Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Εδώ και 4 χρόνια νοικιάζει ο πατέρας μου ένα διαμέρισμα σε μία οικογένεια. Μέσα στο σπίτι υπάρχουν δικές μας ηλ. συσκευές. Το συμβόλαιο λέει ρητά ότι τις βλάβες τις πληρώνει ο ένοικος. Αυτά τα 4 χρόνια υπήρξαν αρκετές βλάβες (κουζίνα,ψυγείο κλπ) τις οποίες τις κάλυψε ο πατέρας μου διότι ο ένοικος ισχυριζόταν πως δεν μπορούσε να τα πληρώσει κ.α.

(Το ξέρω ότι είναι βλακεία του πατέρα μου αλλά λέει πως θέλει να τον βοηθήσει και ότι είναι καλό παιδί κλπ).  

Χθες μας πήρε τηλέφωνο και λέει πως χάλασε το ψυγείο, έφερε μάστορα και η ζημιά είναι στα 200€. Πήγε από εκεί ο πατέρας μου, το είδε και όντως το ψυγείο έχει πρόβλημα. Αυτή τη φορά του είπε πως οφείλει να το πληρώσει αυτός (ο ένοικος) καθώς έτσι λέει και το συμβόλαιο. Με αυτά και με εκείνα τον "τούμπαρε" τον πατέρα μου. Τώρα ο πατέρας μου του πρότεινε να βάλουν τα λεφτά μισά μισά διότι θέλει να τον βοηθήσει και είναι δύσκολοι καιροί... Από την άλλη ο τύπος λέει πως δεν έχει ούτε τα μισά και επιμένει να τα πληρώσει όλα ο πατέρας μου. 

Το ξέρω πως ο μοναδικός που φταίει είναι ο πατέρας μου που δείχνει τέτοια κατανόηση και υπομονή αλλά κάτι πρέπει να κάνω. Δεν ξέρω όμως τι... Τι να πω στον πατέρα μου; Πως να του δώσω να καταλάβει ότι δεν γίνεται να πληρώνουμε συνέχεια τις ζημιές που οφείλει να πληρώνει ο ένοικος;

Υ.Γ : Το ενοίκιο του το μειώσαμε 80€ (!) γιατί δυσκολεύεται.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Προτείνω να του βγάλετε και μισθό.

Εντάξει,όχι πολλά,κανα πεντακοσαρικάκι το μήνα δηλαδή,έτσι για να βοηθήσετε τη δύσκολη φάση του.

Δεν σας ζήτησε ακόμα σέχ;Αχάριστος άνθρωπος...

• Like 13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά να μην το πληρώσει..ο άλλος έχει την κάψα και δεν θα έχει που να βάλει το φαί του όχι ο πατέρας σου...τι δουλειά κάνει ο νοικάρης σας?Η γυναίκα του δουλεύει?τα παιδιά του σπουδάζουν?

Γιατί εξαρτάται απτην περίπτωση σας..αν ο άλλος είναι με γυναίκα άνεργη και 2 παιδιά στο σπίτι ε τότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά..πόσο μάλλον αν 4 χρόνια είναι ΟΚ με το νοίκι του...μετά από 4 χρόνια δημιουργείς και μια σχέση κατανόησης...

Αν απτην άλλη ειναι 2 ΔΥ π.χ με 2 στάνταρ μισθούς στο σπίτι πες τον πατέρα σου να το ξεκόψει το(γιατί κακώς το αρχισε με τα τσονταρίσματα)...δεν φτάνει που το δώσατε με ηλεκτρικές συσκευές...

Επεξ/σία από Backpacker
  • Like 4
Δημοσ.

Το ξέρω πως ο μοναδικός που φταίει είναι ο πατέρας μου που δείχνει τέτοια κατανόηση και υπομονή αλλά κάτι πρέπει να κάνω. Δεν ξέρω όμως τι... Τι να πω στον πατέρα μου; Πως να του δώσω να καταλάβει ότι δεν γίνεται να πληρώνουμε συνέχεια τις ζημιές που οφείλει να πληρώνει ο ένοικος;

Υ.Γ : Το ενοίκιο του το μειώσαμε 80€ (!) γιατί δυσκολεύεται.

Ειναι πονεψιαρης.Δεν νομιζω να υπαρχει λυση εκτος αν του ερθει κανα φαρμακοφιρμανι απο καμμια εφορια  :P 

Τουλαχιστον ο αλλος οντως δεν εχει  η κανει κακοδιαχειριση οικογενειακου προυπολογισμου?   

Δημοσ.

Εγώ πάλι δέν μπορώ να χωνέψω αυτή την παπαριά "το λέει στο συμφωνητικό".

Οκ, το καταλαβαίνω κάτι μπορεί να χαλάσει απο κακή χρήση.Αν αφήνω ανοιχτό τον θερμοσίφωνα συνέχεια ή πειράξω τον θερμοστάτη και αυτός κρεπάρει,ναι να πληρώσω.Αν ξηλώσω το φύλο της ντουλάπας,ναι να πληρώσω.Αν αφήσω τις τέντες κάτω μια μέρα που ο αέρας λυσσομανάει και έχει σηκώσει την Ντόροθυ,το σπίτι της και τον τάφο του παππού της...ε ναι ρε θα πληρώσω.

Το ψυγείο πάλι πώς χαλάει απο κακή χρήση;Οι ηλεκτρικές συσκευές δέν έχουν ένα Χ χρόνο ζωής;Γιατί να πληρώσω για κάτι που είναι bound να χαλάσει;Και σε τελευταία ανάλυση,παράδειγμα,μπαίνω σε σπίτι 15ετίας με επίσης ψυγείο 15ετίας.Αν τον επόμενο μήνα αποδημήσει,θα πρέπει να βάλω το χέρι στην τσέπη ή θα πρέπει να κοιτάω μόνο για σπίτια που έχουν ψυγεία ΙΖΟΛΑ;

• Like 1
Δημοσ.

Αν οι συσκευες θεωρουνται εξτρα , ειναι λογικο να τα πληρωνει ο ενοικος και σωστο να ειναι ξεκαθαρισμενο για τυχον παρεξηγησεις.Τωρα αν οι συσκευες εχουν ''μπει'' στην τιμη του ενοικιου..Αντε βγαλε ακρη κιολας που ξεκινα και που σταματα η κακη χρηση.Μπορει να αρχισει να σου λεει για αποψυξη ο αλλος ξερω γω.. :P 

Δημοσ.

Εγώ πάλι δέν μπορώ να χωνέψω αυτή την παπαριά "το λέει στο συμφωνητικό".

Οκ, το καταλαβαίνω κάτι μπορεί να χαλάσει απο κακή χρήση.Αν αφήνω ανοιχτό τον θερμοσίφωνα συνέχεια ή πειράξω τον θερμοστάτη και αυτός κρεπάρει,ναι να πληρώσω.Αν ξηλώσω το φύλο της ντουλάπας,ναι να πληρώσω.Αν αφήσω τις τέντες κάτω μια μέρα που ο αέρας λυσσομανάει και έχει σηκώσει την Ντόροθυ,το σπίτι της και τον τάφο του παππού της...ε ναι ρε θα πληρώσω.

Το ψυγείο πάλι πώς χαλάει απο κακή χρήση;Οι ηλεκτρικές συσκευές δέν έχουν ένα Χ χρόνο ζωής;Γιατί να πληρώσω για κάτι που είναι bound να χαλάσει;Και σε τελευταία ανάλυση,παράδειγμα,μπαίνω σε σπίτι 15ετίας με επίσης ψυγείο 15ετίας.Αν τον επόμενο μήνα αποδημήσει,θα πρέπει να βάλω το χέρι στην τσέπη ή θα πρέπει να κοιτάω μόνο για σπίτια που έχουν ψυγεία ΙΖΟΛΑ;

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες...αλλά εκεί μπορεί να σου πει ο ιδιοκτήτης εντάξει το παίρνω το ψυγείο μου(αφού ειναι ελατωματικό και πάλιωσε πλέον..δεν αξίζει πλεον να το φτιαχνω καθε λιγο και λιγακρι) και αφού δεν θες/μπορείς να το πληρώνεις/φτιάχνεις ούτε σύ... αγόρασε δικό σου...

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες...αλλά εκεί μπορεί να σου πει ο ιδιοκτήτης εντάξει το παίρνω το ψυγείο μου(αφού ειναι ελατωματικό και πάλιωσε πλέον..δεν αξίζει πλεον να το φτιαχνω καθε λιγο και λιγακρι) και αφού δεν θες/μπορείς να το πληρώνεις/φτιάχνεις ούτε σύ... αγόρασε δικό σου...

Συμφωνώ απόλυτα. Από τη στιγμή που δε μπορεί ο νοικαρης να ανταποκρίθει στο συμβόλαιο ας χάσει κάποιες από τις παροχές του. Σε αυτή τη χώρα οι νοικαρηδες και ειδικά οι μπαταχτσηδες έχουν πάντα το πάνω χέρι κ έχει καταντήσει αηδία... (Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και εγω νοικιάζω κ είμαι στην αντίθετη πλευρά που έχω ζώο ιδιοκτήτη)

Δημοσ.

καλά τα λέει το συμβόλαιό σου αλλά σε σπίτι που νοικιάζεται επιπλωμένο, τις ζημιές των ηλεκτρικών συσκεύων που γίνονται από κανονική χρήση τις πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Ο ένοικος αποζημιόνει για ζημιές πέραν της κανονικής χρήσης. 

το απο πάνω ισχύει εδώ στην Κύπρο που το 90% των σπιτιών νοικιάζονται επιπλωμένα. 

• Moderators
Δημοσ.

Το ψυγείο πάλι πώς χαλάει απο κακή χρήση;

Βασικά, τα ψυγεία μόνο από κακή χρήση χαλάνε, εκτός κι αν μιλάμε για χρέπι τριανταετίας.

Δημοσ.

Όχι δεν πάει έτσι, αν πάρει το ψυγείο ο ιδιοκτήτης πρέπει να φέρει στη θέση του άλλο αντίστοιχων προδιαγραφών... Με ψυγείο δεν το νοίκιασε το σπίτι? Ο ενοικιαστής προτίμησε το συγκεκριμένο σπίτι και πλήρωσε το ανάλογο ενοίκιο επειδή διέθετε ψυγείο.

Δημοσ.

από κάποια χρόνια και μετά τις ζημιές πρέπει να τις πληρώνει ο ενοικιαστής.200€; πολλά μου ακούγονται..

Εδώ λέει ότι πρέπει να τα πληρώσει ο ένοικος, και έτσι είναι.Αν δε λειτουργούσε το ψυγείο, δε θα χαλούσε

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=0CE4QFjAE&url=http%3A%2F%2Fantikleidi.com%2Fentipa%2Fmisthotirio-simfonitiko-katoikias.doc&ei=7xE4U4TVLaH9ygOm1YCYDw&usg=AFQjCNEeaUMxGez_SN3DuN_rmZs-XFOepQ&sig2=7GbaVtIWHhaA5MUqWQ_GuQ&bvm=bv.63808443,d.bGQ&cad=rjt

Μου θυμίζει τον πατέρα μου που κάνει το καλό στους ξένους και σεμάς είναι καβούρι.Πάντως αν του πείτε να πληρώσει μπορεί και να φύγει, και ίσως το χρησιμοποιεί ο νοικάρης ξέροντας ότι δε θα βρείτε να το ξανανοικιάσετε.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές φίλε σε ότι μένει στο σπίτι μετά την αποχώρηση του ενοικιαστή το κόστος επισκευών δεσμεύει τον ιδιοκτήτη. Αν σε μια τετραετία πχ τοιυς χαλάσουν 2-3 πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικό και μπορεί όντως να συμβεί ειδικά αν μιλάμε για σχετικά παλιές συσκευές και πολυκατοικίες.

Συμφωνώ και με το φίλο παραπάνω που λέει πως στην Ελλάδα οι ιδιοκτήτες και η ιδιοκτησία δεν προστατεύονται καθόλου μα καθόλου.

Δημοσ.

Όχι δεν πάει έτσι, αν πάρει το ψυγείο ο ιδιοκτήτης πρέπει να φέρει στη θέση του άλλο αντίστοιχων προδιαγραφών... Με ψυγείο δεν το νοίκιασε το σπίτι? Ο ενοικιαστής προτίμησε το συγκεκριμένο σπίτι και πλήρωσε το ανάλογο ενοίκιο επειδή διέθετε ψυγείο.

Ναι αλλα ο ενοικιαστής ζήτησε και μείωση και την πήρε..ε όπως ο ενοικιαστής είπε δεν μπορώ να πληρώνω το ενοικιο να το μειώσουμε 80 ευρώ..έτσι και ο ιδιοκτήτης τώρα μπορεί να πει δεν μπορώ να συντηρώ το ψυγείο μου το οποίο φθείρεται από δική σου χρήση την οποία εγώ δεν γνωρίζω κιόλας αν είναι η πρέπουσα γι'αυτό το αφαιρώ από το οίκημα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...