Cossutius. Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Όχι δε θέλω να γράψω κάτι συγκεκριμένο. Θέλω να γράψω όσα παραδείγματα ΓΟΥΣΤΑΡΩ ... πειράζει ? Αν γράφεις κάτι άσχετο θα δέχεσαι και την ανάλογη απάντηση. Προς τι ο εκνευρισμός? Μπορώ να σου πω χώρες που έχουν περισσότερη ή λιγότερη επιτυχία στον έλεγχο της παράνομης εργασίας. Ο κόσμος μας δεν είναι "ψηφιακός" 0 ή 1 ... Η παρανομία υφίσταται λοιπόν. Χαιρομαι που συμφωνουμε. Έχει σημασία αν δε μπορεί ή αν δε θέλει ? Δεν υπάρχει δεν μπορω. Μονο δε θέλω. Χαράτσι ήθελε να βάλει. Μπόρεσε να το κάνει κιόλας...1+1 κάνουν 2. Η δωρεάν εργασία ΕΙΝΑΙ παράνομη (τουλάχιστον όπως περιγράφεται παραπάνω) Εαν εφαρμοστεί με τον θεσμό των μαθητευόμενων θα ειναι πλέον νόμιμη.
Dakonblackblade Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Cossutius, δεν ξέρω πως τα βλέπεις τα πράγματα. Χαράτσι δεν πληρώνουν όλοι. Δεν υποβάλλουν όλοι το Ε9. Δεν είναι όλοι μισθωτοί ή Δ.Υ. για να φαίνονται τα εισοδήματά τους και σίγουρα δε κάθονται όλοι να τους τα πάρει το κράτος. Οι νόμοι υπάρχουν αλλά κλάιν. ΤΟ να μη φοράς κράνος είναι παράνομο, σε παρακαλώ στους 10 πρώτους αύριο μοτοσυκλετιστές, μέτρα αυτούς που φορούν κράνος. Πόσες κλήσεις σβήνονται? Κλπ. κλπ. Όσους νόμους θες μπορείς να βγάλεις, που να λένε ότι γουστάρουν. Δε σταματάει η ''αγορά'' στους νόμους.
Cossutius. Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Koίτα..Υπάρχουν δικαιοι, υπάρχουν και άδικοι νομοι. Χαράτσι οντως δεν πληρωνουν ολοι. Μόσο όσοι έχουν δικό τους σπίτι και δεν είναι άνεργοι. Οι άλλοι (οι άνεργοι) έχουν περισσότερα προβληματα και μετά το πρωτο έτος ταμειου, δεν παίρνουν τιποτε, ενω το νέο νομοσχέδιο θέλει όσους έχουν έστω και ένα κτήμα, να μην μπαινουν στο ταμείο. Επισης αν έχει τυχει να έχεις 2 σπίτια, έστω και αν ειναι του 1821, δεν μπορεις να τα πουλησεις, σου ηρθαν από κληρονομιά πριν 30 χρόνια ξέρω γω και τυγχάνεις άνεργος, θα πληρώσεις χαράτσι διότι θεωρησε "πλούσιος". Αυτά τα πράγματα λοιπόν, ψηφιζονται με μια και μόνο σκέψη. Πως θα γεμισουν τα ταμεία με τον ευκολότερα δυνατο τροπο. Οντως η αγορά στους νόμους δεν σταματάει. Ας υπάρχουν ομως για τέτοια ζητήματα οπως αυτο που συζητήσαμε. Ο 8 στους 10 πλέον φοράνε κράνος(με μηχανή κινούμε καθημερινά). Σε μια χωρα που δε φοραγε κανεις μέχρι πριν 10 χρόνια. Γιατι? Διότι όλοι φοβούνται το πρόστιμο και την προπαγάνδα που έγινε περι ατυχημάτων κτλ κτλ Αυτο που θέλω να πω ειναι οτι αν θέλουν να εφαρμόσουν κάτι, θα το κάνουν Νομιζω οτι δε θα διαφωνησεις.
CROM271 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Το να ζηταει εργοδοτης εθελοντικη εργασια οπως στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι φυσικα τραγικο. Το να παει ομως καποιος σε εθελοντικη εργασια συνειδητοποιημενα και εχοντας καποιο στοχο ειναι ισως ο τροπος να βγει επιτελους απο την ανεργια. Και φυσικα οταν πας σε εθελοντικη εργασια δεν πας στα τυφλα. Αξιολογεις, επιλεγεις και αποφασιζεις. Εσυ εισαι ο ρυθμιστης και οχι ο εργοδοτης. Εσυ θα επιλεξεις τον εργοδοτη και οχι αυτος εσενα. Δεν θα πας καπου να δινεις ...καφεδες αλλα καπου που θα μαθεις την δουλεια. Δεν σε νοιαζει τι θα κερδισει ο εργοδοτης αλλα τι θα κερδισεις εσυ. Τα προσκαιρα φραγκα των συμβασεων του δημοσιου που αναφερθηκαν ειναι μονοδρομος προς την ανεργια και παλι. Η προσωρινη ''τζαμπα'' δουλεια σε μια επιχειρηση ειναι πολυ πιθανο να σε βαλει στην αγορα εργασιας μονιμα. 4
Dakonblackblade Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Αυτο που θέλω να πω ειναι οτι αν θέλουν να εφαρμόσουν κάτι, θα το κάνουν Νομιζω οτι δε θα διαφωνησεις. Θα προσπαθήσουν. Αν αυτό αντιβαίνει τους νόμους της αγοράς, θα αποτύχουν. Αυτό θέλω να καταλάβεις εσύ. 8/10 με κράνος? Στη Γερμανία μένεις?
Peleus17 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Από όσο συμπεραίνω εδώ μέσα με αυτά που λέτε μερικοί μερικοί, καταλαβαίνω πως ποτέ σας δεν έχετε, ή δεν θέλατε να διαβάσετε ΑΟΘ και ΑΟΔΕ για να καταλάβετε πως λειτουργεί η αγορά και ποιοι είναι οι κανόνες της
haris_216 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Το να ζηταει εργοδοτης εθελοντικη εργασια οπως στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι φυσικα τραγικο. Το να παει ομως καποιος σε εθελοντικη εργασια συνειδητοποιημενα και εχοντας καποιο στοχο ειναι ισως ο τροπος να βγει επιτελους απο την ανεργια. Και φυσικα οταν πας σε εθελοντικη εργασια δεν πας στα τυφλα. Αξιολογεις, επιλεγεις και αποφασιζεις. Εσυ εισαι ο ρυθμιστης και οχι ο εργοδοτης. Εσυ θα επιλεξεις τον εργοδοτη και οχι αυτος εσενα. Δεν θα πας καπου να δινεις ...καφεδες αλλα καπου που θα μαθεις την δουλεια. Δεν σε νοιαζει τι θα κερδισει ο εργοδοτης αλλα τι θα κερδισεις εσυ. Τα προσκαιρα φραγκα των συμβασεων του δημοσιου που αναφερθηκαν ειναι μονοδρομος προς την ανεργια και παλι. Η προσωρινη ''τζαμπα'' δουλεια σε μια επιχειρηση ειναι πολυ πιθανο να σε βαλει στην αγορα εργασιας μονιμα. Αυτό θέλουν να πιστεύεις (για να πας). Και σίγουρα στο παρελθόν είχε και μια δόση αλήθειας. Πλέον είναι "ευσεβείς πόθοι". Και δεν είναι καν "τζάμπα" δουλειά όπως αναφέρθηκε αφού για να την κάνεις πρέπει να βάλεις και από την τσέπη σου (μην υποτιμάτε το ημερήσιο κόστος μετακίνησης, την πολυτέλεια ενός καφέ, κλπ). Είναι σχεδόν...επένδυση. Απλά ενώ στις διαφημίσεις για επενδύσεις πχ ομόλογα είναι υποχρεωμένη η τράπεζα από το νόμο να αναφέρει "οι αποδόσεις δεν είναι σίγουρες και οι παλαιότερες αποδόσεις δεν εξασφαλίζουν τις μεταγενέστερες" για προστασία του επενδυτή, εδώ ο "επενδυτής" (βλ. "εργαζόμενος") δεν προστατεύεται από κανένα και τίποτα.
DrLo Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Αν γράφεις κάτι άσχετο θα δέχεσαι και την ανάλογη απάντηση. Προς τι ο εκνευρισμός? Άσχετο <> Συγκεκριμένο Γράφω περισσότερα του ενός παραδείγματα. αν δεν σου αρέσουν ή δε καταλαβαίνεις αυτά που γράφω αντί να με συμβουλέυεις να μη γράφω καλύτερα να πάψεις να απανατάς. ΥΓ: Η αλήθεια είναι οτι ανοησία με εκνευρίζει ... ελπίζω περισσότερα από το ανθρώπινο γένος / ευφυια ... αλλά φαίνεται ζητάω πολλά. Εαν εφαρμοστεί με τον θεσμό των μαθητευόμενων θα ειναι πλέον νόμιμη. Πραγματικά αναρωτιέμαι αν πραγματικά δε καταλαβαίνεις ή το παίζεις χαζός. Λες : Όταν απαγορευεται κάτι παευει να γίνεται Σου λέω : Ήδη απαγορευεται κάτι αλλά γίνεται Πως εμπλέκεται στα παραπάνω τι θα γίνει στο μέλλον? Είπα εγώ ότι πρέπει να γίνει έτσι? Απλά επισημαίνω ότι το "απαγορεύεται άρα δε γίνεται" έχει αποδειχθεί ότι δεν ισχύει.
CROM271 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Αυτό θέλουν να πιστεύεις (για να πας). Και σίγουρα στο παρελθόν είχε και μια δόση αλήθειας. Πλέον είναι "ευσεβείς πόθοι". Και δεν είναι καν "τζάμπα" δουλειά όπως αναφέρθηκε αφού για να την κάνεις πρέπει να βάλεις και από την τσέπη σου (μην υποτιμάτε το ημερήσιο κόστος μετακίνησης, την πολυτέλεια ενός καφέ, κλπ). Είναι σχεδόν...επένδυση.. Αν ειχε δοση αληθειας στο παρελθον εχει πολλαπλασια σημερα.Τα πραγματα ειναι απλα. Χωρις προυπηρεσια και γνωση της δουλειας δεν προκειται να σε προσλαβει κανενας. Αλλα και περα απο αυτο. Ακομα και αν εχεις σκοπο να ανοιξεις την δικη σου επιχειρηση μια προυπηρεσια σε αντιστοιχη επιχειρηση ειναι τεραστιο θεμα. Μαθαινεις τον τροπο δουλειας, τις παγιδες, την φιλοσοφια καθως και πρακτικα πραγματα οπως προμηθευτες, γκαμα προιοντων, ποσα κερδους και ενα σωρο αλλα που αν δεν δουλεψεις απλα δεν γινεται να τα ξερεις. Και οταν ερθει η ωρα να βγεις στη ζουγκλα θα εχεις βασεις, γνωσεις και εφοδια και δεν θα πας σαν γκαβοπουλι. Η εκφραση "αυτο θελουν να πιστευεις για να πας" προφανως δεν ισχυει σε οσα αναφερομαι. Εγω μιλαω για συνειδητοποιημενα ατομα που ξερουν τι θα κερδισουν απο την συγκεκριμενη ενεργεια και τι θα τους προσφερει. Οτι αναφερω δεν εμπεριεχει κανενα "σατανικο" σχεδιο των εργοδοτων. Παω εκει για να κερδισω καποια πραγματα. Τοσο απλα. Δεν με νοιαζει και δεν με απασχολει αν τσυτοχρονα κερδιζει και ο εργοδοτης. Οσον αφορα τα εξοδα να εισαι σιγουρος πως αν εισαι ανεργος και περιφερεσαι χωρις να εχεις ασχολια σπαταλας πολυ περισσοτερα χρηματα... 1
bluesattack Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Όσους νόμους θες μπορείς να βγάλεις, που να λένε ότι γουστάρουν. Δε σταματάει η ''αγορά'' στους νόμους. Αληθεια ? http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ergasia/o_fovos_twn_prostimwn_meiwnei_thn_anasfalisth_ergasia.2810093.html
Timonkaipumpa Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Εάν κανείς δει κάποιον που εργάζεται είτε ως υπάλληλος είτε ως επιτηδευματίας τότε θα δει ότι αυτός έχει: Ένα μέρος που θα είναι εκεί και αύριο. Δεν θα κάνει "μία εργασία" στυλ σχολής και αύριο δεν θα έχει καμία ευθύνη (πέραν του βαθμού) Συγκεκριμένο ωράριο Χώρο κατάλληλα διαρρυθμισμένο για περιβάλλον γραφείου Πελάτες με απαιτήσεις Deadlines Βιάση για να πάρει αποφάσεις Ευθύνη για να είναι σωστές οι αποφάσεις του Αντίκτυπο των πράξεών του στο 1) της παρούσας λίστας Προγραμματισμό εργασιών για να γίνουν όλες Συνεργάτες εξωτερικούς ή εσωτερικούς Πίεση για να γίνει καλύτερος από ανταγωνιστές Όλα τα παραπάνω, συν αρκετά ακόμα, συνθέτουν ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Όλα αυτά που υπάρχουν σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον τα γνωρίζει κανείς όταν και εάν εργαστεί. Με το internship δίνεται η ευκαιρία σε κόσμο να έχει όλα τα παραπάνω χωρίς όμως και τις πραγματικές ευθύνες. Δεν είναι υπάλληλος που πληρώνεται. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το μεμπτό όταν προσφέρονται όλα τα παραπάνω χωρίς να έχει πραγματικές ευθύνες ο "ειδικευόμενος" αλλά ταυτόχρονα να έχει και το πλήρες σετ των πραγμάτων που συνθέτουν ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο να πληρώνεται κανείς για να πάει να πειραματιστεί με όλα αυτά, από την στιγμή που το μόνο που θέλει είναι να πάει να πειραματιστεί για να μάθει. Κάποτε έπαιρνες διδακτορικό χωρίς καμία δημοσίευση. Πλέον θέλεις. Κάποτε έκανες Η/Υ χωρίς WiFi. Πλέον θέλεις. Κάποτε έκανες CPU χωρίς multi-threads. Πλέον θέλεις. Κάποτε εύρισκες δουλειά τελειώνοντας μόνο το γυμνάσιο. Πλέον θέλεις εμπειρία. Ο κόσμος εξελίσσεται και ταυτόχρονα και οι απαιτήσεις του. Μία από τις απαιτήσεις είναι και η εργασιακή εμπειρία πριν εργαστείς πραγματικά. Όποιος νομίζει ότι έχει άλλη λύση, τότε ας το κάνει και ας βρει όλα τα παραπάνω πριν πιάσει δουλειά και με αυτά να αποκτήσει εμπειρία. Με το να γκρινιάζει σαν κακομαθημένο παιδάκι χάνει τον χρόνο του από το να αποδείξει ότι μπορεί και αλλιώς.
haris_216 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 .............................Χωρις προυπηρεσια και γνωση της δουλειας δεν προκειται να σε προσλαβει κανενας.................... Ή εγώ έχω γίνει πολύ κακόπιστος ή υπάρχουν ακόμα εκεί έξω πολλοί υπεραισιόδοξοι. Σοβαρά τώρα πιστεύεις ότι σήμερα, με τον μεσαίωνα που ζούμε, θα σε πάρει κάποιος και δεν θα σε χώσει σε απλές χαμαλοδουλειές (φτιάξε τα ντοσιέ στην αποθήκη, τρέχα να πάρεις καθαριστικά, κλπ) αλλά θα μπει στην διαδικασία να σου εξηγήσει την ουσιαστική διαδικασία;;; Πραγματικά, αν υπάρχει κάποιος συνφορουμίτης που "εργάζεται" με αυτό τον τρόπο και πέρα από την ελπίδα του "να κάνω γνωριμίες" έχει αποκτήσει ουσιαστικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενό του ας μας το πει. Νομίζω πως πολλοί (κι εγώ μέσα) έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε σε κάτι. Αλλά κάτι υπαρκτό και όχι τις αερολογίες και τους ευσεβείς πόθους του καθενός μας μέσα σε ένα φόρουμ 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Ή εγώ έχω γίνει πολύ κακόπιστος ή υπάρχουν ακόμα εκεί έξω πολλοί υπεραισιόδοξοι. Σοβαρά τώρα πιστεύεις ότι σήμερα, με τον μεσαίωνα που ζούμε, θα σε πάρει κάποιος και δεν θα σε χώσει σε απλές χαμαλοδουλειές (φτιάξε τα ντοσιέ στην αποθήκη, τρέχα να πάρεις καθαριστικά, κλπ) αλλά θα μπει στην διαδικασία να σου εξηγήσει την ουσιαστική διαδικασία;;; Πραγματικά, αν υπάρχει κάποιος συνφορουμίτης που "εργάζεται" με αυτό τον τρόπο και πέρα από την ελπίδα του "να κάνω γνωριμίες" έχει αποκτήσει ουσιαστικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενό του ας μας το πει. Νομίζω πως πολλοί (κι εγώ μέσα) έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε σε κάτι. Αλλά κάτι υπαρκτό και όχι τις αερολογίες και τους ευσεβείς πόθους του καθενός μας μέσα σε ένα φόρουμ Ότι τι δηλαδή; Θα πας εσύ χωρίς να πληρώνεσαι για να αποκτήσεις εμπειρία και θα κάτσεις εάν ο άλλος σου λέει να κάνεις την καθαριστήρια και εσύ δεν έχεις πάει εκεί για αυτή την δουλειά; Και δεν θα φύγεις γιατί; Μην χάσεις τα λεφτά από την δουλειά; Έχουν γεμίσει ανεμόμυλους οι ορίζοντες αρκετών ανθρώπων....
bluesattack Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Εάν κανείς δει κάποιον που εργάζεται είτε ως υπάλληλος είτε ως επιτηδευματίας τότε θα δει ότι αυτός έχει: Χώρο κατάλληλα διαρρυθμισμένο για περιβάλλον γραφείου Πελάτες με απαιτήσεις Deadlines Βιάση για να πάρει αποφάσεις Ευθύνη για να είναι σωστές οι αποφάσεις του Αντίκτυπο των πράξεών του στο 1) της παρούσας λίστας Προγραμματισμό εργασιών για να γίνουν όλες Συνεργάτες εξωτερικούς ή εσωτερικούς Πίεση για να γίνει καλύτερος από ανταγωνιστές Με το internship δίνεται η ευκαιρία σε κόσμο να έχει όλα τα παραπάνω χωρίς όμως και τις πραγματικές ευθύνες. Δεν είναι υπάλληλος που πληρώνεται. Ολα τα παραπανω τα εχει καποιος που κανει πρακτικη σε ελληνικη εταιρεια ? Ολα τα παραπανω ειναι απο αυτα που πρεπει κανεις να τα περιμενει (αν ειναι εργοδοτης ) , υπομενει ( αν ειναι εργαζομενος ) αμισθι ? Τζαμπε ? Θα παει ο αλλος τζαμπε , μετρωντας τα λεφτα του εισητηριου για να εχει/του δωσουν , deadlines με απαιτητικους πελατες,εξωτερικους συνεργατες κλπ. Καλα πραγματικα στον κοσμο τους μερικοι. 1
haris_216 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Ότι τι δηλαδή; Θα πας εσύ χωρίς να πληρώνεσαι για να αποκτήσεις εμπειρία και θα κάτσεις εάν ο άλλος σου λέει να κάνεις την καθαριστήρια και εσύ δεν έχεις πάει εκεί για αυτή την δουλειά; Και δεν θα φύγεις γιατί; Μην χάσεις τα λεφτά από την δουλειά; Έχουν γεμίσει ανεμόμυλους οι ορίζοντες αρκετών ανθρώπων.... Μάλλον δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που έγραψα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα