Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να στήσω έναν server που θα δουλεύει 24/7 οπότε χρειάζομαι κατ' αρχήν χαμηλή κατανάλωση.

Θα έχει επάνω κάποιες βάσεις δεδομένων τις οποίες θα βλέπουν τα τερματικά, και 2 σκληρούς raid, όπου θα αποθηκεύονται κάποια κοινόχρηστα αρχεία. Έχω ήδη και έναν εξωτερικό όπου θα τραβάει καθημερινό backup, και ups.

Απ ότι βλέπω χαμηλής κατανάλωσης, αλλά ταυτόχρονα ικανοποιητικός cpu είναι ο i3-4130T

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.558424

τον οποίο θα συνδυάσω με μια random mobo και ένα καλό τροφοδοτικό.

Μιλάμε για budget γύρω στα 400 ευρώ πάνω κάτω, εκτιμώ πως δε χρειάζεται παραπάνω.

Προτάσεις;

Δημοσ.

καλα το σκέφτεσαι για low budget

1) περίμενε σε 1 μήνα περίπου θα βγούν οι νέοι i3 με μικρότερη κατανάλωση , καλύτερη απόδοση στην ίδια τιμή

2) αφού βάζεις "απλη" μητρική προτίμησε GIGABYTE και να έχεις και μια 2η ίδια στην άκρη να την αλλάξεις αμέσως (εδώ πονάς σε αξιοπιστία ... μείωσε τον κίνδυνο ας βάλεις φθηνή Η81 αφου έχει SATA3) 

3) 80+ τροφοδοτικό , αν βάλεις μέχρι 4 δίσκους χωρίς ενεργοβόρα vga σου αρκεί το corsair 430

4) μνήμη μπόλικη ..... πάρα πολύ , 8GB τουλάχιστον βοηθάει πολύ στην απόδοση (kingston passive cooler 8+8GB λιγότερο 150e)

5) Για δίσκο φθηνή λύση ο BLACK WD 64MB cache/5years για ακριβή λύση ο WD Enterprise (διπλά λεφτά)

i3 :100

mb :45

ps430 :45

ram 8gb :70

case :40

HD 2x1GB BLACK WD :160

--------------------------------------

460euro και υπολόγισε , 2η ίδια μητρική standby +45euro , καλύτερα διπλάσια μνήμη +70euro , δίσκοι με καλύτερη απόδοση 1+1GB black ENTERPRISE +60euro παραπάνω (οπότε πας χοντρικά στα 650ευρω)

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ!

Θα περιμένω τους νέους i3 και κατά τα άλλα και γω 8GB ram υπολόγιζα και black σκληρούς (μου αρκούν 500GB).

Οπότε είμαστε σε καλό δρόμο.

*edit: Οι νέει i3 ποιοι θα είναι; Core i3-4110E και Core i3-4112E ?

Σε AMD θα πρότεινες κάτι;

Δημοσ.

3) 80+ τροφοδοτικό , αν βάλεις μέχρι 4 δίσκους χωρίς ενεργοβόρα vga σου αρκεί το corsair 430

Το CX 430 δεν είναι 80+. Υπό προϋποθέσεις και σε συγκεκριμένα loads δουλεύει με 80+ efficiency, αλλά certified 80+ δεν είναι. *

Πέρα από αυτό, δεν θα το πρότεινα για σέρβερ ή μηχάνημα το οποίο η αξιοπιστία είναι σοβαρός παράγοντας, χάζευα μερικά reviews χθες, μαντάρα τα έχει κάνει η Corsair στην επιλογή πυκνωτών για τις φθηνές CX/VS σειρές.

*edit, έχουν κυκλοφορήσει και versions του CX430 80+ certified.

• Like 1
Δημοσ.

Πόση κατανάλωση ειναι αρεστη δεν μας λες. Πχ. Εγω εχω full desktop PC ωσαν server και τρώει 50watt (μετρημένα στον τοίχο).

Επίσης, serverakos όπως λέμε λουστρακος;

=]

Δημοσ.

δεν είμαι και πολύ σχετικός...αλλά δεν νομίζω ότι οι i3 είναι φτιαγμένοι να δουλεύουν 24/7

Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

με 50w θα ήμουν ok νομίζω. Με λιγότερα ακόμα πιο ok.

*edit, έχουν κυκλοφορήσει και versions του CX430 80+ certified.

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.641156

Όταν λέει 80 plus bronze τι εννοεί; δηλαδή τι διαφορά έχει από το 80plus silver ξερωγώ

Δημοσ.

Αν θες server που να τρεχει για χρονια χωρις να σε απασχολει και κοιτας κυριως αξιοπιστια (για επαγγελματικη πχ χρηση) πας σε ετοιμη λυση και καλυτερα σε serveromotherboard με xeon.

Δημοσ.

Αν θες server που να τρεχει για χρονια χωρις να σε απασχολει και κοιτας κυριως αξιοπιστια (για επαγγελματικη πχ χρηση) πας σε ετοιμη λυση και καλυτερα σε serveromotherboard με xeon.

Σε αυτα τα λεφτα για καινουριο ουτε καν, αλλα υπαρχουν refubrished με 2πλους 4 πυρηνους xeon με κατι παραπανω λεφτα βεβαια.

Δημοσ.

με 50w θα ήμουν ok νομίζω. Με λιγότερα ακόμα πιο ok.

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.641156

Όταν λέει 80 plus bronze τι εννοεί; δηλαδή τι διαφορά έχει από το 80plus silver ξερωγώ

Ναι, κάθε βαθμίδα έχει διαφορετικές απαιτήσεις σε efficiency. http://en.wikipedia.org/wiki/80_Plus

Προσωπικά θα έδινα κάτι παραπάνω για να πάω σε ένα Seasonic π.χ. με 5ετή εγγύηση, 80+ gold & jonnyguru seal of approval.

Δημοσ.

τον server για που τον θες; σπίτι, δουλειά;

τους δίσκους θα τους κάνεις raid 1; αλλιώς θες το λιγότερο 3 δίσκους

θα του κάνεις και άλλες χρήσεις εκτός από backup;

Δημοσ.

Χμμμ … server … γιατί όχι ECC ? Και γιατί όχι xeon/opteron ? Ενώ ταυτόχρονα ασύμμετρα δίνεις βάση στους δίσκους με black αντι καταναλωτικών. Να μη συζητήσουμε για διπλή Ethernet για teaming/redundancy κ.ο.κ…

Καλή η οικονομία, αλλά αν είναι να κάνεις τόσο φθηνό σύστημα όσο το παραπάνω, τουλάχιστο πάρε δύο PC σα τα παραπάνω για κάποια δίαταξη fail over.

Γενικά εσύ ξέρεις καλύτερα τι αξία έχει το σύστημα αυτό, τι βάσεις δεδομένων, πόσο απαραίτητη είναι η λειτουργία του κ.ο.κ. Αλλά αν είναι για δουλεία, τότε πραγματικά το laptop του πωλητή της εταιρίας υποπτεύομαι ότι θα είναι πιο ακριβό…

Δημοσ.

υπάρχει σε προσφορά ένα HP server ..με quad XEON (69W) , 8GB UDIMM ECC , 2x1TB SAS δίσκους με 700 ευρώ περίπου

μιλάμε για καινούριο της ελληνικής αντιπροσωπίας HP.

νομίζω ότι η διαφορά είναι μικρή .... και όπως είπαν και οι άλλοι .... υπάρχει διαφορά αξιοπιστίας σε όλα τα υποσυστήματα. Ξανασκέψου το

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...