Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

ναι φυσικα και δουλευουν νομιμα γιατι αλλιως δεν θα μπορουσαν να διαμαρτυρηθουν επισημα :)

δεν ειναι παντου οπως εδω!!!

Αγγελε διαβασα καλα τι ειπες! Απλα σου λεω  οτι οι πιθανοτητες για υποτροφια ειναι λιγες ειδικα αν δεν εχεις καλο βαθμο ή κατποιο αλλο λογο για να σου δωσουν!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Στην Αμερική έχω φίλο που έχει σπουδάσει οικονομικά και έχει MBA και δουλεύει σε ένα φαστφουντάδικο. Αυτά είναι τα λεφτά και το μέλλον, ε;

Σα να μας λες ότι του ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία ο Μητσοτακης

Δημοσ.

Στην Αμερική η ζωή είναι ωραία μόνο αν πιάσεις την καλή. Για να πιάσεις την καλή ως μετανάστης, ο πιο συνηθισμένος δρόμος είναι να εξειδικευθείς σε έναν τομέα γνώσης που έχει ζήτηση. Το οποίο με τη σειρά του σημαίνει σπουδές μακράς διάρκειας (πτυχίο συν μάστερ ας πούμε), το οποίο σημαίνει τεράστια επένδυση σε χρήματα.

Δε βλέπω πώς θα πιάσεις την καλή όντας γυμναστής από ένα μέτριο/φθηνό κολλέγιο.

Αν τώρα δεν πιάσεις την καλή, η ζωή είναι πολύ χειρότερη από την Ευρώπη. Εγκληματικότητα μεγαλύτερη, κοινωνικό κράτος σχεδόν ανύπαρκτο, άδεια από τη δουλειά σου η μισή από την Ευρώπη, υγεία και περίθαλψη πανάκριβες. Χίλιες φορές καλύτερα η Ευρώπη. Αν και οι 16ρηδες θα έπρεπε να κοιτάζουν προς Σιγκαπούρη, όχι Αμερική.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

ρε παιδια να σας ρωτησω... λοιπον εχω μεσο ορο 7.6 εχω περασει ολα μου τα μαθηματα ειμαι 4ο ετος κ ευελπιστω γ 7.9 μεχρι το τελος του 4ου ετους οικονομικα στη παντειο.. βλεπω για μεταπτυχιακα ...θελω και εγω να μεινω αμερικη κ ο πιο ασφαλης τροπος ειναι να πας να σπουδασεις εκει. εχω βρει αυτο που θελω master of accoyntancy στο rutgers university new jersey μενει ο αδερφος μου εκει και θα μεινω μαζι του.επειδη ομως δε καταλαβαινω τα ιν και αουτ οβ στειτ κοστς ξερετε ποσο περιπου θα παει ολο το πακετο και για τα 2 χρονια?! εστειλα εμαιλ στη σχολη αλλα τιποτα ευχαριστω

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

παιδιά είμαι 17 ετών σε λίγους μήνες κλείνω τα 18 και θέλω να σπουδάσω στην Αμερικη φυσικά και θα δώσω πανελλήνιες αλλα δεν επιθυμώ να σπουδάσω στην Ελλαδα ξέρετε τι ακριβώς ζητάνε πχ ξέρω οτι θέλουν το απολυτήριο , εκτος απο αυτο και το Toefl μπορεί κάποιος να με ενημερώσει και να μου πει τι ακριβώς ξέρει ? 

Ευχαριστώ

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, joannasaliu είπε

παιδιά είμαι 17 ετών σε λίγους μήνες κλείνω τα 18 και θέλω να σπουδάσω στην Αμερικη φυσικά και θα δώσω πανελλήνιες αλλα δεν επιθυμώ να σπουδάσω στην Ελλαδα ξέρετε τι ακριβώς ζητάνε πχ ξέρω οτι θέλουν το απολυτήριο , εκτος απο αυτο και το Toefl μπορεί κάποιος να με ενημερώσει και να μου πει τι ακριβώς ξέρει ? 

Ευχαριστώ

φραγκα εχει ο μπαμπας σου;

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 28/5/2014 στις 8:33 ΜΜ, FilipposMD είπε

Στην Αμερική η ζωή είναι ωραία μόνο αν πιάσεις την καλή. Για να πιάσεις την καλή ως μετανάστης, ο πιο συνηθισμένος δρόμος είναι να εξειδικευθείς σε έναν τομέα γνώσης που έχει ζήτηση. Το οποίο με τη σειρά του σημαίνει σπουδές μακράς διάρκειας (πτυχίο συν μάστερ ας πούμε), το οποίο σημαίνει τεράστια επένδυση σε χρήματα.

Αν τώρα δεν πιάσεις την καλή, η ζωή είναι πολύ χειρότερη από την Ευρώπη. Εγκληματικότητα μεγαλύτερη, κοινωνικό κράτος σχεδόν ανύπαρκτο, άδεια από τη δουλειά σου η μισή από την Ευρώπη, υγεία και περίθαλψη πανάκριβες. Χίλιες φορές καλύτερα η Ευρώπη. Αν και οι 16ρηδες θα έπρεπε να κοιτάζουν προς Σιγκαπούρη, όχι Αμερική.

4 χρόνια μετά και αν μπορούσα θα έβαζα ξανά like. Έχω γνωστούς που έχουν παραμείνει εκεί λόγω εξειδίκευσης (PhD neuroscience). Η βίζα είναι τεράστιο ζήτημα με χρονοβόρες λύσεις. Αν δεν κάτσει η λοταρία, δεν γίνεται να πάει νόμιμα κάποιος από ΙΕΚ/λύκειο. Με πανεπιστήμιο (και άνω) είναι σχετικά πιο εύκολο. Από τα αρνητικά, η εγκληματικότητα είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα εκεί.

6 ώρες πριν, joannasaliu είπε

Ευχαριστώ

1) βαθμολογίες
2) πιστοποίηση αγγλικών
3) δίδακτρα
4) το κάθε πανεπιστήμιο ζητάει τα δικά του από βαθμολογίες ή πιστοποιήσεις. Έχουν δικά τους websites και τα βλέπεις απευθείας. Εναλλακτικά στέλνεις e-mail στη γραμματεία τους και σου απαντάνε. Τα ranking lists είναι πολύ χρήσιμα για να ανακαλύπτεις πανεπιστήμια που δεν γνώριζες. Μην μείνεις όμως στην πρώτη σελίδα. Έχει πάνω από 300

https://www.usnews.com/best-colleges

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/5/2014 στις 10:32 ΜΜ, Orpheas1992 είπε

Εισαι 16, γουσταρεις να γινεις αξιωματικος στο στρατο αλλα εγκαταλειπεις αυτο το ονειρο επειδη απλα θελεις να ζησεις στην Αμερικη. Της οποιας τον τροπο ζωης μελετας αναλυτικοτατα και σοβαροτατα απο την ηλικια των 14. Και ολα αυτα για να γινεις γυμναστης. 

και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που οι πανελλήνιες πρέπει να καταργηθούν... δεν ειναι περίεργο να έχει τέτοια μυαλά σε αυτή την ηλικία αλλά θα κληθεί να κλειδώσει την ζωή του σε μια κατεύθυνση σύντομα (έχοντας τόση σοφία για τις επιλογές που πρέπει να κάνει) παρόλη την ανικανότητα που δικαιολογημένα έχει (λόγω ηλικίας) να αποφασίσει κατι με τόσο σοβαρές και μόνιμες συνέπειες.. 

και μετά όταν πάλι δεν θα έχει προλάβει να πήξει το μυαλό (στα 18 δλδ) θα κληθεί να πετάξει το κλειδί της κλειδαριάς που κλείδωσε την ζωή του (επιλέγοντας κατεύθυνση) αυτή την φορά επιλέγοντας συγκεκριμένο τμήμα (στην ελλάδα είμαστε στις λίγες χώρες όπου περνάς σε τμήμα πανεπιστημίου και όχι στο πανεπιστήμιο γενικά... δηλαδή μαθηματικό μπήκες μαθηματικό θα τελειώσεις.. αν τελικά νομίζεις ότι κάνεις παραπάνω για φυσικό ή έστω εφαρμοσμένα μαθηματικά.. λυπάμαι θα πρέπει πάλι απο την αρχή να ξεκινήσεις :)

Μετά ρωτάμε τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε .... 

Στις 28/5/2014 στις 9:33 ΜΜ, FilipposMD είπε

για να πιάσεις την καλή ως μετανάστης στην Αμερική θα πρέπει να πουλάς μπισκοτάκια και σοκολατίτσες απέναντι απο τις μπουτίκ ινδικής κάνναβης που πουλιέται ελεύθερα και νόμιμα εκει πέρα (σε κάποιες πολιτείες τουλάχιστον) 

Πολύ μου την σπάει η ντεφάκτο σύνδεση των σπουδών με το εισόδημα.. ναι δεν ειναι άσχετο αλλά το να διαλέγεις τις σπουδές σου με στόχο το να "πιάσεις την καλή" απο οικονομικής πλευράς ειναι σαν να ντύνεσαι ξέκωλα και να κάθεσαι στον καθένα με σκοπό να βρείς τον πραγματικό έρωτα...

Στο τέλος με ένα ξόγαμο στην αγκαλιά και κανένα αφροδίσιο θα καταντήσεις και στις δυο περιπτώσεις :P 

Οι σπουδές που κάνουμε (ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ  αποφασίσουμε πως μας χρειάζονται) θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα το τι μας ολοκληρώνει σαν ανθρώπους όχι το τι νομίζουμε (με το λιγοστό μυαλό που κουβαλάμε) πως θα μας κάνει πλούσιους... 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο (gates) παράτησε την σχολή του (και δεν ειναι ο μόνος ) για να κάνει μια εταιρία μαζί με τον φίλο του που κανένας δεν του εγγυήθηκε την επιτυχία μια εταιρία μάλιστα που εκείνη την εποχή ίσως έμοιαζε και με μπαρούφα..(καθόταν και τύπωναν κώδικά σε κάρτες για να να ανάβουν τα λαμπάκιά σε ένα κουτί χομπιστών με μικρή απήχηση στον κόσμο και δεν παρήγαγε κανένα ουσιαστικό έργο) ...

Απλά σκέφτεστε σαν φτωχοί(= οι φτωχοί σκέφτονται πως θα γίνουν πλούσιοι..) γιαυτό παραμένετε φτωχοί γιατί φοβόσαστε να αδράξετε την ζωή σας και ψάχνετε φαινομενικά εύκολες λύσεις. (θα κάνω το Α το Β και σίγουρα έτσι θα έρθει το Γ) 

Ενώ η ζωή ειναι ανεξέλεγκτη το μόνο που μπορείς να κάνεις ειναι να την ζεις και όχι να προσπαθήσεις να την στίσεις... 

Αν κάνεις αυτό που σε συμπληρώνει ως άνθρωπο στην ζωή όσο χαζό και να φαίνεται πως ειναι (πχ να κάνεις ζωάκια απο μπαλόνια) και να μην πετύχεις οικονομικά (που συνήθως πετυχαίνεις αν και δεν ήταν ο σκοπός σου) θα είσαι ικανοποιημένος απο την ζωή σου

Αν απλά με το ζόρι κάνεις κάτι για να πάρεις απλά την αποδοχή (το μπράβο) και γιατί άκουσες πως έχει φράγκα σπάνια πετυχαίνεις οικονομικά και τις περισσότερες φορές η ζωή σου ειναι κενή και δεν ξέρεις γιατί σα να είσαι μαριονέτα και να κάνεις πράματα απλά επειδή πρέπει να τα κάνεις απο συνήθεια... . 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Επισκέπτης
Δημοσ.

Mε τέτοιες βλακείες που λέμε εμείς οι μεγάλοι, είναι δυνατόν οι 16χρονοι να σκέφτονται διαφορετικά;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...