Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ακόμα πιο οξύμωρο είναι ότι ο υπερασπιστής των δήθεν δασκάλων ζωής έχει σαν υπογραφή "Νίκησε το στερνό, τον πιο μεγάλο πειρασμό, την ελπίδα".

Έτσι, αφού παραδέχεται στον εαυτό του ότι κάτι δεν κάνει καλά στην ζωή του (γιατί αλλιώς δεν θα έψαχνε life-coaching), αντί να παραιτηθεί από την ελπίδα να κάνει τα πράγματα όπως θαρρεί αυτός ότι θα είναι καλύτερα (και να τηρήσει την υπογραφή του) προσπαθεί με την "ελπίδα ότι". Γαντζώνεται στην ελπίδα και απαιτεί τα πράγματα να του έρθουν όπως θέλει και όχι να θέλει τα πράγματα όπως έρχονται ("Μη ζήτει τα γενόμενα γίνεσθαι ως θέλεις, αλλά θέλε γίνεσθαι τα γινόμενα ως γίνεται και ευροήσεις." Επίκτητος). 

Και σαν το cherry on cake συνεχίζει και υπερασπίζεται αυτά που τον κάνουν να αντιφάσκει.... αντιφάσκωception. 

• Like 1
Δημοσ.

...είπε ο προαγωγός ανήλικων κοριτσιών στο δικαστήριο.

Χρειάζεσαι απαραιτήτως και άμεσα life coaching...δεν είναι λεξιλόγιο αυτό...ακούς εκεί «δικαστήριο»!!!

Δημοσ.

Ναι αλλά αυτό μπορείς να το πεις και για τον R. R. Martin

Ο Martin είναι συγγραφέας και όπως κάθε συγγραφέας προσφέρει ένα λογοτεχνικό ανάγνωσμα προς τέρψη των αναγνωστών. Δεν πουλάει φούμαρα και φύκια για μεταξωτές κορδέλες ως πρότυπο ζωής. Περισσότερα πάντως μπορείς να διδαχτείς από όσα εξελίσσονται στο Game of Thrones για την ίδια τη ζωή παρά από τον τσαρλατάνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ακόμα πιο οξύμωρο είναι ότι ο υπερασπιστής των δήθεν δασκάλων ζωής έχει σαν υπογραφή "Νίκησε το στερνό, τον πιο μεγάλο πειρασμό, την ελπίδα".

Έτσι, αφού παραδέχεται στον εαυτό του ότι κάτι δεν κάνει καλά στην ζωή του (γιατί αλλιώς δεν θα έψαχνε life-coaching), αντί να παραιτηθεί από την ελπίδα να κάνει τα πράγματα όπως θαρρεί αυτός ότι θα είναι καλύτερα (και να τηρήσει την υπογραφή του) προσπαθεί με την "ελπίδα ότι". Γαντζώνεται στην ελπίδα και απαιτεί τα πράγματα να του έρθουν όπως θέλει και όχι να θέλει τα πράγματα όπως έρχονται ("Μη ζήτει τα γενόμενα γίνεσθαι ως θέλεις, αλλά θέλε γίνεσθαι τα γινόμενα ως γίνεται και ευροήσεις." Επίκτητος). 

Και σαν το cherry on cake συνεχίζει και υπερασπίζεται αυτά που τον κάνουν να αντιφάσκει.... αντιφάσκωception. 

Σώπα ρε μεγάλε που μας κάνεις και ανάλυση του Καζαντζάκη και έπιασες τα υψηλά νοήματα.......

You are not even close στο τί εννοεί ο ποιητής.......

Δευτερον , ποιος σου είπε ότι στηρίζω τις "ελπιδες" μου σε life coaching? Δεν υποστηρίζω κανέναν , το έχω πει απο την αρχή , υποστηρίζω όμως την γνώση.

Υποστηρίζω πχ. οι ψυχολόγοι να κάνουνε σεμινάρια , ουτως ώστε να ενημερώνεται ο κόσμος.

υποστηρίζω την γνώση.

υποστηρίζω ότι ο κόσμος πρέπει να ενημερώνεται.

Υποστηρίζω ότι ΔΕΝ τα ξέρουμε όλα , και υπάρχουνε μυστικά σε αυτή την ζωή που δεν μας τα έχει πει κανένας.

Υποστηρίζω ότι , χρειάζονται ειδικοί να διαδώσουνε τις γνώσεις τους

ΔΕΝ υποστηρίζω τον Καλογήρου. Έχω πάει σε 2 σεμινάριά του , τα οποία βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα.

Έχετε πέσει να με φάτε εδώ και 8 σελίδες , σε φάση ¨"Ο μαλακας που κάνει Life coaching"

Πιστεύω ότι η ζωή θέλει "δασκάλους" , τώρα ποιους δασκάλους θα διαλέξεις ΕΣΥ στην ζωή σου , για τον καθένα είναι υποκειμενικό.

Στην τελική έχω το δικαίωμα της γνώμης μου , γιατί το κάνατε τόσο προσωπικο δεν καταλαβαίνω......

ΥΓ : αν αύριο βρω ένα σεμινάριο "Αποτελεσματική επικοινωνία" , θα πάω. Αν βρω ένα σεμινάριο " Τεχνικες πωλήσεων" θα παω.....Αν βρω ένα σεμινάριο "Αποτελεσματικό Μανατζμεντ" θα παω.....

Σημειωτέον ότι θα πρέπει φυσικά να το πληρωσω...

Μου εγγυάται κανείς ότι δεν είναι και αυτοί τσαρλατάνοι?

Ή μήπως ξέρω ΤΑ ΠΑΝΤΑ που αφορούνε την αποτελεσματική επικοινωνία πχ?

Ξαναλέω , εγώ προσπαθώ , καθημερινά , όπως πολλοι άνθρωποι ελπίζω , να κάνω τον εαυτό μου καλύτερο.

Γιατί αυτό με κάνει αδύναμο στα μάτια σας , εξηγήστε μου?

Γιατί αν πάω σε ένα σεμινάριο είναι μαλακία (όχι του Καλογήρου , ξεχάστε τον...)

Γιατί όταν αποζητάς την γνώση , αυτομάτως αυτό σε χαρακτηρίζει ως αδύναμο , και ότι δεν ξέρεις τον εαυτό σου?

Γιατί , όταν προσπαθείς να μάθεις 5 γαμημένες τεχνικες που θα βελτιώσουνε την ζωή σου , την δουλειά σου , και ότι άλλο , αυτό είναι κατακριτέο? Γιατί αυτό σε κάνει αδύναμο , και όχι δυνατότερο και νικητή?

Εαν πχ. πάω να μάθω Linux  και προγραμματισμό , αυτό δεν με αναβαθμίζει ως επαγγελματία?

ή μήπως μου παίρνουνε τα λεφτά και εκεί?

μπορεί να πάω σε κάποιον να μάθω Linux , και να αποδειχτεί απατεώνας , άσχετος , μαλάκας κλπ.

Η επιθυμία μου όμως να μάθω Linux σε κάποιον ειδικό , Δεν με κάνει αδύναμο , ούτε εσένα που το έμαθες μόνος σου σε κάνει δυνατό. Εγώ θέλω να πάω σε έναν ΕΙΔΙΚΟ να μου μάθει Linux.

Που είναι το κακό?

Επεξ/σία από LiquidTroll
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλά αυτό μπορείς να το πεις και για τον R. R. Martin

Σε παρακαλώ μη με βάλεις να φανταστώ τον Martin με speedo να χουφτώνει βίζιτες. :P 

Πάντως εντάξει, δε στέκει η σύγκριση με προαγωγό. Αν ήταν έτσι τότε τα μέντιουμ/αστρολόγους θα έπρεπε να τα έχουμε σταυρώσει για παραδειγματισμό.

Δημοσ.

Liquidtroll, νομίζω από παρεξήγηση σε κράζουν γιατί νομίζουν ότι "προωθείς" και πιστεύεις απατεώνες ή γιατί έδωσες λάθος παραδείγματα... :-)  Δε νομίζω ότι διαφωνεί κανείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν περισσότερα από μας σε όλα, από τα πιο απλά (να αλλάξουν μια λάμπα πχ) μέχρι τα πιο σύνθετα (όπως το να σε βοηθήσουν να αλλάξεις τη ζωή σου). Σε όλες αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων υπάρχουν και τα λαμόγια που θέλουν να μας φάνε τα λεφτά και να μας κοροϊδέψουν, εφόσον όμως χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους δεν μπορούμε να τους αποκλείσουμε όλους για αυτό το λόγο!

Δημοσ.

''Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα''

Νίκος Καζαντζάκης

Και ήξερε πάρα πολύ καλά τι εννοούσε όταν είπε αυτή την υπέροχη φράση ο Νίκος Καζαντζάκης.

Τα χρώματα και τα πινέλα που έχουμε είναι τα όνειρα μας!Όλοι ονειρεύονται και προσεύχονται να έχουν μία καλύτερη ζωή έτσι ακριβώς όπως την έχουν φανταστεί!!Γι αυτό υπάρχουν και τα όνειρα που κάνουμε για να πραγματοποιούν τις πιο βαθιές μας επιθυμίες.Όλοι οι άνθρωποι πριν φτιάξουν κάτι στη ζωή τους π.χ. πριν δημιουργηθούν τα αεροπλάνα κάποιος τα φαντάστηκε στο μυαλό του και στη συνέχεια τα δημιούργησε.Έτσι συμβαίνει και με τα όνειρα ..Ονειρευόμαστε ένα αντικείμενο η μία κατάσταση που επιθυμούμε και έτσι έρχονται κοντά μας όλες οι συγκυρίες για να το κατακτήσουμε είτε το παρατηρούμε είτε όχι. Τι μεσολαβεί όμως στο δρόμο απο το όνειρο προς την πραγματοποιησή του?Η απάντηση μπορεί να φαντάζει δύσκολη στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ απλή!!

Η πίστη είναι αυτή που μεσολάβεί,η πίστη είναι το κλειδί της ευτυχίας!!

΄΄'Οταν θέλεις πάρα πολύ κάτι,όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις''

Πάολο Κοέλιο!

http://smixiotis-konstantinos.blogspot.gr/2012/02/7.html Δείτε και αυτό!!

Δημοσ.

Εγώ δε θα είμαι τόσο μπρουτάλ.

΄΄'Οταν θέλεις πάρα πολύ κάτι και ξεσκιστείς να δουλεύεις γι' αυτό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα καταφέρεις''

Πάολο Κοέλιο!

FTFY που λένε. Μου άρεσε πολύ το πόσο απλά αποδίδει κάποια πράγματα ο Κοέλιο αλλά αυτή πρέπει να είναι η ατάκα που έχει παρερμηνευθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία του ανθρώπινου είδους.

Δημοσ.

starving_child-sudan2.jpg

Αυτό που δείνεις σαν ανταπάντηση του Κοέλιο , είναι ατυχές , ή τουλάχιστον δεν έχεις καταλάβει τι ακριβώς θέλει να πει ο Κοέλιο.

Μιλάει για την δύναμη της εστίασης.

Παράδειγμα , εάν εγώ θέλω να περάσω στις Πανελλήνιες , πρέπει να "δω" τον εαυτό μου ήδη πετυχημένο στις Πανελλήνιες.

Πρέπει η εστίασή μου να είναι εκει(!!) , και σε τίποτε άλλο.

Εννοείται φυσικά ότι θέλει πάρα πολύ δουλειά!

Εάν εγώ θέλω να γίνω ένας άνθρωπος με αρκετή αυτοπεππίθηση , πρεπει να δω τον εαυτό μου σε αυτή την θέση.

Πρέπει να εστιάσω εκεί , εκεί που θέλω να φτάσω , στον στόχο.

Εάν σκεφτεις αυτή την στιγμή πχ. Ότι μιλάς σε ένα κοινό 200 ατόμων απο κάτω , μπορει αυτή η σκέψη να σε τρομάξει( όλους μας...)

Και για αυτό θα πρέπει να το δουλέψεις , να δουλέψεις πάνω ΚΑΙ στο αντικείμενο που θα μιλήσεις , ΚΑΙ στο πως θα ξεπεράσεις τον φόβο σου

Όσο πιο πολύ εστιάσεις στο επιθυμητό , τόσο πιο γ8ρήγορα θα γίνει. Αν εστιάζεις στον φόβο , στην αποτυχία , στην μιζέρια , το επιθυμητό δεν θα έρθει.

Θα με ρωτήσεις λοιπόν , το παιδί στην Αφρική εστιάζει στο αρνητικό?

Και θα σου απαντήσω.....Δεν θα υπήρχε φτώχια και πείνα στον κόσμο φίλε μου , αν στον πλανήτη δεν υπήρχε τόση δυστυχία.

Πιστεψέ με σε αυτό που θα σου πω....Ο ψευτης , ο κλέφτης , ο κομπιναδόρος , ο φονιάς , ο φασίστας ...........είναι πολύ δυστυχισμένοι άνθρωποι καταβάθος.

Δυστυχισμένοι και έχουνε εκατομμύρια , μαμανε μοντέλες , πισινες , γιοτ και τους λες δυστυχισμένους?

Η απάντηση είναι ΝΑΙ......ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Και συνήθως όλοι αυτοί δεν έχουνε καλό τέλος...

Δημοσ.

Αυτό που δείνεις σαν ανταπάντηση του Κοέλιο , είναι ατυχές , ή τουλάχιστον δεν έχεις καταλάβει τι ακριβώς θέλει να πει ο Κοέλιο.

Sorry αλλά ατυχής είναι η βλακεία που λέει ο Κοέλιο, και δεν δέχομαι ότι καταλαβαίνω λιγότερο αυτό που θέλει να πεί από κάποιον άλλον, γιατί λέει κάτι πολύ ξεκάθαρο που δεν σηκώνει και πολύ παρερμηνία. (τουλάχιστον το συγκεκριμένο δίστιχο, γιατί δεν γνωρίζω το context στο οποίο γράφτηκε)

Η εστίαση σε ένα στόχο μου φαίνεται παντελώς άσχετη με το συγκεκριμένο quote και δεν καταλαβαίνω με πια βάση τα συνδέεις μεταξύ τους. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...