Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Τα χρήματα που φημολογείται ότι θα δοθούν για τις ΤΡΙΠΛΕΣ εκλογές (δημοτικές - περιφερειακές - ευρωεκλογές) είναι περίπου 1.300 ευρώ μικτά και για τις δύο Κυριακές. Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ακόμη.
qsis Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Ελπίζω να ήμουν αναλυτικός για το τι δουλειά κάνει αυτός ο δικαστικός αντιπρόσωπος και τι δουλειά κάνουν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, οι "χαμάληδες που κάνουν όλη τη δουλειά". οι χαμάληδες όμως δεν παίρνουν φράγκο, ενώ ο δικαστικός χρυσοπληρώνεται για τη δουλειά που κάνει που σιγά και τη δουλειά στη τελική επίσης μιας και εγώ έχω εμπειρία από την άλλη μεριά και είχα πέσει και σε μεγάλη γίδα, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις και σε κάθε περίπτωση δε μιλάμε απλά για χάσιμο χρόνου, αλλά για ξεθέωμα για το τίποτα όταν 2 άτομα κάνουν εφορευτική όλη τη διαδικασία από το πρωί μέχρι και τη καταμέτρηση στην οποία συμμετέχει και η εφορευτική και μπορεί να γίνει πάνω από μία φορά αν υπάρχουν ενστάσεις και να τραβήξει μέχρι τις 2-3 το πράγμα (εμείς ήμασταν μόνο 2 αναπληρωματικοί, οι άλλοι δεν πάτησαν καν) μόνο και μόνο που κάθεσαι εκεί τόσες ώρες είναι ταλαιπωρία, αν έδιναν τουλάχιστον το βασικό μεροκάματο του 20αρικου ας πήγαινε στο διάλο, αλλά τσάμπα; πόσα πράγματα πρέπει να κάνεις κανείς τσάμπα δηλαδή; 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 οι χαμάληδες όμως δεν παίρνουν φράγκο, ενώ ο δικαστικός χρυσοπληρώνεται για τη δουλειά που κάνει που σιγά και τη δουλειά στη τελική ναι γιατί παίρνει ευθύνη, βάζει υπογραφές, αν γίνει μλκια θα τον ξεσκίσουν... επίσης μιας και εγώ έχω εμπειρία από την άλλη μεριά και είχα πέσει και σε μεγάλη γίδα, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις και σε κάθε περίπτωση δε μιλάμε απλά για χάσιμο χρόνου, αλλά για ξεθέωμα για το τίποτα όταν 2 άτομα κάνουν εφορευτική όλη τη διαδικασία από το πρωί μέχρι και τη καταμέτρηση στην οποία συμμετέχει και η εφορευτική και μπορεί να γίνει πάνω από μία φορά αν υπάρχουν ενστάσεις και να τραβήξει μέχρι τις 2-3 το πράγμα (εμείς ήμασταν μόνο 2 αναπληρωματικοί, οι άλλοι δεν πάτησαν καν) τα τυπικά είναι έτσι όπως τα περιγράφει, αν πέσεις σε μλκ δικαστικό αντιπρόσωπο είναι άλλου παπά ευαγγέλιο... 1
Getta Robo Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Φερανε χαρτι για την μανα μου το πρωι. Δυστηχως γιαυτους, μενει σχεδον μονιμα σε αλλη κατοικια, καλη τυχη να φερουνε και την CIA για να την βρουνε εδω. Στο μεταξυ εχει παει ηδη τρεις φορες τα τελευταια δεκα χρονια περιπου σε αλλες εφορευτικες επιτροπες. Τωρα υποτιθεται πως πρεπει να πιστευψω οτι καλυψανε τοσα ατομα στη Καλλιθεα οπου ειμαστε, και την ξαναφωναζουν, καλο και αυτο. Παρεπιπτωντος, περι νομου και καθηκοντων για τους "ειλωτες" των εφορευτικων επιτροπων, υπαρχει μια πολυ ενδιαφερουσα συζητηση εδω για οσους ενδιαφεροντε: http://elawyer.blogspot.gr/2009/09/blog-post_28.html
eidikos33 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 οταν ειχε παει ειχε υπογραψει; οι αλλοι τακτικοι ειχαν παει; τους αναζητησε κανεις;
Ntinaras Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Τα χρήματα που φημολογείται ότι θα δοθούν για τις ΤΡΙΠΛΕΣ εκλογές (δημοτικές - περιφερειακές - ευρωεκλογές) είναι περίπου 1.300 ευρώ μικτά και για τις δύο Κυριακές. Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ακόμη. Θεωρεις οτι καλως πληρωνονται?
qsis Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 ναι γιατί παίρνει ευθύνη, βάζει υπογραφές, αν γίνει μλκια θα τον ξεσκίσουν... θες να αρχίσω να φέρνω ανάλογα παραδείγματα από το στρατό για το ποιος φέρει πόση ευθύνη, ποιος τραβάει το , ζόρι και ποιος πληρώνεται και τι; το ίδιο ακριβώς πράγμα είναι βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει αν δεν έχεις πάει εφορευτική εγώ πάντως δε θέλω τα λεφτά του επιμελητή, το βασικό μεροκάματο που προβλέπει ο νόμος θέλω, 19.60€ καθαρά+ ένσημο και είμαστε κομπλέ είναι δηλαδή σωστό να εργάζεσαι χωρίς να πληρώνεσαι; και ας πούμε ότι είναι μία φορά να πάει στο διάολο, δε θα έπρεπε κάποια στιγμή να παύει να είναι; εδώ μιλάμε για γαϊδουριά 1
paylidis Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 θες να αρχίσω να φέρνω ανάλογα παραδείγματα από το στρατό για το ποιος φέρει πόση ευθύνη, ποιος τραβάει το , ζόρι και ποιος πληρώνεται και τι; το ίδιο ακριβώς πράγμα είναι βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει αν δεν έχεις πάει εφορευτική εγώ πάντως δε θέλω τα λεφτά του επιμελητή, το βασικό μεροκάματο που προβλέπει ο νόμος θέλω, 19.60€ καθαρά+ ένσημο και είμαστε κομπλέ είναι δηλαδή σωστό να εργάζεσαι χωρίς να πληρώνεσαι; και ας πούμε ότι είναι μία φορά να πάει στο διάολο, δε θα έπρεπε κάποια στιγμή να παύει να είναι; εδώ μιλάμε για γαϊδουριά "X 2" μιας και ειναι και Κυριακή και επιπλέον δεν ειναι 8ωρο... Συμφωνούμε πάντως, αυτο που γίνεται ειναι απαραδεκτο και καλα κανουν και δεν πάνε κατα τη γνώμη μου, άσχετως αν ειναι παρανομο και "μη ηθικό" (κατα πολλούς).. 2
johnnyman Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Εγώ πάντως θα προσπαθήσω να βγάλω ενα χαρτι από γιατρο αλλά και πάλι εάν δεν γίνει δεν ξερω άμα θα πάω.δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσω τόσες ώρες εκεί με το θέμα που έχω στα πόδια και στη μέση κ ειδικά για την ψυχή της μάνας μου..
DrLo Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Παρεπιπτωντος, περι νομου και καθηκοντων για τους "ειλωτες" των εφορευτικων επιτροπων, υπαρχει μια πολυ ενδιαφερουσα συζητηση εδω για οσους ενδιαφεροντε: http://elawyer.blogspot.gr/2009/09/blog-post_28.html Μπαρουφο-αμπελοφιλοσοφίες. Το μόνο σημείο που έχει ένα ενδιαφέρον είναι η διαφορετική πρόνεια για πολίτες-δικηγόρους. Η λύση είναι απλή: ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ (ή αν υπάρχει η αντικειμενική ικανότητα να πληρώνονται ΟΛΟΙ το βασικό όπως αναφέρθηκε παραπάνω) όπως είναι τακτική υποχρεώση του πολίτη είναι να είναι μέλος επιτροπών θα έπρπεπε να είναι τακτική υποχρέωση των δικαστικών/δικηγόρων που συχνά πυκνά ανάγουν το επάγγελμά τους σε ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ να προσφερουν τις υπηρεσίες σου αφιλοκερδώς ... αλλιώς τι σόι ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ κάνουν ? ... και στη τελική για να είμαστε ειλικρινείς ... κανείς δεν έγινε δικηγόρος με το ζόρι ... "it comes with the job". 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 θες να αρχίσω να φέρνω ανάλογα παραδείγματα από το στρατό για το ποιος φέρει πόση ευθύνη, ποιος τραβάει το , ζόρι και ποιος πληρώνεται και τι; το ίδιο ακριβώς πράγμα είναι βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει αν δεν έχεις πάει εφορευτική εγώ πάντως δε θέλω τα λεφτά του επιμελητή, το βασικό μεροκάματο που προβλέπει ο νόμος θέλω, 19.60€ καθαρά+ ένσημο και είμαστε κομπλέ είναι δηλαδή σωστό να εργάζεσαι χωρίς να πληρώνεσαι; και ας πούμε ότι είναι μία φορά να πάει στο διάολο, δε θα έπρεπε κάποια στιγμή να παύει να είναι; εδώ μιλάμε για γαϊδουριά έχω πάει ως γραμματέας κι όχι δει πόση "δουλειά" βγάζουν κανονικά/τυπικά τα μέλη της εφορευτικής αν ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν είναι μλκς και δεν πιστεύω ότι πρέπει να πληρώνονται... βέβαια αν ο αντιπρόσωπος είναι μλκς και έχει μόνο 2 άτομα από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς να στέλνει αστυνομία στα σπίτια των υπολοίπων τότε δεν έχω αντίρρηση, αλλά με σωστή διαχείριση ατόμων και χρόνου η δουλεία είναι σχεδόν ανύπαρκτη κι ο χρόνος παραμονής σημαντικά μειωμένος...
michael92 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Η αλήθεια ειναι πως δε θα χανόταν ο κόσμος να έδιναν ένα μεροκάματο της τάξεως των 20 ευρώ. Ούτε αποχή θα υπήρχε και η δουλειά μια χαρά θα γινόταν. Για τόσες βλακίες πληρώνουμε, το 0,03 λεπτά στη φορολογική μας δήλωση για την εφορεπιτική επιτροπή μας μάρανε? Θα μπορούσαν επισης να βάλουν καναν καρεκλοκένταυρο από καμια βουλή ή υπουργειο αλλά εκεί τους καλύπτει ο νόμος...δε γινεται να τους πάρουν αυτους. Και αν δεν μπορούν να δώσουν γιατί δεν έχουμε φράγκο, ας βάλουν φαντάρους εκεί που είναι δυνατό, που ούτως ή άλλως δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν. Γενικά οι φαντάροι να κάνουν civil services αντί να καθαρίζουν τουαλέτες. 1
kostass__ Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 ο καθενας με την αποψη του και την εμπειρια του. συμφωνω οτι μερες πριν τρεχουν οι επιμελητες, αλλα απαξ και δεν πληρωνεσαι και καθεσαι και ακους την καθε μ#$%&*α του χ ψ κομματοσκυλου η του καθε στραβοξυλου μετρωντας σταυρους ε παει πολυ. κι εγω θεωρω οτι θα επρεπε να πληρωνονται ολοι οσοι ειναι εκει, δν βαρας γκασμα αλλα μονο που εισαι εκει μεσα σου ερχεται να ξερασεις... οσο για το αν απο πολλους θεωρειται μη ηθικο το να τη κανεις γυριστη και να μην πατησεις απλα γελαω (προσωπικα)... επισης οι φανταροι θα επρεπε αντι να καθαριζουν τουαλετες οχι να κανουν κοινωνικες υπηρεσιες αλλα να ειναι σπιτια τους...
aris1986 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Βγαλτε χαρτι απο γιατρο οτι ειστε αρρωστοι και μην πατε.... Αμα θελουν τον πολυτιμο χρονο μου ας μου τον πληρώσουν, καπιταλισμο εχουμε (ο χρονος πληρωνεται με την εργασια) αμα ειμασταν Β.Κορεα ναι που να τα βαλεις με τον μπουλη θα σε σκοτωσει και θα φτυνει ο λαός το πτωμα σου!
Cossutius. Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 έχω πάει ως γραμματέας κι όχι δει πόση "δουλειά" βγάζουν κανονικά/τυπικά τα μέλη της εφορευτικής αν ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν είναι μλκς και δεν πιστεύω ότι πρέπει να πληρώνονται... βέβαια αν ο αντιπρόσωπος είναι μλκς και έχει μόνο 2 άτομα από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς να στέλνει αστυνομία στα σπίτια των υπολοίπων τότε δεν έχω αντίρρηση, αλλά με σωστή διαχείριση ατόμων και χρόνου η δουλεία είναι σχεδόν ανύπαρκτη κι ο χρόνος παραμονής σημαντικά μειωμένος... Δεν έχει σχέση τι κάνεις. Μπορεί να εισαι εκεί και να βαράς μυγες όλη μέρα και όλη τη δουλειά να τη βγάζει ο δικαστικός αντιπρόσωπος. Το θέμα ειναι οτι κάθεσαι εκεί για πολλές ώρες αναγκαστικά. Ο καθένας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτές τις ώρες για έναν οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Άλλος να δουλέψει, άλλος να γράψει εργασία, άλλος να πιει καφέ, άλλος απλά να ψωλάρει να το πω χύμα. Πληρώνουμε πολλά για το κράτος. Είναι παράτυπη η οποιαδήποτε καταναγκαστική εργασία ή απλά "κράτηση" αμισθή. Και γενικά το ζήτημα της πληρωμής των εφορεπτικών επιτροπών υπάρχει χρόνια. Είχε γίνει μάλιστα και θέμα στη βουλή απο βουλευτή παλαιότερα και δεν δοθηκε καμία απάντηση ποτέ. Είναι προκλητικός ο τρόπος που αντιμετωπίζει η πολιτεία μια τέτοια κατάσταση. Επαναλαμβανω. Δεν ειναι η εργασία που κάνει κάποιος. Είναι το υποχρεωτικό χάσιμο χρόνου 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις