Uberalles_gr Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Καλημέρα σε όλους, είμαι σε μία εταιρεία και έχω Χ άδειες και από το 2013. Θα πάω σε μία άλλη εταιρεία τώρα και θα ήθελα να μάθω τι γίνεται με τις άδειες του 2013. Θα πρέπει να τις πληρωθώ φαντάζομαι. Όπως επίσης, για το φετινό έτος θα πρέπει να πληρωθώ τις ημέρες άδειας μέχρι και τον μήνα που θα φύγω ή για όλο το έτος;;
Typhoon Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Λογικά μέχρι το μήνα που θα φύγεις. Όσον αφορά τις άδειες του προηγουμένου έτους, συνήθως δεν κρατιούνται επ'άπειρο, αλλά μόνο για μερικούς μήνες, στις περισσότερες εταιρίες που έχω ακούσει αυτό το διάστημα είναι μέχρι το Μάρτιο, οπότε ήδη τις έχεις χάσει να είναι έτσι. Αυτά βέβαια με βάση εμπειρία εξωτερικού, αλλά το πιθανότερο είναι ότι στην Ελλάδα μάλλον χειρότερα θα είναι
paylidis Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 πληρώνεσαι όσες άδειες δε πήρες μέχρι και τη μέρα που φευγεις... 1,67 ημέρες το μήνα. 1
Uberalles_gr Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Υ.Γ. έχω την εντύπωση ότι οι ημέρες της άδειας ανά μήνα είναι περισσότερο από το 1,67 που λες
Typhoon Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Εξαρτάται πόσες έχεις συνολίκα. Αν έχει το κατώτατο νόμιμο (22 νομίζω στην Ελλάδα) τότε κάπου τόσο βγαίνει δια 12. Αν τώρα έχει 30 προφανώς είναι διαφορετικό το νούμερο ανά μήνα.
paylidis Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Υ.Γ. έχω την εντύπωση ότι οι ημέρες της άδειας ανά μήνα είναι περισσότερο από το 1,67 που λες αυξάνονται με τις τριετίες, το κατώτατο ειναι 20 (/12 = 1,67).
gokuthelegend Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Λογικά μέχρι το μήνα που θα φύγεις. Όσον αφορά τις άδειες του προηγουμένου έτους, συνήθως δεν κρατιούνται επ'άπειρο, αλλά μόνο για μερικούς μήνες, στις περισσότερες εταιρίες που έχω ακούσει αυτό το διάστημα είναι μέχρι το Μάρτιο, οπότε ήδη τις έχεις χάσει να είναι έτσι. Αυτά βέβαια με βάση εμπειρία εξωτερικού, αλλά το πιθανότερο είναι ότι στην Ελλάδα μάλλον χειρότερα θα είναι Από όσο ξέρω, αν ο υπάλληλος δεν αξιοποιήσει το υπόλοιπο των αδειών, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να του τις δώσει. Δηλαδή πρέπει να έχει προνοήσει από καιρό πριν ώστε να ενημερώσει τον υπάλληλο, ώστε ο υπάλληλος να σκεφτεί πως να τις καταλανώσει. Αν λόγο ανωτέρας βίας δεν μπορεί να πάρει τις άδειες, τότε αυτές πληρώνονται.
Uberalles_gr Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Επειδή εγώ είμαι πάνω από 3ετία, τότε είναι παραπάνω από 20, μου φαίνεται 22.
ca6mio Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Οι μερες αδειας δεν μεταφερονται στην επομενη χρονια. Λογικα ακομα και να εχεις υπολοιπο στην πραγματικοτητα εχουν γραφτει ολες οπως οριζει ο νομος και εχεις λαβει μεσω της μισθοδοσιας σου και το επιδομα αδειας. Στην επομενη χρονια μεταφερονται ανεπισημα και συνηθως ολοι οι εργοδοτες δινουν ολοκληρη την αδεια εστω και σπαστα γιατι δεν θελουν να πληρωνουν καποιον διπλα γιατι δεν πηρε την αδεια του.
Uberalles_gr Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Γνωστός μου είπε ότι εάν φύγω τέλος του μήνα δικαιούμαι ΟΛΟ την άδεια του έτους.
Ison_ Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Οι άδειες που έχεις από πέρυσι μεταφέρονται στον επόμενο χρόνο. Αυτό ισχύει γενικότερα, αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι ανεπίσημο. Δηλαδή αν παρατήσεις τη δουλειά έχοντας προηγουμένως σκοτωθεί με το αφεντικό, παίζει να μη στις πληρώσει.
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Οι άδεις επ’ ουδενί λόγω μεταφέρονται στον επόμενο χρόνο. Μάλιστα είναι ποινικό για τον εργοδότη.
Uberalles_gr Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Τις περσινές άδειες θα τις πάρω. Το θέμα είναι τις φετινές τις δικαιούμαι ΟΛΕΣ ή μέχρι τον μήνα που θα φύγω από την δουλειά; Γιατί ο γνωστός μου ήταν απόλυτος ότι δικαιούμαι ΟΛΕΣ τις άδειες του χρόνου.
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Εξαρτάται. Ο γνωστός σου μπορεί να είχε άλλες παραμέτρους απασχόλησης. Γιατί δε ρωτάς το λογιστή της εταιρίας;
Uberalles_gr Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Γιατί δεν θέλω. Λογιστής ήταν αυτός που ρώτησα πάντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα