Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ασε αυτό με την κληρονομικότητα που λέει. Τόσοι εκκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο έχουν κληρονομικό καρκίνο;Παλιότερα γιατί δεν υπήρχαν τόσοι;

Off topic:

Μόνο ο Φίλιππος μπορεί να σου δώσει μια σαφή απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, ωστόσο έχω διαβάσει πως η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου στην εποχή μας, εξαρτάται α) από την έκθεση σε περισσότερους καρκινογόνους παράγοντες (περιβαλλοντική μόλυνση, χημικά στην τροφή, ακτινοβολία), αλλά και β) στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής (δηλαδή κάποτε πέθαινες στα 65 από άλλα αίτια, τώρα μπορεί να ζεις ως τα 80, έχοντας όμως μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσεις καρκίνο κατά τα τελευταία έτη της ζωής σου. Με λίγα λόγια ο καρκίνος οφείλεται και στην διαδικασία της γήρανσης - η εμφάνιση καρκινικών κυττάρων δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εξωγενείς παράγοντες).

• Moderators
Δημοσ.

Ασε αυτό με την κληρονομικότητα που λέει. Τόσοι εκκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο έχουν κληρονομικό καρκίνο;Παλιότερα γιατί δεν υπήρχαν τόσοι;

γιατι παλαιοτερα ειχαν διαφορετικες συνηθειες. διαφορετικη διατροφη, διαφορετικη καθημερινοτητα, διαφορετικη ατμοσφαιρα και πολλα αλλα! 

• Like 1
Δημοσ.
Με το καπνισμα τι εχει γινει ?

τίποτα,όλοι συνεχίζουν να καπνίζουν κανονικά στα μαγαζιά και επειδή δεν μπορώ την καπνίλα με την καμία ή κάθομαι έξω αν έχει καλό καιρό ή δεν κάθομαι καθόλου για καφέ..

Δημοσ.

Μην ξεχνάμε ότι ο περισσότερος κόσμος καπνίζει,

Για δώσε μας τις σχετικές έρευνες. Εγώ λέω πως ο περισσότερος κόσμος ΔΕΝ καπνίζει και ότι μάλιστα ένας λόγος που πολλοί αποφεύγουν μικρά, τουλάχιστον, μπαρ ή τους εσωτερικούς χώρους των καφέ ή ακόμα αποφεύγουν εντελώς να βγουν το βράδυ, είναι ο καπνός. Άρα, μιλάμε για κανονικότατο κοινωνικό αποκλεισμό!

Με το καπνισμα τι εχει γινει ?

τίποτα,όλοι συνεχίζουν να καπνίζουν κανονικά στα μαγαζιά και επειδή δεν μπορώ την καπνίλα με την καμία ή κάθομαι έξω αν έχει καλό καιρό ή δεν κάθομαι καθόλου για καφέ..

Όταν έγραφα τα παραπάνω, δεν το είχα ακόμα διαβάσει αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Πωπω μπούρου μπούρου για το κάπνισμα.

Και σε ένα σκεπτικιστικό τόπικ κανείς.

Ρε παιδιά σοβαρά μιλάτε ανέκαθεν μπορούσαν να γίνουν ΜΗΝΥΣΕΙΣ στα κλειστά Club επειδή πελάτες καπνίζουν; 
Προφανώς στους ιδιωτικούς χώρους απαγορεύτηκε, αλλά μου κάνει εντύπωση.. αν βάλουν διαφορετική μεριά για τους μη καπνίζοντες θα τους κοιτάνε οι καπνιστές σαν Εβραίους (αν θεωρείται ρατσιστικό γράψτε Πόντιους, Αλβανούς, Ρουμάνους ή κάτι άλλο).

Στο εξωτερικό, που όλα πάνε και καλά πένα, πως λειτουργεί;

Δημοσ.

πρέπει να είναι θέμα περιοχών, νομίζω στην επαρχία εφαρμόζεται πιο αυστηρά ο νόμος!

Μην το παιξεις στο στοιχημα...

Δημοσ.

πρέπει να είναι θέμα περιοχών, νομίζω στην επαρχία εφαρμόζεται πιο αυστηρά ο νόμος!

evil_laugh.gif

• Like 1
Δημοσ.

Να πας με τα πόδια( ή ποδήλατο από ανακυκλώσιμα υλικά) στην δουλειά, να έχεις beeper αντί για κινητό(και να χρησιμοποιεί μόνο landlines) και να τρως σε υγρή μορφή τα συστατικά που είναι απαραίτητα για την διαβίωσή σου (ούτε καν λόγο για γαστρονομία η οποία είναι περιττή άρα άχρηστη).

Η σωματική υγεία πάνω από όλα.

Προσπαθώ παρόλα ταύτα.

Άντε πάλι.

Είπαμε φίλε μου, να υπάρχουν χώροι που θα επιτρέπεται το κάπνισμα και ο καθένας με δική του ευθύνη/γνώση κλπ θα εισέρχεται.

Νομίζω πλέον ηθελημένα δεν θέλετε να καταλάβετε τί θέλουμε να πούμε.

Με αυτο συμφωνω.Εγω μιλησα προς καποιους που λενε οτι δεν υπαρχει προβλημα και πως να το αφησουν ως εχει..

Δηλαδη αν δεν καπνιζουν διπλα σας δεν θα παθετε καρκινο, θα εισπνευσετε τον πεντακαθαρο και υγιεινο αερα της Αθηνας.....

Ο συγχρονος ανθρωπος δεν τον γλυτωνει τον καρκινο με την αποχη απο το τσιγαρο.

Ας παθω καρκινο απο τον καθαρο αερα της Αθηνας,αλλα μην με αναγκαζεις επειδη ΕΣΥ γουσταρεις να καπνιζεις,να υπαρχει εστω και μια πιθανοτητα της ταξης του 0,0000000000000000001% να παθω πιο γρηγορα.

Δεν ειναι μονο η ρυπανση....οποιος εχει κληρονομικο ιστορικο με καρκινους στην οικογενεια, οποιος κανει καθιστικη ζωη, οποιος τρωει fast food ειναι καταδικασμενος να παθει καρκινο καποια στιγμη. Και αυτα τα κανουμε λιγο πολυ ολοι στις συγχρονες κοινωνιες.

Δηλαδη τι σχεση εχει αυτο που λες? Ειναι σαν να μου λες,οτι καποιος ανθρωπος εχει καρκινο με 1 μηνα ζωης ακομα και να πας να τον σκοτωσεις και να πεις "ελα μωρε,αφου σε ενα μηνα θα τα κακαρωνε.Τι σε 1 μηνα τι τωρα που τον σκοτωσα εγω".

Ειναι λογικη αυτο?

Υ.Γ Το κληρονομικο ιστορικο στην οικογενεια του,την καθιστικη ζωη που κανει,οτι τρωει πολλα και καθε μερα fast food καταλαβαινεις οτι ειναι ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ και οτι δεν κανει κακο στον διπλανο του? Καταλαβαινεις την διαφορα ή μπα?Αν τρωω εγω fast food καθε μερα,εσυ ΔΕΝ προκειται να παθεις ΤΙΠΟΤΑ.Αν εγω καπνιζω και σου ριχνω τον καπνο μου στην μαπα σου τοτε κανω ΚΑΚΟ ΣΕ ΣΕΝΑ

Δημοσ.

Δηλαδη τι σχεση εχει αυτο που λες? Ειναι σαν να μου λες,οτι καποιος ανθρωπος εχει καρκινο με 1 μηνα ζωης ακομα και να πας να τον σκοτωσεις και να πεις "ελα μωρε,αφου σε ενα μηνα θα τα κακαρωνε.Τι σε 1 μηνα τι τωρα που τον σκοτωσα εγω".

Ειναι λογικη αυτο?

Ναι σαν να σου λεω ακριβως αυτο ειναι..... Μπροστα στη μανια σας να μην ξαναδειτε ανθρωπο να καπνιζει καταλαβαινετε ο,τι θελετε. 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι σαν να σου λεω ακριβως αυτο ειναι..... Μπροστα στη μανια σας να μην ξαναδειτε ανθρωπο να καπνιζει καταλαβαινετε ο,τι θελετε. 

Τράβα κοιμήσου Orphea.

Έχεις πείσει τον εαυτό σου οτι το τσιγάρο είναι αθώο. Δεν μπορείς να κάνεις λογική συζήτηση πια.

Δημοσ.

Μην το παιξεις στο στοιχημα...

evil_laugh.gif

Κι όμως, δε δύο επαρχιακές πόλεις που έχω προσωπική εμπειρία ο νόμος εφαρμόζεται αν όχι στο 100% σίγουρα στο 90%! :)

Δημοσ.

Κι όμως, δε δύο επαρχιακές πόλεις που έχω προσωπική εμπειρία ο νόμος εφαρμόζεται αν όχι στο 100% σίγουρα στο 90%! :)

evil_laugh.gif

Δημοσ.

Δεν ξέρω, μου φαινεται απίστευτό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ειδικά στην επαρχία που είναι σκληροπυρηνικοί σταρχιδιστές

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...