Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οκ , θα ακολουθήσω το δικό σου δρόμο λοιπόν. , που είναι ο ευτύχισμένος.

κλειστά παράθυρα 24/7 να μην μπαίνει χαραμάδα φως μέσα ........και ούτε γκομενάκια , ούτε ποτάκια.

Και δεν έχετε καταλάβει τί σας λέω , δυστυχώς..

Anyway , δεν σχολιάζω άλλο , καλη συνέχεια !

παντρέμενος είμαι ρε παίχτη τι γκομενάκια και ποτάκια :D

Κάνε το πρώτο βήμα. Σταμάτα να ψάχνεις βοήθεια από γκουρού και όλα θα πάνε καλά 

Δημοσ.

παντρέμενος είμαι ρε παίχτη τι γκομενάκια και ποτάκια :D

Κάνε το πρώτο βήμα. Σταμάτα να ψάχνεις βοήθεια από γκουρού και όλα θα πάνε καλά 

Δεν ζητάω βοήθεια απο κανέναν γκουρού.

Όποιος όμως πιστευει ότι τα ξέρει όλα , είναι πραγματικά για λύπηση.

Αυτά απο μένα σε αυτό το θρεντ.

Καλή συνέχεια

Δημοσ.

Troll (μα τι nick ρε παιδί μου) απλά έχεις άδικο. Και το άδικό σου είναι ότι δεν μεταφράζεις ακριβοδίκαια αυτά που λέει ο alex, οπότε καταλήγεις να πολεμάς ανεμόμυλους.

Συγκεκριμένα δεν είπε ότι τα ξέρει όλα. Είπε ότι ξέρει τον εαυτό του, κάτι που είναι πολύ διαφορετικό.

Επίσης δεν είπε ότι ξέρει τα πάντα για τον εαυτό του με την έννοια ότι ξέρει τι θα γίνει αύριο ή σε 10 χρόνια που θα του δώσει έναυσμα να ψαχτεί και να αλλάξει άποψη και νοοτροπία σε κάποιο θέμα. Αυτό δεν είναι θέμα γνώσης, είναι θέμα εξέλιξης χαρακτήρα.

Αυτό που είπε είναι πως όταν βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη, ξέρει τι θέλει εκείνος ο τύπος απέναντι, τι τον κάνει χαρούμενο και τι δυστυχισμένο, τι είναι αυτό που για κείνον μετράει και τι είναι επουσιώδες. Κι αυτή η γνώση είναι που του επιτρέπει να αδιαφορεί γι' αυτά που δε μετράνε και να κρατάει τις δυνάμεις του για όσα έχουν σημασία.

Αυτά τα πράγματα δε μπορεί κανένας μα κανένας ποτέ να σου τα πει για τον ίδιο σου τον εαυτό. Σε οποιονδήποτε σοβαρό επαγγελματία πας (ψυχολόγο, όχι τσαρλατάνο) για να σε βοηθήσει στην ανακάλυψη του εαυτού σου, η μέθοδος είναι μία και μοναδική: θα σε βάλει να γυρίσεις στο μυαλό σου κάποια πράγματα μέχρι εσύ να αποφασίσεις ότι ανακάλυψες. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου πει "σου λείπει εκείνο" ή "είσαι τέτοιος άρα πρέπει να κάνεις έτσι" ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο. Αν στο πει είναι τσαρλατάνος.

• Like 7
Δημοσ.

1. To nickname είναι απο ένα παλιο psychedelic κομματι

2. Το όλο σκηνικό ξέρεις τι μου θυμίζει? Αυτό :

Καταθλιψη=αχαριστια=ηλιθιοτητα=κάλος στο κεφαλι

Και καλά όσοι ψάχνονται , είναι ηλίθιοι , αδύναμοι κλπ κλπ.

Για αυτό αντιδράω έτσι.

Υπάρχουνε κάποιοι άνθρωποι που θέλουνε να ψαχτούνε. Γιατί τους φέρεσαι τόσο ρατσιστικά και τους λες πρόβατα?

Εκεί είναι που τρελένομαι.

Πες δεν με αφορά το θέμα , δεν θα πήγαινα ποτέ , θεωρώ ότι είναι απατεώνες , θεωρώ ότι σας κοροιδέυουνε , όχι όμως να μας χαρακτηρίζεις και ως πρόβατα όσους διαβάζουμε Dyer πχ.

Είναι 100% ρατσιστικό και ισοπεδωτικό. Εγώ θέλω να ψαχτώ , γιατί έχω πιάσει 2 κορυφές στην ζωή μου , και θέλω να πιάσω άλλες 10. Στην δουλειά , στις σχέσεις , στην ζωή γενικότερα. Σε ενοχλώ? Και γιατί ακριβώς αυτό με κάνει αφελή και πρόβατο?

Ξαναλέω , όποιος δεν έχει ασχοληθέι έστω και λίγο , ΔΕΝ μπορεί να εκφέρει γνώμη. Εάν είχες πάει έστω και σε ένα σεμινάριο , εάν είχες διαβάσει έστω και ένα βιβλίο , τότε και μόνο τότε , θα μπορούσες να εκφέρεις γνώμη.

Αλλά όχι , ισωπέδωση , όσοι πάνε να αναβαθμίσουνε την ζωή τους , είναι πρόβατα , αδύναμοι , ηλίθιοι και δεν ξέρουνε τον εαυτό τους , και εμείς ήμαστε οι γαμάουα που ξέρουμε τους εαυτούς μας και μαμαμε και δέρνουμε

Δημοσ.

Πρόβατο δεν είναι αυτός που ψάχνεται η έχει αναζητήσεις ή διαβάζει κάποιο βιβλίο οποιουδήποτε αντικειμένου και απο οποιονδήποτε συγγραφέα. Εχουμε ελευθερία λόγου, ιδεών και έκφρασης. 

Το πρόβατο είναι η κατάληλη λέξη για να χαρακτηρίσει όποιον αδυνατεί να πορεύεται μόνος του, και θέλει ένα βοσκό να τον καθοδηγεί. Στο life coaching αυτό είναι ο κανόνας συνήθως όχι η εξαίρεση. 

Όπως όταν κάνεις personal training στο γυμναστήριο ο coach σου λέει τι ασκήσεις να κάνεις για να φτιάξεις μύς, έτσι όταν κάνεις life coaching o coach σου λέει τι να κάνεις στην ζωή σου για να είσαι ευτυχισμένος. Αν χρειάζεσαι κάποιον να σου πεί πως να ζήσεις εφόσον είσαι ενήλικος πάντα -και αυτή η φάση της καθοδήγησης από τρίτους στην ζωή σου πρέπει να έχει τελιώσει- εφόσον χρειάζεσαι καθοδήγηση / βοσκό είσαι πρόβατο. 

Δημοσ.

Η παράθεση που κάνεις είναι άσχετη με το θέμα μας και πολύ περισσότερο δεν αποδίδεται σε κανέναν που συμμετέχει στη συζήτηση, οπότε κακώς τη φέρνεις μέσα. Αν διαβάζεις το Α και σου θυμίζει το Β αυτό είναι δικαίωμά σου, πρόβλημά σου, μαγκιά σου, όπως θέλεις πέστο αλλά είναι σου. Αν θέλεις να το φέρεις στην κουβέντα δε μπορείς να το εξισώσεις μ' αυτό που λέει ο οποιοσδήποτε απλά με το έτσι θέλω.

Έχεις δίκιο στο ότι δεν επιτρέπεται να ισοπεδώνει κάποιος και να λέει πρόβατα κλπ οποιονδήποτε με μόνο κριτήριο ότι πάει να δει τι λέει ο Dyer και ο κάθε Dyer (βέβαια δεν είδα αν έχει γίνει κάτι τέτοιο στο παρόν thread οπότε το λέω γενικά). Το να ψάχνεσαι γενικά είναι δείγμα υγιούς πνεύματος.

Απο κει και πέρα...

Είναι ο χώρος που σου προσφέρει τη γνώση για να ΖΗΣΕΙΣ τη ζωή που αξίζεις και δικαιούσαι, όπως ορίζουν τα θέλω σου, οι ανάγκες σου και οι επιθυμίες της καρδιάς σου.

Θα μπορούσα να κάνω λάθος και να είναι απλά μια ατυχής επιλογή λέξεων. Αλλά μεταξύ μας, το ξέρουμε όλοι πως δεν κάνω. Η επιλογή λέξεων δεν έτυχε, πέτυχε, και ο σκοπός της δεν είναι άλλος από το marketing.

Λοιπόν όταν κάποιος σου λέει ότι "αξίζεις και δικαιούσαι" πρέπει να κάνεις παύση. Τι εννοεί ακριβώς "δικαιούσαι" κι από που προκύπτει αυτό το δικαίωμα? By divine right hail and kill?

Αυτά δεν ισχύουν. Δεν δικαιούσαι τίποτα περισσότερο απ' αυτό που κερδίζεις με τις πράξεις σου. Είναι τσαρλατάνοι. Φυσικά το ότι είναι τσαρλατάνοι δε σημαίνει ότι είναι μαθηματικά αδύνατον να ωφεληθεί κάποιος πραγματικά με την επαφή μαζί τους. Αλλά σημαίνει ότι αν θες να αφιερώσεις χρόνο, καλύτερα είναι να τον αφιερώσεις σε κάτι άλλο και όχι στην "καθοδηγούμενη εξέλιξη". Που νομίζω ότι αυτό σου λένε τα παιδιά.

By the way, μη συγχέεις την εμπορική και επαγγελματική επιτυχία των Chopra, Dyer κλπ με το ουσιώδες ή όχι περιεχόμενο των λεγομένων τους. Όταν λες "καταξιωμένοι", εφόσον η καταξίωση αυτή είναι απλά εμπορική δε σημαίνει απολύτως τίποτα σε φιλοσοφικό επίπεδο.

Μπορεί βέβαια να σημαίνει κάτι σε πρακτικό επίπεδο (στους 10 που πήγαν οι 2 με κάποιο τρόπο κατέληξαν να είναι πιο χαρούμενοι) και σ' αυτό σου δίνω δίκιο.

• Like 4
Δημοσ.

Πρόβατο δεν είναι αυτός που ψάχνεται η έχει αναζητήσεις ή διαβάζει κάποιο βιβλίο οποιουδήποτε αντικειμένου και απο οποιονδήποτε συγγραφέα. Εχουμε ελευθερία λόγου, ιδεών και έκφρασης. 

Το πρόβατο είναι η κατάληλη λέξη για να χαρακτηρίσει όποιον αδυνατεί να πορεύεται μόνος του, και θέλει ένα βοσκό να τον καθοδηγεί. Στο life coaching αυτό είναι ο κανόνας συνήθως όχι η εξαίρεση. 

Όπως όταν κάνεις personal training στο γυμναστήριο ο coach σου λέει τι ασκήσεις να κάνεις για να φτιάξεις μύς, έτσι όταν κάνεις life coaching o coach σου λέει τι να κάνεις στην ζωή σου για να είσαι ευτυχισμένος. Αν χρειάζεσαι κάποιον να σου πεί πως να ζήσεις εφόσον είσαι ενήλικος πάντα -και αυτή η φάση της καθοδήγησης από τρίτους στην ζωή σου πρέπει να έχει τελιώσει- εφόσον χρειάζεσαι καθοδήγηση / βοσκό είσαι πρόβατο. 

ΡΕ μεγάλε , εκτός απο απόλυτα επιτυχημένος και ευτυχισμένος , πρεπει να είχες και τους απόλυτους γονείς που σου μάθανε τα πάντα. Επίσης πρέπει να είχες την οικογένεια που βλέπουμε στις διαφημίσεις του Βιταμ , που ξυπνάνε το πρωι μέσα στην χαρά , και αλειφουνε το Βιτάμ !

Πιο ισοπέδωση πεθαίνεις δηλαδή !!!!!!

Δημοσ.

Εφοσον εχει βρει τον τροπο/μυστικο της επιτυχιας γιατι πουλαει βιβλια για να ζησει ;

Μα γιατί αυτός είναι ο τρόπος/μυστικό της επιτυχίας (του) ;)

• Like 2
Δημοσ.

Η παράθεση που κάνεις είναι άσχετη με το θέμα μας και πολύ περισσότερο δεν αποδίδεται σε κανέναν που συμμετέχει στη συζήτηση, οπότε κακώς τη φέρνεις μέσα. Αν διαβάζεις το Α και σου θυμίζει το Β αυτό είναι δικαίωμά σου, πρόβλημά σου, μαγκιά σου, όπως θέλεις πέστο αλλά είναι σου. Αν θέλεις να το φέρεις στην κουβέντα δε μπορείς να το εξισώσεις μ' αυτό που λέει ο οποιοσδήποτε απλά με το έτσι θέλω.

Έχεις δίκιο στο ότι δεν επιτρέπεται να ισοπεδώνει κάποιος και να λέει πρόβατα κλπ οποιονδήποτε με μόνο κριτήριο ότι πάει να δει τι λέει ο Dyer και ο κάθε Dyer (βέβαια δεν είδα αν έχει γίνει κάτι τέτοιο στο παρόν thread οπότε το λέω γενικά). Το να ψάχνεσαι γενικά είναι δείγμα υγιούς πνεύματος.

Απο κει και πέρα...

Θα μπορούσα να κάνω λάθος και να είναι απλά μια ατυχής επιλογή λέξεων. Αλλά μεταξύ μας, το ξέρουμε όλοι πως δεν κάνω. Η επιλογή λέξεων δεν έτυχε, πέτυχε, και ο σκοπός της δεν είναι άλλος από το marketing.

Λοιπόν όταν κάποιος σου λέει ότι "αξίζεις και δικαιούσαι" πρέπει να κάνεις παύση. Τι εννοεί ακριβώς "δικαιούσαι" κι από που προκύπτει αυτό το δικαίωμα? By divine right hail and kill?

Αυτά δεν ισχύουν. Δεν δικαιούσαι τίποτα περισσότερο απ' αυτό που κερδίζεις με τις πράξεις σου. Είναι τσαρλατάνοι. Φυσικά το ότι είναι τσαρλατάνοι δε σημαίνει ότι είναι μαθηματικά αδύνατον να ωφεληθεί κάποιος πραγματικά με την επαφή μαζί τους. Αλλά σημαίνει ότι αν θες να αφιερώσεις χρόνο, καλύτερα είναι να τον αφιερώσεις σε κάτι άλλο και όχι στην "καθοδηγούμενη εξέλιξη". Που νομίζω ότι αυτό σου λένε τα παιδιά.

Δεν υποστηρίζω ειπα τον Καλογήρου.

Υποστηρίζω όμως το ότι ένας σύγχρονος άνθρωπος , πρεπει και είναι υποχρέωσή του να αναζητάει την γνώση. Δυστυχώς , μόνο απο τις οικογένειες και απο τα ΜΜΕ , πήραμε το :" εμεις δεν ήμαστε για αυτά ...αυτά είναι για αφελείς , κοιτα την δουλειά σου" ή κάτι τέτοιες πεποιθήσεις"

Πιστευω πραγματικά στην πραγματική δύναμη του ανθρώπου , στην οποία μπορεί να κάνει "θαυματα" και να κατακτήσει κορυφές , πολύ πέρα απο τις υποτιθέμενες δυνατότητές του.

Και για να ανακαλύψει τέτοιες δυνατότητες , χρειάζεται γνώση και δράση. Αυτό.

Μα γιατί αυτός είναι ο τρόπος/μυστικό της επιτυχίας (του) ;)

Δηλαδή είναι κακό να έχεις εκδοτικό οίκο που πουλάς βιβλία προσωπικής ανάπτυξης?

Μην απορρίπτεται κάτι προτου το δείτε απο κοντά.

Μην απορρίπτετε ένα βιβλίο που γράφει απέξω πχ. " Μεταμόρφωσε την ζωή σου" , προτου δείτε τί γράφει μέσα.

Στην Αγγλία πάρα πολλοί άνθρωποι πάνε σε σεμινάρια αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης , στην Ελλάδα βέβαια τα ξέρουμε όλα!

Δημοσ.

Κατι παρομοιες τσιτατες παπαριες δεν λενε οι διαφοροι γκουρου που ασχολουνται με τις πωλησεις καφεδων

σε σχηματακια πυραμιδων...?

Δημοσ.

Υποστηρίζω όμως το ότι ένας σύγχρονος άνθρωπος , πρεπει και είναι υποχρέωσή του να αναζητάει την γνώση. Δυστυχώς , μόνο απο τις οικογένειες και απο τα ΜΜΕ , πήραμε το :" εμεις δεν ήμαστε για αυτά ...αυτά είναι για αφελείς , κοιτα την δουλειά σου" ή κάτι τέτοιες πεποιθήσεις"

Πιστευω πραγματικά στην πραγματική δύναμη του ανθρώπου , στην οποία μπορεί να κάνει "θαυματα" και να κατακτήσει κορυφές , πολύ πέρα απο τις υποτιθέμενες δυνατότητές του.

Και για να ανακαλύψει τέτοιες δυνατότητες , χρειάζεται γνώση και δράση. Αυτό.

Δε νομίζω ότι κανένας σ' αυτό το thread θα διαφωνήσει με το παραπάνω, με εξαίρεση την ισοπέδωση που κάνεις και συ με τη σειρά σου ότι αυτά τα σνομπάρουμε επειδή έτσι μας είπαν.

Εγώ προσωπικά τα σνομπάρω γιατί τα θεωρώ προσεγγίσεις που δεν αρμόζουν σε ενήλικες αλλά σε παιδιά. Από την άλλη, και χωρίς να θέλω να ακουστώ κάπως, είναι γεγονός ότι πολλοί έχουν φτάσει να είναι ενήλικες χωρίς να έχουν πάρει σαν παιδιά κάποια βασικά εφόδια όπως το να πιστεύουν στις δυνάμεις τους. Το θέμα είναι πως περιμένει κανείς από τον Χ ως ενήλικας πλέον και ώριμος που υποτίθεται ότι είναι να μπορεί μόνος του να ψάξει τι είναι αυτό που του λείπει -- να αναλάβει δηλαδή ο ίδιος ανάμεσα στα υπόλοιπα και την ευθύνη για την εξέλιξη του χαρακτήρα του.

Αυτή λοιπόν η ας πούμε "αδυναμία ανάληψης της ευθύνης προσωπικά" είναι που βγαίνει ενίοτε ως σνομπαρία κλπ. Έχεις και συ δίκιο με την έννοια ότι δε φταίει κάποιος για τον τρόπο με τον οποίο άλλοι τον μεγάλωσαν, αλλά έχει και ο αντίλογος δίκιο με την έννοια ότι κοτζάμ γαϊδούρι κάποια πράγματα "πρέπει" να έχεις μάθει να τα κάνεις μόνος σου.

• Like 1
Δημοσ.

ΡΕ μεγάλε , εκτός απο απόλυτα επιτυχημένος και ευτυχισμένος , πρεπει να είχες και τους απόλυτους γονείς που σου μάθανε τα πάντα. Επίσης πρέπει να είχες την οικογένεια που βλέπουμε στις διαφημίσεις του Βιταμ , που ξυπνάνε το πρωι μέσα στην χαρά , και αλειφουνε το Βιτάμ !

Πιο ισοπέδωση πεθαίνεις δηλαδή !!!!!!

Παρόλο που κατήγορείς εμάς ότι δεν καταλαβαίνουμε τι λές νομίζω ισχύει το αντίθετο. Οι γονείς μου φυσικά δεν μου μάθανε τα πάντα το αντίθετο, τα περισσότερα σε αυτή την ζωη τα μαθένεις μόνος σου.  "Μόνος σου" =/= "Από τον Καλογήρου" και τον κάθε καλογήρου

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι κανένας σ' αυτό το thread θα διαφωνήσει με το παραπάνω, με εξαίρεση την ισοπέδωση που κάνεις και συ με τη σειρά σου ότι αυτά τα σνομπάρουμε επειδή έτσι μας είπαν.

Εγώ προσωπικά τα σνομπάρω γιατί τα θεωρώ προσεγγίσεις που δεν αρμόζουν σε ενήλικες αλλά σε παιδιά. Από την άλλη, και χωρίς να θέλω να ακουστώ κάπως, είναι γεγονός ότι πολλοί έχουν φτάσει να είναι ενήλικες χωρίς να έχουν πάρει σαν παιδιά κάποια βασικά εφόδια όπως το να πιστεύουν στις δυνάμεις τους. Το θέμα είναι πως περιμένει κανείς από τον Χ ως ενήλικας πλέον και ώριμος που υποτίθεται ότι είναι να μπορεί μόνος του να ψάξει τι είναι αυτό που του λείπει -- να αναλάβει δηλαδή ο ίδιος ανάμεσα στα υπόλοιπα και την ευθύνη για την εξέλιξη του χαρακτήρα του.

Αυτή λοιπόν η ας πούμε "αδυναμία ανάληψης της ευθύνης προσωπικά" είναι που βγαίνει ενίοτε ως σνομπαρία κλπ. Έχεις και συ δίκιο με την έννοια ότι δε φταίει κάποιος για τον τρόπο με τον οποίο άλλοι τον μεγάλωσαν, αλλά έχει και ο αντίλογος δίκιο με την έννοια ότι κοτζάμ γαϊδούρι κάποια πράγματα "πρέπει" να έχεις μάθει να τα κάνεις μόνος σου.

Σωστά . Γιατί στο σχολείο μας δώσανε το βιβλίο :" Ευτυχισμένος Εκδοση 14"

Η οικογένειά μας , όσο καλή και να ήτανε , μας έμαθε όλα τα μυστικα της ευτυχίας και της επιτυχίας.

Πειτε μου και μενα , ΠΟΥ είναι όλη αυτή η γνώση που έχετε ρε παιδιά?

Και όταν κάποιος , ώριμος στην ηλικία , ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΥΘΥΝΗ , να δώσει στον εαυτό του την γνώση και την εμπειρία που του χρειάζεται για να έχει καλύτερες σχέσεις , καλύτερη δουλειά , καλύτερη σχέση με τα παιδιά του κλπ κλπ...

εσείς τον βγάζετε ανώριμο.

Και γαμώ τις λογικές , μπράβο σας.

Λυπάμαι πραγματικά που εν έτει 2014 , ακούω(ακόμα) απόψεις 1950. Και απο νέους ανθρώπους....!!! Πραγματικά στεναχωριέμαι!

Παρόλο που κατήγορείς εμάς ότι δεν καταλαβαίνουμε τι λές νομίζω ισχύει το αντίθετο. Οι γονείς μου φυσικά δεν μου μάθανε τα πάντα το αντίθετο, τα περισσότερα σε αυτή την ζωη τα μαθένεις μόνος σου.  "Μόνος σου" =/= "Από τον Καλογήρου" και τον κάθε καλογήρου

Μονος σου....μάλιστα......δηλαδή πχ. ο Dyer που είναι ψυχίατρος 40 χρόνια , και ο Καλογήρου που κάνει personal coaching 40 χρόνια , εσύ πιστεύεις ότι δεν είναι ικανοί να σου μεταλαμπαδεύσουνε γνώσεις απο τόσα χρόνια εμπειρίας πάνω στην δουλειά τους με ανθρώπους.

Ευγε....

Δημοσ.

Σε έναν άνθρωπο που είναι πχ. στις Πωλήσεις , η δήλωση "ΝΑΙ , Μπορω " ! , παίζει να τον βοηθήσει.

Εγώ έναν ξέρω μόνο που τον βοήθησε ....

550_334_303265.jpg

όποιος κάθεται και επιχειρηματολογεί σοβάρα γιατί τα παραπάνω δεν έχουν καμία επιστημονική βάση

1. Χάνει το χρόνο του

2. Ρίχνει νερό στο μύλο τους

Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν θύματα που θα τους εκμεταλλέυονται πιο έξυπνοι άνθρωποι.

Όπως είχε πει και ο μοντεχρήστος στον ισοβίτη ... "πιο παλιά θα τους πέρναν τις μπανάνες οι άλλοι πίθηκοι", ε τώρα τους πέρνουν τα λεφτά.

Ενδιαφέρει πραγματικά κανέναν μας ?

• Like 1
Δημοσ.

Σωστά . Γιατί στο σχολείο μας δώσανε το βιβλίο :" Ευτυχισμένος Εκδοση 14"

Η οικογένειά μας , όσο καλή και να ήτανε , μας έμαθε όλα τα μυστικα της ευτυχίας και της επιτυχίας.

Πειτε μου και μενα , ΠΟΥ είναι όλη αυτή η γνώση που έχετε ρε παιδιά?

Και όταν κάποιος , ώριμος στην ηλικία , ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΥΘΥΝΗ , να δώσει στον εαυτό του την γνώση και την εμπειρία που του χρειάζεται για να έχει καλύτερες σχέσεις , καλύτερη δουλειά , καλύτερη σχέση με τα παιδιά του κλπ κλπ...

εσείς τον βγάζετε ανώριμο.

Και γαμώ τις λογικές , μπράβο σας.

Λυπάμαι πραγματικά που εν έτει 2014 , ακούω(ακόμα) απόψεις 1950. Και απο νέους ανθρώπους....!!! Πραγματικά στεναχωριέμαι!

Μονος σου....μάλιστα......δηλαδή πχ. ο Dyer που είναι ψυχίατρος 40 χρόνια , και ο Καλογήρου που κάνει personal coaching 40 χρόνια , εσύ πιστεύεις ότι δεν είναι ικανοί να σου μεταλαμπαδεύσουνε γνώσεις απο τόσα χρόνια εμπειρίας πάνω στην δουλειά τους με ανθρώπους.

Ευγε....

Καλά, μετά από όλα αυτά που έγραψα για να βρεθεί κοινός τόπος εσύ αυτό κατάλαβες;

Στο σχολείο δε μας έδωσαν κανένα βιβλίο, αλλά είχαμε γονείς και οι γονείς έκαναν επιλογές (συγκεκριμένα σα γονέας ο ίδιος θα σου πω ότι όφειλαν στον εαυτό τους και στα παιδιά τους να κάνουν επιλογές) οι οποίες είχαν στόχο να βοηθήσουν το παιδί να διαμορφώσει ισορροπημένο και υγιή χαρακτήρα. Φυσικά είναι υπεράνθρωπο να το κάνει αυτό κανείς "τέλεια" (what does it even mean, "τέλεια"), αλλά δεν είναι τόσο παράλογο να αξιώνεις το "good enough και τα υπόλοιπα θα τα βρει μόνο του στην πορεία".

Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοιο μαλλιοτράβηγμα. Τόσο περίεργο σου φαίνεται ότι έμαθα από μικρός πως μπορώ να κάνω οτιδήποτε αν βάλω τις δυνάμεις μου εκεί; Συγκεκριμένα μάλιστα το παραέμαθα και έπρεπε μετά να το ξεμάθω λίγο, γιατί κάποια στιγμή ήμουν με την εντύπωση ότι ακόμα και στη θέση του James Bond που τον έχουν βάλει να πεθάνει να βρισκόμουν, θα έβρισκα τον τρόπο να γλυτώσω. Ο πρώτος αρμόδιος να μιλήσει για μένα είμαι εγώ και μετά όσοι με ξέρουν. Εσύ δε με ξέρεις και θα πρέπει να δεχτείς αυτά που λέω για τον εαυτό μου. That's life.

Το τελευταίο μέρος του post σου νομίζω ότι ήδη το έχω καλύψει στο προηγούμενο δικό μου, θα είχαμε πολύ καλύτερη επικοινωνία αν το διάβαζες προσεκτικά και το σχολίαζες όμορφα αντί να κράζεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...