Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Κατ' αρχήν, ομολογώ ότι δεν κατανοώ το επιθετικό ύφος σου. Αν σ' ευχαριστεί, αν πιστεύεις ότι προσδίδει κύρος σε όσα λες, ή το θεωρείς απαραίτητο συστατικό τής απάντησής σου προς κάποιον με τον οποίο διαφωνείς, είναι δικό σου ζήτημα.

Δικηγορος του διαβολου mode on:

Θα κανω μια υποθεση σχετικα με την πηγη του οντως επιθετικου υφους του hackerw32. Δεν θα αναλυσω το ζουμι της απαντησης σου και το εαν συμφωνω μ αυτη καθως δεν αναλυω το συγκεκριμενο με αυτο το post. Για την ιστορια και για να τηρησω το full disclosure, διαφωνω καθετα, αλλα ξαναλεω δεν εχει σημασια στη συγκεκριμενη απαντηση μου. Δημοκρατια εχουμε, σεβαστη καθε αποψη και ολα αυτα τα προφανη που θεωρουμε δεδομενα αλλα συνηθως δεν τηρουμε.

Ριξε μια ματια στην απαντηση σου, η οποια για να μαστε ξεκαθαροι δεν αναφερεται σε καποιον προσωπικα.

Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, σκεπτόμενος ότι αν και όταν καθιερωθούν - ή έστω διαδοθούν ευρέως - αυτά τα καραγκιοζιλίκια, δε θα ζωντανός, ή έστω, ηλικιακά σε θέση να οδηγήσω. Έμαθα να οδηγώ από μικρός, έχω δίπλωμα εδώ και 27-28 χρόνια, έχω οδηγήσει επί χιλιάδες ώρες και για χιλιάδες χιλιόμετρα, χωρίς να υπάρξω ποτέ υπαίτιος ακόμα και τού ελαφρύτερου ατυχήματος.

Ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μου δε μ' έχω δει μέσα σ' ένα ...αυτόβουλο Ι.Χ. play-mobil, περιτριγυρισμένο από κάμποσα ακόμα ίδια, λες και γεννήθηκα στη ...Disneyland.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς επιβατών, από τραίνα μέχρι αεροπλάνα, το καταλαβαίνω απολύτως, το παραδέχομαι και το προτιμώ όλο αυτό το σκηνικό. Στα Ι.Χ. όμως, το θεωρώ ως την επιτομή τής γελοιότητας

Μέλλον στο οποίο, ενώ είμαι ικανός, δε θα μπορώ να οδηγήσω, με την αιτιολογία ότι οι άλλοι είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι - ή, ακόμα χειρότερα, ότι είμαι κι εγώ ανίκανος και επικίνδυνος, επειδή ...έτσι λέει η κάθε Google - να το χαίρονται όσοι το γουστάρουν. Άντε και με τις ευχές μου για την καθιέρωση και τής αυτογονιμοποίησης, να μην αγχωνόμαστε κιόλας...

Οπως ειπα και πριν, δεν αναφερεσαι σε καποιον προσωπικα, αλλα πιστευω πως μπορεις να δεις οτι η τοποθετηση σου ειναι επιθετικη με διαφορετικο τροπο. Δικαιολογει την επιθεση απο καποιον? Οχι. Ειναι δικαιολογημενα επιθετικη? Παλι οχι θα πω. Μπορει να αποτελεσει το εναυσμα για να σου επιτεθει καποιος? Πιστευω ναι, το οποιο αποδειχτηκε εμπρακτα. Θα οδηγησουν ολα αυτα σε επικοδομητικη συζητηση? Θα καταληξω σε ενα σχεδον βεβαιο οχι.

Btw, το "παλι τα ιδια θα αρχισουμε" του hackerw32 πιθανοτατα αναφερεται σ αυτα τα threads. Δεν ξερω βεβαια εαν εννοει πως μιλησατε μαζι ή γενικα πως εχει ξανασυζητηθει το θεμα

http://www.insomnia.gr/topic/497056-%CE%B7-google-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF/

http://www.insomnia.gr/_/articles/google/google/%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%AD%CE%BE%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF-%CF%8C%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-google-r6579

Ευχομαι να γινεται κατανοητο πως δεν προσπαθω να σου κανω κατηχηση σχετικα με τον τροπο γραφης και εκφρασης σου και ουτε μ απασχολει να πετυχω κατι τετοιο. Γουστο σου καπελο σου το τι κανεις και πως το κανεις. Πιθανη εξηγηση της καταστασης αναλυω.

Edit: Busted στη γραμμη του τερματισμου απο τον hackerw32

• Like 7
Δημοσ.

Σκοπίμως, σύμφωνα με το ΒΒC και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», το αυτοκίνητο διαθέτει ένα φιλικό «πρόσωπο», σχεδόν σαν αστείο καρτούν, ώστε να καθησυχάζει όσους τρέμουν και μόνο στην ιδέα ενός αυτοκινήτου που θα κινείται στους δρόμους χωρίς ανθρώπινο έλεγχο, αλλά μόνο υπό την καθοδήγηση ενός υπολογιστή.

Μόλις αναβίωσε το genre των ταινιών στυλ "Christine"!  :-D

Δημοσ.

Ριξε μια ματια στην απαντηση σου, η οποια για να μαστε ξεκαθαροι δεν αναφερεται σε καποιον προσωπικα.

Οπως ειπα και πριν, δεν αναφερεσαι σε καποιον προσωπικα, αλλα πιστευω πως μπορεις να δεις οτι η τοποθετηση σου ειναι επιθετικη με διαφορετικο τροπο. Δικαιολογει την επιθεση απο καποιον? Οχι. Ειναι δικαιολογημενα επιθετικη? Παλι οχι θα πω. Μπορει να αποτελεσει το εναυσμα για να σου επιτεθει καποιος? Πιστευω ναι, το οποιο αποδειχτηκε εμπρακτα. Θα οδηγησουν ολα αυτα σε επικοδομητικη συζητηση? Θα καταληξω σε ενα σχεδον βεβαιο οχι.

Btw, το "παλι τα ιδια θα αρχισουμε" του hackerw32 πιθανοτατα αναφερεται σ αυτα τα threads. Δεν ξερω βεβαια εαν εννοει πως μιλησατε μαζι ή γενικα πως εχει ξανασυζητηθει το θεμα................................................................................................

...........................................................................................................................................................................................

.............Ευχομαι να γινεται κατανοητο πως δεν προσπαθω να σου κανω κατηχηση σχετικα με τον τροπο γραφης και εκφρασης σου και ουτε μ απασχολει να πετυχω κατι τετοιο. Γουστο σου καπελο σου το τι κανεις και πως το κανεις. Πιθανη εξηγηση της καταστασης αναλυω.

Αρχίζοντας από το τέλος:

Είναι απολύτως κατανοητό το ότι δεν επιχειρείς κατήχηση για οτιδήποτε. Κοιτάω και ξανακοιτάω όμως τα δύο threads που παρέθεσες και διαπιστώνω ότι, όχι μόνο δεν υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ εμού και τού hackerw32 σ' αυτά, αλλά ότι ...δεν έχω καν ποστάρει σε κανένα απ' τα δύο...

Στη δική μου τοποθέτηση, κατέκρινα μια είδηση και εξέφρασα την αυστηρά προσωπική αντίθεσή μου σε μια μελλοντική πραγματικότητα όπου αυτά που αναφέρει θα έχουν πρακτική εφαρμογή. Ενέταξα την πραγματικότητα αυτή στους δικούς μου «χειρότερους εφιάλτες», για τον εαυτό μου και μόνο είπα ότι θα έπρεπε να είναι γέννημα τής Disneyland προκειμένου να τού «ταιριάζει» κάτι τέτοιο, την υποκειμενική μου και μόνο εκτίμηση παρουσίασα, με την αναφορά μου σε «καραγκιοζιλίκια», «γελοιότητες» και «play-mobil».

Εν ολίγοις, «απαξιωτική» απέναντι σε μια πιθανότατα επερχόμενη πραγματικότητα, φυσικά και είναι. Από τη στιγμή που προσωπικά δε συμφωνώ μ' αυτή, το περίεργο θα ήταν να την επιβραβεύω. «Επιθετική» όμως - δικαιολογημένα ή μη - υπό ποια έννοια; Ίσως εγώ να μη μπορώ να το καταλάβω, γι' αυτό και η ερώτηση. Διότι πραγματικά θα μ' ενδιέφερε.

Το ότι μπορεί να αποτελέσει έναυσμα προκειμένου να μού επιτεθεί κάποιος, δε χρειαζόταν να αποδειχθεί. Κάποιος μπορεί να αξιολογήσει ως «έναυσμα» για επίθεση εναντίον κάποιου άλλου, ακόμα και το ότι δε γουστάρει τη φυσιογνωμία του. Λέει κάτι αυτό, εκτός ίσως από το ότι δε στέκει και τόσο στα καλά του;

Προφανώς και όλα αυτά είναι αδύνατον να οδηγήσουν σε εποικοδομητική συζήτηση. Το θέμα για 'μένα όμως, ξέρεις ποιο είναι; Ότι από τη στιγμή που διαπιστώνω ότι γίνομαι αποδέκτης προσωπικού και, εν πολλοίς αδικαιολόγητου και απρόκλητου «πεσίματος» - εκτός κι αν εκλαμβάνουμε τη διαφορετική άποψη ως «πρόκληση» και το ότι ο άλλος δεν ...αλλάζει γνώμη (ο θρασύτατος!) ως δικαιολογία για ντου, οπότε ανοίγουμε μεγάλο κεφάλαιο... - το τελευταίο στο οποίο προσδοκώ είναι η συζήτηση, εποικοδομητική ή μη, πράγμα το οποίο πιστεύω ότι φάνηκε από την απάντηση που έδωσα.

Edit: Busted στη γραμμη του τερματισμου απο τον hackerw32

Ο οποίος, είδες τι ακριβώς απάντησε:

«Συγνώμη τότε, θα ήταν ...κάποιος, κάπου, κάποτε(!), που έλεγε τα ίδια...

...αλλά σιγά πού θα τρέχω τώρα να ξεθάβω το ποιος ήταν! Θα παραθέσω τα δικά σου λεγόμενα, θα σε πω και ...εβδομηντάρη για να σού τσακίσω το ηθικό (θα 'λεγα τώρα κάτι, αλλά θα το 'κοβε η λογοκρισία...) και θα ξεχαρμανιάσω...»

Γουστάρω, δε λέω!

• Like 3
Δημοσ.

Θα το δούμε στην πράξη αν μπορεί να δουλέψει χωρίς προβλήματα. Έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ νωρίς.

Φυσικά ούτε εμένα μου αρέσει σαν ιδέα. Για διάφορους λόγους.

Δημοσ.

εγω λεω να γυρισουμε στις σπηλιες , ωραια εκεινα τα χρονια, δε σου καθοτανε η γκομενα, την κοπαναγες στο κεφαλι και τελος. τωρα ολο τι αμαξι εχεις , ποσα βγαζεις, που μενεις, αι σιχτιρια , σπηλια ρε μουτρα ΣΠΗΛΙΑ! ουγκ!

• Like 5
Δημοσ.

Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, σκεπτόμενος ότι αν και όταν καθιερωθούν - ή έστω διαδοθούν ευρέως - αυτά τα καραγκιοζιλίκια, δε θα ζωντανός, ή έστω, ηλικιακά σε θέση να οδηγήσω. Έμαθα να οδηγώ από μικρός, έχω δίπλωμα εδώ και 27-28 χρόνια, έχω οδηγήσει επί χιλιάδες ώρες και για χιλιάδες χιλιόμετρα, χωρίς να υπάρξω ποτέ υπαίτιος ακόμα και τού ελαφρύτερου ατυχήματος.

Ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μου δε μ' έχω δει μέσα σ' ένα ...αυτόβουλο Ι.Χ. play-mobil, περιτριγυρισμένο από κάμποσα ακόμα ίδια, λες και γεννήθηκα στη ...Disneyland.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς επιβατών, από τραίνα μέχρι αεροπλάνα, το καταλαβαίνω απολύτως, το παραδέχομαι και το προτιμώ όλο αυτό το σκηνικό. Στα Ι.Χ. όμως, το θεωρώ ως την επιτομή τής γελοιότητας. 

Μέλλον στο οποίο, ενώ είμαι ικανός, δε θα μπορώ να οδηγήσω, με την αιτιολογία ότι οι άλλοι είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι - ή, ακόμα χειρότερα, ότι είμαι κι εγώ ανίκανος και επικίνδυνος, επειδή ...έτσι λέει η κάθε Google - να το χαίρονται όσοι το γουστάρουν. Άντε και με τις ευχές μου για την καθιέρωση και τής αυτογονιμοποίησης, να μην αγχωνόμαστε κιόλας... 

Μπορεί να γίνει ένας συνδυασμός. Αυτόματα οχήματα για αστικές και υπεραστικές μετακινήσεις ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο εώς και να εξαφανιστούν τα τροχαία, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό τους οφείλεται σε λάθος ανθρώπινους χειρισμούς και ταυτόχρονα διατήρηση της παραδοσιακής αυτοκίνησης ως χόμπυ όπου όποιος θέλει θα μπορεί να οδηγεί σε κλειστές ελεγχόμενες διαδρομές :-)

• Moderators
Δημοσ.

Αρχίζοντας από το τέλος:

Είναι απολύτως κατανοητό το ότι δεν επιχειρείς κατήχηση για οτιδήποτε.Κοιτάω και ξανακοιτάω όμως τα δύο threads που παρέθεσες και διαπιστώνω ότι, όχι μόνο δεν υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ εμού και τού hackerw32 σ' αυτά, αλλά ότι ...δεν έχω καν ποστάρει σε κανένα απ' τα δύο...

Yeap, το ξεκαθαρισα και γω πως δεν ξερω σε τι αναφερεται και εδωσα πιθανες περιπτωσεις.

Στη δική μου τοποθέτηση, κατέκρινα μια είδηση και εξέφρασα την αυστηρά προσωπική αντίθεσή μου σε μια μελλοντική πραγματικότητα όπου αυτά που αναφέρει θα έχουν πρακτική εφαρμογή. Ενέταξα την πραγματικότητα αυτή στους δικούς μου «χειρότερους εφιάλτες», για τον εαυτό μου και μόνο είπα ότι θα έπρεπε να είναι γέννημα τής Disneyland προκειμένου να τού «ταιριάζει» κάτι τέτοιο, την υποκειμενική μου και μόνο εκτίμηση παρουσίασα, με την αναφορά μου σε «καραγκιοζιλίκια», «γελοιότητες» και «play-mobil».

Εννοειται πως ειναι δικια σου αποψη, το οποιο επισης ξεκαθαρισα, το ειδες και ο ιδιος.

Εν ολίγοις, «απαξιωτική» απέναντι σε μια πιθανότατα επερχόμενη πραγματικότητα, φυσικά και είναι. Από τη στιγμή που προσωπικά δε συμφωνώ μ' αυτή, το περίεργο θα ήταν να την επιβραβεύω. «Επιθετική» όμως - δικαιολογημένα ή μη - υπό ποια έννοια; Ίσως εγώ να μη μπορώ να το καταλάβω, γι' αυτό και η ερώτηση. Διότι πραγματικά θα μ' ενδιέφερε.

Το ότι μπορεί να αποτελέσει έναυσμα προκειμένου να μού επιτεθεί κάποιος, δε χρειαζόταν να αποδειχθεί. Κάποιος μπορεί να αξιολογήσει ως «έναυσμα» για επίθεση εναντίον κάποιου άλλου, ακόμα και το ότι δε γουστάρει τη φυσιογνωμία του. Λέει κάτι αυτό, εκτός ίσως από το ότι δε στέκει και τόσο στα καλά του;

Παμε στο ζουμι. Ξανατονιζω πως σου εκφερω την αποψη μου ως τριτος παρατηρητης και δεν μ απασχολει εαν εχεις δικιο, εσυ, ο hackerw32 ή ο ντελιβερας που θα μου φερει πιτσα σε λιγο. Σχολιαζεις με τον παραπανω τροπο σου τη x ειδηση. Ο hackerw32 ειναι υπερμαχος της ειδησης. Λιγο ο υπερβαλλων ζηλος σου να παρουσιασεις το ποσο αρνητικος εισαι απεναντι της (ξανα, γουστο σου καπελο σου), λιγο ο υπερβαλλων ζηλος του hackerw32 να την υπερασπιστει (επισης γουστο του καπελο του), εδεσε το γλυκο. Και οδηγουμαστε χωρις λογο και αιτια να "τα παιρνει" ο ενας με τον αλλο απο καθαρη συμπτωση. Ισως το ζουμι του ..ζουμιου ειναι το τι θεωρω εγω υπερβαλλων και τι εσυ. Αποψεις.
Θα μου πεις και γιατι φταις εσυ και οχι ο υπερασπιστης της ειδησης. Μαζι σου. Αυτο σχολιαζω και στο αρχικο μου ποστ στο οποιο σχολιαζω εκτος απο τη δικη σου απαντηση και αυτη του hackerw32. Το κοκτειλ ειναι που κανει μπαμ, οχι τα μεμονωμενα συστατικα του. Και τι προτεινω θα μου πεις, ως μεγιστος παντογνωστης. Τιποτα περισσοτερο απτο "χαλλλαρα" που λενε και στην Θεσσαλονικη, δεν υπαρχει λογος να κανουμε πραξη αυτη τη γελιογραφια. Προς τιμη σας παντως, με συνοπτικες διαδικασιες εληξε το θεμα. Δυστυχως πια it takes balls να ζητας συγνωμη ακομα και οταν εχει κανει λαθος, οποτε hackerw32 well done. Ηδη ομως οσο και εαν το εχω τονισει και πριν και τωρα, οχι απλα κανω κατηχηση στον τροπο σκεψης και γραφης σου, αλλα ξεκινησα να δασκαλευω εμμεσως και τον hackerw32.
Για πολλοστη φορα, απλη αναλυση του (μικρου) "μπαμ" προσπαθω να κανω και ισως να δωσω μια γενικη ματια σε εναν απο τους λογους που σφαζεται ο κοσμος στα forums. My 2 cents και μια πιτσα ;) 

Προφανώς και όλα αυτά είναι αδύνατον να οδηγήσουν σε εποικοδομητική συζήτηση. Το θέμα για 'μένα όμως, ξέρεις ποιο είναι; Ότι από τη στιγμή που διαπιστώνω ότι γίνομαι αποδέκτης προσωπικού και, εν πολλοίς αδικαιολόγητου και απρόκλητου «πεσίματος» - εκτός κι αν εκλαμβάνουμε τη διαφορετική άποψη ως «πρόκληση» και το ότι ο άλλος δεν ...αλλάζει γνώμη (ο θρασύτατος!) ως δικαιολογία για ντου, οπότε ανοίγουμε μεγάλο κεφάλαιο... - το τελευταίο στο οποίο προσδοκώ είναι η συζήτηση, εποικοδομητική ή μη, πράγμα το οποίο πιστεύω ότι φάνηκε από την απάντηση που έδωσα.

Agreed. 

Ο οποίος, είδες τι ακριβώς απάντησε:

«Συγνώμη τότε, θα ήταν ...κάποιος, κάπου, κάποτε, που έλεγε τα ίδια...

...αλλά σιγά πού θα τρέχω τώρα να ξεθάβω το ποιος ήταν! Θα παραθέσω τα δικά σου λεγόμενα, θα σε πω και ...εβδομηντάρη για να σού τσακίσω το ηθικό (θα 'λεγα τώρα κάτι, αλλά θα το 'κοβε η λογοκρισία...) και θα ξεχαρμανιάσω...»

Γουστάρω, δε λέω!

Yeap, η απαντηση του δεν αλλαζει κατι απο αυτα που ειπα ;)

Advise is the worst vice, οποτε το κοβω εδω το offtopic.

Για οτιδηποτε θελεις/θελετε, εαν κρινεις σκοπιμο κανεις ενα reply εδω και στη συνεχεια παμε μεσω pm με οποιον θελει να συμμετασχει, να συζητησουμε οτι αγαπας/αγαπατε.

Cheers

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί να γίνει ένας συνδυασμός. Αυτόματα οχήματα για αστικές και υπεραστικές μετακινήσεις ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο εώς και να εξαφανιστούν τα τροχαία, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό τους οφείλεται σε λάθος ανθρώπινους χειρισμούς και ταυτόχρονα διατήρηση της παραδοσιακής αυτοκίνησης ως χόμπυ όπου όποιος θέλει θα μπορεί να οδηγεί σε κλειστές ελεγχόμενες διαδρομές :-)

Ελεύθερα και με την ευχή μου! Εγώ, ανάλογα με την απόσταση, θα παίρνω τραίνο, αεροπλάνο και τα σχετικά, όπως κάνω ήδη σε πολλές περιπτώσεις (όταν π.χ. δε θέλω να οδηγήσω για οποιοδήποτε λόγο, ή όταν το αυτοκίνητό μου δεν είναι διαθέσιμο λόγω έκτακτης αναποδιάς).

Όταν οδηγώ όμως, θέλω να απολαμβάνω την οδήγηση και εμπιστεύομαι τόσο το αυτοκίνητο το οποίο έχω επιλέξει να οδηγώ και συντηρώ στην εντέλεια, όσο και την οδηγική μου ικανότητα, συνέπεια και συμπεριφορά. Δεν αρκούμαι στη μετακίνηση από το ένα σημείο στο άλλο. Γι' αυτό και δεν ταξιδεύω ποτέ ως επιβάτης Ι.Χ. που οδηγεί άλλος, εκτός ελάχιστων, μεμονωμένων περιπτώσεων, οδηγών που γνωρίζω πολύ καλά τι ρόλο βαράνε όταν κρατούν τιμόνι και φυσικά με αυτοκίνητο το οποίο γνωρίζω ότι είναι «εντάξει».

Το να μπω σε μια πίστα και να κάνω κύκλους, δε μου λέει κάτι και δεν το έκανα ποτέ, αν και μπορούσα και συνεχίζω να μπορώ.

• Like 2
Δημοσ.

Ελεύθερα και με την ευχή μου! Εγώ, ανάλογα με την απόσταση, θα παίρνω τραίνο, αεροπλάνο και τα σχετικά, όπως κάνω ήδη σε πολλές περιπτώσεις (όταν π.χ. δε θέλω να οδηγήσω για οποιοδήποτε λόγο, ή όταν το αυτοκίνητό μου δεν είναι διαθέσιμο λόγω έκτακτης αναποδιάς).

Όταν οδηγώ όμως, θέλω να απολαμβάνω την οδήγηση και εμπιστεύομαι τόσο το αυτοκίνητο το οποίο έχω επιλέξει να οδηγώ και συντηρώ στην εντέλεια, όσο και την οδηγική μου ικανότητα, συνέπεια και συμπεριφορά. Δεν αρκούμαι στη μετακίνηση από το ένα σημείο στο άλλο. Γι' αυτό και δεν ταξιδεύω ποτέ ως επιβάτης Ι.Χ. που οδηγεί άλλος, εκτός ελάχιστων, μεμονωμένων περιπτώσεων, οδηγών που γνωρίζω πολύ καλά τι ρόλο βαράνε όταν κρατούν τιμόνι και φυσικά με αυτοκίνητο το οποίο γνωρίζω ότι είναι «εντάξει».

Το να μπω σε μια πίστα και να κάνω κύκλους, δε μου λέει κάτι και δεν το έκανα ποτέ, αν και μπορούσα και συνεχίζω να μπορώ.

Και μένα μαρέσει πολύ να οδηγώ, αλλά αν ήταν για να μειωθούν-εξαφανιστούν τα τροχαία θα ήμουν υπέρ των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό...όσο και να προσέχουμε εμείς, όσο καλοσυντηρημένα οχήματα και να έχουμε, δεν είμαστε μόνοι μας στο δρόμο οπότε δεν έχουμε τον απόλυτο έλεγχο! Και είναι κρίμα να σκοτώνεται ή να σακατεύεται κόσμος από βλακείες κυριολεκτικά. Οκ είναι πολύ μακρινά αυτά που λέει το άρθρο, δεν ξέρω αν θα προλάβουμε να τα δούμε στην πράξη αλλά θα με κάλυπτε ο συνδυασμός που είπα παραπάνω 

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Και αυτο ειναι το φλεγον σημειο για το οποιο υποστηριζω το εν λογω εγχειρημα: Δεν εχουν ολοι τετοια συμπεριφορα οταν οδηγουν, μακαρι να ειχαν. Και το τιμημα ειναι τραγικο.

• Like 3
Δημοσ.

Fine by me. Τουλαχιστον στο τελος της διαδρομης μου μπορω να σηκωθω απο το συγκεκριμενο καροτσακι.

Από το συγκεκριμένο ναι, αλλα΄χωρίς φρένα σε βλέπω μόνιμο resident σε άλλο καροτσάκι (πιο old school).

• Moderators
Δημοσ.

Από το συγκεκριμένο ναι, αλλα΄χωρίς φρένα σε βλέπω μόνιμο resident σε άλλο καροτσάκι (πιο old school).

Σωστα, μια και πρωτα θα βγαλουν τα φρενα να δουν τι παιζει και μετα θα αποφασισουν εαν χρειαζεται εναλλακτικη λυση για να σταματαει το οχημα και ποια θα ειναι αυτη.

Δημοσ.

Τα πάντα εξαρτώνται από την παιδεία. Για να φτάσουν όλοι εκεί έξω εκεί που φτάσανε απαιτήθηκαν αιώνες, πειθαρχεία, τέλειο κράτος. Επομένως μακριά και από μένα, αλλά για διαφορετικούς λόγους. 

Δημοσ.

Τα τροχαία ατυχήματα για να εξαφανιστούν πρέπει να εξαφανιστεί το ανθρώπινο είδος... Λέτε ότι θα μείωθουν τα τροχαία επειδή δεν θα υπάρχουν άνθρωποι οδηγοί. Αλλά απο την στιγμή που τα οχήματα αυτά κατασκευάζονται απο ανθρώπους η πιθανότητα για ατύχημα θα υπάρχει πάντα. Επίσης είναι λίγο πρόωρο και άδικο να βγάζουμε το συμπέρασμα ότι θα μειωθούν όταν η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν έχει εφαρμοστεί στον ίδιο βαθμό με την συμβατική τεχνολογία. Η σύγκριση με συγκεκριμένους όρους δεν αποτελεί αντικειμενική σύγκριση αλλά υποκειμενική. Όσο λάθος είναι η υπεράσπιση της συμβατικής τεχνολογίας άλλο τόσο λάθος είναι η υπεράσπιση της νέας αυτής τεχνολογίας. Δεν θέλω να ισοπεδωσω την όποια ανάπτυξη και εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά η αλλαγή κατεύθυνσης της, απο manual σε auto δεν έγινε με σκοπό να προσφέρει την οδηγικη απόλαυση, αλλά να την εξαφανίσει.

Βέβαια η σύνδεση της οποίας οδηγίκης απόλαυσης με την πρόκληση ατυχήματος υπάρχει εσφαλμένα, στην πλειονότητα του κόσμου γιατι κάποιοι οδηγούν εκτός οριων χωρίς να χρησιμοποιούν το ένστικτο και την συνείδηση.

Η πλάκα είναι ότι ούτε τα συγκεκριμένα οχήματα θα έχουν ένστικτο ή συνείδηση αλλά τα θεωρούμε ασφαλέστερα γιατι τα όρια τους είναι θεσμοθετημένα απο μια λογική που θεωρείται αποδεκτή, αλλά δεν παύει να είναι και αυτή ανθρώπινη.

Οι περισσότεροι οδηγοί οδηγούν με το ζόρι και κακώς λέγονται οδηγοί. Για αυτούς αυτά τα οχήματα είναι σωτηρία....

Για τους πραγματικούς οδηγούς αποτελεί ενοχλητική, όπως ενοχλητικό είναι για τους αναβάτες αλόγων αντίστοιχα τα αυτοκίνητα που είναι δίπλα τους.

Προβλέπω η οδήγηση να έχει την ίδια κατάληξη με την ιππασία. Σε συγκεκριμένο χώρο και είδος πολυτελείας.... Δεν πειράζει , κάτι είναι και αυτό.

Κατανοητό ότι ενοχλούνται μερικοί με τα συμβατικά αμάξια και εγώ ενοχλούμε αν δώ άλογο στο δρόμο. Βασικά με πιάνει ένα δέος και θαυμασμός ,μπορεί και να ζηλεύω, όταν βλέπω αναβάτες με άλογα να περνάνε δίπλα μου καθώς οδηγάω.

Αλλά δεν χρειάζεται να πιπιλάνε την καραμέλα του ατυχήματος απο την στιγμή που δεν έχει αποδειχτεί στην πράξη το πόσο ασφαλές είναι. Επίσης να τονίσω ότι για να δουλέψει σωστά το σύστημα θα πρέπει όλα να είναι αυτόματα και να μην υπάρχει manual mode, δηλαδή να μην υπάρχουν οδηγοί.... Ο συνδυασμός αυτόματο με manual μπορεί να αποβεί καταστροφικός.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...