Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

είμαι σε μία εταιρεία και έχω Χ άδειες και από το 2013.

Θα πάω σε μία άλλη εταιρεία τώρα και θα ήθελα να μάθω τι γίνεται με τις άδειες του 2013. Θα πρέπει να τις πληρωθώ φαντάζομαι.

Όπως επίσης, για το φετινό έτος θα πρέπει να πληρωθώ τις ημέρες άδειας μέχρι και τον μήνα που θα φύγω ή για όλο το έτος;;

Δημοσ.

Λογικά μέχρι το μήνα που θα φύγεις. Όσον αφορά τις άδειες του προηγουμένου έτους, συνήθως δεν κρατιούνται επ'άπειρο, αλλά μόνο για μερικούς μήνες, στις περισσότερες εταιρίες που έχω ακούσει αυτό το διάστημα είναι μέχρι το Μάρτιο, οπότε ήδη τις έχεις χάσει να είναι έτσι. Αυτά βέβαια με βάση εμπειρία εξωτερικού, αλλά το πιθανότερο είναι ότι στην Ελλάδα μάλλον χειρότερα θα είναι :-)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Υ.Γ. έχω την εντύπωση ότι οι ημέρες της άδειας ανά μήνα είναι περισσότερο από το 1,67 που λες

Δημοσ.

Εξαρτάται πόσες έχεις συνολίκα. Αν έχει το κατώτατο νόμιμο (22 νομίζω στην Ελλάδα) τότε κάπου τόσο βγαίνει δια 12. Αν τώρα έχει 30 προφανώς είναι διαφορετικό το νούμερο ανά μήνα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Υ.Γ. έχω την εντύπωση ότι οι ημέρες της άδειας ανά μήνα είναι περισσότερο από το 1,67 που λες

αυξάνονται με τις τριετίες, το κατώτατο ειναι 20 (/12 = 1,67).

Δημοσ.

Λογικά μέχρι το μήνα που θα φύγεις. Όσον αφορά τις άδειες του προηγουμένου έτους, συνήθως δεν κρατιούνται επ'άπειρο, αλλά μόνο για μερικούς μήνες, στις περισσότερες εταιρίες που έχω ακούσει αυτό το διάστημα είναι μέχρι το Μάρτιο, οπότε ήδη τις έχεις χάσει να είναι έτσι. Αυτά βέβαια με βάση εμπειρία εξωτερικού, αλλά το πιθανότερο είναι ότι στην Ελλάδα μάλλον χειρότερα θα είναι :-)

Από όσο ξέρω, αν ο υπάλληλος δεν αξιοποιήσει το υπόλοιπο των αδειών, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να του τις δώσει. Δηλαδή πρέπει να έχει προνοήσει από καιρό πριν ώστε να ενημερώσει τον υπάλληλο, ώστε ο υπάλληλος να σκεφτεί πως να τις καταλανώσει. Αν λόγο ανωτέρας βίας δεν μπορεί να πάρει τις άδειες, τότε αυτές πληρώνονται.

Δημοσ.

Οι μερες αδειας δεν μεταφερονται στην επομενη χρονια. Λογικα ακομα και να εχεις υπολοιπο στην πραγματικοτητα εχουν γραφτει ολες οπως οριζει ο νομος και εχεις λαβει μεσω της μισθοδοσιας σου και το επιδομα αδειας. Στην επομενη χρονια μεταφερονται ανεπισημα και συνηθως ολοι οι εργοδοτες δινουν ολοκληρη την αδεια εστω και σπαστα γιατι δεν θελουν να πληρωνουν καποιον διπλα γιατι δεν πηρε την αδεια του.

Δημοσ.

Οι άδειες που έχεις από πέρυσι μεταφέρονται στον επόμενο χρόνο. Αυτό ισχύει γενικότερα, αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι ανεπίσημο. Δηλαδή αν παρατήσεις τη δουλειά έχοντας προηγουμένως σκοτωθεί με το αφεντικό, παίζει να μη στις πληρώσει.

Δημοσ.

Τις περσινές άδειες θα τις πάρω.

Το θέμα είναι τις φετινές τις δικαιούμαι ΟΛΕΣ ή μέχρι τον μήνα που θα φύγω από την δουλειά;

Γιατί ο γνωστός μου ήταν απόλυτος ότι δικαιούμαι ΟΛΕΣ τις άδειες του χρόνου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...