Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι αλλά μιλάμε για ευρωπαική νομοθεσία (αν δεν κάνω λάθος) που στην προκειμένη (και για λόγους "παράδοσης") δεν εφαρμόστηκε.

Εξάλλου σε ένα "prive" club καπνιστών, ούτε εσένα θα ντουμανιάζανε παρά την θέλησή σου.

Και για να το πάω εκεί που το πας και εσύ, ούτε το άλλο "κοκορέτσι" (λέγε με κοκαίνη) θα στο ταίσει κανείς με το ζόρι, είναι απαγορευμένο όμως σωστά?

• Like 1
Δημοσ.

Διαφωνώ, γιατί έχει φανεί σε άλλες χώρες ότι μιλάμε για ρεαλιστικό μέτρο. Για μερικούς μήνες τακτικών ελέγχων μιλάμε. Το έχουν καταφέρει και χώρες όπως η Ιταλία και η Ιρλανδία, που μας μοιάζουν αρκετά. Είναι σαν τα κράνη στους μοτοσικλετιστές. Βγάλε μερικές δεκάδες τροχονόμους, ρίξε κάποια πρόστιμα στην αρχή και κατά 90% έχεις πετύχει. Σε 2 χρόνια δε θα χρειάζεται καν έλεγχος, γιατί όλοι θα έχουν συνηθίσει.

Μμμμ, χλωμο απο πολλες αποψεις. Πρωτον γιατι ξεκινησε παλι η ολη φαση αρχες ανοιξης, ηδη με τον καιρο που κανει, ανετα καθεται ο αλλος εξω με τις σομπες-μανιταρια, αρα ο πρωτος σωστος ελεγχος μεταφερεται τον επομενο οκτωβριο-νοεμβριο. Δευτερον γιατι δε γινεται απο τη μια να μιλαμε για τη χαωδη διαφορα που υπαρχει σε παιδεια αλλα και σε κρατος στις αλλες χωρες με εμας, και απο την αλλη να πιστευουμε οτι επειδη ενα μετρο εφαρμοστηκε στην ιταλια ας πουμε, το ιδιο θα εφαρμοστει κι εδω.

Μακαρι να βγω ψευτης, αλλα πιστευω οτι τα δεδομενα δυστυχως θα το εξασθενησουν παλι το μετρο.

Δημοσ.

Τα ειπαμε 1000 φορες δεν μπορει να δωσει αδειες σε 10 μαγαζια απο τα 100 γιατι και τα υπολοιπα 90 θα θελουν κι αυτα αν δε θελουν να βαλουν λουκετο

Επισης δεν ειναι το ιδιο η ηρωινη που σκοτωνει γρηγορα και την παιρνει 1 στους 10000 με το τσιγαρο που σκοτωνει αργα και το κανουν 70 στους 100 και αποφερει τεραστια εσοδα στο κρατος τους εμπορους τους αγροτες τα μαγαζια.......

Και οπως ειπε και ο φιλος απο πανω την ηρωινη το ποτο το σουβλακι το κοκορετσι και τη γαρδουμπα δε στο βαζει κανενας με το ζορι στο στομα

Δημοσ.

Τα ειπαμε 1000 φορες δεν μπορει να δωσει αδειες σε 10 μαγαζια απο τα 100 γιατι και τα υπολοιπα 90 θα θελουν κι αυτα αν δε θελουν να βαλουν λουκετο

Επισης δεν ειναι το ιδιο η ηρωινη που σκοτωνει γρηγορα και την παιρνει 1 στους 10000 με το τσιγαρο που σκοτωνει αργα και το κανουν 70 στους 100 και αποφερει τεραστια εσοδα στο κρατος τους εμπορους τους αγροτες τα μαγαζια.......

Και οπως ειπε και ο φιλος απο πανω την ηρωινη το ποτο το σουβλακι το κοκορετσι και τη γαρδουμπα δε στο βαζει κανενας με το ζορι στο στομα

Γιατί να βάλουν λουκέτα τα 90? Τόσοι αντικαπνιστές, δεν θα τα στηρίξετε? Ή μήπως τελικά είστε μειοψηφία?

Είναι σαν να μου λες, οτι ένα εστιατόριο που σερβίρει υγιεινά γεύματα ή γεύματα για vegeterians ή βιολογικά ή ή... θα βάλει λουκέτο επειδή δίπλα θα ανοίξει σουβλατζίδικο. Αυτός που θέλει σουβλάκι θα πάει εκεί, αυτός που θέλει μαρουλοσαλάτα θα πάει στο άλλο. Freedom of choice λέγεται.

Kαι επαναλαμβάνω, αν η ηρωίνη πουλιόταν στα φαρμακεία, και φόρους θα είχαμε, και λιγότερους θανάτους.

Επίσης η λογική του έχω αγρότες που ζουν απο τα καπνά, και γι'αυτό δεν τα απαγορεύω, (με την λογική δηλαδή πως αν αντί για καπνά είχαμε παπαρούνες θα επιτρέπαμε το όπιο για να μην πεινάσουν οι αγρότες) με προσπερνά πραγματικά. Ας βάλουν βαμβάκι είπαμε ή πατάτες για να έχουνε να τρώνε.

• Like 3
Δημοσ.

Γιατι δεν μπορει; Μπορει να παιξει με τα τερταγωνικα, να βαλει εξτρα φορο καπνου, οτι θελει μπορει. Εδω κραταει 200 επαγγελματα κλειστα μετα απο τοσες ευρωπαικες αποφασεις, και μου λες οτι δε μπορει;

Απο την αλλη, τι σκατα λογικη ειναι αυτη; Υπαρχουν 100 μαγαζια, αρα υπαρχει κοσμος για 100 μαγαζια. Απο αυτους οι πολλοι ειμαστε μη καπνιστες. Ουτε θελω ουτε (και να θελω) θα χωρεσουμε ολοι μαζι μεσα σε 10 μαγαζια, αφηνοντας τα αλλα αδεια.

• Like 2
Δημοσ.

Τα ξεχασατε νομιζω οτι οταν αρχισε αυτο το θεμα στους 100 καταστηματαρχες οι 98 δηλωναν οτι θελουν να ειναι καπνιζοντων το μαγαζι τους

Αν ειμαστε μειοψηφια οι μη καπνιζοντες δε με ενδιαφερει καθολου

Το οτι κανουν κατι λαθος πολλοι δεν το κανει σωστο και ουτε τους δινει το δικαιωμα να το κανουν και σε αλλους

• Like 1
Δημοσ.

Το οτι κανουν κατι λαθος πολλοι δεν το κανει σωστο και ουτε τους δινει το δικαιωμα να το κανουν και σε αλλους

Καλώς ή κακώς όμως στην δημοκρατία τον λόγο έχει η πλειοψηφία έτσι? Διαφορετικά μιλάμε για άλλου είδους καθεστώτα.

Δημοσ.

Δηλαδη αν ειμαι σε ενα δωματιο εγω με 5 δολοφονους και ψηφισουμε 5-1 να παμε να σκοτωσουμε ειναι οκ δημοκρατικο και νομιμο ?

Δημοσ.

Τα ξεχασατε νομιζω οτι οταν αρχισε αυτο το θεμα στους 100 καταστηματαρχες οι 98 δηλωναν οτι θελουν να ειναι καπνιζοντων το μαγαζι τους

Το οτι δηλωναν, δε σημαινει οτι θα επαιρναν και την αδεια, διοτι οι πιο πολλοι δεν ειχαν τα απαραιτητηα τετραγωνικα. Ουτε τους ειχε κανενα εξτρα φορο να σφιξει ο πωπος, να δεις το καλα που οι 98 θα γινονταν κατω απο 50, και απο αυτος ελαχιστοι θα επαιρναν. Και με τον καιρο, οταν θα ειχες πλεον μαγαζια ελαχιστων τμ τιγκα στον καπνο, θα εβλεπες τους ιδιους να θελουν να αλλαξουν σε μη καπνιστων.

Τωρα τι εχεις; Μια ευχη απο τη μια, να γινουμε μεσα σε μια μερα ευρωπαιοι, και να εχουμε μεσα σε μια μερα κρατος ελεγχου, και απο την αλλη μια πραγματικοτητα, οπου την πρωτη βδομαδα επεσαν τα προστιμα της αρκουδας (μεχρι και προστιμο για γοπες στην καδο επεσε, διοτι προβλεπεται ειδικος καδος για τις γοπες του προαυλιου χωρου), και μετα την πρωτη βδομαδα, ηδη τα πλαστικα ποτηρακια με νερο ειναι σε καθε τραπεζι, και μετα τις 12 βγαινουν και χυμα τα τασακια. Για ποσο καιρο πιστευεις οτι θα γινονται (αν γινουν επομενοι) ελεγχοι;

• Like 1
Δημοσ.

Όχι, δεν λέω αυτό. Λέω που απο την στιγμή που έχεις κριτική ικανότητα, και την ελάχιστη νοημοσύνη ωστε να καταλαβαίνεις πως το τσιγάρο σου κάνει ζημιά, αν θεωρείς οτι θα υπάρξουν 98 καταστήματα που θα επιλέξουν να είναι καπνιστών, εσύ οφείλεις να επιλέξεις τα υπόλοιπα 2 για την διασκέδασή σου που δεν επιτρέπουν το κάπνισμα. Αν αυτά τα μαγαζιά κάνουν τζίρους, θα υπάρξουν και άλλα.

Αν όμως θες εσύ, να απαγορέυεται σε όλα τα μαγαζιά το κάπνισμα, και παρόλα αυτά επιλέγεις να κάθεσαι σπίτι σου και να μην βγαίνεις έξω, με ποιο δικαίωμα (ειδικά αν είσαι μέρος μειοψηφίας) θα αποφασίσεις ποιος και που θα διασκεδάζει?

• Like 1
Δημοσ.

Λεφτα δε θελουν να μαζεψουν ? Για παντα να γινονται οι ελεγχοι και οποιος καταγγελει να παιρνει και μεριδιο απο το προστιμο

Δημοσ.

Λεφτα δε θελουν να μαζεψουν ? Για παντα να γινονται οι ελεγχοι και οποιος καταγγελει να παιρνει και μεριδιο απο το προστιμο

Ποιος να κανει καταγγελια; Εδω εχουν ειπωθει τα απεριγραπτα οτι οι καπνιστες θα σας τραβανε απο τη μυτη σε καταστηματα καπνιζοντων (αν υπηρχαν και τα δυο ειδη), κι εσυ μου λες, οτι αν 2-3 απο την παρεα σου που καπνιζουν, παρουν ποτηρακι κι αναψουν τσιγαρο θα κανεις καταγγελια, και θα παρεις και χρημα; Ή σε πολεις σαν τη δικη μου, που ολοι ειναι γνωστοι, να μαθευτει οτι το εκανες αυτο σε καποιο μαγαζι, λες να ξαναμπεις πουθενα; Εσυ θα εισαι που θα καθεσαι στα παγκακια στην τελικη.

Αν δεν υπαρξει αυτεπαγγελτος ελεγχος, με καταγγελιες δεν προκειται να ανοιξει ρουθουνι.

• Like 1
Δημοσ.

150 dB SPL αποκλείεται να είναι. Συνήθως στα 130 ορίζεται το λεγόμενο "κατώφλι του πόνου", δηλαδή στο σημείο αυτό η ακουστική πίεση είναι τόσο μεγάλη που προκαλεί πόνο και πιθανόν μόνιμη ζημιά στο τύμπανο και τα τριχίδια του αυτιού.

Κατά μέσο όρο χρησιμοποιούμε μια rock συναυλία ως σημείο αναφοράς (110 dB ακουστικής πίεσης), οπότε υποθέτω πως σ' ένα κλουμπ, παίζει πάνω κάτω παρόμοια φάση.

Το σκεπτικό του Timour21 είναι απολύτως ορθό. Έχει παρατηρηθεί πως η συχνή και παρατεταμένη παραμονή σε περιβάλλον με ήχους > 85 dB SPL, συμβάλουν στην απώλεια ακοής, ενώ συστήνεται η χρήση ωτοασπίδων από τους εκεί εργαζομένους.

Hint: Η κλίμακα των dB είναι λογαριθμική. Από τα 85 dB ακουστικής πίεσης στα 110 η διαφορά είναι τεράστια, αντίστοιχα "λογαριθμική" είναι λοιπόν και η καταπόνηση του συστήματος ακοής.

Οπότε αν πραγματικά κόπτεστε για την υγεία των εργαζομένων, πάμε όλοι μαζί να μποϋκοτάρουμε ΚΑΙ τα "ντάπα ντούπα". 

δε θυμομουνα οτι ηταν 130,αλλα το νουμερο δεν εχει σχεση,πολλοι ενοχλουνται απο την ενταση της μουσικης,και ιδιαιτερα οταν εχει και παραμορφωση :P ,

η κλιμακα ειναι λογαριθμικη αλλα επισης ξεχνας οτι και το αυτι ακουει λογαριθμικα την ενταση του ηχου :)

Το οτι δηλωναν, δε σημαινει οτι θα επαιρναν και την αδεια, διοτι οι πιο πολλοι δεν ειχαν τα απαραιτητηα τετραγωνικα. Ουτε τους ειχε κανενα εξτρα φορο να σφιξει ο πωπος, να δεις το καλα που οι 98 θα γινονταν κατω απο 50, και απο αυτος ελαχιστοι θα επαιρναν. Και με τον καιρο, οταν θα ειχες πλεον μαγαζια ελαχιστων τμ τιγκα στον καπνο, θα εβλεπες τους ιδιους να θελουν να αλλαξουν σε μη καπνιστων.

Τωρα τι εχεις; Μια ευχη απο τη μια, να γινουμε μεσα σε μια μερα ευρωπαιοι, και να εχουμε μεσα σε μια μερα κρατος ελεγχου, και απο την αλλη μια πραγματικοτητα, οπου την πρωτη βδομαδα επεσαν τα προστιμα της αρκουδας (μεχρι και προστιμο για γοπες στην καδο επεσε, διοτι προβλεπεται ειδικος καδος για τις γοπες του προαυλιου χωρου), και μετα την πρωτη βδομαδα, ηδη τα πλαστικα ποτηρακια με νερο ειναι σε καθε τραπεζι, και μετα τις 12 βγαινουν και χυμα τα τασακια. Για ποσο καιρο πιστευεις οτι θα γινονται (αν γινουν επομενοι) ελεγχοι;

αν το πας με τα τετραγωνικα τοτε ολα τα μεγαλα μαγαζια μπουζουκια κλαμπ κτλ θα εβγαζαν αδειες και θα εκαναν αυτα ο,τι ηθελαν.

με αποτελεσμα τα μικροτερα να επαιρνα ο,τι περισσευε.

ολοι οι καταστηματαρχες ηθελαν να εχουν μαγαζια καπνιζοντων γιατι υπαρχει η λογικη "αφου δουλευει ετσι μη το πειραξεις" 

ασε που στατιστικα αμα το παρεις αυτοι που βγαιναν σε τετοια μαγαζια καπνιζαν οι περισσοτεροι.

Δημοσ.

άλλος χαφιές απο εδώ που χαίρετε με το κακό του άλλου 

θα ξεκινήσω μου φαίνεται με το ζόρι πάλι το κάπνισμα απλα για αντιστασιακούς λόγους! :P

Ξεκίνα σιγά-σιγά με το ηλεκτρονικό και μετά πας στο κανονικό... Μη μας πάθεις και τίποτα!  ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Deesnider αν ο καπνιστής ξέρει πόσοι κακό κάνει τότε όταν με αναγκάζει να αναπνέω τον καπνό του όπου και αν παω δείχνει ότι δεν σέβεται εμένα και γενικά τον κόσμο γύρω του.

Όσο για αύριο που είπες αν θα ήθελε ο καπνιστής να έχει πιο μεγάλη αντοχή κτλ Η απάντηση είναι ότι δεν θέλει. αν θα ήθελε να έχει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που βλέπει θα πρέπει να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει.

Παραθέτεις δικό μου post και επιβεβαιώνεις ότι απευθύνεσαι σ' εμένα - δε σχολιάζεις τα λεγόμενα κάποιου άλλου, απλώς χρησιμοποιώντας το post μου ως αφορμή - χρησιμοποιώντας το nickname μου. Λοιπόν, μπας και σταματήσουμε να παίζουμε με τα λόγια κάποια στιγμή: Βρες και παράθεσε το συγκεκριμένο δικό μου post, στο οποίο παίρνω το μέρος εκείνων των καπνιστών που αναγκάζουν τούς μη καπνιστές να αναπνέουν τον καπνό τους, ή το σημείο εκείνο όπου λέω ότι ανήκω σ' αυτούς.

Ειδικά δε περί «εξαναγκασμού», αν και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα το χαρακτηρίσεις γελοίο παράδειγμα: Στις προτάσεις που έχω κάνει μέχρι στιγμής (ιδιαιτέρως μικρό ποσοστό χώρων διασκέδασης, στους οποίους επιτρέπεται το κάπνισμα και αυτό γνωστοποιείται σε όλους, ώστε να αποφεύγουν να μπουν εφόσον τους ενοχλεί), ο μη καπνιστής που εισπνέει τον καπνό τού καπνιστή, είναι τόσο «αναγκασμένος» να υφίσταται την κατάσταση αυτή, όσο ακριβώς είναι «αναγκασμένος» και αυτός που βλέπει μπροστά του ένα περιφραγμένο και με σήμανση ναρκοπέδιο, να πηδήξει την περίφραξη και ν' αρχίσει να σουλατσάρει μέσα, ή αυτός που αδιαφορεί για την οριοθέτηση ασφαλών χώρων κολύμβησης και επιλέγει να κολυμπήσει εκεί όπου γνωρίζει ότι η θάλασσα «βράζει» από καρχαρίες.

Κοινώς: Κάποιον τον οποίο τον τρώει ο κώλος του να έχει προβλήματα, προσωπικά δεν τον αντιμετωπίζω στα σοβαρά, ούτε δέχομαι σε καμία περίπτωση ότι «αναγκάζεται» να τα αντιμετωπίσει. Αν εσύ το κάνεις, είσαι πιο δημοκρατικός από 'μένα, σού το αναγνωρίζω.   

Αυτό δεν είσαι σε θέση να το γνωρίζεις, από τη στιγμή που δεν είσαι και ο ίδιος καπνιστής. Το να απαλλαγεί κάποιος από μία τόσο ισχυρή εξάρτηση τού οργανισμού όπως το κάπνισμα, δεν είναι ούτε απαραιτήτως, ούτε αποκλειστικά ζήτημα θέλησης.

Θα επρόκειτο για τέτοιο, αν αναφερόσουν σε όσους γνωρίζουν τις βλαβερές του συνέπειες (δηλαδή στους πάντες, δεδομένης τής πληρέστατης και απολύτως προσβάσιμης από τον καθένα πληροφόρησης που υπάρχει πλέον) και είναι στο μεταίχμιο να το αρχίσουν. Στην περίπτωση των ήδη εξαρτημένων, δεν ισχύει.

Είσαι πολύ γελασμένος αν πιστεύεις ότι τα προβλήματα υγείας και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν βαριά εξαρτημένοι άνθρωποι (όπως π.χ. οι καπνιστές, ή οι ναρκομανείς), τα αγνοούν ή ...θέλουν να τα αντιμετωπίζουν! 

Ο Deesnider  μιλησε για ελαχιστους συγκεριμενους χωρους οπου θα ηθελε να επιτρεπεται, τωρα πως καταφερατε παλι και το γενικευσατε στο "οπου κι αν παω"...

Δε βαριέσαι! Τι σημασία έχει το για τι μίλησε ο deesnider; Αυτό που έχει σημασία για κάποιους, είναι ότι προτείνει μια απολύτως εφαρμόσιμη και βιώσιμη εναλλακτική λύση, η οποία δεν τους αρέσει, διότι ...έτσι! Αφού λοιπόν δεν τους αρέσει, θεωρούν λογικό να παραθέτουν τα δικά του λεγόμενα και να τού βάζουν στο στόμα λόγια που δεν είπε. Ούτε σε νηπιαγωγείο να είμαστε... 

pournaras αναφερομαι στην μαζα των καπνιστων και οχι στις εξαιρεσεις που σεβονται τους μη καπνιστες για αυτο ειπα το οπου και αν παω! 

Εγώ όμως έχω αποσαφηνίσει από τη αρχή τής συμμετοχής μου στο θέμα, ότι ανήκω στις εξαιρέσεις. Οπότε συνεχίζω να απορώ για το λόγο τού να λες όσα λες, παραθέτοντας δικό μου post. Όχι ότι έχεις καμιά υποχρέωση να μού λύσεις την απορία, βέβαια...

και στις μικτες παρεες τι θα γινεται?

θα τσακωνονται για το που θα κατσουνε?

σοβαρα

3 επιλογες θα χουν

να μη βγουν μαζι

να πανε σε μερος μη καπνιστων

να πανε σε μερος καπνιστων

ε ναι,τωρα που υπαρχει εστω ενα μικρο ενδεχομενο να απαγορευτει το καπνισμα τελειως σε εσωτερικους χωρους μερικοι τρεχουνε για συμβιβασμους,τοσα χρονια βεβαια αδιαφορουσαν για το οτιδηποτε.

Ναι βρε! Να νομοθετήσουμε με κριτήριο την προστασία τής ομόνοιας και τής μη διάσπασης των παρεών...

...και για το αν και τι άρωμα θα φοράνε οι γυναίκες τής παρέας, βεβαίως, βεβαίως! Τι δηλαδή; Αν εμένα μ' ενοχλεί η μυρωδιά τού τού σανέλ τής τύπισσας, να είμαι υποχρεωμένος να χωριστώ από την παρέα; Αν εγώ είμαι αλλεργικός δηλαδή; Να πάθω κανένα σοκ και με τρέχουνε στα νοσοκομεία; Να μην το βάλει καθόλου, η παλιοσαύρα!

Τόσο εγώ, όσο και η άμεση παρέα μου - που μόνο μικρή δεν τη λες... - κρατάμε μόνο την πρώτη επιλογή και περνάμε ζάχαρη. Δε βγαίνουμε με άτομα τα οποία ενοχλούνται από τις προτιμήσεις ή τις συνήθειές μας. Όχι διότι έχουμε κάτι μαζί τους. Απλώς διότι στην έξοδό μας, απόλυτη προτεραιότητα έχει τον να περάσουμε καλά, χωρίς να καταπιεζόμαστε και χωρίς να υφιστάμεθα καταστάσεις οι οποίες μειώνουν το κέφι μας, είτε αφορούν ζητήματα υγείας, είτε όχι.

Ακόμα κι αν όλοι οι υπόλοιποι επιλέγουν κάποτε, ψυχαγωγική δραστηριότητα που δε «μού πάει», απλώς δεν τους ακολουθώ. Το ίδιο κάνουν κι εκείνοι. Το γεγονός ότι είμαστε «παρέα», δε σημαίνει ότι έχουμε στο 100% κοινές προτιμήσεις κι ενδιαφέροντα. Δε μού έκοψε κανείς τους την καλημέρα (εδώ που τα λέμε, ακόμα κι αν μού την έκοβε...μπιιιιιπ!), ούτε τους κράτησα εγώ μούτρα επειδή δεν κάνουν πάντα το κέφι μου, α λα Sheldon Cooper.

Α, μια και λέμε για «νομικά πλαίσια»: Όσα σπυριά βγάζω στην προοπτική να πάω σε μπαρ όπου δε θα μπορώ να καπνίσω, άλλα τόσα και χειρότερα βγάζω στην προοπτική να πάω σε μπαρ όπου θα υφίσταμαι την έμπνευση τού κάθε «D.J.- Τάδε» που θα μού βιάζει τ' αυτιά με το θόρυβο που θεωρεί μουσική.

Να νομοθετήσουμε κι επί αυτού τού μείζονος ζητήματος λοιπόν! Να συστήσουμε επιτροπή που θα συνεδριάσει και θα καταλήξει σε ένα κοινώς αποδεκτό είδος μουσικής, που θα ακούγεται στο σύνολο των νυχτερινών μαγαζιών, μικρών και μεγάλων, ώστε οι διαφορετικές μουσικές προτιμήσεις να μη χωρίζουν τις παρέες!

(Άμα σκεφτώ και κανέναν άλλο τόσο μπιχλιμπιδάτο νόμο, θα επανέλθω. Μη φύγεις!)

Όπως είπα και στον άλλον νωρίτερα: Δεν - είμαστε - όλοι - τα - ίδια - σκατά! Γνωρίζεις τους πάντες και το αν αδιαφορούσαν ή όχι, ώστε να γενικεύεις και να ισοπεδώνεις με τόση άνεση;

Στις μικτές παρέες που έχουν τέτοιες διαφωνίες, είναι δικό τους πρόβλημα και μόνο. Ο νόμος θα τους λύσει τέτοιου είδους προβλήματα?

Είσαι με τα καλά σου ρε;;; Μεταξύ σας θα λύσετε τις διαφωνίες σας; Οι αστυνομικοί, οι δικηγόροι και οι δικαστές, κλέφτες θα γίνουν δηλαδή; Έλα μ... στον τόπο σου και π... στο χωριό σου! Νόμους θέλω και όχι μόνο για το αν, πού και με μια παρέα θα βγαίνω. Ακόμα κι αν επιτραπεί να καπνίζω, θέλω νόμο που θα προβλέπει τη μάρκα και θα διευκρινίζει αν το πακέτο θα είναι σκληρό ή μαλακό. Αστοδιάολο πλέον, με το καραπ...αριό που το έχετε ρίξει όλοι σας!

οχι ομως να λενε οι καπνιστες αν δεν σαρεσει μην ερθεις ή πηγαινε αλλου. να κατσει αυτος σπιτι του στην τελικη!

Γιατί ρε θείο; Όταν πρόκειται για άλλους είδους διαφορές προτιμήσεων, γιατί να μπορεί να λέγεται και να μη μπορεί ειδικά για το κάπνισμα; Γιατί να μπορώ να πάρω μαζί μου μόνο αυτούς που γουστάρουν π.χ. το σκυλάδικο στο οποίο θέλω να πάω, έχοντας τη δυνατότητα να πω σε όσους δε γουστάρουν «δεν τρέχει τίποτα παιδιά, την άλλη φορά!» και να μη μπορώ να πάρω όσους φίλους μου καπνίζουν και να πάω σ' ένα ελάχιστο επί τού συνόλου ποσοστό μαγαζιών, όπου θα μπορούμε να καπνίζουμε χωρίς να πρέπει να κάνουμε ...ενέσεις depon στα @@ μας;

Εγώ πώς μπορώ, χωρίς να έχω το παραμικρό πρόβλημα, να μην πάω σ' ένα χώρο όπου με ενοχλεί το οτιδήποτε κι εσύ ...τρελαίνεσαι αν δεν πας σ' αυτό το χώρο ειδικά;

Παρεμπιπτόντως, εντελώς φιλικά, το: «να κάτσει αυτός σπίτι του στην τελική», να το προσέξετε λίγο, διότι σε πολλές περιπτώσεις το λέτε τσάμπα. Άνετα καθόμαστε στο σπίτι μας, πολλοί από μας, είτε μόνοι μας, είτε με παρέα την οποία δεν ενοχλούν οι συνήθειες και οι προτιμήσεις μας, οπότε αδίκως ασχολείστε.

Εφιστώ δε την προσοχή, για έναν ακόμα λόγο: Διότι σιγά σιγά, μπορεί να αρχίσει να σας εκνευρίζει και όποιος σας πει: «Sorry, αλλά στο σπίτι μου καπνίζω, αν δε σ' αρέσει, μην έρθεις στη συγκέντρωση που ετοιμάζω.» και να σας ξεφύγει κανένα: «Με ποιο δικαίωμα δε σέβεσαι το ότι δεν καπνίζω και με αποκλείεις;», αφού έχετε αυθαιρέτως και παρά την ενημέρωση εμφανιστεί στο σπίτι του τη συγκεκριμένη στιγμή.

Αν πέσετε σε κανέναν άκρως διαλλακτικό και «πολιτισμένο», κατά πάσα πιθανότητα δε θα τρέξει τίποτα. Υπάρχουν όμως και κάτι ...«κανίβαλοι» εκεί έξω, η φύση των οποίων δε θα σας έχει αποκαλυφθεί, διότι ίσως δε θα έχει υπάρξει η κατάλληλη «σπίθα» μέχρι τότε - ονόματα δε λέμε, ούτε δείχνουμε κατά deesnider μεριά... - και μαντεύω ότι θα βλαστημάτε την ώρα και τη στιγμή που ο τύπος μένει στον πέμπτο, αντί σε μονοκατοικία με πισίνα μπροστά...

αν πανε σε κινεζικο και δε φανε δε θα παθουν τιποτα

αν δε καπνισεις για 1-2-3 ωρες παλι δε θα παθεις τιποτα

αν καπνισεις και υποχρεωσεις τον αλλον να φαει το καπνο σου......

Επίσης δε θα «πάθουν τίποτα», κάποιοι που θα πάνε σινεμά και θα περάσουν το δίωρο με δεμένα μάτια και ωτοασπίδες. Απλώς θα έχουν σπαταλήσει εντελώς άσκοπα δυο ώρες από τη ζωή τους, χωρίς να απολαύσουν αυτό που προσφέρει ο κινηματογράφος...

Αυτοί οι συσχετισμοί και οι παραλληλισμοί που κάνεις ρε Ντινάρα - σού το έχω πει ξανά, πολλές φορές στο παρελθόν - σκοτώνουν ελέφαντα από μισό χιλιόμετρο!...

...Θα πάει ο άλλος σε εστιατόριο όπου ...δε θα φάει(!), αλλά ...δεν τρέχει και τίποτα!

Εντάξει, είμαι κι εγώ απόλυτος, το ομολογώ! Άκου να θες να φας στο εστιατόριο! Οι περισσότεροι πάνε στα εστιατόρια για να την πέσουν στη σερβιτόρα...

...και ξανά: Ως μη καπνιστής, αυτό δεν - είσαι - σε - θέση - να - το - γνωρίζεις!

Εμένα ας πούμε, θα ...πάθουν τα νεύρα μου! Τι πρέπει να κάνω; Να το υποστώ επειδή έτσι γουστάρει κάποιος άλλος - που αντιδρά στην προοπτική ύπαρξης ακόμα κι ελάχιστων χώρων όπου θα μπορώ να καπνίζω, χωρίς να ενοχλώ ούτε πελάτες, ούτε προσωπικό - ή να πάρω χάπια; Τού είπα εγώ να υποστεί τον καπνό μου; Να πάψει να μού τα κάνει μπαλόνια τού ζήτησα, αφήνοντάς με να πάω εκεί όπου δεν ενοχλώ κάποιον. Τι στον κόρακα; Παντρεμένοι είμαστε;

Μέχρι τώρα, όταν ο χώρος που πάνε οι υπόλοιποι δεν καλύπτει τα «θέλω» και τις ανάγκες μου, αράζω σπίτι μου. Όταν έχω εναλλακτική λύση - π.χ. εδώ, που ακόμα δεν είμαστε ...εβροπέη - την επιλέγω (και, ναι: Υπάρχουν μαγαζιά καπνιστών και μη καπνιστών εδώ - εκτός από τα «μεικτά» - και όλα δουλεύουν χωρίς πρόβλημα. Στην κρίση των ιδιοκτητών είναι και ούτε αυτοί έχουν κάποιο θέμα, ούτε οι πελάτες. Κοίτα να δεις κάτι πράγματα ανήκουστα! Κι εγώ που νόμιζα ότι είναι ...αδύνατον να υπάρξουν!) 

Ξέρω: Πάλι κατάπτυστος είμαι! Δακτυλοδεικτούμενος ...παρεοδιασπαστής! Αλλά πού θα πάει; Δε θα ψηφιστεί ο νόμος που έλεγα νωρίτερα, να μπουν στη θέση τους κάτι μιάσματα σαν και τού λόγου μου; 

και ξανά: Δεν - υποχρεώνω - ούτε - θέλω - να - υποχρεώσω - κανέναν - να - φάει - τον - καπνό - μου! Θέλω να καπνίζω εκεί που δεν ενοχλώ.

Αρκετά σκοτίζομαι με το γεγονός ότι κάποιοι εννοούν να μού το απαγορεύουν ως επιλογή και, μη μπορώντας να κάνω διαφορετικά, αρκούμαι ακόμα και αποκλειστικά στο σπίτι μου. Δε θα σκοτιστώ και για όσους έχουν γεννηθεί για να γκρινιάζουν...

Δε θελω να με ντουμανιαζεις εκει που παω να φαω 

Δε θελω να με κανεις να βρωμοκοπαω εμενα και τα ρουχα μου

Δε θελω να τσουζουν τα ματια μου και να μην μπορω να παω καπου να διασκεδασω σαν ανθρωπος 

Δεν κάνω ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Ποιος σ' εμποδίζει να πας - όχι μόνο «κάπου», αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των χώρων διασκέδασης - και να διασκεδάσεις «σαν άνθρωπος»; Αν το πρόβλημά σου είναι η πιθανότητα να υπάρχει ένα 5% μαγαζιών όπου το κάπνισμα θα επιτρέπεται και όπου τόσο οι πελάτες, όσο και οι εργαζόμενοι θα συχνάζουν και θα εργάζονται σ' αυτά από επιλογή και, στο υποθετικό αυτό σενάριο, επιμένεις να βρίσκεσαι ειδικά σ' αυτούς τους χώρους και όχι σε οποιονδήποτε από το υπόλοιπο ...95%, εσύ επιδιώκεις να έχεις πρόβλημα και βάζεις ο ίδιος εμπόδια στον εαυτό σου.

Δικαίωμά σου να τη βρίσκεις με το αυτομαστίγωμα, αλλά δε θα πάρουμε και σβάρνα τα φαρμακεία για να σού βρούμε αλοιφή για τις πληγές...

Την καθε ανωμαλια καθε παρεας θα την περασουμε με νομο;

Ναι ρε, γιατί;;; Λογαριασμό θα σού δώσουμε;

Αμα δεν μπορουν να συνεννοηθουν, αμα ο καπνιστης ειναι σταρχιδιστης, αμα ο ενας δε σεβεται τον αλλον, ας μην κανουν παρεα.

Όχι ρε! Θα κάνουν παρέα με το ζόρι, ακολουθώντας συγκεκριμένο πρωτόκολλο και πάντα με την άδεια τής αστυνομίας! Τι το κάναμε εδώ πέρα; American bar, γεμάτο ...αυτοδιοικούμενες(!) παρέες; Κλουβί που θέλετε, βρωμο-χίπηδες...

Γιατι ομως να του απαγορευσεις, την αλλη μερα να βγει μονος του, χωρις κανεναν πανω απο το κεφαλι του, και να παει να ξεχαρμανιασει σε ενα (απο τα ελαχιστα) καταστηματα καπνιστων;

Διότι έτσι γουστάρω και διότι μπορώ! Μαζέψου λέμεεεεεεε!...

Η παρεα ειναι δεμενη με ορκο αιματος και απαγορευεται ο καθενας να βγαινει και μονος του ή με αλλη παρεα;

Αμ πώς; Η δε ποινή για σχετική παρεκτροπή, προτείνω να είναι ο αποκεφαλισμός με πριονωτό - αλλά φθαρμένο, ώστε να θέλει έξτρα πίεση - μαχαίρι ψωμιού. Θα βγει μόνος του, λέει...θα βγει με άλλη παρέα, λέει...σε λίγο θα απαιτήσεις να σ' αφήσουμε να φοράς και ότι γουστάρεις... 

(PS: αν πανε σε κινεζικο και δε φανε, και μεινουν νηστικοι και καθονται σα μαλακες οσο οι αλλοι τρωνε, για ποιο λογο βγηκαν παρεα με τους αλλους; )

Είπαμε: Διότι η σερβιτόρα είναι σκέτη ...τάβλα. Αρχίζεις με λάγνο βλέμμα και ρίχνεις το τελικό χτύπημα με την εγκράτειά σου, να βρίσκεσαι μπροστά σε τόση μασαμπούκα και να μην ακουμπάς ούτε φύκι!

('νταξει, οι κοινοί θνητοί χτυπάνε απ' ευθείας στουντιότσαρκα και φεύγουν τα χοντρά, τόσο από το γιακουμή, όσο κι απ' το πορτοφόλι...

...για κάποιους εκλεκτούς όμως, αυτό που μετράει πάνω απ' όλα είναι η μέθοδος!) 

την αλλη μερα που θελει να βγει μονος του να καπνισει θα παει που?

τι καταστημα θα ειναι αυτο? μονο το αφεντικο και ολα τα αλλα self service?

θα απαγορευεται η εισοδος σε ανηλικους?

εμενα προσωπικα δε θα με χαλασει,αυτον ομως που δουλευει εκει θα τον χαλασει πολυ.

σπιτι χωρος που αν θες ανοιγεις τεραστια παραθυρα και πορτες και καπνιζει 1-2 ατομα

μαγαζι χωρος που ειναι τελειως κλειστος με εξαερισμο κλανιας και καπνιζουν 200 ατομα.

που λες να εχει περισσοτερο ppm Καπνου?

Εκεί που πρότεινα να μπορεί να πάει. Ναι, αφού αποκλείεις το ενδεχόμενο κάποιος υπάλληλος να δουλεύει εκεί από επιλογή του και θεωρείς δεδομένο ότι το κάνει αποκλειστικά λόγω ανάγκης - πράγμα που δεν ισχύει με τίποτα και υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις που συνηγορούν υπέρ αυτού - θα πάω με τα νερά σου, μπας και βγάλουμε άκρη: μόνο το αφεντικό και όλα τ' άλλα self service! Και, ναι! Προφανώς και θα απαγορεύεται η είσοδος σε ανήλικους! Νόμιζα ότι ήδη απαγορευόταν, αλλά ακόμα κι αν κάνω λάθος, σε αυτό θα απαγορεύεται.

Να μπορεί να υφίσταται ένα ελάχιστο ποσοστό καταστημάτων, τα οποία θα πληρούν στο 100% τις παραπάνω προϋποθέσεις;

Εννοείται ότι η ερώτησή μου είναι περιττή και ότι συμφωνείς. Διαφορετικά, οι διευκρινιστικές σου ερωτήσεις περί αφεντικού, self service και απαγόρευσης εισόδου σε ανήλικους, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ανούσια φλυαρία.

Υπάρχουν αρκετοί που όχι μόνο δεν τους χαλάει, αλλά το προτιμούν κιόλας, από το να εργάζονται σε smoke free χώρο. Αυτοί μπορούν να κάνουν τη συγκεκριμένη επιλογή χώρου εργασίας - εφόσον υποθέσουμε ότι υφίσταται νόμιμα αυτός ο χώρος - ή πρέπει να ...απαγορεύεται κι αυτό;

Δεδομένου δε τού ότι σε βλέπω να συμπάσχεις ιδιαιτέρως για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει από τον καπνό στην ατμόσφαιρα, ακόμα και ο καπνιστής εργαζόμενος, τι θα 'λεγες για έναν ακόμα ...νόμο: Να επιβληθεί όριο - πες εσύ το ναι και τον τρόπο τον μελετάμε... - στο πόσα τσιγάρα καπνίζει ο καθένας αλλά και οι επισκέπτες του και στο σπίτι του κι όταν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπτό, να τού κόβουν πρόστιμο. Το πολύ ένα πακέτο την ημέρα στο σπίτι ο κυρίως ένοικος και από πέντε τσιγάρα ο κάθε επισκέπτης, ώστε να μένει και λίγος «αέρας» για όσα θα εισπνεύσει ...με το ζόρι, στο χώρο τής δουλειάς του.

Εκτός κι αν, το πόσο καπνίζει (είτε ενεργητικά, είτε παθητικά) στο σπίτι του δε μας απασχολεί, αφού εκεί δεν είναι ...εργαζόμενος, ώστε να μας πιάνει ο καημός για πάρτη του. Ας φουμάρει και μισό περίπτερο την ημέρα. Το θέμα είναι να αποκλείσουμε γι' αυτόν, αποκλειστικά το ...παθητικό κάπνισμα και ειδικά στο χώρο που εργάζεται.

Μέχρι και νόμους που θα ορίζουν το πώς θα λειτουργούν οι παρέες φαντασιώνεσαι, δε θα σε χαλάσει αυτός υποθέτω...

Σε τι μαγαζιά συχνάζεις ρε 'συ Ντινάρα; Σε τίποτα κατάλοιπα από την εποχή τής Τρούμπας; Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα με κάνεις να πιστέψω ότι δε ζω σε απολειφάδι τής πρώην σοβιετικής ένωσης, αλλά σε καμιά Σουηδία...

Εδώ, όπου το κάπνισμα στα εστιατόρια και τα μπαρ δεν απαγορεύεται, ακόμα και σκοπίμως να φυσήξω καπνό προς την κατεύθυνση τού διπλανού μου από είκοσι εκατοστά απόσταση, δεν προλαβαίνει να φτάσει στο πρόσωπό του! Με τέτοια ένταση και αποτελεσματικότητα λειτουργούν τα συστήματα εξαερισμού. Ούτε καν να μυρίσεις τον καπνό μπορείς μπαίνοντας, ακόμα κι αν δεν είσαι καπνιστής. Μιλάμε φυσικά για ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες, δεν έχουμε «ελληνικό» χειμώνα εδώ...

Που το ξερεις και το προσυπογραφεις αυτο;

Το να ειναι καπνιστης αυτος που δουλευει, διοτι απο την αρχη θα ξερει, οταν παει να πιασει δουλεια οτι ειναι καπνιστων (και βαση του οτι τα καταστηματα αυτα θα ειναι ελαχιστα, αρα και ελαχιστες οι θεσεις), και το γουσταρει να δουλεψει πιο πολυ εκει απο οτι σε ενα καταστημα μη καπνιστων, οπου θα πρεπει να βγαινει καθε λιγο και λιγακι εξω για τσιγαρο (αν τον αφηνει το αφεντικο), με ποια λογικη το αποκλειεις;

Καπνιστες δεν ειναι μονο οι πελατες, καπνιζουν και οι εργαζομενοι.

Ρε καραμήτρο, την τρέλα σου μέσα! Πού το είδες γραμμένο, ότι χρειάζεται να ...ξέρουμε πριν παρουσιάσουμε κάτι ως ισχύον; Αυτό που ισχύει, είναι αυτό που μας αρέσει! Μόνοι μας θα χαλάμε τη ζαχαρένια μας; 

Ακριβως

Νομιζω οτι μιλαμε απλα για να λεμε κατι 

Το θέμα δεν είναι μόνο να μιλάς όταν έχεις κάτι ουσιώδες να πεις. Το βασικότερο είναι να γνωρίζεις τι είναι αυτό για το οποίο μιλάς...

οχι,αλλα θα παει να δουλεψει ακομα και αν τον ενοχλει ο καπνος.

αφου εχεις μια τρυπα δουλεψε την μονος σου,θα σου βγαινει και πιο φτηνα.καπνισε εκει μεσα,λιωσε και λαστιχα αυτοκινητου αμα γουσταρεις.

αμα θες να πεθανεις απο καπνα καντο στη γωνια μονος,μη λερωσεις καναν αλλον.

το να κανει τα παντα για να παρει τη θεση δε σου περασε απο το μυαλο

Είπε, για ακόμη μια φορά, ο Νοστράδαμος...

Οπότε λοιπόν, εσύ δεν έχεις πρόβλημα, αν εγώ με δύο συνεταίρους ανοίξουμε ένα μπαρ που θα στοχεύει σε καπνιστές πελάτες και δουλεύουμε ο ένας ως μπάρμαν κι οι άλλοι δύο ως σερβιτόροι, χωρίς ...βασανισμένους υπαλλήλους που θα ...υποφέρουν (ανάθεμα τον Ξανθόπουλο...)

Το πόσο «τρύπα» θα είναι, δεν είναι δικό σου θέμα, σωστά; Διότι εγώ ανοίγω «τρύπα» ...150 τετραγωνικά μ' ένα σκασμό τραπέζια και την κάνω καλά για πλάκα με τρία άτομα προσωπικό. Έχω την άδειά σου να το επιχειρήσω, έτσι;

Σε ρωτάω προσωπικά, διότι ποτέ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει: Μπορεί αύριο να βρεθείς σε θέση απ' όπου θα παίρνεις τις σχετικές με το θέμα αποφάσεις. Να μην καταξοδευτώ για να το ανοίξω και μετά να μού κάνεις τον Κινέζο «εγώ δεν είπα αυτό», «άλλο εννοούσα» και τέτοια κατινίστικα...

Εμένα μού πέρασε πάντως, τώρα που το λες. Άλλωστε, είναι το πλέον πιθανό σενάριο...

...Ένας τύπος εδώ στη γειτονιά μου, έκανε αίτηση πρόσληψης για θέση ναυαγοσώστη στην παραλία, χωρίς να ξέρει κολύμπι...

Πως θα ερθει να δουλεψει πχ σε εμενα που ζηταω υπαλληλο που καπνιζει;

Δε θα καπνίζει στ' αλήθεια βρε! Θα πει ψέματα ότι καπνίζει για να έχει μια ευκαιρία σ' ένα κομματάκι ψωμί και, μόλις τον προσλάβεις, θα ...σού κάνει μήνυση! Τι φαντάστηκες; Ότι υπάρχουν άνεργοι καπνιστές; Σε λίγο θα μας πεις ότι υπάρχουν και μονόκεροι...

Επεξ/σία από deesnider
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...