oldnew Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Ολοι οι τσακωμοι ειναι εντελως ανεφ αντικειμένου. Θα υπαρχουν και αυτοματα αυτοκινητα χωρις οδηγο, οπως και τα κλασικα με οδηγο. Που ειναι το πρόβλημα? Το να απαγορευτούν εντελως τα αυτοκινητα με οδηγο, ειναι κατι που ισως μας απασχολησει σε 100 χρονια απο τωρα, οποτε τσαμπα τσακωνεστε. Αυτο που λογικα θα συμβεί καποτε, ειναι οτι θα παιρνει τον ελενχο αυτοματα σε περίπτωση ατυχηματος, όταν πχ κοιμηθεις κλπ. Peace.. 1
hayas88 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 με μια αεροτομή και λιγα αυτοκολιτακία θα γίνει πένα το εργαλείο
georgeadams Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Σκεφτόμαστε όλοι τους εαυτούς μας ως οδηγάρες αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που σήμερα δεν μπορούν να πάνε πουθενά χωρίς βοήθεια και που θα ωφεληθούν απίστευτα από αυτήν την τεχνολογία. Για παράδειγμα, οι τυφλοί και οι ηλικιωμένοι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στο βίντεο αυτό (αλλά και σε παλαιότερα βίντεο με αυτόνομα αυτοκίνητα της Google) η πλειοψηφία αυτών που έβαλαν να το δοκιμάσει ανήκουν σε τέτοιες ομάδες. 2
Elric_The_Melnibonian Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, σκεπτόμενος ότι αν και όταν καθιερωθούν - ή έστω διαδοθούν ευρέως - αυτά τα καραγκιοζιλίκια, δε θα ζωντανός, ή έστω, ηλικιακά σε θέση να οδηγήσω. Έμαθα να οδηγώ από μικρός, έχω δίπλωμα εδώ και 27-28 χρόνια, έχω οδηγήσει επί χιλιάδες ώρες και για χιλιάδες χιλιόμετρα, χωρίς να υπάρξω ποτέ υπαίτιος ακόμα και τού ελαφρύτερου ατυχήματος. Ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μου δε μ' έχω δει μέσα σ' ένα ...αυτόβουλο Ι.Χ. play-mobil, περιτριγυρισμένο από κάμποσα ακόμα ίδια, λες και γεννήθηκα στη ...Disneyland. Στα μέσα μαζικής μεταφοράς επιβατών, από τραίνα μέχρι αεροπλάνα, το καταλαβαίνω απολύτως, το παραδέχομαι και το προτιμώ όλο αυτό το σκηνικό. Στα Ι.Χ. όμως, το θεωρώ ως την επιτομή τής γελοιότητας. Μέλλον στο οποίο, ενώ είμαι ικανός, δε θα μπορώ να οδηγήσω, με την αιτιολογία ότι οι άλλοι είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι - ή, ακόμα χειρότερα, ότι είμαι κι εγώ ανίκανος και επικίνδυνος, επειδή ...έτσι λέει η κάθε Google - να το χαίρονται όσοι το γουστάρουν. Άντε και με τις ευχές μου για την καθιέρωση και τής αυτογονιμοποίησης, να μην αγχωνόμαστε κιόλας... τα ίδια λέγανε και για τα άλογα κάτι αμόρφωτοι για τα δεδομένα της εποχής χλιμίτζουρες 1
Gtr34 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Πολυ πιθανον να γυρισουμε στα αλογα και τα καρα στο μελλον http://www.oildecline.com/images/peak.jpg
Noreak Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Την ποιότητα τού αέρα που αναπνέεις, τού νερού που πίνεις, τής τροφής που καταναλώνεις, δεν τα ελέγχεις απόλυτα. Μπορείς να είσαι πιο σχολαστικός αν θέλεις, αλλά 100% σίγουρος για την ποιότητα αυτών με τα οποία τροφοδοτείς τον οργανισμό σου, δεν είσαι. Παρ' όλα αυτά, πίνεις νεράκι από τη βρύση, ή εμφιαλωμένο, καταναλώνεις τρόφιμα των οποίων τη διαδικασία και τις συνθήκες παραγωγής, συντήρησης και επεξεργασίας - από το μηδέν μέχρι τη στιγμή που φτάνουν στο πιάτο σου - δεν έχεις υπό τον απόλυτο έλεγχό σου και ανοίγεις τα παράθυρα για να μπει ...καθαρός αέρας. Την πιθανότητα να φας κατακέφαλα μια γλάστρα και να μείνεις στον τόπο ενώ περπατάς στο δρόμο, να σού επιτεθεί ένα λυσσασμένο αδέσποτο, να πέσεις θύμα ληστείας υπό την απειλή όπλου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου, να πάθεις ηλεκτροπληξία, δε μπορείς να την αποκλείσεις. Παρ' όλα αυτά, βγαίνεις απ' το σπίτι σου και χρησιμοποιείς ηλεκτρικές συσκευές (μη μου πεις ότι πιάνεις και το φις με γυμνά χέρια, διότι θα πιστέψω ότι έχω να κάνω με κασκαντέρ...) Τα παραδειγματα που αναφερεις εχουν τα παρακατω προβληματα 1)Προυποθετουν επιπλεον εξοδα ασυμφορα για τους περισσοτερους, εκτος και αν μπορουμε να αγορασουμε μηχανηματα για ποιοτικους/ποσοτικους ελεγχους και δε το ξερω. 2)Προυποθετουν οτι ξοδευεις τεραστιο χρονο και μειωνεις την παραγωγικοτητα σου σε αλλους τομεις εκτος και αν υπαρχουν αυτοματα μηχανηματα που κανουν τα παραπανω κατι μαλλον εντελως ασυμφορο οικονομικα 3)Καποια απο αυτα δεν εχουν εφευρεθει ακομα, εκτος και αν υπαρχει συστημα εγκαιρης προειδοποιησης για γλαστρες σκυλους και ληστες.Γιατι οχι ευπροσδεκτο οταν με το καλο. 4)Ολα αυτα επιβαρυνουν τον εαυτο σου μονο τον οποιο μπορεις να τον διαχειριστεις οπως θελεις.Απο απροσεκτους οδηγους κινδευνευουν και οι γυρω τους που δε χρωστανε τιποτα. Και μενα δε θα μου αρεσει καθολου αυτη η εποχη αν ερθει νωρις και μπορω να οδηγω για ευχαριστηση, δε θα μου λειψει μαλλον οταν ειμαι 65+ το αντιθετο μαλιστα.Στις γενιες που θα μεγαλωσουν με τετοια οχηματα δε θα λειψει επισης οπως δε λειπουν στις τωρινες οι κασετες και το gameboy.
beastgr Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Παιδιά σας αρέσει δε σας αρέσει αν τελικά αυτό που βγάλουν είναι χρήσιμο και πάνω από όλα viable οικονομικά θα εδραιωθεί. Και αυτό είναι καλό. Είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός. Δυστηχώς ζούμε πολύ λίγο και ξεχνάμε πολύ γρήγορα σαν γένος. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα λένε ότι παλιά ήταν καλύτερα αλλά αυτό δεν ισχύει. Επίσης δεν βλέπετε και αρκετά στο μέλλον που τέτοια αυτοκίνητα θα περάσουν από το να είναι εξαίρεση στο να είναι ο κανόνας (άποψή μου είναι ότι θα γίνουν). Σκεφτείται πόσο γελοίο ήταν την εποχή που φτιάχτηκε ο πρώτος υπολογιστής σε μέγεθος δωματίου που έκανε μόνο αριθμητικές πράξεις και κατανάλωνε τρελή ενέργεια. Μπορούσε κανείς τότε να κάνει το απίθανο άλμα στον κόσμο 40 - 50 χρόνια μετά που οι υπολογιστές έχουν εδραιωθεί για τα καλά; Όχι φυσικά. Ε έτσι είμαστε και εμείς. Αν πιάσει αυτή η τεχνολογία (μεγάλο αν) το πόσο χρήσιμο και κοινότοπο θα είναι σε 40-50 χρόνια από τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να το φανταστούμε. Συμπέρασμα: 'Οποτε σκεφτεστε ότι μια καινουρια τεχνολογία \ προϊόν είναι χρήσιμο να φέρνετε στο μυαλό σας τον πρώτο υπολογιστή http://en.wikipedia.org/wiki/ENIAC 1
stelios18120 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Ωραιο αμαξακι playmobil περα απ την πλακα ειναι ενα τεραστιο βημα και πολυ καλο για ατομα με προβληματα η τυφλους η οποιον μπορει να βοηθησει.μην βλεπουμε τα βηματα προς τα εμπρος αμεσως γελοια κ τα καταριπτουμε ολα.δεν χρειαζεται να κοροιδευουμε τα παντα ας σκεφτουμε και τους ανθρωπους με προβληματα εμεις δοξα το θεο μπαινουμε στο αμαξι κ παμε οπου γουσταρουμε..
george_gr1 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Εγω το ξαναειπα στο αλλο θεμα. Οταν βγει αγωνιστικο αυτονομο googlaμαξο που θα λαβει μερος στο ραλυ Φιλαδνιας και θα νικησει, τοτε θα με πεισουν οτι τα googlαμαξα εχουν καλυτερη αντιληψη και ταχυτητα σκεψης απο τον ανθρωπο. Τοτε λοιπον εγω θα τα πρσκυνησω και θα τα αποδεχτω. Μεχρι τοτε.... 1
qsis Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 εγω λεω να γυρισουμε στις σπηλιες , ωραια εκεινα τα χρονια, δε σου καθοτανε η γκομενα, την κοπαναγες στο κεφαλι και τελος. τωρα ολο τι αμαξι εχεις , ποσα βγαζεις, που μενεις, αι σιχτιρια , σπηλια ρε μουτρα ΣΠΗΛΙΑ! ουγκ! ενώ τώρα που οι περισσότεροι ψάχνουν γκόμενες στο facebook είμαστε γαμάτοι «Συγνώμη τότε, θα ήταν ...κάποιος, κάπου, κάποτε(!), που έλεγε τα ίδια... εγώ έχω σίγουρα τσακωθεί ξανά για αυτό το θέμα και βαριέμαι να το ξανακάνω είναι η αλήθεια, όποιος νομίζει ότι είναι ανάπηρος και ανίκανος ας τον μεταφέρει αυτόματο καροτσάκι που θα του ξεκουμπώνει το παντελόνι να κατουρήσει και θα του τη τινάζει κιόλας, αρκεί το καροτσάκι του να κάνει στην άκρη να περνάμε όσοι θα συνέχισουμε να επιλέγουμε οι ίδιοι προς τα πού και πώς θα κινούμαστε και δε θα μας μεταφέρουν σαν σακιά επόμενη εξέλιξη στην τεχνολογία και τεχνολογική είδηση στο insomnia : "νέα καινοτόμα μηχανήματα που μασάνε τη τροφή και ταΐζουν τους ανθρώπους για να τους προστατέψουν από βέβαιο πνιγμό και τους χτυπάνε απαλά και τη πλάτη να ρευτούν, ανταγωνισμός από την apple και τη google για το ποια θα ενσωματώσει και τα πιο καλά παραμύθια για να μας παίρνει εύκολα ο ύπνος, στα δικαστήρια για τα πνευματικά δικαιώματα του συγχωρεμένου hans christian andersen" Εγω το ξαναειπα στο αλλο θεμα. Οταν βγει αγωνιστικο αυτονομο googlaμαξο που θα λαβει μερος στο ραλυ Φιλαδνιας και θα νικησει, τοτε θα με πεισουν οτι τα googlαμαξα εχουν καλυτερη αντιληψη και ταχυτητα σκεψης απο τον ανθρωπο. Τοτε λοιπον εγω θα τα πρσκυνησω και θα τα αποδεχτω. Μεχρι τοτε.... Εδώ σου λένε για τα αεροπλάνα που πετούν μονά τους, τα αεροπλάνα όμως που πάνε να προσγειωθουν σε αεροπλανοφόρα ή χιόνια θέλουν άνθρωπο Ναι θέλουν έμπειρο και εκπαιδευμένο άνθρωπο, αλλά συνεχίζουν θα θέλουν άνθρωπο Όταν μέσα σε μια πόλη γίνει το λάθος στον υπολογιστή και πατηθει κάνα παιδάκι να δω τι θα λένε Καλή χρυσή ή Google, αλλά εδώ ένα YouTube δεν το κάνει να δουλεύει τέλεια, ούτε καν η πλοήγηση με τους χάρτες της δεν είναι καλή, όχι να εμπιστευτείς τη ζωή σου
Sog96Ch Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Παιδια σιγουρα ειναι χρησιμο για ατομα με ειδικες αναγκες Απο οτι ειδα παντως ειναι πολυ αργα 40 kmh
deesnider Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Τα παραδειγματα που αναφερεις εχουν τα παρακατω προβληματα 1)Προυποθετουν επιπλεον εξοδα ασυμφορα για τους περισσοτερους, εκτος και αν μπορουμε να αγορασουμε μηχανηματα για ποιοτικους/ποσοτικους ελεγχους και δε το ξερω. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις περισσότερες από αυτές τις τεχνολογίες, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσει ο καθένας το δικό του μηχάνημα. Υπάρχουν όμως και μηχανήματα που ελέγχουν το τι «μπαίνει» στον οργανισμό μας, το κόστος των οποίων είναι προσιτό για τους περισσότερους από εμάς, χωρίς να χρειάζεται να έχουμε πρόσβαση στο Ωνάσειο. Πόσοι από το φιλικό και συγγενικό σου κύκλο, έχουν στο σπίτι τους ιονιστές/καθαριστές αέρα και πόσοι, ενώ δεν έχουν, έχουν ...κλιματιστικά, ακόμα και τής πλάκας; Στοιχηματίζω υπέρ τής αριθμητικής υπεροχής των δεύτερων. Τι έγινε; Το τι αναπνέουμε είναι υπό συζήτηση, αλλά με τη ζέστη ιδρώνουμε και μας λεκιάζονται τα πουκάμισα στις μασχάλες, οπότε το αρκούδι είναι απαραίτητο; Πόσοι καταναλώνουν αποκλειστικά και μόνο, τροφές των οποίων την προέλευση, την ποιότητα και τις συνθήκες παραγωγής και διακίνησης μέχρι να φτάσουν στο πιάτο μας, τις γνωρίζουν στο 100%, ή τις ελέγχουν οι ίδιοι και πόσοι - δε βαριέσαι... - πετάγονται μια βόλτα στο super market που είναι πιο εύκολο; Για την υγεία και την ασφάλειά μας μιλάμε την οποία, αν κατάλαβα σωστά, θέτουμε υπεράνω όλων, άρα και υπεράνω κόστους. Αν δε μπορούμε, δε θέλουμε, δε μας κόβει, ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, τουλάχιστον φροντίζουμε να μη γράφουμε ανοησίες (δεν πάει σ' εσένα αυτό...) Και έτσι και γιουβέτσι, δε γίνεται... 2)Προυποθετουν οτι ξοδευεις τεραστιο χρονο και μειωνεις την παραγωγικοτητα σου σε αλλους τομεις εκτος και αν υπαρχουν αυτοματα μηχανηματα που κανουν τα παραπανω κατι μαλλον εντελως ασυμφορο οικονομικα Η ποιότητα ζωής και η διαφύλαξη τής υγείας μας, απαιτεί θυσίες. Το να είσαι πάντως σχολαστικός σχετικά με το τι τρως, τι πίνεις και τι αναπνέεις, προϋποθέτει πολύ λιγότερο χρόνο απ' όσο ίσως φαντάζεσαι και δε μειώνει την παραγωγικότητά σου. Για το κόστος τα είπαμε ήδη, ας μην τα ξαναλέμε. Κανένα κόστος δεν έχει νόημα να αναφέρεται μόνο του. Το αν είναι υψηλό ή χαμηλό, ασύμφορο ή όχι, εξαρτάται από το τι αγοράζεις όταν το επωμίζεσαι. 3)Καποια απο αυτα δεν εχουν εφευρεθει ακομα, εκτος και αν υπαρχει συστημα εγκαιρης προειδοποιησης για γλαστρες σκυλους και ληστες. Δεν υπάρχει, αλλά όλα αυτά από τα οποία κινδυνεύει κάποιος ανά πάσα στιγμή, βρίσκονται εκεί έξω (μαζί με τους επικίνδυνους οδηγούς...) Φυσικά, υπάρχουν καθημερινές περιπτώσεις στην πραγματική ζωή, στις οποίες δε γίνεται να μη βγεις απ' το σπίτι σου. Υπάρχουν όμως επίσης πολλές, στις οποίες βγαίνεις, απλώς διότι ...δε γουστάρεις το μέσα! Εκτός κι αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο κόσμος βγαίνει μόνο για το πήγαινε-έλα τής δουλειάς του, οπότε τα παρατάω εδώ... 4)Ολα αυτα επιβαρυνουν τον εαυτο σου μονο τον οποιο μπορεις να τον διαχειριστεις οπως θελεις.Απο απροσεκτους οδηγους κινδευνευουν και οι γυρω τους που δε χρωστανε τιποτα. Το ενδεχόμενο να μειωθούν δραματικά - έως και να εξαλειφθούν - οι απρόσεκτοι και ανεύθυνοι οδηγοί, το εξετάζουμε καμιά στάλα, ή θεωρούμε δεδομένο ότι είναι ανέφικτο, ότι δεν υπάρχει τρόπος, επειδή μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό μας και περιοριζόμαστε στο να εξαλείψουμε το μέσο; Με την ίδια λογική, πρέπει να απαγορευθεί και η πώληση κυνηγετικών όπλων και φυσιγγίων, αφού πάντα ενδέχεται να φυτρώσει απ' το πουθενά ο μαλάκας, που θα βγάλει μια άδεια κυνηγίου, θα πάρει την καραμπίνα και θ' αρχίσει να θερίζει κόσμο αντί για μπεκάτσες... Ξέρεις πόσα τροχαία - όχι απαραιτήτως με θύματα, ακόμα και με μόνη συνέπεια τις υλικές ζημιές - τα οποία οφείλονται σε απρόσεκτους, ανεύθυνους ή ανίκανους οδηγούς, έχουμε εδώ που ζω τα τελευταία 7 χρόνια; Τόσο λίγα, ώστε ακόμα κι ένα ψιλοτρακάρισμα με ...μηδέν χιλιόμετρα, το λένε στις ειδήσεις. Ξέρεις γιατί; Διότι εδώ, την πρώτη κιόλας φορά που θα αποδειχθείς υπαίτιος τροχαίου (χωρίς θύματα), ανεξαρτήτως τού τι πληρώνεις σ' αυτόν που τού έκανες ζημιά, χάνεις το δίπλωμά σου για έξι μήνες και δε θες να φανταστείς τι σημαίνει το να διανοηθείς να οδηγήσεις χωρίς δίπλωμα. Αν τραυματίσεις άνθρωπο (είτε πεζό, είτε οδηγό/επιβάτη άλλου οχήματος) με δική σου υπαιτιότητα, ανεξαρτήτως τού ότι καλύπτεις πλήρως το κόστος αποκατάστασης των τραυμάτων του, τού ότι πληρώνεις πρόστιμο που σε τσούζει σα νέφτι στα μαλακά, δεν οδηγείς ποτέ ξανά στη ζωή σου. Αν σκοτώσεις δε, επειδή π.χ. αποφάσισες να το παίξεις πιλότος, ή να οδηγήσεις πιωμένος, πέραν όλων των άλλων, κερδίζεις και μια - δεκαετή στην καλύτερη περίπτωση... - δωρεάν διαμονή στις παραδοσιακές φυλακές τής χώρας. Και η πλάκα είναι ότι κι εδώ, όπως και παντού μέχρι στιγμής άλλωστε, τα αυτοκίνητα δεν οδηγούνται μόνα τους...κοίτα κάτι πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο, ε; Κι εγώ που νόμιζα ότι αρκεί να «τιμωρήσεις» το μέσο... Και μενα δε θα μου αρεσει καθολου αυτη η εποχη αν ερθει νωρις και μπορω να οδηγω για ευχαριστηση Γι' αυτό είπα στο πρώτο μου post, ότι αισθάνομαι πολύ χαρούμενος για το ότι μάλλον δε θα την προλάβω... Επεξ/σία 29 Μαΐου 2014 από deesnider
michael92 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Είναι διασταυρωμένο; Εννοείς δηλαδή ότι οι πιλότοι, έχουν κι άλλο λόγο παρουσίας, εκτός απ' το να το κάνουν με την αεροσυνοδό κατά τη διάρκεια τής πτήσης; Θ' αρχίσουμε να αμφισβητούμε και τις τσόντες τώρα; Αν δεν υπήρχαν πιλότοι βέβαια, το Μαλαισιανό αεροσκάφος θα προσγειωνόταν εκεί που έπρεπε γιατί τα κομπιούτερ δεν έχουν τάσεις αυτοκτονίας ή τρομοκρατικής ενέργειας Bad time to counter-argue
zio10 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Εγω το ξαναειπα στο αλλο θεμα. Οταν βγει αγωνιστικο αυτονομο googlaμαξο που θα λαβει μερος στο ραλυ Φιλαδνιας και θα νικησει, τοτε θα με πεισουν οτι τα googlαμαξα εχουν καλυτερη αντιληψη και ταχυτητα σκεψης απο τον ανθρωπο. Τοτε λοιπον εγω θα τα πρσκυνησω και θα τα αποδεχτω. Μεχρι τοτε.... Εντάξει τώρα καφενειακές υποθέσεις κάνω, αλλά μου φαίνεται πιο εύκολο να φτιάξουν ένα αυτοκίνητο που θα κερδίσει ένα ράλυ. Τα δεδομένα είναι πολύ πιο συγκεκριμένα και πιο λίγα από το να το "πετάξουν" να οδηγήσει μόνο του μέσα σε μια πόλη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα