eidikos33 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 o δικαστικος παιρνει το χιλιαρικο και βαζει και το βυσμα του πχ ξαδερφο φιλο για γραμματεα να παρει το κατοσταρικο,και ψαχνουν για χαμαληδες να κανουν ολη την δουλεια 3
johnnyman Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 ετσι οπως τα λες ειναι φιλε μου αστα βραστα...
NamelessOne Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Εγώ μια χαρά είχα περάσει πάντως όταν με κάλεσαν. Είναι και σε τι δικαστικό αντιπρόσωπο θα πέσεις βέβαια... Εμείς κάναμε τρελό χαβαλέ και τρώγαμε/πίναμε καφέδες και διάλλειμα να πάμε στα σπίτια μας κάναμε και απ' όλα. Στο κάτω κάτω δεν βαράς γκασμά, σε μια καρέκλα κάθεσαι και σβήνεις με μια γραμμή από την λίστα το όνομα του ατόμου που έρχεται να ψηφίσει, κλάιν. Ήμουν τυχερός βέβαια ξαναλέω που είχα πέσει σε καλή δικηγόρο και γραμματέα, όλοι την δουλειά αυτές την βγάλανε και εμείς (οι 2 από τους 10 της εφορευτικής που εμφανιστήκαμε) απλά ψιλοβοηθούσαμε. Σε κάτι διπλανά εκλογικά γραφεία που έριξα μια ματιά ήταν ψιλομίζερα και βαρετά. Τώρα αν έχεις δουλειά και παιδιά και είσαι κομμάτια κτλ. καταλαβαίνω ότι είναι ταλαιπωρία αλλά κάτι 25άρηδες άνεργους που το κάνουν τεράστιο θέμα δεν τους καταλαβαίνω. Χαβαλέ και γνωριμίες κάνεις. 1
johnnyman Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 εγω εχω θεμα με τα ποδια μου και δεν μπορω να καθομαι πολλες ωρες ορθιος το ιδιο και καθιστος.κατα 99% δεν θα παω μαλλον και θα παρω και χαρτι απο γιατρο.καποιος αλλος που το καλεσανε?
Karkabilios Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Στις προηγούμενες εκλογές είχαν καλέσει την μάνα μου. Δεν πήγε γιατί πρόσεχε τον πατέρα μου που ήταν με καρκίνο στο νοσοκομείο και ήταν έτοιμος να πεθάνει.
ca6mio Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 <p>o δικαστικος παιρνει το χιλιαρικο και βαζει και το βυσμα του πχ ξαδερφο φιλο για γραμματεα να παρει το κατοσταρικο,και ψαχνουν για χαμαληδες να κανουν ολη την δουλεια</p> Το να δινεις ψηφοδελτια δεν ειναι χαμαλικι. Μην λεμε ασυναρτησιες, δεχομαι πως ειναι χασιμο χρονου και πως θα επρεπε να υπαρχει μια ελαχιστη αποζημιωση αλλα αν δεν πεσεις σε στραβο αντιπροσωπο να ακους βλακειες μονο την ωρα σου θα χασεις. Επισης μην ξεχναμε πως αντιπροσωπος και γραμματεας γραφουν και τα πρακτικα μετα την καταμετρηση, τρεχουν σε δημο, πρωτοδικεια περιφερειες κτλ. Μεγαλο μανικι που τελειωνει τις πρωτες πρωινες ωρες εαν ειναι διπλες εκλογες.
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Είχα πάει στις βουλευτικές του 2009. Κάτι φοβερό και τρομερό δεν ήτανε, με έκραξε και μια γριά τότε εκεί που έφτιαχνα τα ψηφοδέλτια γιατ΄ήμουν αμελής και είχα κάνει μια βλακία. Ελπίζω να μην με ξανακαλέσουν, αν το κάνουν το πιθανότερο είναι να πάω γιατί δεν θέλω να ρισκάρω να πέσω σε κανέναν στραβό και να έχω πρόβλημα με δικαστήρια, εκτός από αυτό δεν θα μπορέσω και να ψηφίσω.
gokuthelegend Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 [...] Ουσιαστικά πας να ψηφίσεις και σου λέει ο δικαστικός αντιπρόσωπος οτι πρέπει να κάτσεις διότι δεν υπάρχουν άτομα. Και εισαι υποχρεωμένος να κάτσεις. Το ακόμα χειρότερο ειναι πως το "δικαιωμα" της ψηφου ειναι υποχρεωτικό!!!!! Ναι υπάρχουν ποινικές κυρωσεις. Μπορει να μας το επιβεβαιωσει ο paredwse αυτό. Εγώ θα πάω 15 λεπτά πριν την προθεσμία να ψηφίσω. Δηλαδή αν η προθεσμία είναι μέχρι τις 7 το βράδυ, τότες εγώ θα πάω στις 6.45. Αν θέλουν να με κρατήσουν.
gigisoni Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Εγώ θα πάω 15 λεπτά πριν την προθεσμία να ψηφίσω. Δηλαδή αν η προθεσμία είναι μέχρι τις 7 το βράδυ, τότες εγώ θα πάω στις 6.45. Αν θέλουν να με κρατήσουν. Θα σε κρατήσει. Θα διώξει κάποιον που ήταν εκεί και θα σε κρατήσει στην καταμέτρηση. Αναλόγως το εκλογικό, μπορεί να πας και μέχρι αργά το βράδυ, πρωινές ώρες, ή να ξεμπερδέψεις σε 2-3 αν είσαι τυχερός.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 o δικαστικος παιρνει το χιλιαρικο και βαζει και το βυσμα του πχ ξαδερφο φιλο για γραμματεα να παρει το κατοσταρικο,και ψαχνουν για χαμαληδες να κανουν ολη την δουλεια Αν μου βρεις δικαστικό αντιπρόσωπο που παίρνει χιλιάρικο, πες μου να του δώσω κι εγώ άλλο ένα. Μην διαδίδετε πράγματα που προφανώς δεν γνωρίζετε και, σε κάθε περίπτωση, δεν ισχύουν. Αν θες, επειδή καλώς ή κακώς έχω μία μικρή εμπειρία, μπορώ να σου πω τι δουλειά κάνει ο δικαστικός αντιπρόσωπος και τι δουλειά κάνει η εφορευτική επιτροπή (οι, κατ'εσέ, "χαμάληδες που κάνουν όλη τη δουλειά"): 1. Δύο-τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, ο δικ. αντιπρόσωπος παραλαμβάνει τα βιβλία των πρακτικών και κάθεται να γράψει έναν-έναν τους υποψηφίους και τα κόμματα για να είναι έτοιμος για την καταμέτρηση. Αυτή η δουλειά μπορεί να πάρει από 3 έως και 6 ώρες, ανάλογα τον Δήμο και τη συμμετοχή των κομμάτων στις εκλογές. Παράλληλα προετοιμάζει τα τηλεγραφήματα και τις αναφορές που θα δώσει στον Έφορο και στην Περιφέρεια μετά το πέρας των εκλογών. 2. Την ίδια ημέρα των εκλογών, ο δικ. αντιπρόσωπος βρίσκεται από τις 6.30 στο εκλογικό τμήμα για να προετοιμάσει τη διαδικασία, να ελέγξει ότι έχουν έλθει όλα τα ψηφοδέλτια και να ετοιμάσει τον χώρο. 3. Αφού τραβήξει όλο το λούκι της ευθύνης των εκλογών (να προσέχει μην φύγει κανένας σφραγισμένος φάκελος, να μην υπάρχουν διπλοψηφίσαντες, να μην υπάρχουν θέματα για ενστάσεις, να μην υπάρχουν παρατράγουδα, να βοηθήσει τυχόν ψηφοφόρους που δεν μπορούν/βλέπουν να ψηφίσουν)... 4. ... ο δικ. αντιπρόσωπος θα κάτσει μετά το πέρας της διαδικασίας να καταμετρήσει ΟΛΕΣ τις ψήφους, να καταγράψει (μαζί με τον γραμματέα) όλους τους σταυρούς (μερικές φορές με παρεμβολές από τους εκπροσώπους κομμάτων "όχι αυτό είναι άκυρο", "όχι αυτό δεν είναι"). 5. Μετά το πέρας της καταμέτρησης, ο δικ. αντιπρόσωπος θα ξεκινήσει να πάει: α) στον Δήμο όπου ανήκει το εκλογικό τμήμα, β) στην οικεία Περιφέρεια και γ) στο αρμόδιο Πρωτοδικείο για να παραδώσει: τηλεγράφημα, αναφορές, πρακτικά και σάκο με τα ψηφοδέλτια και τον κατάλογο ψηφισάντων/μη ψηφισάντων. Τα δε μέλη της εφορευτικής επιτροπής (οι "χαμάληδες που κάνουν όλη τη δουλειά") θα έχουν τις εξής δουλειές: 1. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ένας θα δίνει ψηφοδέλτια στους ψηφοφόρους και ένας θα διαγράφει τον κάθε ψηφοφόρο που έρχεται να ψηφίσει από τον εκλογικό κατάλογο. 2. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Ελπίζω να ήμουν αναλυτικός για το τι δουλειά κάνει αυτός ο δικαστικός αντιπρόσωπος και τι δουλειά κάνουν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, οι "χαμάληδες που κάνουν όλη τη δουλειά". 5
Gtr34 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Είχα ρωτήσει τον δικαστικό όταν ήμουν επιτροπή, περίπου 150 ευρώ θα έπερνε .
paylidis Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Είχα ρωτήσει τον δικαστικό όταν ήμουν επιτροπή, περίπου 150 ευρώ θα έπερνε . αυτα τα παίρνει ο γραμματέας. Ο δικαστικός παίρνει γύρω στα 600-700 απο οτι θυμάμαι... Εμμενω παντως στην αποψη μου οτι θα έπρεπε η εφορευτική να παίρνει κάποια αποζημίωση!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 100 έπαιρνε ο γραμματέας παλιότερα, πλέον με τις περικοπές δεν γνωρίζω πόσο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις