FilipposMD Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 γιατι ψηφιζουν σε καμια χωρα ηλεκτρονικα η σου ξεφυγε απο κεκτημενη ταχυτητα λογω μοδας? Στην Εσθονία: http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_voting_in_Estonia
Anubis13 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 γιατι ψηφιζουν σε καμια χωρα ηλεκτρονικα η σου ξεφυγε απο κεκτημενη ταχυτητα λογω μοδας? Ελβετια, Νορβηγια, Εσθονια
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 γιατι ψηφιζουν σε καμια χωρα ηλεκτρονικα η σου ξεφυγε απο κεκτημενη ταχυτητα λογω μοδας? Ακόμα και να μου ξέφυγε από κεκτημένη ταχύτητα λόγω μόδας κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους με αυτό το ηλίθιο σύστημα με τους τόνους χαρτί που πάει στα σκουπίδια και το μπάχαλο με τα τακτικά μέλη και όλους αυτούς που άλλοι δεν πάνε άλλοι κάνουν οτι θέλουν, γραφειοκρατία και εκλογικοί κατάλογοι που διαγράφουν τον πεθαμένο αν φτάσει 114 ετών και όλα αυτά πλέον κάθε 2 χρόνια κατά μέσο όρο. Πρέπει να εξεταστεί ο ηλεκτρονικός τρόπος, αν όχι καθολικά να γίνει σταδιακά σε κάποια κομμάτια ώστε σε κάποιο μελλοντικό χρονικό διάστημα σε 15-20 χρόνια να γίνει καθολικό το ηλεκτρονικό σύστημα. Όσο για τις χώρες που γίνεται, χωρίς να είμαι εντελώς σίγουρος, έχω ακούσει οτι γίνεται στην Λιθουανία και μπορείς να ψηφίζεις από το σπίτι και πρέπει να υπάρχει και στην Αμερική απλά εκεί δεν γίνεται ηλεκτρονικά από το σπίτι κάποιου, εχουν κάποια μηχανήματα μέσα στα εκλογικά τμήματα στα όποια γίνεται η συλλογή των ψήφων αντί για ψηφοδέλτια και η αποστολή των ποσοστών σε πραγματικό χρόνο σε κάποιο κεντρικό σύστημα. 1
Orpheas1992 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Αν ζησετε απο κοντα ολη την διαδικασια των εκλογων πανω απο 2 φορες θα καταλαβετε οτι τα περι ηλεκτρονικης ψηφου στην Ελλαδα ειναι τουλαχιστον αστεια. Επισης η νοθεια θα ηταν παιχνιδακι ηλεκτρονικα, ενω με αυτη την ανελεητη χαρτουρα ειναι πρακτικα αδυνατον.Μακαρι να ηταν τοσο απλα τα πραγματα αλλα δεν... 1
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Έχω πάει μια φορά και θεωρώ οτι είναι πανεύκολο να γίνει ακόμα και να ψηφίζεις από το σπίτι σου. Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει για εμένα στην Ελλάδα είναι οι ηλικιωμένοι. Για εμένα μπορούμε κάλλιστα να χωρίσουμε το εκλογικό σώμα σε 2 μέρη, άνω των 50 και κάτω των 50. Για όσους είναι άνω των 50 να ψηφίσουν με το κλασσικό σύστημα των εκλογικών καταλόγων, όσοι είναι κάτω των 50 που η πλειοψηφία ξέρει να χειρίζεται υπολογιστή να ψηφίσει υποχρεωτικά από το σπίτι και όσοι δεν ξέρουν ας τους βοηθήσουν παιδιά συγγενείς κια λοιποί, δεν είναι δύσκολο να εξηγήσεις κάτι σε τέτοιες ηλικίες και χωρίς να είσαι δίπλα τους την ώρα που ψηφίζουν για να δείς τι ψηφίζουν. Με τους ηλικιωμένους τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα οπότε εκεί δεν υπάρχει άλλη λύση. Όσο θα περνάνε τα χρόνια θα πρέπει σιγά σιγά να μειώνεται το εύρος των ηλικιών που θα ψηφίζουν με το κλασσικό σύστημα έτσι σε πάροδο 20 ετίας για μένα θα πρέπει να έχει εκλείψει αυτό το σύστημα. Για εμένα αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε λοιπόν. Το να υπερασπιζόμαστε το μπάχαλο την γραφειοκρατία και την χαρτούρα για την αποφυγή νοθείας είναι εντελώς γελείο. Πιστεύω οτι υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί που μπορούν να διασφαλίσουν το αποτέλεσμα 99.999% οτι δεν θα γίνει τίποτα.
azuli Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 <p>Έχω πάει μια φορά και θεωρώ οτι είναι πανεύκολο να γίνει ακόμα και να ψηφίζεις από το σπίτι σου. Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει για εμένα στην Ελλάδα είναι οι ηλικιωμένοι. Για εμένα μπορούμε κάλλιστα να χωρίσουμε το εκλογικό σώμα σε 2 μέρη, άνω των 50 και κάτω των 50. Για όσους είναι άνω των 50 να ψηφίσουν με το κλασσικό σύστημα των εκλογικών καταλόγων, όσοι είναι κάτω των 50 που η πλειοψηφία ξέρει να χειρίζεται υπολογιστή να ψηφίσει υποχρεωτικά από το σπίτι και όσοι δεν ξέρουν ας τους βοηθήσουν παιδιά συγγενείς κια λοιποί, δεν είναι δύσκολο να εξηγήσεις κάτι σε τέτοιες ηλικίες και χωρίς να είσαι δίπλα τους την ώρα που ψηφίζουν για να δείς τι ψηφίζουν. Με τους ηλικιωμένους τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα οπότε εκεί δεν υπάρχει άλλη λύση. Όσο θα περνάνε τα χρόνια θα πρέπει σιγά σιγά να μειώνεται το εύρος των ηλικιών που θα ψηφίζουν με το κλασσικό σύστημα έτσι σε πάροδο 20 ετίας για μένα θα πρέπει να έχει εκλείψει αυτό το σύστημα.</p> <p> </p> <p>Για εμένα αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε λοιπόν. Το να υπερασπιζόμαστε το μπάχαλο την γραφειοκρατία και την χαρτούρα για την αποφυγή νοθείας είναι εντελώς γελείο. Πιστεύω οτι υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί που μπορούν να διασφαλίσουν το αποτέλεσμα 99.999% οτι δεν θα γίνει τίποτα.</p> εδω χακαρανε την apple και θα δυσκολευτουν με το λογικα χρεπι συστημα που θα εχουν αγορασει με στημενο διαγωνισμο απο καμια i.....com?!Μη λεμε και ονοματα..! 1
MaXmaD Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 και στην Αμερική απλά εκεί δεν γίνεται ηλεκτρονικά από το σπίτι κάποιου, εχουν κάποια μηχανήματα μέσα στα εκλογικά τμήματα στα όποια γίνεται η συλλογή των ψήφων αντί για ψηφοδέλτια και η αποστολή των ποσοστών σε πραγματικό χρόνο σε κάποιο κεντρικό σύστημα. γι αυτο και το 2000 στις ΗΠΑ τα ειχαν κανει μπαχαλο στη Φλοριδα με τους ηλεκτρονικους ψηφους...
stelios18120 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) σε ενα εκλογικο τμημα στον δημο κορυδαλλου βρεθηκαν κατα την πρωτη ψηφοφορια την περασμενη κυριακη 70 σφραγισμενοι φακελοι πεταμενη στα σκουπιδια απο την καθαριστρια.επισης μετα απο 1 ωρα η ιδια βρηκε αλλους 25 πεταμενους και τοτε καλεσε την αστυνομια και εγινε ολοκληρο θεμα εδω.τι εχετε να πειτε γι αυτο??? οι φακελοι δεν ειχαν ανοιχτοι καν ηταν σφραγισμενοι κανονικα με σωστες ψηφοφοριες μεσα που τα ειδαν μετα που τα ανοιξε η αστυνομια και οι λοιποι αρμοδιοι.λετε να βαρεθηκαν απλα να κανουν καταμετρηση και τα πεταξαν??αλλα πως γινεται ειναι τοσο απλο σκεφτηκα να βγαλεις τοσους φακελους και να τους πας απλα στα σκουπιδια για να τελειωνεις μια ωρα αρχιτερα?? ( το θεμα δεν ειναι ψεμα η οτιδηποτε αλλο ισχυει κανονικα γιατι το σχολειο που εγινε το θεμα αυτο ειναι 2 στενα απο το σπιτι μου και ειχε μαζευτει κοσμος και εγινε ολοκληρος σαματας) και οταν την ρωτησαν την καθαριστρια γιατι δεν καλεσες την πρωτη φορα που βρηκες και τους 70 φακελους και απλα τους πεταξες ειπε οτι νομιζε οτι ηταν αδειοι μεσα δεν επιασε καποιον στα χερια της.για πειτε γνωμες τι μπορει να παιζει εδω περα???? Επεξ/σία 26 Μαΐου 2014 από stelios18120
nvel Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 γι αυτο και το 2000 στις ΗΠΑ τα ειχαν κανει μπαχαλο στη Φλοριδα με τους ηλεκτρονικους ψηφους... δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αλλά πρόβλημα μη ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, καταμέτρησης και ανακαταμέτρησης
Dakonblackblade Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Μαθαίνεις τον εκλογικό σου κωδικό, τον εισάγεις στο taxis, σου βγάζει την περιοχή δήμο που ανήκεις, τικάρεις τα ονόματα που θες , πατάς αποστολή και κλειδώνει για σένα η διαδικασία. Πως θα γίνει σε αυτό το σύστημα νοθεία αλήθεια? Όσο για τους γέρους και όλους τους υπόλοιπους που δεν μπορούν και δεν ξέρουν , ας μάθουν ή ας τους βοηθήσουν οι δικοί τους. Υπολογιστές είναι, ότι ήταν το βιβλίο, είναι τα PC πλέον. Δε μπορούμε μια ζωή να μην εκσυγχρονιζόμαστε για ένα μέρος του πληθυσμού. Δηλαδή όταν τα κόμματα βάζουν-έβαζαν πούλμαν για να τους πάνε στο χωριό , ενώ δεν μπορούσαν, ήταν καλύτερα? Ενώ τώρα, με αυτό το σύστημα, κάνουν τα κόμματα μια εσωτερική δημοσκόπηση, βλέπουν τι γίνεται ανά περιφέρεια, αλλάζουν τον εκλογικό νόμο κανένα εξάμηνο πριν, κάνοντας δυσκολότερο ή ευκολότερο για τους ετεροδημότες να ψηφίσουν καθώς και εκεί που έχουν δύναμη να διαβάλλουν τη διαδικασία και γενικότερα σκατά. Αλλά μιλάμε τώρα για ΑΦΜ στους πάντες και μοναδικό αριθμό και όχι το τουρλουμπούκι που γίνεται τώρα. Τιτάνια προσπάθεια για αυτό το κωλοχώρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις