Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν συνεννοούμαστε.Αυτά που γράφεις εσύ και τα πιστέυεις και οι άλλοι που γράφουν κάτι άλλα και τα πιστεύουν υποδηλώνουν οτι δεν είσαι /είστε open mind.Εχετε σκεφτεί οτι εξωγήινα όντα υπάρχουν αλλά δε μας επισκέφτονται και δεν πρόκειται να μας επισκεφτουν για χιλιάδες χρόνια ακόμα επειδή εχουν ηλικία ύπαρξης 10.000.000 έτη ενώ οι Άνθρωποι κάτοικοι της Γης έχουν ηλικία ύπαρξης μόλις 2.500.000 έτη .Κάνε την αφαίρεση...ναι έχουν 5.000.000 περιπου έτη πιο προηγμένη τεχνολογία.Και φαντάσου πως μεχρι το 1900 κυκλοφορούσαμε με άλογα /γαιδουρια/καμήλες καταφέραμε μέσα 120 χρόνια να έχουμε αυτην την τεχνολογία. Ε σύγκρινε τώρα 120 έτη εξέλιξης τεχνολογίας με 5.000.000 έτη .

Και γιατί δέν έχουμε δει εξωγήινα όντα τότε? Ε γιατί αραγε? Ο λόγος είναι οτι οι εξωγήινοι παραείναι έξυπνοι για να έρθουν στην Γή και στους πρωτόγονους ακόμα γι αυτούς ,ανθρώπους,πηγαίνουν σε πιο εξελιγμένους και φιλικούς πολιτισμούς.

Δεν είναι θέμα open mind. Απλά δε μπορείς να κατασκευάσεις μια νοημοσύνη ανώτερη σου. Ποτέ. Βαριά λέξη, αλλά ισχύει. Αν η δική σου νοημοσύνη είναι στο 100 και θέλεις να φτιάξεις κάτι που να σκέφτεται στο 110, πως θα του δείξεις να το κάνει αυτό; Πρέπει να είσαι κι εσύ 110, άρα πάντα θα φτιάχνεις πράματα με μικρότερες δυνατότητες λογικής από εσένα. Δεν το λέω εγώ, υπάρχει βιβλιογραφία σχετικά με αυτό.

Btw οι εξωγήινοι μπορεί να είναι πανέξυπνοι και να μας υποδουλώσουν όποτε θέλουν. Δεν ξέρω όμως πως κολλάνε με τις ανθρώπινες μηχανές που συζητάμε εδώ. :P

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα open mind. Απλά δε μπορείς να κατασκευάσεις μια νοημοσύνη ανώτερη σου. Ποτέ. Βαριά λέξη, αλλά ισχύει. Αν η δική σου νοημοσύνη είναι στο 100 και θέλεις να φτιάξεις κάτι που να σκέφτεται στο 110, πως θα του δείξεις να το κάνει αυτό; Πρέπει να είσαι κι εσύ 110, άρα πάντα θα φτιάχνεις πράματα με μικρότερες δυνατότητες λογικής από εσένα. Δεν το λέω εγώ, υπάρχει βιβλιογραφία σχετικά με αυτό.

Btw οι εξωγήινοι μπορεί να είναι πανέξυπνοι και να μας υποδουλώσουν όποτε θέλουν. Δεν ξέρω όμως πως κολλάνε με τις ανθρώπινες μηχανές που συζητάμε εδώ. :P

Αυτό μου θυμίζει λίγο το "ένα αεροπλάνο δε μπορεί να πετάξει γιατί είναι πιο βαρύ από τον αέρα".

Επίσης αν δεν μπορώ να φτιάξω κάτι που είναι πιο έξυπνο από μένα ... γιατί μπορώ να γεννήσω κάτι που είναι πιο έξυπνο από μένα (εκτός αν δεχθούμε ότι δεν έιμαστε εξυπνότεροι από τον προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-πάπου μας κάποιον πίθηκο που περνούσε την ώρα του τρόγωντας μπανάνες.

Δημοσ.

η τεχνολογία μας είναι μόλις 100 ετών .Δε φαντάζεσαι πόσο θα έχει εξελιχθεί η τεχνολογία μας σε 500-1000-100.000 χρόνια

αμφιβαλλω στο οτι θα υπαρχει ανθρωπος σε 1000 χρονια.Λογω εξαντλησης πηγων ενεργειας,μολυνσης ,φυσικων πορων,πολεμου,αρρωστιας...ειμαι σχεδον σιγουρος

Δεν συνεννοούμαστε.Αυτά που γράφεις εσύ και τα πιστέυεις και οι άλλοι που γράφουν κάτι άλλα και τα πιστεύουν υποδηλώνουν οτι δεν είσαι /είστε open mind.Εχετε σκεφτεί οτι εξωγήινα όντα υπάρχουν αλλά δε μας επισκέφτονται και δεν πρόκειται να μας επισκεφτουν για χιλιάδες χρόνια ακόμα επειδή εχουν ηλικία ύπαρξης 10.000.000 έτη ενώ οι Άνθρωποι κάτοικοι της Γης έχουν ηλικία ύπαρξης μόλις 2.500.000 έτη .Κάνε την αφαίρεση...ναι έχουν 5.000.000 περιπου έτη πιο προηγμένη τεχνολογία.Και φαντάσου πως μεχρι το 1900 κυκλοφορούσαμε με άλογα /γαιδουρια/καμήλες καταφέραμε μέσα 120 χρόνια να έχουμε αυτην την τεχνολογία. Ε σύγκρινε τώρα 120 έτη εξέλιξης τεχνολογίας με 5.000.000 έτη εξέλιξης .

Και γιατί δέν έχουμε δει εξωγήινα όντα τότε? γιατί αραγε? Ο λόγος είναι οτι οι εξωγήινοι παραείναι έξυπνοι για να έρθουν στην Γή και στους πρωτόγονους ακόμα γι αυτούς ,ανθρώπους,πηγαίνουν σε πιο εξελιγμένους και φιλικούς πολιτισμούς/πλανήτες.

επισης αγνοεις βασικα πραγματα οπως και 100,000,000 ετη να υπαρχουν δεν σημαινει οτι θα ειναι προηγμενοι η θα ειναι οπως τους εχεις εσυ στο μοιαλο σου.Υπαρχουν αποιρες προυποθεσεις που πρεπει να συνηπαρχουν για να αναπτυχθει ζωη ,και ακομα ποιο πολλες για να υπαρξει αυτο που φανταζεσαι.Για να μην αναφερω οτι στην αποιροελαχιστη πιθανοτητα που λες οτι υπαρχει ενας ανεπτηγμενος πολιτισμος εξωγηινων υπαρχει και 99,9999999% να μην τους γνωρισει ποτε ο ανθρωπινος πολιτισμος ακομα και να ζουσε για αλλα 10,000,000 χρονια.

Και καλα λεει το παλικαρι οτι δεν ειναι θεμα open mind.Αν ενας οργανισμος δεν εχει προβλημα επιβιωσης και ανταγωνισμου μπορει και να μην εξεληχθει ποτε γιατι απλα δεν χρειαζεται.Επισης αν δεν υπηρχε το φεγγαρι ,η ακομα ηταν ποιο μακρια η ποιο κοντα στη γη δεν θα υπηρχε σιγουρα ανθρωπος και κατα πασα πιθανοτητα ζωη.

Απλα καποιοι βλεπουν τα πραγματα τοσο ευκολα

Οντως δεν εχει καμια σχεση με το τοπικ αλλα GOD DAMN IT εχουμε 2014 και ασχολουμαστε με τα ιδια πραγματα απο τα 80ς 90ς και ποιο πριν.Εξωγιηνους και terminator

Δημοσ.

Πέρα από το προφανές, οτι είναι λάθος το άρθρο,  γιατί άλλο πράγμα λέει το paper, ε δεν ειναι να δίνουμε και τόση σημασία σε μια παπαριά του university of ano rachoula ireland.

• Like 1
Δημοσ.

Εδω οι περισσοτεροι ανθρωποι λειτουργουν σαν να μην εχουν συνειδηση,εσεις σκοτωνεστε για το αν οι υπολογιστες προκειται να αποκτησουν.

Δημοσ.

Ακόμα και σε καταστάσεις Matrix που έχεις στο μυαλό σου, οι μηχανές έχουν κάποια αδύνατα σημεία που ο εφευρετικός ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να τα εκμεταλευτεί.

Τι ρομαντικό....

Οι μηχανές είναι κατασκευασμένες να κάνουν αυτό που τους προγραμμάτισε ο ανθρώπινος εγκέφαλος, άρα εξ'ορισμού είναι ηλιθιότερες από τον εγκέφαλο( βασική αρχή της τεχνητής νοημοσύνης) Το πολύ να φτιάξουμε ισάξιους εγκεφάλους με μας, το οποίο κάνουμε ήδη με τη βιολογική αναπαραγωγή.

Δεν είναι θέμα open mind. Απλά δε μπορείς να κατασκευάσεις μια νοημοσύνη ανώτερη σου. Ποτέ. Βαριά λέξη, αλλά ισχύει.

Να πω τώρα ότι αυτά τα λες προφανώς ξέροντας το απόλυτο μηδέν από AI και machine learning και άρα η τοποθέτηση αυτή έχει τόση αξία όση και του κουρέα μου, θα με πουν κακό. "Ποτέ". LOL. "βασική αρχή της τεχνητής νοημοσύνης". Super LOL.

Οπότε ας πω μερικά ακόμα πράγματα για να μη με πουν μόνο κακό:

1. Το παράδειγμα που αναφέρθηκε με το αεροπλάνο νομίζω είναι πολύ πετυχημένο.

2. Το ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή μπορείς να χρησιμοποιείς email χωρίς να έχεις 7 εκατομμύρια spam στο inbox επειδή καμια δεκαριά χρόνια πριν φτιάξαμε software spam filter που ήταν πιο αποτελεσματικό στη δουλειά αυτή από το δημιουργό του; Όχι "πιο χαζό αλλά πολύ γρήγορο", όπως θα μπορούσες να πεις π.χ. για το σκάκι. Πιο αποτελεσματικό. Έκανε λιγότερα λάθη από το δημιουργό του.

3. Δε φαίνεται να λαμβάνεις υπόψη πως ο άνθρωπος, όταν γεννιέται, είναι χαζός. Υπάρχουν ηλεκτρικές σκούπες που είναι πιο έξυπνες από ένα νεογέννητο με όποιο ορισμό κι αν επιλέξουμε για την "εξυπνάδα". Αυτό που λες "ανθρώπινος εγκέφαλος" είναι αποτέλεσμα "εξέλιξης", δηλαδή κυρίως μάθησης (διαδικασίας με την οποία αλλάζει η δομή του εγκεφάλου, που είναι και ο λόγος για τον οποίο τώρα "ξέρεις" να κάνεις πολλαπλασιασμό ενώ στην αρχή δεν ήξερες).

Όπως λοιπόν ο άνθρωπος στη φρέσκια, μόλις-δημιουργημένη κατάστασή του είναι χαζός αλλά στη συνέχεια μαθαίνει αυτόνομα, το ίδιο ακριβώς μπορούν να κάνουν και τα προγράμματα. Με μια διαφορά: τα προγράμματα δεν κουράζονται, δε βαριούνται, και δεν πεθαίνουν. Μπορείς να φανταστείς ένα υποθετικό ανθρώπινο μυαλό που, για να το πω μπακάλικα, βιολογικά θα έμενε πάντα στην ηλικία των 5 χρονών και θα συνέχιζε να μαθαίνει μ' αυτό το ρυθμό για τα επόμενα 200 χρόνια; Θα φαινόμασταν όλοι χειρότερο από πίθηκοι μπροστά του. Ένα πρόγραμμα λοιπόν που έχει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα δε θα μπορέσει ποτέ να μας ξεπεράσει επειδή... επειδή.... επειδή δε θα μπορέσει ρε παιδί μου, τι να λέμε τώρα.

4. Δε θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι αν πρέπει να πιστέψουμε κάποιον "λόγω τιμής", καλύτερα είναι να πιστέψουμε αυτά που προφητεύει π.χ. ο Ray Kurzweil παρά αυτά που λέω εγώ... ή εσύ.

• Like 5
Δημοσ.

Καλά, αν/όταν βρεθεί τρόπος να μοντελοποιήσουν τα αποτελέσματα των μεταλλάξεων του dna και εξομοιώσουν την εξελικτική διαδικασία σε χρόνο πχ 10^10x επί του πραγματικού, τότε θα δούμε τεχνικά φτιαγμένη πραγματική νοημοσύνη που μπροστά της θα είμαστε στούρνοι τελείως.   

Δημοσ.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δουλεύει κβαντικά, ενώ οι κοινοί υπολογιστές με άλλο πεπερασμένο τρόπο. Ακόμα και αν μετά από χρόνια μπορέσουμε να κατασκευάσουμε πολυπλοκότατους κβαντικούς υπολογιστές, ποτέ δε φτάσουν στο επίπεδου του εγκεφάλου, γιατί ο εγκέφαλος δε μπορεί να εφεύρει κάτι ανώτερο από τον ίδιο του τον εαυτό. Οπότε, ποτέ δεν θα υπάρξει θέμα συνειδητής υποδούλωσης από δικά μας δημιουργήματα.

Αυτή τη καραμέλα ασχετοσύνης ποιος την έφτιαξε επιτέλους, γιατί ακούγεται συνέχεια μα συνέχεια όμως.

Μια χαρά μπορείς να φτιάξεις κάτι πιο πολύπλοκο από τον εγκέφαλο σου, με τον εγκέφαλο σου αν το φτιάξεις τμηματικά. 

Δημοσ.

Ουτε ειδικος ειμαι ουτε θεωρω οτι η αποψη μου ειναι 100% σωστη αλλα απο την στιγμη που για οτι και να κανει η μηχανη χρειαζεται καποιος να το εχει ορισει ειτε αφορα ενεργεια,αποφαση η ακομα και μαθηση και να εχει ορισει την αντιδραση,τον τροπο αποφασης και τον τροπο μαθησης.Αυτο στην ουσια δεν σημαινει οτι δεν υφισταται νοημοσυνη?

Και στα παραδειγματα με το σκακι και το mail.Απλα καποιος υπαγορευσε στο προγραμμα οταν βλεπεις αυτο κανε αυτη την ενεργεια και στο σκακι το ιδιο.Αρα για τι ειδους νοημοσυνη μιλαμε?

Ακομα και να βγει ενα ρομποτ που θα συμπεριφερεται σχεδον το ιδιο με εναν ανθρωπο δεν σημαινει οτι ειναι εξυπνο, σημαινει οτι καποιοι δουλευαν σαν τα σκυλια σε ενα υπογειο για μηνες για να γραψουν να δοκιμασουν να διορθοσουν και να ξαναγραψουν την συμπεριφορα που πρεπει να εχει το συγκεκριμενο ρομποτ.

Δημοσ.

Και στα παραδειγματα με το σκακι και το mail.Απλα καποιος υπαγορευσε στο προγραμμα οταν βλεπεις αυτο κανε αυτη την ενεργεια και στο σκακι το ιδιο.

Οπότε ο τύπος που έφτιαξε το λογισμικό του Deep Blue ας πούμε, τον έχει τον Γκάρη τον Κασπάρωφ.

Αυτό λέμε;

• Like 5
Δημοσ.

Οι μηχανές είναι πιο γρήγορες, πιο αποδοτικές, πιο αξιόπιστες από τον άνθρωπο, αλλά η δυνατότητα λογικής τους και λήψης αποφάσεων είναι υποσύνολο της αντίστοιχης του ανθρώπου. Δεν μπορούν να ξεγελάσουν έναν άνθρωπο. Ακόμα κι οι δυνατότητες εκμάθησης που έχουν κάποια ρομπότ για να αποκτήσουν εμπειρία, είναι και αυτή πεπερασμένη και αφορά συγκεκριμένα πράματα.

Δημοσ.

Οι μηχανές είναι πιο γρήγορες, πιο αποδοτικές, πιο αξιόπιστες από τον άνθρωπο, αλλά η δυνατότητα λογικής τους και λήψης αποφάσεων είναι υποσύνολο της αντίστοιχης του ανθρώπου.

Είμαι πιο πλούσιος από σένα, αλλά η περιουσία μου είναι υποσύνολο της δικιάς σου.

Έχω 500 ευρώ, έχεις 10 ευρώ, αλλά τα 500 ευρώ μου είναι υποδιαίρεση των 10 σου.

Δημοσ.

Οπότε ο τύπος που έφτιαξε το λογισμικό του Deep Blue ας πούμε, τον έχει τον Γκάρη τον Κασπάρωφ.

Αυτό λέμε;

Καμια σχεση.Το λογισμικο στην ουσια με τις πιθανοτητες επαιζε τιποτα διαφορετικο.Αυτος που το εκανε μπορει να ηταν και ασχετος με το σκακι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...