗΠΑ και Ιταλία) που δείχνουν ότι η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους έχει άμεσα αποτελέσματα στο αριθμό των εμφραγμάτων σε μη καπνιστές. Όπως έγραψα και στο προηγούμενό μου ποστ, αν "σπάσεις" το κάπνισμα σε ενεργητικό και παθητικό, αυτοί που οφείλονται στο παθητικό είναι πάνω από 2000 τον χρόνο στην Ελλάδα. 70 άτομα τη μέρα δηλαδή. 2 Βοeing τη βδομάδα. Αν δε σε κάλυψα, πες μου. Έχω πρόχειρη έκθεση 870 σελίδων με τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία. Όρεξη να έχεις να διαβάζεις. 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 σε λίγο θα μας πεις ότι είσαι και γιατρός ρε Φίλιππε... 3
Backpacker Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Σας παραδέχομαι πάντως παιδιά...πρέπει να έχετε πάρα πολύ κουράγιο για να προσπαθείτε να πείσετε με λογικα επιχειρήματα και επιστημονικά δεδομένα ένα άτομο που λέει ότι το τσιγάρο δεν σκοτώνει...και ότι σιγά μωρε αφήστε τους καπνιστές να καπνίζουν και μην του βγάζετε έξω τι σας πειράζει.. Όσο για σένα Φίλιππε σε τάπωσε άσχημα πιστεύω με το θεικό "Η ιατρική και η βιοχημεία ειναι πολύπλοκα πράγματα δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε και ας νομίζουμε επειδή ειναι γραμμένα σε γλώσσα που διαβάζουμε... μας λείπει η πολυετής γνώση και εμπειρία για να καταφέρουμε κάτι τέτοιο.." (Μην του πεις τι σημαίνει το MD δίπλα στο όνομα σου...δεν θα παίξει ρόλο...βάζω στοίχημα το σπίτι μου) 3
FilipposMD Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Πάντως παιδιά, να πούμε την αλήθεια, δεν ξέρετε αν είμαι γιατρός! Μπορεί να το παίζω απλώς. Στο ίντερνετ είμαστε. Και το MD ήταν μια ατυχής στιγμή όταν έψαχνα για nickname που με κάνει να φαίνομαι ψώνιο εις το διηνεκές, αλλά τέλος πάντων. Στο ίντερνετ (και γενικότερα), αυτό που μετράει είναι τα επιχειρήματα. Υπάρχουν πολλοί γιατροί που δεν ξέρουν αυτά που ξέρω εγώ για το κάπνισμα και φυσικά υπάρχουν πολλά ιατρικά θέματα για τα οποία ξέρω/θυμάμαι ελάχιστα. Γι' αυτό βάζω τα διαγράμματα. Ο καθένας βλέπει και κρίνει.
Toufas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 το md σε εποχες irc σημαινε αλλα πραγματα παντως 6
Timour21 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Εγώ σαν καπνιστής δεν μπορώ να καταλάβω οτι απο την στιγμή που το κάπνισμα κάνει κακό (γιατί κάνει), γιατί δεν απαγορεύεται δια ροπάλου? Γιατί να μην εκριζώνονται οι καπνοφυτείες σαν τις χασισοφυτείες (οι οποίες δεν βλάπτουν όσο ο καπνός στο κάτω κάτω), και όποιος συλλαμβάνεται με χύμα καπνό (μιας που τα κανονικά τσιγάρα δεν θα πωλούνται πλεον) να περνάει αυτόφωρο και να τιμωρείται για κατοχή ναρκωτικών? Κάτι που αποδεδειγμένα δηλαδή κάνει πολύ περισσότερο κακό (και ελάχιστο καλό) στον άνθρωπο που το καταναλώνει, συνεχίζει και πωλείται μέχρι και σήμερα είναι κάτι που με προσπερνά. Απο την άλλη, διαβάζω και επιχειρήματα του στυλ, τι θα κάνει μια μικτή παρέα (καπνιζόντων / μη καπνιζόντων), πως θα βγει έξω, πως θα διασκεδάσει κλπ. Αν περιμένετε τον νομοθέτη να σας υποδείξει πως και που θα διασκεδάζετε πραγματικά τόσο εσείς ,όσο και η παρέα σας κατ'επέκταση, είστε πραγματικά για λύπηση. Έχω άτομα στην παρέα μου που γουστάρουν μπουζούκια (εγώ βγάζω καντίλες - όπως βγάζουν και εκείνοι με τους ramones και τους new model army που ακούω εγώ), θα περιμένω τον νομοθέτη να βγάλει απόφαση για το πως θα διασκεδάσω με την παρέα μου ή θα κάνω τελικά αυτό που θέλω και μου αρέσει? Αυτοί θα πάνε στον παντελίδη, και γω στον ian brown και problem solved. Ήμαρτον δηλαδή. Καλό και το επιχείρημα οτι αναγκάζονται υπάλληλοι να δουλεύουν σε χώρους γεμάτους καπνό, κάνοντας ζημιά στην υγεία τους (και δεν διαφωνώ καθόλου με αυτό), και κάποιοι που παρόλο δεν καπνίζουν "αναγκάζονται" να το κάνουν λόγω ανάγκης για δουλειά (πράγμα με το οποίο επίσης θα συμφωνήσω). Αυτοί που το λένε αυτό, έχουν την δυνατότητα να το πάνε και 1-2 βήματα πιο πέρα όμως? Να σκεφτούν δηλαδή οτι όπως ένας υπάλληλος τέτοιου χώρου θα υποστεί ζημιά στην υγεία του λόγω παθητικού καπνίσματος άλλο τόσο ένας άλλος υπάλληλος (ο οποίος σαν τον προηγούμενο έχει ανάγκη για δουλειά και θα πάει αναγκαστικά να δουλέψει) σε κάποιο club με δυνατή μουσική, θα πάθει ζημιά στην ακοή του λόγω υπερβολικών dB. Μήπως λοιπόν μετά την απαγορευση του καπνίσματος (είτε ολική όπως περιγράφω πάνω, είτε μερική στην μορφή απαγόρευσης εντός μαγαζιών διασκέδασης), να εξετάζαμε και το ενδεχόμενο να απαγορεύσουμε και την μουσική άνω κάποιων dB στα club? Θα ήταν παράλογο? Θα παρακαλέσω μην απαντήσει κανείς με την λύση της ωτοασπίδας, γιατί είναι τόσο βολική όταν δουλέυεις όσο το να φοράς αντισφυξιογόνα μάσκα για να αποφεύγεις τον καπνό. Άσε που μετά μόνο στην νοηματική θα μιλάς με τον μπάρμαν. Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι τελικά οτι είμαστε τόσο ηλίθιοι και τόσο σταρχιδιστές, που χρειαζόμαστε έναν μπαμπούλα πάνω απο τον κεφάλι μας που θα μας υπαγορεύει ακόμη και για το που και πότε θα κλάσουμε, γιατί απλά δεν έχουμε την στοιχειώδη λογική, ευγένεια και ευαισθησία για να ξέρουμε πότε να το κάνουμε απο μόνοι μας. το md σε εποχες irc σημαινε αλλα πραγματα παντως http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCYQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DSo1cZKWF3ZA&ei=tTgsU5D4C6HW0QXRx4DIAg&usg=AFQjCNFSN7gbr116qI7ZlUjrL-9CE0i0vw&sig2=J6pI4HgDp-5Zmx7ZTgsb9A&bvm=bv.62922401,d.d2k 3
Lucifer Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 το τσιγαρο ΟΧΙ δεν σε σκοτωνει. απλα σου αυξανει τις πιθανοτητες να παθεις κατι το οποιο θα σε σκοτωσει. ειναι εμμεσος θανατος οχι αμεσως. οπως και το αλκοολ και το κρεας (ειδικα τα ψητα στα καρβουνα ειναι χειροτερα και απο το τσιγαρο) κτλ 2 άτομα;
tehAllantin Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Θυμάμαι είχα πάει τα Χριστούγεννα στη Λάρισα σε ένα μαγαζί για ρακομελα, η κατάσταση ήταν αφόρητη. Α ΦΟ ΡΗ ΤΗ. Βγαίνοντας έξω θαρρώ πως από τα μανίκια του παλτού μου έβγαινε καπνός, αν είχα μαλλιά θα μύριζαν μέχρι σήμερα. Το αν κάνει κακό ή όχι το ξέρουμε όλοι. Ακόμη και τα μάτια μου τσούζανε λεμε. Να ένας major (η και colonel) λόγος να ζήσεις σε smoking free πόλη το εξωτερικού! Σίγουρα θα το έχουν γράψει πιο πριν, ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης εφαρμόζεται εδώ τέλεια. Αν ένα μαγαζί απαγορεύσει το κάπνισμα απλά θα κλείσει γιατί απλά κανείς Ελληνας στην Ελλάδα δεν θα βάλει μπουφανάκι για να κάνει το τσιγάρο του έξω, στον αγέρα, στη μπόρα στη βροχή. http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s07e13-butt-out 2
FilipposMD Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Αυτοί που το λένε αυτό, έχουν την δυνατότητα να το πάνε και 1-2 βήματα πιο πέρα όμως? Να σκεφτούν δηλαδή οτι όπως ένας υπάλληλος τέτοιου χώρου θα υποστεί ζημιά στην υγεία του λόγω παθητικού καπνίσματος άλλο τόσο ένας άλλος υπάλληλος (ο οποίος σαν τον προηγούμενο έχει ανάγκη για δουλειά και θα πάει αναγκαστικά να δουλέψει) σε κάποιο club με δυνατή μουσική, θα πάθει ζημιά στην ακοή του λόγω υπερβολικών dB. Μήπως λοιπόν μετά την απαγορευση του καπνίσματος (είτε ολική όπως περιγράφω πάνω, είτε μερική στην μορφή απαγόρευσης εντός μαγαζιών διασκέδασης), να εξετάζαμε και το ενδεχόμενο να απαγορεύσουμε και την μουσική άνω κάποιων dB στα club? Θα ήταν παράλογο? Καθόλου παράλογο. Είναι μάλιστα τόσο αυτονόητο, ώστε υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση από το 1985! Μπορεί και παλιότερα, αλλά αυτό βρήκα εγώ: http://www.elinyae.gr/el/item_details.jsp?cat_id=2147&item_id=2945
Timour21 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Καθόλου παράλογο. Είναι μάλιστα τόσο αυτονόητο, ώστε υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση από το 1985! Μπορεί και παλιότερα, αλλά αυτό βρήκα εγώ: http://www.elinyae.gr/el/item_details.jsp?cat_id=2147&item_id=2945 Mήπως τότε να είχαμε την αντίστοιχη ευαισθησία για αυτούς τους ανθρώπους, με την ευαισθησία που έχουμε για τους υπαλλήλους που τρώνε τα ντουμάνια μας? Ή να είμαστε ευαίσθητοι επιλεκτικά?
Ntinaras Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Εγώ σαν καπνιστής δεν μπορώ να καταλάβω οτι απο την στιγμή που το κάπνισμα κάνει κακό (γιατί κάνει), γιατί δεν απαγορεύεται δια ροπάλου? Γιατί να μην εκριζώνονται οι καπνοφυτείες σαν τις χασισοφυτείες (οι οποίες δεν βλάπτουν όσο ο καπνός στο κάτω κάτω), και όποιος συλλαμβάνεται με χύμα καπνό (μιας που τα κανονικά τσιγάρα δεν θα πωλούνται πλεον) να περνάει αυτόφωρο και να τιμωρείται για κατοχή ναρκωτικών? Κάτι που αποδεδειγμένα δηλαδή κάνει πολύ περισσότερο κακό (και ελάχιστο καλό) στον άνθρωπο που το καταναλώνει, συνεχίζει και πωλείται μέχρι και σήμερα είναι κάτι που με προσπερνά. Απο την άλλη, διαβάζω και επιχειρήματα του στυλ, τι θα κάνει μια μικτή παρέα (καπνιζόντων / μη καπνιζόντων), πως θα βγει έξω, πως θα διασκεδάσει κλπ. Αν περιμένετε τον νομοθέτη να σας υποδείξει πως και που θα διασκεδάζετε πραγματικά τόσο εσείς ,όσο και η παρέα σας κατ'επέκταση, είστε πραγματικά για λύπηση. Έχω άτομα στην παρέα μου που γουστάρουν μπουζούκια (εγώ βγάζω καντίλες - όπως βγάζουν και εκείνοι με τους ramones και τους new model army που ακούω εγώ), θα περιμένω τον νομοθέτη να βγάλει απόφαση για το πως θα διασκεδάσω με την παρέα μου ή θα κάνω τελικά αυτό που θέλω και μου αρέσει? Αυτοί θα πάνε στον παντελίδη, και γω στον ian brown και problem solved. Ήμαρτον δηλαδή. Καλό και το επιχείρημα οτι αναγκάζονται υπάλληλοι να δουλεύουν σε χώρους γεμάτους καπνό, κάνοντας ζημιά στην υγεία τους (και δεν διαφωνώ καθόλου με αυτό), και κάποιοι που παρόλο δεν καπνίζουν "αναγκάζονται" να το κάνουν λόγω ανάγκης για δουλειά (πράγμα με το οποίο επίσης θα συμφωνήσω). Αυτοί που το λένε αυτό, έχουν την δυνατότητα να το πάνε και 1-2 βήματα πιο πέρα όμως? Να σκεφτούν δηλαδή οτι όπως ένας υπάλληλος τέτοιου χώρου θα υποστεί ζημιά στην υγεία του λόγω παθητικού καπνίσματος άλλο τόσο ένας άλλος υπάλληλος (ο οποίος σαν τον προηγούμενο έχει ανάγκη για δουλειά και θα πάει αναγκαστικά να δουλέψει) σε κάποιο club με δυνατή μουσική, θα πάθει ζημιά στην ακοή του λόγω υπερβολικών dB. Μήπως λοιπόν μετά την απαγορευση του καπνίσματος (είτε ολική όπως περιγράφω πάνω, είτε μερική στην μορφή απαγόρευσης εντός μαγαζιών διασκέδασης), να εξετάζαμε και το ενδεχόμενο να απαγορεύσουμε και την μουσική άνω κάποιων dB στα club? Θα ήταν παράλογο? Θα παρακαλέσω μην απαντήσει κανείς με την λύση της ωτοασπίδας, γιατί είναι τόσο βολική όταν δουλέυεις όσο το να φοράς αντισφυξιογόνα μάσκα για να αποφεύγεις τον καπνό. Άσε που μετά μόνο στην νοηματική θα μιλάς με τον μπάρμαν. Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι τελικά οτι είμαστε τόσο ηλίθιοι και τόσο σταρχιδιστές, που χρειαζόμαστε έναν μπαμπούλα πάνω απο τον κεφάλι μας που θα μας υπαγορεύει ακόμη και για το που και πότε θα κλάσουμε, γιατί απλά δεν έχουμε την στοιχειώδη λογική, ευγένεια και ευαισθησία για να ξέρουμε πότε να το κάνουμε απο μόνοι μας. http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCYQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DSo1cZKWF3ZA&ei=tTgsU5D4C6HW0QXRx4DIAg&usg=AFQjCNFSN7gbr116qI7ZlUjrL-9CE0i0vw&sig2=J6pI4HgDp-5Zmx7ZTgsb9A&bvm=bv.62922401,d.d2k ωραια μολις εκανες reset ολο το thread και πρεπει να το παρουμε απο την αρχη. αν εισαι ανηλικος στο απαγορευουν το καπνισμα αν εισαι ενηλικος δε χρειαζεσαι καμια απαγορευση,μπορεις να το απαγορεψεις στον εαυτο σου. αυτο που σου απαγορευουν ειναι να ενοχλεις τους αλλους με τον δικο σου καπνο. στα club οχι μονο υπαρχει απαγορευση για καπνισμα,αλλα υπαρχει και οριο στα db spl. Νομιζω ειναι 150.επισης απαγορευονται και τα νοθευμενα ποτα,τα ελλιπη μετρα ασφαλειας και ο υπερβολικος αριθμος πελατων. αν ψαχνεις αλλες 1000 απαγορευσεις για να δικαιολογησεις το καπνισμα λυπαμαι,αλλα αυτη ειναι λογικη παιδιων δημοτικου που κλαινε και παραπονιουνται στο δασκαλο οτι και το αλλο παιδακι το εκανε. 1
Timour21 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 ωραια μολις εκανες reset ολο το thread και πρεπει να το παρουμε απο την αρχη. αν εισαι ανηλικος στο απαγορευουν το καπνισμα αν εισαι ενηλικος δε χρειαζεσαι καμια απαγορευση,μπορεις να το απαγορεψεις στον εαυτο σου. αυτο που σου απαγορευουν ειναι να ενοχλεις τους αλλους με τον δικο σου καπνο. στα club οχι μονο υπαρχει απαγορευση για καπνισμα,αλλα υπαρχει και οριο στα db spl. Νομιζω ειναι 150.επισης απαγορευονται και τα νοθευμενα ποτα,τα ελλιπη μετρα ασφαλειας και ο υπερβολικος αριθμος πελατων. αν ψαχνεις αλλες 1000 απαγορευσεις για να δικαιολογησεις το καπνισμα λυπαμαι,αλλα αυτη ειναι λογικη παιδιων δημοτικου που κλαινε και παραπονιουνται στο δασκαλο οτι και το αλλο παιδακι το εκανε. Μάλλον κάτι δεν κατάλαβες, καλά, ξαναδιάβασε αυτά που έγραψα. Δεν περιέχουν ειρωνεία, παρά απλούς προβληματισμούς. Απο την στιγμή που ώς ενήλικος δεν χρειάζεσαι καμία απαγόρευση, γιατί η μαριχουάνα είναι παράνομη, γνωρίζεις?
doctor_667 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Πάντως για να κάνουμε και λίγο πλάκα, τουλάχιστον στην Ελλάδα τα μαγαζιά έχουν καλό εξαερισμό, δοκιμάστε να μπείτε σε καπνιστήριο Γερμανία ή Ολλανδία, στα 15 λεπτά βρωμάς για μια εβδομάδα.
*nenya* Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 και το κρεας (ειδικα τα ψητα στα καρβουνα ειναι χειροτερα και απο το τσιγαρο) κτλ νά'λεγες τα τηγανητά να πω ναι, οκ....αλλά τα ψητά στα κάρβουνα;;;; Γιατί ρε συ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα