Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

10375943_307544769405846_631714551944407

Απλα Ντιναρα το βιντεο μου θυμισε βασικα δυο πραγματα.
1. Τους Μαρτυρες του Ιεχωβα και την προσπαθεια τους για να σε πεισουν για πραγματα που δεν ισχυουν.
2. Το ανεκδοτο με τον επιστημονα και τον ψυλλο που λεει ο επιστημονας στον ψυλλο, πηδα και πηδαει ο ψυλλος και μετα ο επιστημονας κοβει τα ποδια του ψυλλου και του ξαναλεει  πηδα,αλλα τωρα ο ψυλλος δεν πηδαει και ο επιστημονας βγαζει το συμπερασμα οτι οταν κοβεις τα ποδια του ψυλλου αυτος κουφαινεται γιαυτο και δεν πηδαει.

Ετσι αν η αλλη πλευρα σε βαθος τοσων αιωνων θρησκευτικης ιστοριας βρηκε μετα απο εξονυχιστικη ερευνα ολο και ολο αυτα τα επιχειρηματα για να δικαιολογησει την επικρατηση της Αθειας ως μεσο για να προχωρησει μπροστα ο ανθρωπος, τοτε το μονο που μου δειχνει ειναι οτι πρεπει να προσπαθησουν πολυ περισσοτερο, για να κλονισουν τα δικα μου πιστευω.
Το να μου δειχνουν ενα βιντεο με ατομα απο τρεις βασικες θρησκειες που ειναι ηρεμοι στον κοσμο τους ευχαριστημενοι με τα πιστευω τους και παραλληλα ο μοιαζω του Μουρινιο να προσπαθει να μας πεισει οτι εχουν λαθος στην ζωη τους, με κανει να λεω μαστορα παρτο αλλιως γιατι τζαμπα προσπαθεια κανεις.Η μονη συμπαθεια προς το προσωπο του ειναι οτι για μενα μοιαζει του Μουρινιο.Κατα τα αλλα τον λυπηθηκε η ψυχη μου γιατι σε ολο το βιντεο εμοιαζε με το νεροχελωνακι που παει αντιθετα απο τα αλλα και την θαλασσα που τοσο αναζητει δεν προκειται ποτε του να την δει.
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

O Richard Dawkins(ροτβαιλερ του Δαρβίνου) είναι γνωστος για τις αθειστικες του αποψεις.

ο Richard Dawkins παραδεχεται την υπαρξη θεου?

http://www.youtube.com/watch?v=ovR6kjJww8E&feature=player_embedded

http://www.oodegr.com/oode/a8eismos/dawkins/bibliokr_theoy2.htm

Εδώ βεβαια δεν μας τα λεει καθολου καλα

http://redskywarning.blogspot.gr/2013/09/richard-dawkins.html

http://www.katohika.gr/2013/09/o-atheistis-richard-dawkins-yperaspizetai-tin-ipia-paidofilia-giati-den-prokalei-monimi-vlavi.html

• Like 1
Δημοσ.

O Richard Dawkins(ροτβαιλερ του Δαρβίνου) είναι γνωστος για τις αθειστικες του αποψεις.

http://www.katohika.gr/2013/09/o-atheistis-richard-dawkins-yperaspizetai-tin-ipia-paidofilia-giati-den-prokalei-monimi-vlavi.html

Και στο πρωτο βιντεο που εβαλε ο Μιχαλης φανηκε για μενα καθαρα οταν τον ρωτησε ο αλλος και για την παιδοφιλια, ποια ειναι η θεση του κανοντας τον κουνελο σε υπνωση, για να αποφυγει τα δυσκολα.
Με τα link που εβαλες εσυ, την σιγουρια μου την κανεις ακομα μεγαλυτερη.
  • Like 1
Δημοσ.

Οσοι θελετε καποια αποψη πιστου χριστιανου καθολικου που κρινει την εκκλησια και την θρησκεια δειτε George Carlin.

Να θυμαστε ομως πως δεν πρεπει να παιρνουμε αψηφιστα τα οσα λεει καποιος για σωστα!!!

Ολοι οι αθεοι και οι πιστοι που απλα κρινουν,λενε πως η πιστη σε κανει να μην σκεφτεσαι.

Οποτε σου λενε "σκεψου",γιατι και αυτα που λενε αυτοι δεν στεκουν παντα!!!!

Δημοσ.

Απλα Ντιναρα το βιντεο μου θυμισε βασικα δυο πραγματα.
1. Τους Μαρτυρες του Ιεχωβα και την προσπαθεια τους για να σε πεισουν για πραγματα που δεν ισχυουν.
2. Το ανεκδοτο με τον επιστημονα και τον ψυλλο που λεει ο επιστημονας στον ψυλλο, πηδα και πηδαει ο ψυλλος και μετα ο επιστημονας κοβει τα ποδια του ψυλλου και του ξαναλεει  πηδα,αλλα τωρα ο ψυλλος δεν πηδαει και ο επιστημονας βγαζει το συμπερασμα οτι οταν κοβεις τα ποδια του ψυλλου αυτος κουφαινεται γιαυτο και δεν πηδαει.

Ετσι αν η αλλη πλευρα σε βαθος τοσων αιωνων θρησκευτικης ιστοριας βρηκε μετα απο εξονυχιστικη ερευνα ολο και ολο αυτα τα επιχειρηματα για να δικαιολογησει την επικρατηση της Αθειας ως μεσο για να προχωρησει μπροστα ο ανθρωπος, τοτε το μονο που μου δειχνει ειναι οτι πρεπει να προσπαθησουν πολυ περισσοτερο, για να κλονισουν τα δικα μου πιστευω.
Το να μου δειχνουν ενα βιντεο με ατομα απο τρεις βασικες θρησκειες που ειναι ηρεμοι στον κοσμο τους ευχαριστημενοι με τα πιστευω τους και παραλληλα ο μοιαζω του Μουρινιο να προσπαθει να μας πεισει οτι εχουν λαθος στην ζωη τους, με κανει να λεω μαστορα παρτο αλλιως γιατι τζαμπα προσπαθεια κανεις.Η μονη συμπαθεια προς το προσωπο του ειναι οτι για μενα μοιαζει του Μουρινιο.Κατα τα αλλα τον λυπηθηκε η ψυχη μου γιατι σε ολο το βιντεο εμοιαζε με το νεροχελωνακι που παει αντιθετα απο τα αλλα και την θαλασσα που τοσο αναζητει δεν προκειται ποτε του να την δει.

Το κύριο πρόβλημα με τις θρησκείες αυτές, είναι ότι βασίζονται ακριβώς πάνω στο ίδιο βιβλίο (Π. Διαθήκη) καθώς και ότι αργότερα αποκτήσαν τα δικά τους παρακλάδια (Καθολικισμός, Ορθοδοξία, Προτεσταντισμός κλπ) και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα. Δεν παραδέχονται την θεωρία της εξέλιξης ενώ βιώνουν οι ίδιες εξέλιξη!

Η κύρια μου ερώτηση είναι γιατί ενώ υπάρχει ο Homo Sapiens 160.000 χρόνια ο Θεός ήρθε 160.000 χρόνια μετά την "δημιουργία" του σημερινού ανθρώπου; Δεν σου βάζω homo habilis, homo erectus κλπ γιατί θα ξεφύγει το πράγμα. Οι άνθρωποι αυτοί που ήταν ακριβώς όπως εμείς 160.000 χρόνια πριν δεν αξίζαν καθόλου να σωθούν;

Επίσης υπήρξαν 5 μεγάλοι αφανισμοί ειδών στον πλανήτη. Ο Θεός ξαφνικά βαρέθηκε και είπε να τα κάνει όλα από την αρχή 5 φορές; Ακόμα και η Παλαιά Διαθήκη μιλάει για μία εξαφάνιση.

Πιστεύω ότι πολλοί πιστοί βλέπουν όντως οράματα και ακούνε φωνές, δεν λένε ψέματα. Είναι συναισθηματική δημιουργία της φαντασίας τους, απλά είναι δύσκολο να το ξεχωρίσουν. Έτσι μεταβιβάζουν την πίστη τους αυτή από γεννιά σε γεννιά. Το υποσυνείδητο έπαιξε μεγάλο ρόλο στην δημιουργία θρησκειών, καθώς είναι παντού και πάντα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μάλιστα με τερράστια ποικιλία.

Δεν ζητάει κανείς από κανέναν να αλλάξει τα πιστεύω του, να τα αξιολογήσει όμως σίγουρα.

Δημοσ.

Σου ειπα Μιχαλη συνεχισε να βαζεις τετοια βιντεακια σαν το προηγουμενο, διευκολυνεις πολυ τα πραγματα προς την σωστη κατευθυνση.Εγω απο το βιντεακι σου εμαθα για εναν παιδεραστη περισσοτερο.Αλλο η προθεση για το που ξεκινησες το θεμα και αλλο που στο τελος σωστα καταληξε.Καθε βοηθεια εστω και αθελα σου,ευπροσδεκτη.
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

[...]

Δεν ζητάει κανείς από κανέναν να αλλάξει τα πιστεύω του, να τα αξιολογήσει όμως σίγουρα.

Όταν στο βίντεο λέει ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν στη λογική, πρέπει να πουν "φτάνει ως εδώ" (μέσα στο πρώτο λεπτό του βίντεο), τι ακριβώς εννοεί;

Αυτός, ας πούμε, δεν πιστεύει. Του το απαγορεύει κανείς;

Κι αν εγώ πιστεύω (που δεν, αλλά βάζω τον εαυτό μου ως παράδειγμα) τι ακριβώς προτείνει για την περίπτωσή μου; Τι θα γίνει αν οι άνθρωποι που πιστεύουν στη λογική πουν, "φτάνει ως εδώ"; Τι θα τους κάνουμε αυτούς που πιστεύουν;

Εντωμεταξύ, ωραία τα επιστημονικά που λέει για το πώς ο εγκέφαλος των παιδιών είναι προγραμματισμένος να "δέχεται ασυζητητί" αυτά που του λένε οι μεγαλύτεροί του, όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Βασικά, ο ίδιος είναι η ζωντανή διάψευση πως δεχόμαστε ό,τι μας λένε οι μεγαλύτεροί μας. Αν ίσχυε αυτό, ο ίδιος δε θα ήταν άθεος.

Εκτός αυτού, το μοντάζ είναι κάκιστο. Και ο χειρισμός του υλικού, συζητήσιμος. Εκεί που του λένε πράγματα στα οποία μπορεί άνετα να απαντήσει, αφήνει τον ήχο. Όπου τον ζορίζουν λίγο (όπως στην θαυμάσια παρατήρηση πως η θεωρία της εξέλιξης -στην οποία προσωπικά πιστεύω απόλυτα- είναι αυτό ακριβώς, μια θεωρία,) ωπ, πετάγεται και διακόπτει.

Το βίντεο φαντάζομαι πως είναι μέρος ενός μεγαλύτερου ντοκιμαντέρ, πάντως δεν μου άρεσε το κομμάτι που είδα. Κακή συρραφή, τραβηγμένα παραδείγματα, υπερβολική βαρύτητα στο Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό, κανένα σχόλιο για την κοινωνική διάσταση και το υπόβαθρο του θέματος (μπορεί να τα λέει στο άλλο μέρος, εγώ σχολιάζω μονάχα αυτό που είδα). 

Τα παιδιά στο Ισραήλ (ή στη Βόρεια Ιρλανδία) δεν τα χώρισε η θρησκεία. Η θρησκεία ήταν ένα από τα στοιχεία τα οποία χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να δικαιολογηθούν εισβολές και πόλεμοι, να συσπειρωθούν κοινότητες κτλ., αλλά δεν είναι η αιτία. Δεν εισέβαλαν οι Άγγλοι στην Ιρλανδία επειδή ήταν Προτεστάντες και οι Ιρλανδοί, Καθολικοί. Βασικά, όταν πρωτοεισέβαλαν οι Άγγλοι στην Ιρλανδία, οι Κέλτες ήταν παγανιστές... 

Δε λέω ότι η θρησκεία -ή, πιο σωστά, ο θρησκευτικός φανατισμός- δεν είναι πρόβλημα. Αλλά, θεωρώ πως δεν είναι η θρησκεία το αίτιο, αλλά το σύμπτωμα του προβλήματος.

Κι όπως είμαι βέβαιος πως θα συμφωνούσε κάθε επιστήμονας, δε λύνεις το πρόβλημα πηγαίνοντας στο σύμπτωμα.

Tώρα, όλα αυτά τι σχέση έχουν με την Αγία Σοφία δεν κατάλαβα ακριβώς, αλλά όταν σε άλλα νήματα από τους εμβολιασμούς φτάνουμε στις πισίνες, εδώ είμαστε ακόμη πολύ on topic :Ρ

Δημοσ.

Συμφωνώ και αν είναι αποδεδειγμένα παιδεραστής ασφαλώς να ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Αν και δεν νομίζω ότι είχε αυτή την πρόθεση με την δήλωση αυτή, μάλιστα υπήρξε και ο ίδιος θύμα όπως αναφέρεται στο άρθρο. Αυτή η τραγική και ατυχής δήλωση δεν αναιρεί το περιεχόμενο του βίντεο που πόσταρα βέβαια. Κρατάω μικρό καλάθι μέχρι να αποδειχτεί κάτι για κάποιον.

Tώρα, όλα αυτά τι σχέση έχουν με την Αγία Σοφία δεν κατάλαβα ακριβώς, αλλά όταν σε άλλα νήματα από τους εμβολιασμούς φτάνουμε στις πισίνες, εδώ είμαστε ακόμη πολύ on topic :Ρ

Προφητείες του πότε θα πάρουμε την πόλη κλπ, όταν ο Χριστιαννισμός ξεφεύγει από το δόγμα και επαφύεται σε παραπροφητείες :P

Μάλιστα το πρόβλημα στον Χριστιαννισμό είναι ότι στηρίζεται 100% στις παραπροφητείες. Ο 27χρονος που έκανε την προσβλητική σελίδα στο facebook συλλήφθηκε γιατί παραποίησε τον γέροντα Παίσιο. Από πίσω είχε παραποιήσει την εικόνα του Χριστού αλλά στα @@ μας μωρέ, ο Παίσιος είναι πιο σημαντικός από τον Θεό.

Δημοσ.

Προφητείες του πότε θα πάρουμε την πόλη κλπ   :P

Ποιες προφητειες ?
Εμεις τι κανουμε τοσο καιρο στο insomnia ? Μολις την δουμε στις προσφορες σε καλη τιμη την χτυπησαμε.  :-)
Δημοσ.

Όταν στο βίντεο λέει ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν στη λογική, πρέπει να πουν "φτάνει ως εδώ" (μέσα στο πρώτο λεπτό του βίντεο), τι ακριβώς εννοεί;

Αυτός, ας πούμε, δεν πιστεύει. Του το απαγορεύει κανείς;

Κι αν εγώ πιστεύω (που δεν, αλλά βάζω τον εαυτό μου ως παράδειγμα) τι ακριβώς προτείνει για την περίπτωσή μου; Τι θα γίνει αν οι άνθρωποι που πιστεύουν στη λογική πουν, "φτάνει ως εδώ"; Τι θα τους κάνουμε αυτούς που πιστεύουν;

Εντωμεταξύ, ωραία τα επιστημονικά που λέει για το πώς ο εγκέφαλος των παιδιών είναι προγραμματισμένος να "δέχεται ασυζητητί" αυτά που του λένε οι μεγαλύτεροί του, όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Βασικά, ο ίδιος είναι η ζωντανή διάψευση πως δεχόμαστε ό,τι μας λένε οι μεγαλύτεροί μας. Αν ίσχυε αυτό, ο ίδιος δε θα ήταν άθεος.

Λάθος συλλογισμός, καθώς αμφισβήτησε αυτά που έμαθε παιδί , όταν μεγάλωσε. Όχι όταν ήταν παιδί. Παιδί σημαίνει παιδί, μέχρι 14-15 χρονών.

Εκτός αυτού, το μοντάζ είναι κάκιστο. Και ο χειρισμός του υλικού, συζητήσιμος. Εκεί που του λένε πράγματα στα οποία μπορεί άνετα να απαντήσει, αφήνει τον ήχο. Όπου τον ζορίζουν λίγο (όπως στην θαυμάσια παρατήρηση πως η θεωρία της εξέλιξης -στην οποία προσωπικά πιστεύω απόλυτα- είναι αυτό ακριβώς, μια θεωρία,) ωπ, πετάγεται και διακόπτει.

Κλασικό παιχνίδι με τις λέξεις, όταν το μόνο που δεν εξηγεί η θεωρία της εξέλιξης είναι η αρχή της ζωής , πως δημιουργήθηκε η πρώτη μορφή ζωής και πως διακλαδώθηκε στη συνέχεια, ενώ επιβεβαιώνεται ακόμα και σήμερα

Το βίντεο φαντάζομαι πως είναι μέρος ενός μεγαλύτερου ντοκιμαντέρ, πάντως δεν μου άρεσε το κομμάτι που είδα. Κακή συρραφή, τραβηγμένα παραδείγματα, υπερβολική βαρύτητα στο Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό, κανένα σχόλιο για την κοινωνική διάσταση και το υπόβαθρο του θέματος (μπορεί να τα λέει στο άλλο μέρος, εγώ σχολιάζω μονάχα αυτό που είδα). 

Τα παιδιά στο Ισραήλ (ή στη Βόρεια Ιρλανδία) δεν τα χώρισε η θρησκεία. Η θρησκεία ήταν ένα από τα στοιχεία τα οποία χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να δικαιολογηθούν εισβολές και πόλεμοι, να συσπειρωθούν κοινότητες κτλ., αλλά δεν είναι η αιτία. Δεν εισέβαλαν οι Άγγλοι στην Ιρλανδία επειδή ήταν Προτεστάντες και οι Ιρλανδοί, Καθολικοί. Βασικά, όταν πρωτοεισέβαλαν οι Άγγλοι στην Ιρλανδία, οι Κέλτες ήταν παγανιστές... 

Δε λέω ότι η θρησκεία -ή, πιο σωστά, ο θρησκευτικός φανατισμός- δεν είναι πρόβλημα. Αλλά, θεωρώ πως δεν είναι η θρησκεία το αίτιο, αλλά το σύμπτωμα του προβλήματος.

Κι όπως είμαι βέβαιος πως θα συμφωνούσε κάθε επιστήμονας, δε λύνεις το πρόβλημα πηγαίνοντας στο σύμπτωμα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Πώς το ξέρεις ότι τα αμφισβήτησε όταν μεγάλωσε; Το ισχυρίζεται πουθενά ο ίδιος;

Εγώ, ας πούμε, είχα πάψει να πιστεύω πριν τα 10. Όσο για το πόσο ακούνε "ό,τι τους πουν" οι γονείς τους τα μικρά παιδιά, τα γέλια κάθε ανθρώπου που έχει γίνει γονιός θα έπνιγαν την όποια απάντηση θα επιχειρούσα να δώσω.

Μα ακόμη κι αν τα αμφισβήτησε όταν μεγάλωσε, η ουσία είναι μία: αυθαίρετα υποθέτει πως ό,τι μαθαίνεις μικρός μένει μαζί σου για πάντα, γι' αυτό και πρέπει να "προστατέψουμε" τα παιδιά.

Όσο για το "παιχνίδι με τις λέξεις", δεν εξετάζω αν έχει δίκιο ο Dawkins ή όχι, αλλά το πώς συμπεριφέρεται στο βίντεο.

Μιλά για αποδείξεις, όμως ο ίδιος δεν παρέχει καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς του. Λ.χ., στο βίντεο λέει πως από τις 66 "θαυματουργές" ιάσεις οι οποίες αποδίδονται στην Παναγία της Λούρδης, "καμία" δεν ήταν σοβαρή ("να φυτρώσει κομμένο πόδι", είναι το "παράδειγμα" που δίνει για το τι θεωρεί ο ίδιος σοβαρό).

Έλα όμως που μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο αποκαλύπτει πως, ανάμεσα σε αυτές τις ιάσεις, συμπεριλαμβάνονται καρκίνοι και παραλύσεις, τυφλώσεις, κωφώσεις κτλ. Αυτά, δεν είναι παθήσεις οι οποίες θα βελτιώνονταν "ούτως ή άλλως".

Θα μου πεις, το πιστεύεις; Όχι. Αλλά γεγονός παραμένει πως όταν είσαι άνθρωπος της επιστήμης και δεν έχεις κάνει ένα στοιχειώδη έλεγχο των ισχυρισμών σου, δεν αφήνεις τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ξαναλέω, μπορεί στο υπόλοιπο ντοκιμαντέρ να σκίζει και να δίνει σωρεία στοιχείων. Σε αυτά τα τριάντα λεπτά, προσωπικά με απογοήτευσε.

Και να φανταστείς ότι συμφωνώ μαζί του. Αλλά, συμφωνούσα ήδη. Δεν είδα τίποτε στο ντοκιμαντέρ που να με συγκινήσει, σε επίπεδο στοιχείου ή επιχειρήματος.

Αν γυρίζει αυτά τα βίντεο απευθυνόμενος σε οποιονδήποτε πέρα από όσους είναι ήδη σύμφωνοι μαζί του, θεωρώ ότι κάνει μετριότατη δουλειά.

Αυτό σχολιάζω. Όχι αν μας φύτεψε κάποιος θεός στη γη.

Δημοσ.

Για να επανέλθουμε στο θέμα λοιπόν, θεωρείτε σωστά ή λανθασμένα τα όποια υποτιθέμενα σχέδια των Τούρκων στο να κάνουν τζαμί της Αγ. Σοφία?

Δημοσ.

Για να επανέλθουμε στο θέμα λοιπόν, θεωρείτε σωστά ή λανθασμένα τα όποια υποτιθέμενα σχέδια των Τούρκων στο να κάνουν τζαμί της Αγ. Σοφία?

Λανθασμένα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...