Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

(...)Με σπουδές σε κάποιο τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενός ΤΕΙ, Lower και χρήση MS Office. Χωρίς προϋπηρεσία (ούτε καν part-time στα χρόνια των σπουδών), χωρίς ενδιαφέροντα ή οτιδήποτε που να δείχνει ένα δραστήριο άνθρωπο, με μοναδική «εμπειρία» τη συμμετοχή σε ένα συνέδριο με τίτλο: «Ενέργεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση-προβλήματα και προοπτικές». Δεν θα έγραφα αυτό το κείμενο αν το συγκεκριμένο βιογραφικό ήταν μια εξαίρεση. Είναι δυστυχώς ο κανόνας. (...)

(...) Οι νέοι που σήμερα είναι 22-30 ετών και βγαίνουν στην αγορά εργασίας, χαρακτηρίζονται ως γενιά που «η κρίση και τα μνημόνια καταδίκασαν στην ανεργία». Εν μέρει ισχύει. Χωρίς αμφιβολία, οι απόφοιτοι των σχολών αυτών, με τα ECDL και τις ξένες γλώσσες, δύσκολα θα μπορέσουν να διοριστούν στο δημόσιο, όπως τόσοι άλλοι στο παρελθόν. Όμως δεν είναι χαμένη γενιά αυτή, ακριβώς το αντίθετο. Είναι η γενιά που με βάρβαρο τρόπο και μέσα σε τρομακτικά δύσκολες συνθήκες, συνειδητοποιεί την πραγματικότητα, έχοντας όμως και τις δυνάμεις και τον τρόπο να την αλλάξει. Οι περισσότεροι νέοι που αποφοίτησαν από ένα τέτοιο τμήμα, έχουν πια συνειδητοποιήσει ότι δεν θα κάνουν καριέρα στην πολιτική επιστήμη, τη δημόσια διοίκηση ή την κοινωνιολογία και αναζητούν εργασία σε άλλους τομείς. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι δυστυχώς δεν είχαν ποτέ καθοδήγηση μέσα από τη σχολή ή το περιβάλλον τους, σχετικά με το πώς θα μπορέσουν να αναζητήσουν μια θέση εργασίας στη νέα πραγματικότητα.(...)

(...)Στην Ελλάδα σήμερα, δραστηριοποιούνται πολλές εταιρείες τεχνολογίας, νέες και παλαιότερες, με μεγάλο ποσοστό του τζίρου τους να προέρχεται από πωλήσεις στο εξωτερικό. Είναι μάλιστα τόσο σημαντική η εξαγωγική δραστηριότητα του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής λογισμικού, που ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ ετησίως (όταν οι εξαγωγές αγνού παρθένου ελαιόλαδου είναι 300 εκατ., όπως χαρακτηριστικά λέει ο Μάρκος Βερέμης της Upstream). Επειδή ο κλάδος αυτός αναπτύσσεται διαρκώς, οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες αναζητούν σήμερα πολλούς νέους προγραμματιστές, εξοικειωμένους με το internet και τις τεχνολογίες ανάπτυξης εφαρμογών για το web και τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα.(...)

(...)Στον αγαπητό απόφοιτο του τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έστειλε το βιογραφικό του σε μια εταιρεία που αναζητά web developers, έχω να κάνω μια πρόταση: με την τακτική που ακολουθείς σήμερα, είναι αδύνατο να βρεις δουλειά. Αντί να στέλνεις βιογραφικά στην τύχη, αφιέρωσε χρόνο για να μάθεις να προγραμματίζεις στο web. Κατέβασε στον υπολογιστή σου κάποια εργαλεία (Apache, PHP, MySQL, Βοοtstrap...είναι όλα δωρεάν!), διάβασε μόνος σου και αναζήτησε στο google άπειρα παραδείγματα και δωρεάν μαθήματα. Την επόμενη φορά που θα στείλεις ένα βιογραφικό, περιορίσου στο να αναφέρεις δύο πράγματα: Το λογαριασμό σου στο Github με projects που έφτιαξες μόνος σου ή συμμετείχες και ένα λόγο για τον οποίο πιστεύεις ότι είσαι ο κατάλληλος υποψήφιος για το προφίλ της εταιρείας στην οποία κάνεις αίτηση. Δεσμεύομαι προσωπικά να σε καλέσω σε συνέντευξη.(...)

(http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=32434)

Επεξ/σία από Thinart
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τυχαία έφτασε σε μένα, καθώς είχε σταλεί στο λογαριασμό info@ της εταιρείας, φαντάζομαι αντίστοιχα θα πήγε και σε μερικές δεκάδες εταιρείες ακόμα. Το θέμα του e-mail κενό. Κενό και το κείμενο του. Ένα επισυναπτόμενο με όνομα “cv (2).doc” και μέσα σε αυτό, το βιογραφικό ενός ακόμα ανθρώπου που -ηλικιακά τουλάχιστον- τα media κατατάσσουν στη «χαμένη γενιά» της κρίσης.

Με σπουδές σε κάποιο τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενός ΤΕΙ, Lower και χρήση MS Office. Χωρίς προϋπηρεσία (ούτε καν part-time στα χρόνια των σπουδών), χωρίς ενδιαφέροντα ή οτιδήποτε που να δείχνει ένα δραστήριο άνθρωπο, με μοναδική «εμπειρία» τη συμμετοχή σε ένα συνέδριο με τίτλο: «Ενέργεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση-προβλήματα και προοπτικές». Δεν θα έγραφα αυτό το κείμενο αν το συγκεκριμένο βιογραφικό ήταν μια εξαίρεση. Είναι δυστυχώς ο κανόνας.

Εχμ, συγνώμη, περίμενε αυτός ο άνθρωπος να έχει καλύτερο βιογραφικό οταν το έστειλε χωρίς θέμα και ως doc (2) ;

Δημοσ.

Πολύ μπουρδας το τύπος ... δεν ήξερα ότι με ένα project στο github και με άσχετη εκπαίδευση θα φάω τον ανταγωνισμό ... Not

μάλλον το level εκεί είναι copy paste

• Like 1
Δημοσ.

To GitHub ήταν η συμπύκνωση του "βασικά αυτό που θέλουμε είναι να έχεις κάτι να μας δείξεις και δεν κολλάμε σε πτυχία". Aztec ναι, με ένα project στο GitHub και άσχετη εκπαίδευση αν την έχεις μεγάλη μπορείς να τον φας τον ανταγωνισμό. Συνέντευξη σου υποσχέθηκε, όχι πρόσληψη. Και το GitHub δεν είναι για να κάτσεις πρώτο τραπέζι πίστα, είναι για να σε βάλει μέσα ο πορτιέρης.

Τώρα το "ξεστραβωθείτε δουλειές υπάρχουν" στον τομέα δεν είναι καινούριο, αλλά επίσης δεν είναι και αποτελεσματικό. Εδώ και χρόνια έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω σε γνωστούς "χαζός δεν είσαι, αν αφοσιωθείς μπορείς να το κάνεις, θα βρεις δουλειά σίγουρα, σκέψου το". Αποτέλεσμα: μηδέν. Και μιλάμε για άτομα που η γνώση τους για τους υπολογιστές δε φτάνει μόνο μέχρι το Like, και που είχαν εμένα στη διάθεσή τους να βοηθήσω με πολλούς τρόπους. Μέχρι και "στο λέω από τώρα, σε 5-6 μήνες πιθανότατα θα ψάχνουμε junior, αν αρχίσεις σήμερα μπορεί εσύ να είσαι αυτός" έφτασα να λέω αλλά τίποτα. Δεν ξέρω αν έφταιγε το sample μου αλλά έτσι γενικά "πιάστε τον προγραμματισμό και μάθετε online" δεν έχει αποτέλεσμα. Κυρίως επειδή αυτοί που θέλουν και μπορούν μάλλον το κάνουν ήδη πριν τους το πεις.

Είναι γεγονός πάντως ότι όπως είχα διαβάσει κάπου τις προάλλες, it's always a good time to be an expert in anything, but it has never been a better time to be mediocre in programming.

• Like 2
Δημοσ.

To GitHub ήταν η συμπύκνωση του "βασικά αυτό που θέλουμε είναι να έχεις κάτι να μας δείξεις και δεν κολλάμε σε πτυχία". Aztec ναι, με ένα project στο GitHub και άσχετη εκπαίδευση αν την έχεις μεγάλη μπορείς να τον φας τον ανταγωνισμό. Συνέντευξη σου υποσχέθηκε, όχι πρόσληψη. Και το GitHub δεν είναι για να κάτσεις πρώτο τραπέζι πίστα, είναι για να σε βάλει μέσα ο πορτιέρης.

Είναι γεγονός πάντως ότι όπως είχα διαβάσει κάπου τις προάλλες, it's always a good time to be an expert in anything, but it has never been a better time to be mediocre in programming.

όχι δεν μπορείς να τον φας εκτός αν όλοι οι υπόλοιποι στην σειρά έχουν μόνο ένα χαρτί και τίποτα άλλο. Όταν εγώ στη σχολή θα έχω υλοποιήσει web server μέχρι μεταγλωττιστή για ανύπαρκτη γλώσσα και σύστημα τεχνητής νοημοσύνης αυτός θα παίζει το πο#λάκι του.  

Τώρα αν φτιάξει κάτι τρομερό με php, apache ,mysql και bootstrap  (web development δηλαδή όπως λέει ο αρθρογράφος) που να πει κάποιος ουαου τότε ο αρθρογράφος μάλλον δεν δίνει σωστές κατευθύνσεις. 

Αλλά τελικά με καλύπτεις με το τελευταίο.

• Like 1
Δημοσ.

Βρήκε και τομέα ο νεοφιλελές να πει ότι υπάρχει τρελή ζήτηση...ζήτηση υπάρχει πες του για προγραμματιστές αλλά τι λεφτά δίνουν και τι ζητάνε είναι το θέμα..που με 650 και 750 ευρώ και απλήρωτες υπερωρίες ζητάνε να ξέρει ο υποψήφιος άριστα 3-4 γλώσσες προγραμματισμού και να κάνει και τον κατσαβιδάκια στα ενδιάμεσα...άσε μας ρε Αντύπα...γέμισε ο τόπος executives και entrepreneurs που ξέρουν τι περνάει ο πτυχιούχος άνεργος...

• Like 4
Δημοσ.

όχι δεν μπορείς να τον φας εκτός αν όλοι οι υπόλοιποι στην σειρά έχουν μόνο ένα χαρτί και τίποτα άλλο. Όταν εγώ στη σχολή θα έχω υλοποιήσει web server μέχρι μεταγλωττιστή για ανύπαρκτη γλώσσα και σύστημα τεχνητής νοημοσύνης αυτός θα παίζει το πο#λάκι του. 

Αν το κάνεις αυτό τότε εξ ορισμού δεν είσαι εσύ ο ανταγωνισμός. Πέρα απ' αυτό δε διαφωνούμε σε κάτι.

Βρήκε και τομέα ο νεοφιλελές να πει ότι υπάρχει τρελή ζήτηση...ζήτηση υπάρχει πες του για προγραμματιστές αλλά τι λεφτά δίνουν και τι ζητάνε είναι το θέμα..που με 650 και 750 ευρώ και απλήρωτες υπερωρίες ζητάνε να ξέρει ο υποψήφιος άριστα 3-4 γλώσσες προγραμματισμού και να κάνει και τον κατσαβιδάκια στα ενδιάμεσα

Επειδή το στυλάκι με χάλασε λίγο, θα απαντήσω μονολεκτικά: πίπες.

3-4 γλώσσες άριστα; Seriously? Εδώ και μια δεκαετία που είμαι στα τετραψήφια νούμερα ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ δε μου ζήτησε 3-4 γλώσσες άριστα, ανεξαρτήτως μισθού.

Επίσης, την επόμενη φορά που θα πεινάς και θα έρθει κάποιος να σου πει πού μοιράζουν ψωμί πες του ασταδιάλα ρε μαλάκα, εγώ θέλω μπριζόλα.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ μπουρδας το τύπος ... δεν ήξερα ότι με ένα project στο github και με άσχετη εκπαίδευση θα φάω τον ανταγωνισμό ... Not

μάλλον το level εκεί είναι copy paste

Το νόημα είναι ότι αν θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με κάτι στείλε συναφές cv που δείχνει την σχετική σου προ υπηρεσία με το αντικείμενο αντί να στέλνεις ένα άσχετο cv της κακιας ώρας.  

Μια χαρά είναι η συμβουλή.

Δημοσ.

Αν το κάνεις αυτό τότε εξ ορισμού δεν είσαι εσύ ο ανταγωνισμός. Πέρα απ' αυτό δε διαφωνούμε σε κάτι.

Επειδή το στυλάκι με χάλασε λίγο, θα απαντήσω μονολεκτικά: πίπες.

3-4 γλώσσες άριστα; Seriously? Εδώ και μια δεκαετία που είμαι στα τετραψήφια νούμερα ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ δε μου ζήτησε 3-4 γλώσσες άριστα, ανεξαρτήτως μισθού.

Επίσης, την επόμενη φορά που θα πεινάς και θα έρθει κάποιος να σου πει πού μοιράζουν ψωμί πες του ασταδιάλα ρε μαλάκα, εγώ θέλω μπριζόλα.

Σιγά ρε κούλαρε που μαθες και τις πίπες..Αντύπα σε λένε και θίχτηκες και απτο ύφος?

Εγώ έχω πόσα άτομα που τους έχουν ζητήσει 3-4 γλώσσες τι να κάνουμε δλδ..να βγάλουμε τις γνωριμίες μας και τις εμπειρίες μας να τις μετρήσουμε?

Εγώ προσωπικά την έχω κάνει για έξω εδώ και αρκετά χρόνια και είμαι πολύ καλά..αλλά εσύ οταν "πεινάς" να δέχεσαι να σε εκμεταλλεύονται κιόλας...μην έχεις απαίτηση να το δέχονται και άλλοι.

Δημοσ.

Με μπερδέψατε.

Τελικά να κάτσω να μάθω αυτά που λέει ή όχι. :P

Δε ξέρω για τα μπλιμπλίκια που λεέι, αλλά για τις γλώσσες θα σου πω ανεπιφύλακτα ΝΑΙ αν μπορείς και έχεις χρόνο/διάθεση μάθε. Αργά ή γρήγορα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα χρειαστούν και θα μετρήσουν πολύ.

Δημοσ.

Ο χρόνος και η διάθεση μετά από τα τελευταία λεφτά που έδωσα να πάρω τις άδειες για το επάγγελμά μου είναι τα μόνα που μου έμειναν. :P :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...