adi32 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 εδω μιλαμε για το καπνισμα και γιαυτο που υποφερουμε καθε μερα ολοι μας το αλκοολ που κολλαει ?
SilkyN Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 εδω μιλαμε για το καπνισμα και γιαυτο που υποφερουμε καθε μερα ολοι μας το αλκοολ που κολλαει ? Απάντηση σε άλλο post ήταν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 εδω μιλαμε για το καπνισμα και γιαυτο που υποφερουμε καθε μερα ολοι μας το αλκοολ που κολλαει ? είναι σαν τα debate των πολιτικών, "μα κι οι προηγούμενοι..." 1
torq Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 άλλη μια απόδειξη του πόσο ζημιά κάνει το τσιγάρο, ........... ακους τα επιχειρήματα των κανπιστών. πρέπει να έχουν κάψει πολλά εγκεφαλικά κύτταρα 5
Cossutius. Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Χμ...τι έχει γίνει με το κάπνισμα. Έκανε λέει ντου η αστυνομία σε ένα σχολείο και πήγαν στις τουαλέτες κάνοντας μετά "σύσταση" στους εκπαιδευτικους να προσέχουν τους θεριακλίδες μαθητές που κρύβονται και καπνιζουν μέσα στις χέστρες, με την απειλή οτι αν συνεχιστεί αυτό, θα υπάρξει πρόβλημα. Οπως βλέπετε το κράτος έχει προνοήσει και τιμωρεί τους κακούς ανθρωπους και τους παράνομους. Χθες το απόγευμα ήπια ένα καφέ σε γνωστή καφετέρια στα Βου Που. Καλό το σύστημα εξαερισμού δε λέω, αλλά το 70% κάπνιζε. Μάλλον εκει δεν υπάρχει παρανομία.
Ntinaras Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Το αλκοόλ είναι η απ' τις κυριότερες αιτίες τροχαίων. Σύμφωνα με την τροχαία Ηρακλείου είναι η νούμερο ένα αιτία τροχαίων στην Κρήτη. Δεν έχω αντίρρηση στο πόσο κακό προκαλεί το κάπνισμα. Έχω αντίρρηση στο κάτα πόσο λιγότερο κακό προκαλεί το αλκοόλ. δε συγκρινουμε τις συνεπειες χρησης του αλκοολ στον χρηστη,αλλα τις "αναθυμιασεις" που προκαλουνται στους αλλους την ωρα της χρησης ...
SilkyN Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 δε συγκρινουμε τις συνεπειες χρησης του αλκοολ στον χρηστη,αλλα τις "αναθυμιασεις" που προκαλουνται στους αλλους την ωρα της χρησης ... Ρε παιδιά, δεν πήρα θέση στο συγκεκριμένο θέμα (ουσιαστικά offtopic είμαι). Το συγκεκριμένο ποστ σχολίασα. Το αλκοόλ σου δεν μπορείς να μου το επιβάλλεις. Το κρέας σου ούτε. Το τσιγάρο σου όμως το τρώω στη μάπα όπου σταθώ και όπου βρεθώ. ΠΑΝΤΟΥ στην Ελλάδα χωρίς ίχνος σεβασμού για τον διπλανό. Νομίζω οτι έχει τεράστια διαφορά.
FilipposMD Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 To αλκοόλ το βρίσκω πετυχημένη αναλογία πάντως. Μπορείς να πιεις όσο θες, αρκεί να μην οδηγείς γιατί γίνεσαι επικίνδυνος για τους άλλους. Παρομοίως, κάπνιζε όσο θες, αρκεί να μην το κάνεις σε κλειστό χώρο όπου δημιουργείς κίνδυνο για την υγεία του άλλου. Δεν υπάρχουν ειδικοί δρόμοι για μεθυσμένους οδηγούς προφανώς. Η τροχαία κάνει περίπου 1.500.000 αλκοτέστ τον χρόνο (δεν είναι λάθος το νούμερο) και διαπιστώνει περίπου 40.000 παραβάσεις, οπότε ρίχνει και τις αντίστοιχες ποινές. Αν έκανε το 1% αυτών των ελέγχων για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, η κατάσταση θα ήταν εντελώς διαφορετική. Άρα μακάρι να αντιμετωπίζαμε ως χώρα το τσιγάρο όπως το αλκοόλ. 3
SilkyN Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 To αλκοόλ το βρίσκω πετυχημένη αναλογία πάντως. Μπορείς να πιεις όσο θες, αρκεί να μην οδηγείς γιατί γίνεσαι επικίνδυνος για τους άλλους. Παρομοίως, κάπνιζε όσο θες, αρκεί να μην το κάνεις σε κλειστό χώρο όπου δημιουργείς κίνδυνο για την υγεία του άλλου. Δεν υπάρχουν ειδικοί δρόμοι για μεθυσμένους οδηγούς προφανώς. Η τροχαία κάνει περίπου 1.500.000 αλκοτέστ τον χρόνο (δεν είναι λάθος το νούμερο) και διαπιστώνει περίπου 40.000 παραβάσεις, οπότε ρίχνει και τις αντίστοιχες ποινές. Αν έκανε το 1% αυτών των ελέγχων για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, η κατάσταση θα ήταν εντελώς διαφορετική. Άρα μακάρι να αντιμετωπίζαμε ως χώρα το τσιγάρο όπως το αλκοόλ. Συμφωνούμε απολύτως. Tελευταία φορά που έκαναν στον έτσι αλκοοτέστ, πάντως, ήταν δέκα το βράδυ.
Backpacker Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Το αλκοόλ είναι η απ' τις κυριότερες αιτίες τροχαίων. Σύμφωνα με την τροχαία Ηρακλείου είναι η νούμερο ένα αιτία τροχαίων στην Κρήτη. Δεν έχω αντίρρηση στο πόσο κακό προκαλεί το κάπνισμα. Έχω αντίρρηση στο κάτα πόσο λιγότερο κακό προκαλεί το αλκοόλ. Δεν είπε κανένας αγόρι μου ότι δεν βλάπτει το αλκοόλ...αλλά γίνονται όσο είναι δυνατόν έλεγχοι απτην τροχαία...η ουσία είναι όμως φίλε μου είναι εγώ δεν ξέρω κανέναν που να λέει να μην γίνονται αλκοοτέστ ούτε να λέει να νομιμοποιηθεί η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ...από την άλλη βλέπω δυστυχώς πολλούς να λένε "γιατί απαγορεύουν το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους" και "Γιατί ρίχνουν πρόστιμα στους επιχειρηματίες" και άλλα τέτοια πολλά.
NickTG Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Χθες το απόγευμα ήπια ένα καφέ σε γνωστή καφετέρια στα Βου Που. Καλό το σύστημα εξαερισμού δε λέω, αλλά το 70% κάπνιζε. Μάλλον εκει δεν υπάρχει παρανομία. Πήρε τηλέφωνο κανένας από το 30% να ενημερώσει?
xifiassamsung Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 ....Εδώ η συντριπτική πλειοψηφία καπνιστών,μετά απο 10-20-30 χρόνια χρήσης αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί οτι πλέον έχουν γίνει "τζάνκια", απο έναν παρορμητισμό στα 14,μόνο και μόνο για να γίνουν αρεστοί σε μια κοινωνική ομάδα. οτι πιο σωστο ειπωθηκε για το τσιγαρο.τα περικλειει ολα. καπνιζα για 10 περιπου χρονια,το εκοψα εδω κ 7 περιπου μηνες.δε θα πω τα θετικα,τα ξερουμε ολοι.θα πω οτι πλεον οταν παω στις ιδιες ταβερνες που πηγαινα πριν,με ενοχλει παρα πολυ η τσιγαριλα σε βαθμο αλλεργιογονου. αυτο ο καπνιστης δε το καταλαβαινει,γιατι εχει ξεχασει πως ηταν ακαπνος,πριν ποσα χρονια.πραγματικα ειναι μια μεγαλη παρανοια ολο αυτο περι καπνισματος,κ "δικαιωματος" κλπ.θεωρω οτι οντας υπευθυνος πολιτης,αναλαμβανεις κ το κοστος της συνηθειας σου,αν δε μπορεις να κατσεις 20 λεπτα μιση ωρα ακαπνος,εχεις προβλημα,εισαι πρεζακιας,κ το κουκουλωνεις σε "φασιστικους νομους",κ πετας το μπαλακι στον αλλο που δε καπνιζει/ενοχλειται. δεν ειναι προβλημα του διπλανου σου κ κακως επωμιζονται τα μαγαζια τη ρετσινια του ακαπνου χωρου. δε θα επεκταθω σε καρκινους κλπ επιζημια πραγματα,επικεντρωνομαι μονο στην υποβαμιση του αερα κ της ποιοτητας ζωης,χαριν της μοστρας. 3
Grey Warden Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Την τελευταία φορά που βρέθηκα σε αντικαπνιστική συζήτηση online γνώρισα την κοπέλα μου με την οποία έχουμε κλείσει 3,5 χρόνια. Γι αυτό μην αμελείτε ποτέ τέτοιες συζητήσεις είτε σε ένα forum είτε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
adi32 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 οτι πιο σωστο ειπωθηκε για το τσιγαρο.τα περικλειει ολα. καπνιζα για 10 περιπου χρονια,το εκοψα εδω κ 7 περιπου μηνες.δε θα πω τα θετικα,τα ξερουμε ολοι.θα πω οτι πλεον οταν παω στις ιδιες ταβερνες που πηγαινα πριν,με ενοχλει παρα πολυ η τσιγαριλα σε βαθμο αλλεργιογονου. αυτο ο καπνιστης δε το καταλαβαινει,γιατι εχει ξεχασει πως ηταν ακαπνος,πριν ποσα χρονια.πραγματικα ειναι μια μεγαλη παρανοια ολο αυτο περι καπνισματος,κ "δικαιωματος" κλπ.θεωρω οτι οντας υπευθυνος πολιτης,αναλαμβανεις κ το κοστος της συνηθειας σου,αν δε μπορεις να κατσεις 20 λεπτα μιση ωρα ακαπνος,εχεις προβλημα,εισαι πρεζακιας,κ το κουκουλωνεις σε "φασιστικους νομους",κ πετας το μπαλακι στον αλλο που δε καπνιζει/ενοχλειται. δεν ειναι προβλημα του διπλανου σου κ κακως επωμιζονται τα μαγαζια τη ρετσινια του ακαπνου χωρου. δε θα επεκταθω σε καρκινους κλπ επιζημια πραγματα,επικεντρωνομαι μονο στην υποβαμιση του αερα κ της ποιοτητας ζωης,χαριν της μοστρας. καλυτερα δε θα μπορουσες να τα πεις 1
panagos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Βρίσκω μια διαφορά στον συσχετισμό τσιγάρου/αλκοόλ. Στο αλκοόλ υπάρχει μέτρο και σε περιπτώσεις κάνει καλό. Αν πίνεις καμιά μπύρα που και που, δεν νομίζω να επιβαρύνεις καθόλου την υγεία σου. Με το τσιγάρο όμως δεν είναι το ίδιο. Από την πρώτη τζούρα κάνεις κακό στην υγεία σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα