Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ασε αυτό με την κληρονομικότητα που λέει. Τόσοι εκκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο έχουν κληρονομικό καρκίνο;Παλιότερα γιατί δεν υπήρχαν τόσοι;

• Απαντ. 669
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μικροί δικτάτορες, με τρόπο σκέψης ιεροεξεταστών. πάω να γίνω θρησκολάγνος δεύτερη περίοδο ιεράς εξέτασης δεν θα την αντέξω.

• Like 2
Δημοσ.

Ασε αυτό με την κληρονομικότητα που λέει. Τόσοι εκκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο έχουν κληρονομικό καρκίνο;Παλιότερα γιατί δεν υπήρχαν τόσοι;

Ελα ντε....παλιοτερα γινοταν ο χαμος με το καπνισμα μεχρι και οτι εκανε καλο ελεγαν καποιοι πληρωμενοι γιατροι οταν βγηκαν τα πρωτα τσιγαρα.

Παμε αλλη μια, δεν οριζει αποκλειστικα το τσιγαρο αν θα παθεις καρκινο ή οχι. Ψαξε στα αδυτα του google και σε ξενα φορουμ για τον καρκινο και θα καταλαβεις τι παιζει (βγαινουμε και off topic οχι τιποτα αλλο).

Δημοσ.

Οποιος βλεπει καταλαβαινει αλλα καποια στιγμη οι κυριοι που κανουν τετοιες ερευνες για το καπνισμα πρεπει να μαθουν να ρωτανε τους καπνιστες αν το ξεκινησαν στα 15, τι τσιγαρα κανουν, ποσα και ποσο καιρο καπνιζουν.

Δηλαδή εσύ φαντάζεσαι ότι 60 χρόνια που έχουν γίνει χιλιάδες έρευνες από εξειδικευμένους επιστήμονες, δεν το σκέφτηκε κανείς αυτό;

Δημοσ.

Ελα ντε....παλιοτερα γινοταν ο χαμος με το καπνισμα μεχρι και οτι εκανε καλο ελεγαν καποιοι πληρωμενοι γιατροι οταν βγηκαν τα πρωτα τσιγαρα.

Παμε αλλη μια, δεν οριζει αποκλειστικα το τσιγαρο αν θα παθεις καρκινο ή οχι. Ψαξε στα αδυτα του google και σε ξενα φορουμ για τον καρκινο και θα καταλαβεις τι παιζει (βγαινουμε και off topic οχι τιποτα αλλο).

Όχι. Αλλα επειδή νομίζεις εσυ οτι είναι μόνο κληρονομικό δεν σημαινει οτι είναι. Το 90% αυτών που παθαίνουν καρκίνο στον πνεύμονα είναι απο τσιγάρο είτε το πιστεύεις, είτε οχι.

Δημοσ.

Όχι. Αλλα επειδή νομίζεις εσυ οτι είναι μόνο κληρονομικό δεν σημαινει οτι είναι. Το 90% αυτών που παθαίνουν καρκίνο στον πνεύμονα είναι απο τσιγάρο είτε το πιστεύεις, είτε οχι.

Ειπα μονο κληρονομικο? Μην διαβαζεις ο,τι θες και μαθε να μην εισαι απολυτος.

• Like 1
Δημοσ.

Εσυ είσαι απόλυτος. Αυτό ουσιαστικά μας λες τόση ώρα.

Και ο καρκίνος του πνεύμονα είναι νομίζω ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος. Άρα βλέπεις πόσο επηρεάζει το κάπνισμα. Άρα το επιχειρημά σου είναι λάθος.

Δημοσ.

Δηλαδή εσύ φαντάζεσαι ότι 60 χρόνια που έχουν γίνει χιλιάδες έρευνες από εξειδικευμένους επιστήμονες, δεν το σκέφτηκε κανείς αυτό;

Ειμαι σιγουρος οτι το σκεφτηκαν απλα θα περιμενα να βλεπω και υποσημειωσεις στους πινακες οπως: απο αυτους οι τοσοι καπνιζουν απο την κουνια, οι αλλοι τοσοι κανουν 2 πακετα την ημερα και οι υπολοιποι 5 τσιγαρα την ημερα για 5-10 χρονια. Θα ηταν πιο διαφωτιστικο νομιζω.

Δημοσ.

Εσυ είσαι απόλυτος. Αυτό ουσιαστικά μας λες τόση ώρα.

Και ο καρκίνος του πνεύμονα είναι νομίζω ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος. Άρα βλέπεις πόσο επηρεάζει το κάπνισμα. Άρα το επιχειρημά σου είναι λάθος.

Ο πρώτος είναι. Και το κάπνισμα δεν επηρεάζει μόνο πνεύμονα, αλλά όλα τα σωθικά. Για να μην μιλήσουμε για στόμα-φάρυγγα κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Κρίνε ποσο μεγαλος ειναι ενας ανθρωπος απο το ποσο μεγάλα ειναι τα προβλήματα του.

Για τον ΟΡ το λέω.

Δημοσ.

Γνώμη μου, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του , αν καπνίζει ή όχι δηλαδή γνωρίζοντας τους κινδύνους. Τώρα εννοείτε πως δεν το βρίσκω νορμαλ για όσους δεν καπνίζουν να τρώνε τον καπνό του καθενός σε ένα μαγαζί,αλλά ας το σκεφτούμε λίγο. Το πρόβλημα ξεκινάει απο το κράτος και στην συνέχεια στα μαγαζιά και στην συνέχεια στον καπνιστή. Απο την στιγμή που επιτρέπεις σαν κράτος να είναι νόμιμο το τσιγάρο πρέπει να επιβάλεις να υπάρχουν χώροι στο κάθε μαγαζί για καπνιστές και μη ή τις προκοπής μηχανήματα για καθαρισμό του αέρα μέσα στο μαγαζί. Έχω πάει σε μαγαζιά που κάπνιζε όλος ο κόσμος και δεν υπήρχε κανένα θέμα. Έχω πάει και σε μαγαζί που έβαζες τα κλάματα στο 10 λεπτο. Οπότε μην προσπαθούμε να ρίξουμε το μπαλάκι στον καπνιστή επειδή έχουμε κράτος και νόμους που μπάζουν απο παντού.Δεν σχολιάζω το θέμα πρόστιμα γιατί μόνος ένας με iq ραδικιού δεν θα μπορούσε να καταλάβει ότι τα πρόστιμα είναι στημένα . 

• Like 3
Δημοσ.

Καλά ρε παιδιά, έχει νόημα η συζήτηση για το αν το κάπνισμα είναι επιβλαβές ή όχι; Προφανώς και δεν αποτελεί αποκλειστικά η συγκεκριμένη συνήθεια αιτία καρκίνου, ενώ δεν είναι δεδομένο πως όντως θα προκαλέσει κάτι τέτοιο. Το ότι όμως αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης της συγκεκριμένης νόσου είναι αδιαμφισβήτητο. Στην τελική, ακόμα και απ' αυτό να μην πας, μπορεί να σε χτυπήσει κάποια καρδιαγγειακή πάθηση κ.λ.π. 

Χώρια ότι το τσιγάρο επηρεάζει αρνητικά την ποιότητά ζωής σου. Εντάξει, ξέρω αρκετούς καπνιστές που είναι ακόμα και άνω των 80 ετών. Για μένα ελάχιστη σημασία έχει αυτό όμως, από τη στιγμή που εγώ όντας 28 ετών, ήδη διακρίνω προβλήματα στον εαυτό μου (έστω και μικρότερης σημασίας - βήχας, φλέγματα, λαχάνιασμα).

Έχω την εντύπωση πάντως πως κανείς από τους καπνιστές εδώ, δεν προφασίστηκε π.χ. κάποια θεωρία περί ευεργετικών για την υγεία διαστάσεων της εν λόγω συνήθειας. Η κουβέντα αφορά κάτι πολύ συγκεκριμένο και οτιδήποτε άλλο, αποτελεί σχεδόν περιττή λεπτομέρεια.

Επίσης, γιατί σας χαλάει τόσο η χρήση παραδειγμάτων και αναλογιών; Οκ, κάποιες αναλογίες ήταν όντως άστοχες, οι περισσότερες όμως έχουν λογική βάση.

Δημοσ.

Γνώμη μου, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του , αν καπνίζει ή όχι δηλαδή γνωρίζοντας τους κινδύνους. Τώρα εννοείτε πως δεν το βρίσκω νορμαλ για όσους δεν καπνίζουν να τρώνε τον καπνό του καθενός σε ένα μαγαζί,αλλά ας το σκεφτούμε λίγο. Το πρόβλημα ξεκινάει απο το κράτος

Το πρόβλημα ξεκινάει από την αντίληψη ορισμένων πώς το κράτος έχει συνταγματική υποχρέωση απέναντί τους να διευκολύνει τις όποιες συνήθειες ή χόμπυ τους (εν προκειμένω, τη δημιουργία ειδικών χώρων για καπνίζοντες σε μπαρ, αεροδρόμια, δημόσιες υπηρεσίες κ.α.), όπως για παράδειγμα με τη δημιουργία ραμπών ή ειδικών τουαλετών για τα ΑΜΕΑ.

Δεν περιμένω να καταλάβουν τη διαφορά μιας φυσικής-αντικειμενικής-μη επιλέξιμης αδυναμίας ή ανικανότητας από μια συνειδητή επιλογή-συνήθεια-εξάρτηση-πείτε την όπως θέλετε, γιατί αν την καταλάβαιναν, δε θα απαιτούσαν και τίποτα.

*Εκτός αν συγκαταλέγουν τους εαυτούς τους στα ΑΜΕΑ, οπότε αλλάζει το πράγμα...

• Like 1
Δημοσ.

όποιος δεν θα θέλει να καταλάβει δεν θα καταλάβει. Παρόλο που διάβασα πολλές απόψεις εδώ μέσα ,απο τις οποίες μερικές είναι για αρκετά γέλια. Εγώ κάνω την εξής ερώτηση, αν κάποιος έχει πρόβλημα με το τσιγάρο γιατί πηγαίνει σε ένα μαγαζί που πριν μπει βλέπει χαμό απο τον καπνό ? Μην ξεχνάμε ότι ο περισσότερος κόσμος καπνίζει, άρα ποτέ δεν πρόκειται να απαγορεύσουν το κάπνισμα γιατί έχουν να μπουν αρκετά λουκέτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...