deesnider Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Ίσως και να έχω πρόβλημα κατανόησης τής ελληνικής γλώσσας, αλλά όταν διαβάζω αυτό: όταν η εμπειρία κάποιου χαρακτηρίζει πχ την περίπτωση σου ως εξαίρεση, δεν μπορείς να περιμένεις σεβασμό μέχρι να του δείξεις ότι δεν είσαι σαν την πλειοψηφία... αδυνατώ να φανταστώ τον τρόπο με τον οποίο ζητάς να σού το δείξει, αν όχι με αυτόν: δεν ζητάω μέσα από την συζήτηση να μου αποδείξει ότι δεν είναι ίδιος με την πλειοψηφία Όταν λες: «Δε μπορείς να περιμένεις σεβασμό» - με άλλα λόγια, δεν έχεις δικαίωμα σ' αυτό το σεβασμό... - «μέχρι να τού δείξεις κ.τ.λ.», η προφανής ερμηνεία είναι ότι περιμένεις κάποιας μορφής απόδειξη. Το δε «πέσιμο», αφού χρειάζεται να το διευκρινίσω, μπορεί να είναι κάλλιστα και λεκτικό, ή ακόμα και μέσω απαξιωτικής αντιμετώπισης. Δεν είναι απαραίτητο να μιλάμε για μπουνιές. Οπότε το: δεν έγραψα πουθενά ότι θα του την πέσω το μόνο που αφήνει να εννοηθεί, είναι απλώς και μόνο ότι ...δεν το έγραψες (για τα μάτια τού κόσμου; ) αλλά τον θεωρείς εκ προοιμίου «σκάρτο» προφανώς δεν θα κάτσω να χαρακτηρίσω κάποιον που με σέβεται με τις πράξεις του... Για τις πράξεις, σε ρώτησα πριν: Ποιες είναι συγκεκριμένα αυτές οι πράξεις που ενδεχομένως θα σε πείσουν. Σού παρέθεσα μάλιστα και κάποιες πιθανές που μού ήρθαν εύκολα στο μυαλό. Αν καμία δε σε καλύπτει, πες μου ποια θα σε κάλυπτε. Εκτός κι αν δεν υπάρχει καμία τελικώς και μιλάμε απλώς για να μιλάμε... ναι αποτελεί εξαίρεση διότι αν δεν αποτελούσε δεν χρειαζόμασταν τον νόμο μιας κι ακόμα και καπνιστές θα ζήτηγαν απο τους υπόλοιπους να καπνίσουν έξω από δημόσιους κλειστούς χώρους, αν το έχεις δει πουθενά να γίνεται αυτό ακόμα και μετά την επιβολή του νόμου να μας το πεις... ...και σού είπα ότι υπάρχουν και καπνιστές οι οποίοι το υπογραμμισμένο το εφαρμόζουν στην πράξη: Ούτε οι ίδιοι καπνίζουν εκεί όπου υπάρχει κόσμος που ενοχλείται (είτε απαγορεύεται, είτε όχι...), ούτε και ανέχονται τη γαϊδουριά εκείνων των καπνιστών που κάνουν το αντίθετο και τους βάζουν μάλιστα και πολύ χοντρό χέρι. Ότι πρόκειται - δυστυχώς - για μειοψηφία, το δεχόμαστε και οι δύο πλευρές ως πέραν πάσης αμφισβητήσεως δεδομένο. Η λογική τού να απαιτείς αποδείξεις από αυτή τη μειοψηφία για το ποιόν της πριν την καταδικάσεις στο μυαλό σου, είναι που δεν καταλαβαίνω. Πόσο μάλλον όταν δε δίνεις ούτε το ελάχιστο στοιχείο για το ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές οι αποδείξεις. Όσο για το αν έχω δει πουθενά να γίνεται αυτό, ναι το έχω δει, προφανώς σε μειοψηφικό ποσοστό περιπτώσεων, ανάλογο με τον αριθμό όσων δεν είναι γαϊδούρια και σέβονται το διπλανό τους, όχι μόνο όσο αφορά το θέμα «κάπνισμα», αλλά και κάθε άλλο. Τόσο πριν, όσο και μετά την επιβολή τού νόμου, τόσο στην Ελλάδα, όσο κι εκτός αυτής και σού το λέω. Με πιστεύεις; Ακόμα κι αν τελικώς με πιστεύεις δε, τι σημασία έχει; Θα πας να βρεις αυτούς τους λίγους - άγνωστους σ' εσένα - που συμπεριφέρονται όπως πρέπει και θα τους σφίξεις το χέρι, ή θα αρχίσεις να δέχεσαι το «τεκμήριο αθωότητας» για τους γνωστούς σου που υποστηρίζουν ότι συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να τους ζητάς να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 από την στιγμή που διαχωρίζω το σεβασμό από την ευγένεια κι αναφέρω ότι ο σεβασμός κερδίζεται, πως περιμένεις να τον δώσω έτσι? ευγενικός θα είμαι έτσι κι αλλιώς, αλλά όχι επειδή "σέβομαι" κάποιον... το καταλαβαίνεις ότι δεν μιλάω συγκεκριμένα για τον timour21 αλλά γενικά για έναν καπνιστή έτσι? από ότι φαίνεται εκείνος το κατάλαβε... ναι υπάρχουν, αλλά δεν είναι αρκετοί ώστε να είναι η πλειοψηφία και να μην χρειάζεται ο νόμος, είναι εξαιρέσεις... 3
kirileman Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Ενώ με έναν μη γείτονα (όπως εγώ) αδύνατείς να κάνεις διάλογο ρε kirileman? Ή το έχεις δοκιμάσει και δεν έχεις βρει άκρη? Με τον άγνωστο στο καφέ ή τον πιωμένο στο μπαρ ή τον τρελάρα στο αυτοκίνητο; Όχι, δεν αδυνατώ, αλλά δεν το βρίσκω καλή ιδέα, καθόλου καλή, αλλά ούτε και με ενδιαφέρει να αναπτύξω μια σχέση κατανόησης και καλής "γειτονίας" μαζί του. Το αν το έχω δοκιμάσει και τί αποτελέσματα είχε, αυτό είναι εντελώς αδιάφορο με την ουσία του θέματος. Μια τέτοια κίνηση γίνεται αν κρίνεις οπτικά ότι το άτομο που βρίσκεται απέναντί σου, είναι ικανό να ακούσει και να κατανοήσει τα "αιτήματά" σου, χωρίς, βέβαια, τα αποτελέσματά να είναι εγγυημένα. Μάλιστα, σε ένα καθεστώς απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, έχεις ήδη μια σοβαρή ένδειξη ότι το εν λόγω άτομο αδιαφορεί για τους νόμους και τους γύρω του, άρα ποιές οι πιθανότητες να σε ακούσει; Αλλά γιατί να μπω σε αυτή τη διαδικασία όταν έχω βγει να χαλαρώσω; Γιατί να ρισκάρω να τσακωθώ με αγνώστους; 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Το οτι υπαρχουν εν ετει 2014 πολιτες που συνεχιζουν να μην σεβονται τους συμπολιτες τους καπνιζοντας σε κλειστους δημοσιους χωρους ειναι ενα γλαφυρο δειγμα του "πολιτισμου" μας. Η πλακα ειναι πως δεν το αναβουν στη ζουλα, στα κρυφα, να πω οκ παει στο διαολο, αλλα εχουν και επιχειρηματα γυρω απο τη γυφτια. Αν λοιπον το να αναβεις ενα τσιγαρο σε κλειστο δημοσιο χωρο ειναι δειγμα "πολιτισμου" το να επιχειρηματολογεις γυρω απο αυτο , τι ειναι? Θελετε να σας πω τι ειναι? Ιδια περιπτωση με αυτον που φοροδιαφευγει, τον τσιμπανε και δηλωνει οτι δε φοβαται κανεναν και θα δικαιωθει γιατι ειναι μαγκας. Θα πρεπει να αρχισει η κοινωνικη κατακραυγη προς τετοιους τυπους, μπας και παρουν αποφαση οτι σε κλειστο χωρο πρεπει κατ'αρχην να ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ να αναψεις τσιγαρο. Οσο ντρεπεσαι να πεταξεις σκουπιδια μεσα στον ιδιο χωρο. 1
pournaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Το οτι υπαρχουν εν ετει 2014 πολιτες που συνεχιζουν να μην σεβονται τους συμπολιτες τους καπνιζοντας σε κλειστους δημοσιους χωρους ειναι ενα γλαφυρο δειγμα του "πολιτισμου" μας. Η πλακα ειναι πως δεν το αναβουν στη ζουλα, στα κρυφα, να πω οκ παει στο διαολο, αλλα εχουν και επιχειρηματα γυρω απο τη γυφτια. Αν λοιπον το να αναβεις ενα τσιγαρο σε κλειστο δημοσιο χωρο ειναι δειγμα "πολιτισμου" το να επιχειρηματολογεις γυρω απο αυτο , τι ειναι? Θελετε να σας πω τι ειναι? Ιδια περιπτωση με αυτον που φοροδιαφευγει, τον τσιμπανε και δηλωνει οτι δε φοβαται κανεναν και θα δικαιωθει γιατι ειναι μαγκας. Θα πρεπει να αρχισει η κοινωνικη κατακραυγη προς τετοιους τυπους, μπας και παρουν αποφαση οτι σε κλειστο χωρο πρεπει κατ'αρχην να ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ να αναψεις τσιγαρο. Οσο ντρεπεσαι να πεταξεις σκουπιδια μεσα στον ιδιο χωρο. Βρε συ midi, αυτο καταλαβες απο ολη αυτη την κουβεντα, τοσες σελιδες τωρα; Επιχειρηματολογησε κανεις υπερ της "γυφτιας"; 2
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Βρε συ midi, αυτο καταλαβες απο ολη αυτη την κουβεντα, τοσες σελιδες τωρα; Επιχειρηματολογησε κανεις υπερ της "γυφτιας";Οχι απλα βλεπω πολλους να λενε οτι εχουμε τετοια ιδιοσυγκρασια ως Ελληνες που δε γινεται να μας κοψουν τις γυφτοπαραδοσεις ( ; ) και οτι πρεπει να προσαρμοσουμε ενα αδιαπραγματευτο ζητημα (απαγορευση καπνισματος σε δημοσιους χωρους) πανω στο χαρακτηρα μας. Καμια ιδιοσυγκρασια δεν εχουμε, δικαιολογιες φθηνες. Απλα, ιδιαιτερα σε οτι αφορα το τσιγαρο, βρισκουμε και τα κανουμε. Εαν εφαρμοστει ο νομος οπως εφαρμοστηκε σε δεκαδες χωρες, θα δεις οτι η "ιδιοσυγκρασια Ουνου" αλλαζει σε κλασματα δευτερολεπτων και γινεται στοιχειωδης και αυτονοητος ( ; ) πολιτισμος και ευγενεια.
Timour21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Ενώ με έναν μη γείτονα (όπως εγώ) αδύνατείς να κάνεις διάλογο ρε kirileman? Ή το έχεις δοκιμάσει και δεν έχεις βρει άκρη? Με τον άγνωστο στο καφέ ή τον πιωμένο στο μπαρ ή τον τρελάρα στο αυτοκίνητο; Όχι, δεν αδυνατώ, αλλά δεν το βρίσκω καλή ιδέα, καθόλου καλή, αλλά ούτε και με ενδιαφέρει να αναπτύξω μια σχέση κατανόησης και καλής "γειτονίας" μαζί του. Το αν το έχω δοκιμάσει και τί αποτελέσματα είχε, αυτό είναι εντελώς αδιάφορο με την ουσία του θέματος. Μια τέτοια κίνηση γίνεται αν κρίνεις οπτικά ότι το άτομο που βρίσκεται απέναντί σου, είναι ικανό να ακούσει και να κατανοήσει τα "αιτήματά" σου, χωρίς, βέβαια, τα αποτελέσματά να είναι εγγυημένα. Μάλιστα, σε ένα καθεστώς απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, έχεις ήδη μια σοβαρή ένδειξη ότι το εν λόγω άτομο αδιαφορεί για τους νόμους και τους γύρω του, άρα ποιές οι πιθανότητες να σε ακούσει; Αλλά γιατί να μπω σε αυτή τη διαδικασία όταν έχω βγει να χαλαρώσω; Γιατί να ρισκάρω να τσακωθώ με αγνώστους;Οκ ομολογώ ότι από την οπτική που το θέτεις, δεν έχεις άδικο. Αν δεν αντιδράσεις όμως (με τον οποιοδήποτε τρόπο - ήρεμη διαμαρτυρία στον μαγαζατορα πχ) ο μαλακας καπνιστής θα το εκλάβει ως ανέχεια από την μεριά σου και θα συνεχίζει να το κάνει.@MidiΔεν προσπαθώ να δικαιολογήσω κάτι με το "ιδιοσυγκρασία", αν θες το αντικαθιστω με "μαλακια". Έτσι δεν θα χαρακτήριζες και εσύ τις ανάγκες συγκεκριμένου νησιού της Ελλάδας να έχει σε αρκετά σπίτια καλασνικοφ , γιατί έτσι! την στιγμή που απαγορεύεται?
pournaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Οχι απλα βλεπω πολλους να λενε οτι εχουμε τετοια ιδιοσυγκρασια ως Ελληνες που δε γινεται να μας κοψουν τις παραδοσεις και οτι πρεπει να προσαρμοσουμε ενα αδιαπραγματευτο ζητημα (απαγορευση καπνισματος σε δημοσιους χωρους) πανω στο χαρακτηρα μας. Καμια ιδιοσυγκρασια δεν εχουμε, δικαιολογιες φθηνες. Απλα, ιδιαιτερα σε οτι αφορα το τσιγαρο, βρισκουμε και τα κανουμε. Εαν εφαρμοστει ο νομος οπως εφαρμοστηκε σε δεκαδες χωρες, θα δεις οτι η "ιδιοσυγκρασια Ουνου" αλλαζει σε κλασματα δευτερολεπτων και γινεται στοιχειωδης και αυτονοητος πολιτισμος και ευγενεια. Δε διαφωνει κανεις στο "πρεπει να εφαρμοστει ο νομος". Η πραγματικοτητα ομως δειχνει αλλα, και επειδη ο καφρος δεν ειναι μονο καφρος επειδη ειναι καπνιστης, αλλα κι επειδη πεταει σκουπιδια, περναει με κοκκινο κλπ. θες να μου πεις ποιος ειναι ο νομος (εκτος των καθαρα εισπρακτικων οπως το χαρατσι), που εφαρμοστηκε, και περιμενεις οτι θα εφαρμοστει κι αυτος "οπως γινεται σε ολες τις ευρωπαικες χωρες"; Ποιος θα τον καταπατησει; Φυσικα ο καφρος, αλλα με αυτον τον τροπο γαμα και τον μη καφρο καπνιστη, που δε σου εκανε τιποτε, και απλα ζητησε ενα μικρο χωρο, να πινει τα ποτα του με την υπολοιπη παρεα του (καπνιστες κι αυτοι), και ουτε να σε ενοχλει, ουτε να τον ενοχλεις. Αλλα επειδη, λογω των καφρων καπνιστων τοσα χρονια (δικαιως πολλες φορες), βγαινει αντικαπνιστικο μενος, ολοι πλεον ζητατε, οχι μονο κανενα χωρο καπνιζοντων, αλλα ακομη και κρεμασμα στο συνταγμα (για αυτα που σας εχουν κανει τοσα χρονια) μπορει να μη σας ικανοποιουσε. Οποτε τι μενει; Να παμε νομικα (στα χαρτια μονο), απο το ενα ακρο στο αλλο, οι μη καπνιστες να χαιρονται και να ειναι μεσα στη χαιρεκακια τους, μεχρι να παψουν οι πρωτοι ελεγχοι, να μπει και το καλοκαιρι, και τον επομενο οκτωβριο να ξεκινησουμε παλι απο την αρχη την κουβεντα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Το καπνισμα σε δημοσιους χωρους δεν ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας και δεν σχετιζεται με το παραδειγμα που αναφερεις. Ειναι απλα μια κακη συνηθεια που ειχαν κι αλλοι λαοι και ηρθε η ωρα να την κοψουν. Εδω αντι να την κοψουμε κατα τον ιδιο τροπο, βρισκουμε αλλοθι και σκεφτομαστε οτι ειμαστε αδιορθωτοι. Ενταξει λοιπον, αν πεταγαμε σκουπιδια μεσα στους κλειστους χωρους (διοτι στους δημοσιους συνεχιζουμε να πεταμε, ως γνησιοι γυφτοι και Ουνοι), και καποια στιγμη απογορευοταν, θα λεγαμε οτι ειναι δυσκολο να εφαρμοστει επειδη: 1. δεν αντιδρουν οι υπολοιποι 2. ετσι συνηθισαμε 3. ειναι στην ιδιοσυγκρασια/μαλακια μας. @pournaras. Το τιποτα δεν εφαρμοζεται, δεν σημαινει οτι δεν μπορει να εφαρμοστει ουτε αυτο. Οπως προαναφερθηκε ας αρχισουν μερικα οργανωμενα και αυστηρα ντου για το θεμα και θα δεις πως θα διορθωθουν ολα, μεχρις ωτου ο κλασσικος ο μλκας ο Ελληνας αντιληφθει οτι ειναι ΝΤΡΟΠΗ για τον ιδιο το καπνισμα σε δημοσιο χωρο. Οσο ντροπη ειναι να φαει μια μπανανα και να πεταξει κατω την μπανανοφλουδα. Ειναι και θεμα παιδειας φυσικα. Αλλα επειδη αυτη η λεξη στην ελληνικη κουλτουρα ειναι αγνωστη (υπερισχυει η "ιδιοσυκγρασια" της παιδειας), πρωτα ερχεται η επιβολη του νομου κι επειτα η παιδεια. ΥΓ. Εχω δει το μετρο να εφαρμοζεται επιτυχως σε χωρα με 10 φορες πιο "χωριατες" πολιτες απο τους Ελληνες με 10 φορες πιο....ιδιοσυγκρασια να το πω. Για το λογο αυτο δεν θα με πεισετε οτι ειναι δυσκολο να εφαρμοστει στην Ελλαδα. ΥΓ2. Εχει τυχει να δοκιμασει ο εργοδοτης μου να αναψει τσιγαρο σε κλειστο δημοσιο χωρο κι εχει φαει "κραξιμο" απο μενα, τον υπαλληλο. Δεν αναψε τσιγαρο κι ουτε δοκιμασε να ξαναναψει μπροστα μου τουλαχιστον. Αν εκανε ο καθενας το ιδιο με τους φιλους του, συγγενεις του πχ, θα ηταν αλλιως.
deesnider Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 να σου απαντησω σε τι? Να τού απαντήσεις συγκεκριμένα και σαφώς σ' αυτό που σε ρωτάει. Για χιλιοστή φορά: Με την ύπαρξη ενός μικρού ποσοστού χώρων διασκέδασης, οι οποίοι θα απευθύνονται αποκλειστικά σε καπνιστές ή μη καπνιστές οι οποίοι δεν ενοχλούνται με το να βρίσκονται σε περιβάλλον με καπνό, όπου θα απασχολούνται αποκλειστικά εργαζόμενοι οι οποίοι επιλέγουν να το κάνουν διότι δεν ενοχλούνται - ή έστω, θα «τρέχουν» με εργαζίομενους αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες - αντιτίθεσαι ή όχι; Δεν απαιτείται ιδιαίτερη ευφυΐα, ούτε έχει κάποια σημασία το αν θεωρείς την ερώτηση ανάξια απάντησης. Δεν είναι άλλωστε, όσο και να επιμένεις να την παρουσιάζεις ως τέτοια. Ξέρεις γιατί; Διότι δεδομένης τής ύπαρξης αυτών των χώρων από τη μια μεριά και τού αυστηρότατου ελέγχου ώστε να είναι αυτοί οι μοναδικοί χώροι διασκέδασης όπου ο καπνιστής θα μπορεί να καπνίζει ελεύθερα, όσοι δεν καπνίζουν δε θα αντιμετώπιζαν απολύτως κανένα πρόβλημα σε πρακτικό επίπεδο, ούτε και περιορισμό (εκτός από ψυχολογικής φύσης, αλλά είπαμε: Εγχείρηση ή φαρμακευτική αγωγή που να αφαιρεί το γεροντοκορισμό από κάποιον, δεν υπάρχει...) Θα είχαν στη διάθεσή τους το σύνολο των χώρων διασκέδασης, που θα λειτουργούσαν υπό συνθήκες οι οποίες δε θα τους επιβάρυναν πουθενά, με μόνη εξαίρεση ένα ελάχιστο ποσοστό, το οποίο θα καλύπτει τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των καπνιστών. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνεις την ερώτηση. Το πρόβλημα είναι ότι σε εκνευρίζει η αποστομωτική λογική της και σε κάνει να ρετάρεις, απαντώντας άλλα αντί άλλων. Αν μη τι άλλο, βγάζεις γέλιο... αφου το μονο που σας νοιαζει ειναι να μη χασετε τη βολεψη σας του να καπνιζετε παντου και παντα γραφοντας τους αλλους στα @@ σας. τοσα χρονια δε σας ενοιαζε τιποτα δε σεβοστασταν τιποτα παλια που ηταν νομιμο δεν σε ενδιεφερε οτι ενοχλεις τωρα που ειναι παρανομο παλι δε σε ενδιαφερει οτι ενοχλεις Τη βόλεψή του σε κανέναν δεν αρέσει να τη χάνει. Αφήνοντας όμως στην άκρη - για να μη σε αναγκάσω να βγάλεις τις παρωπίδες που γουστάρεις τόσο πολύ - το γεγονός ότι κάποιοι δεν πατούν επί πτωμάτων προκειμένου να μη τη χάσουν, απλώς θα επαναλάβω αυτό που έχει γραφτεί αμέτρητες φορές εδώ μέσα, τόσο από 'μένα, όσο και από αρκετούς άλλους (όχι φυσικά με την προοπτική να το κατανοήσεις εσύ, αυτή πάει έχει καεί εδώ και ώρα...) αλλά έτσι για τους τύπους: Ότι, αυτό που έχει προταθεί εν προκειμένω, είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που καταλογίζεις και το οποίο έχω τονίσει με μεγάλα γράμματα. Κολλάω κι εγώ σε κάτι λεπτομέρειες, θα μού πεις... (Αλήθεια, τα χρώματα των φαναριών στο δρόμο τα διακρίνεις, ή κι εκεί όταν ανάβει πράσινο εσύ καταλαβαίνεις κόκκινο και αντιστρόφως; Έτσι για να μπορεί ο κόσμος να σε αποφεύγει...) Για τις ισοπεδωτικές γενικεύσεις που κάνεις σού απάντησα και πριν. Για το γεγονός ότι άλλα γράφονται, άλλα διαβάζεις και άλλα (παριστάνεις ότι) καταλαβαίνεις, επίσης. Δικαίωμά σου είναι να συνεχίζεις, δικαίωμά μου είναι το να θεωρώ την τακτική σου τουλάχιστον φαιδρή και να καταλήγω στο ότι δεν αποδεικνύει τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αδυναμία και ανικανότητα να υποστηρίξεις τα λεγόμενά σου. Το να οδηγείς με τις άσχετες απαντήσεις σου εκτός θέματος την κουβέντα - διότι εντός θέματος είσαι ανίκανος να αρθρώσεις λόγο - αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, ότι τα περί «επιπέδου δημοτικού», αν έχει νόημα να τα απευθύνεις κάπου, είναι μόνο στον καθρέφτη σου. Να που τελικώς, το τουμπεκί μπορεί να αποτελεί και στάση ζωής... ...εσύ πας χαμένος παλικάρι μου! Θα έκανες μεγάλη καριέρα...στη worldventures.
CheOnWeb Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Να που τελικώς, το τουμπεκί μπορεί να αποτελεί και στάση ζωής... Τουμπεκί, εννοείς τον καπνό ή την "μούγκα";
deesnider Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Να που τελικώς, το τουμπεκί μπορεί να αποτελεί και στάση ζωής... Τουμπεκί, εννοείς τον καπνό ή την "μούγκα"; Απολύτως εύστοχο το σχόλιό σου! Θεώρησα προφανές ότι εννοώ το δεύτερο, επειδή τη συγκεκριμένη λέξη δεν τη χρησιμοποιώ ποτέ με το κυριολεκτικό της νόημα... (Ξέρεις, ψωνάρα τού κερατά ο deesnider! Αφού αυτός το εννοεί αποκλειστικά έτσι, οι υπόλοιποι οφείλουν να το γνωρίζουν...)
CheOnWeb Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Ήμουν σχεδόν σίγουρος αλλά δεν μπόρεσα να μην το σχολιάσω... Peace
Ntinaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Να τού απαντήσεις συγκεκριμένα και σαφώς σ' αυτό που σε ρωτάει. Για χιλιοστή φορά: Με την ύπαρξη ενός μικρού ποσοστού χώρων διασκέδασης, οι οποίοι θα απευθύνονται αποκλειστικά σε καπνιστές ή μη καπνιστές οι οποίοι δεν ενοχλούνται με το να βρίσκονται σε περιβάλλον με καπνό, όπου θα απασχολούνται αποκλειστικά εργαζόμενοι οι οποίοι επιλέγουν να το κάνουν διότι δεν ενοχλούνται - ή έστω, θα «τρέχουν» με εργαζίομενους αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες - αντιτίθεσαι ή όχι; Δεν απαιτείται ιδιαίτερη ευφυΐα, ούτε έχει κάποια σημασία το αν θεωρείς την ερώτηση ανάξια απάντησης. Δεν είναι άλλωστε, όσο και να επιμένεις να την παρουσιάζεις ως τέτοια. Ξέρεις γιατί; Διότι δεδομένης τής ύπαρξης αυτών των χώρων από τη μια μεριά και τού αυστηρότατου ελέγχου ώστε να είναι αυτοί οι μοναδικοί χώροι διασκέδασης όπου ο καπνιστής θα μπορεί να καπνίζει ελεύθερα, όσοι δεν καπνίζουν δε θα αντιμετώπιζαν απολύτως κανένα πρόβλημα σε πρακτικό επίπεδο, ούτε και περιορισμό (εκτός από ψυχολογικής φύσης, αλλά είπαμε: Εγχείρηση ή φαρμακευτική αγωγή που να αφαιρεί το γεροντοκορισμό από κάποιον, δεν υπάρχει...) Θα είχαν στη διάθεσή τους το σύνολο των χώρων διασκέδασης, που θα λειτουργούσαν υπό συνθήκες οι οποίες δε θα τους επιβάρυναν πουθενά, με μόνη εξαίρεση ένα ελάχιστο ποσοστό, το οποίο θα καλύπτει τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των καπνιστών. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνεις την ερώτηση. Το πρόβλημα είναι ότι σε εκνευρίζει η αποστομωτική λογική της και σε κάνει να ρετάρεις, απαντώντας άλλα αντί άλλων. Αν μη τι άλλο, βγάζεις γέλιο... Τη βόλεψή του σε κανέναν δεν αρέσει να τη χάνει. Αφήνοντας όμως στην άκρη - για να μη σε αναγκάσω να βγάλεις τις παρωπίδες που γουστάρεις τόσο πολύ - το γεγονός ότι κάποιοι δεν πατούν επί πτωμάτων προκειμένου να μη τη χάσουν, απλώς θα επαναλάβω αυτό που έχει γραφτεί αμέτρητες φορές εδώ μέσα, τόσο από 'μένα, όσο και από αρκετούς άλλους (όχι φυσικά με την προοπτική να το κατανοήσεις εσύ, αυτή πάει έχει καεί εδώ και ώρα...) αλλά έτσι για τους τύπους: Ότι, αυτό που έχει προταθεί εν προκειμένω, είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που καταλογίζεις και το οποίο έχω τονίσει με μεγάλα γράμματα. Κολλάω κι εγώ σε κάτι λεπτομέρειες, θα μού πεις... (Αλήθεια, τα χρώματα των φαναριών στο δρόμο τα διακρίνεις, ή κι εκεί όταν ανάβει πράσινο εσύ καταλαβαίνεις κόκκινο και αντιστρόφως; Έτσι για να μπορεί ο κόσμος να σε αποφεύγει...) Για τις ισοπεδωτικές γενικεύσεις που κάνεις σού απάντησα και πριν. Για το γεγονός ότι άλλα γράφονται, άλλα διαβάζεις και άλλα (παριστάνεις ότι) καταλαβαίνεις, επίσης. Δικαίωμά σου είναι να συνεχίζεις, δικαίωμά μου είναι το να θεωρώ την τακτική σου τουλάχιστον φαιδρή και να καταλήγω στο ότι δεν αποδεικνύει τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αδυναμία και ανικανότητα να υποστηρίξεις τα λεγόμενά σου. Το να οδηγείς με τις άσχετες απαντήσεις σου εκτός θέματος την κουβέντα - διότι εντός θέματος είσαι ανίκανος να αρθρώσεις λόγο - αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, ότι τα περί «επιπέδου δημοτικού», αν έχει νόημα να τα απευθύνεις κάπου, είναι μόνο στον καθρέφτη σου. Να που τελικώς, το τουμπεκί μπορεί να αποτελεί και στάση ζωής... ...εσύ πας χαμένος παλικάρι μου! Θα έκανες μεγάλη καριέρα...στη worldventures. ποσο μικρο θες να ειναι το ποσοστο? 10%? και ετσι να ειναι παμε στοιχημα οτι ο ελληναρας θα θελει να καπνιζει και στο αλλο 90%? εδω καπνιζουνε ακομα και σε δημοσιες υπηρεσιες,σχολεια και νοσοκομεια,και θες να κατσω να κανω διαλογο με τον ελληναρα που νομιζει οτι του ανηκει το συμπαν? οχι λοιπον,απαγορευση παντου,μονο σπιτι σου αν θες,ουτε στο δρομο να μη σε αφηνουνε οπως στην ιαπωνια που εχει ειδικα κουβουκλια στα πεζοδρομια για οσους θελουν να καπνισουν. ουτε τα χρωματακια ουτε οι μεγαλες γραμματοσειρες προσθετουν κυρος στα γραπτα σου, αντιθετως κουραζουν οπως και τα σεντονια που γραφεις.
Timonkaipumpa Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Τελικά πόσο δύσκολο είναι να απαντήσει κανείς σε μία ερώτηση; Πόσο δύσκολο είναι να απαντήσει κανείς στην ερώτηση: Με την ύπαρξη ενός μικρού ποσοστού χώρων διασκέδασης, οι οποίοι θα απευθύνονται αποκλειστικά σε καπνιστές ή μη καπνιστές οι οποίοι δεν ενοχλούνται με το να βρίσκονται σε περιβάλλον με καπνό, όπου θα απασχολούνται αποκλειστικά εργαζόμενοι οι οποίοι επιλέγουν να το κάνουν διότι δεν ενοχλούνται - ή έστω, θα «τρέχουν» με εργαζίομενους αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες - αντιτίθεσαι ή όχι; 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα