Προς το περιεχόμενο

Τα σχέδια του OTE για VDSL, 4G και το εθνικό δίκτυο WiFi


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1. Ο ΟΤΕ δε μπορει να ριξει τις τιμες λογω Δεσποζουσας Θεσης. Γκουγκλαρετε για να καταλαβετε τι θα πει αυτο παγκοσμιως (κι οχι μονο στην Ελλαδα)

2. Τα "αφρικανικα 6 Mbps που διαβαζω, ειναι γελοια σχολια. Δηλαδη τα αγγλικα 8 εχουν μεγαλη διαφορα, ετσι;

3. Στην Ελλαδα, οπου υπαρχει διαθεσιμοτητα vdsl, δινουν οι παροχοι 30 και 50αρες γραμμες, με ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ down/up. Σε χωρες της ΕΕ δινουν 40 μεχρι και 100αρες, και με οριο στο download, ή απεριοριστη χρηση με καπελο στα 50Gb, ή πραγματικα απεριοριστο με τιμες στο Θεουλη...

 

Βεβαια θα μου πειτε πως εδω εζουμε οπτικες ως τα dslam και χαλκο 30 ετων και βαλε απο εκει και προς το σπιτι, με παλιες ρεκλετες στα kv, και στο εξωτερικο εχουν οπτικη ως το kv, και μετα fttb/ftth (fiber to the box/kv, fiber to the home), και τα Mbit που λενε ειναι αυτα που πιανουν. Συγκεκριμενα ειχα με την ΒΤ στην Αγγλια, 40 κατω 10 πανω, οπτικη ως το σπιτι, 50 λιρες ή 59 ευρω το 2011, καιτα 40 στο ρουτερ ηταν 39.992!

 

Ειμαστε ακομα πισω στην Ελλαδα. Μιλαμε για. Επεκταση του 4G σε βαθος 2020 οταν στη Γερμανια ετοιμαζουν 5G... Αλλα ας μην ξεχναμε τι πορους εχει η καθε χωρα για την αναπτυξη των τεχνολογιων, κι ας λεμε παλι καλα που ειδαμε και το 4G εν μεσω κρισης και υφεσης.

Που ακριβως διαφωνεις με αυτο ? Τα 6mpbs ειναι αφρικανικη ταχυτητα  για την Αθηνα οπως ειναι και τα 8 για το Λονδινο πες μου ομως που ακριβως στο Λονδινο ειχες 8 οχι κατ'επιλογη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Μάλλον από το εθνικο ιδρυμα ερευνών είναι ή από κανένα Δημόκριτο

τον ίδιο "isp" έχουν κι όλες οι σχολες, GRNET/ΕΔΕΤ...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα πάντα όλα αλλά υπολόγισε 3 pc σπίτι , ένας να κάνει κάτι laggarei ο θεός μετά... και είμαι σταθερά στα 18-19 ταχύτητα..

Και με τη vdsl 30ara που εχω τα ιδια σκατα ειναι. Νταξει απο download speed δεν μασαει, αλλα το lag ακαθεκτο :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εννοείς ταυτόχρονα? λογικό δεν είναι όταν η γραμμή δεν είναι idle να επηρεάζεται το latency?

Ξερω γω, σου φαινεται εσενα λογικο? Ακομα και σε idle το ping ειναι το ιδιο με οταν ειχα adsl 8ara...αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μου. Απλα μου φαινεται κουλο με ενα video στο youtube να φτανω 150 ping με 30αρα vdsl

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

λογικότατο...

 

το ping είναι ίδιο με adsl διότι το latency/ping δεν επηρεάζεται από το bandwidth, οπότε και 100mbps να είχες σε vdsl πάλι το ίδιο latency θα έβλεπες...

 

καθόλου κουλό αν εκείνη την στιγμή καβατζώνει μεγάλο μέρος του bandwidth της γραμμής...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κι ομως ,εγω οταν εχω τορρεντ ανοιχτο και seedαρω με 250 και το οριο της γραμμης ειναι ~260,παιζω ανετοτατα games,γιατι εχω fastpath  και απλα το ping απο 80 παει 100-110...

και οταν κατεβαζω βαζω λιμιτ 3MB/s απο τα 3.3 και παλι παιζω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο μόνος που κάνει επενδύσεις θέλουνε δεν θέλουνε κάποιοι είναι ο ΟΤΕ. Και βέβαια είναι αλήθεια ότι η αρχη για τον ανταγωνισμό του επιβάλει να είναι ακριβότερος και είναι πάρα πολύ λογικό, αν έκανε ότι ήθελε θα έβαζε τις ποιο χαμηλές τιμές από όλους θα τους έκλεινε όλους και μετά θα κοστολογούσε όπως γούσταρε. Επιβάλεται να έχει μεγαλύτερες τιμές ο ΟΤΕ αλλιώς θα γίνει μονοπώλιο όπως παλιά.

 

Δεν είμαι φαν του ΟΤΕ καθώς δυστηχώς είμαι από τους <<τυχερούς>> που είναι μακριά από το κέντρο στο Μενίδι και ποιάνω μόλις 5 Mbps σε σχέση με την ονομαστική του 24 που έχω. Το ότι είμαι δυσαρεστημένος όμως που έχω τόσο χαμηλή ταχύτητα και ούτε καν την επιλογή για VDSL στην περιοχή μου δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να λεω τα πράγματα όπως είναι.

 

Δεν υποχρεώνει κανείς τους υπόλοιπους παρόχους να χρησιμοποιούν το δίκτυο του ΟΤΕ και να μήν φτιάχνουν σιγά σιγά το δικό τους. Το κάνουν? Όχι βέβαια γιατί κοστίζει, αντι αυτού χρησιμοποιούν το δίκτυο του ΟΤΕ για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Δεν το λέω για να τους κράξω, αλίμονο αυτό που είναι πιο επικερδές θα κάνουν δεν είναι χαζοί αλλά όταν κάποιοι θεοποιούν τους υπόλοιπους και κράζουν τον ΟΤΕ ας το συλλογίζονται και αυτό λιγάκι.

 

Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα σημειώνουν πρόοδο και βελτιώνονται συνεχώς, όλοι θα θέλαμε FTTH χθες όχι αύριο αλλά θα έρθει και αυτό σαν λογική συνέχεια, ας φτάσουν πρώτα οι οπτικές στα καφάο και θα είναι το επόμενο νομίζω που θα γίνει.

 

Είναι φόρουμ τεχνολογίας και καταλαβαίνω την ανυπομονησία και την επιθυμία για το καλύτερο και εγώ ο ίδιος θα ήθελα μεγαλύτερη ταχύτητα από τα 5Mbps που έχω αλλά νομίζω πως σε άλλα θέματα στην Ελλάδα έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από τις τηλεπικοινωνίες οι οποίες βελτιώνονται συνεχώς και οι υπηρεσίες είναι πολύ καλύτερες από ότι πριν λίγα χρόνια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...