Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευτυχία για κάποιον μπορεί να'ναι μια ξάπλα στη παραλία ή μια μέρα σάπισμα στο σπίτι, μια μέρα στο γήπεδο ή ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα. Εσύ με ποια λογική κατέληξες πως πρέπει όλοι να αντλούν την ευτυχία τους απ'την ίδια πηγή;

Αφου ο Καλογήρου λέει άλλα :D

Δημοσ.

"Έλα ασήμωνε για να σε λέω". Ρεφραίν από λαϊκό άσμα.

Άραγε πρώτα βγήκε το τραγούδι και μετά "έπιασαν" το μήνυμα οι guru ;)  ή προϋπήρχαν και μετά τους έβγαλαν τραγούδι;

Δημοσ.

Ελεύθερη αγορά (και καλά) έχουμε ο καθένας αγοράζει ό,τι θέλει.

Δεν είμαι κατά του life coaching , όπως και δεν είμαι κατά του ψυχολόγου ή του πνευματικού. Ο καθένας όπως θέλει τη βρίσκει. Προτείνω πάντως πριν κάνετε τα σεμινάρια, αγοράστε το βιβλίο και μερικά από δαύτα. Για εμένα το 7 habits of highly effective people ήταν καθοριστικό και το προτείνω. Τώρα , αν θα τα έδινα για σεμινάρια, δε νομίζω.

• Like 2
Δημοσ.

Ελεύθερη αγορά (και καλά) έχουμε ο καθένας αγοράζει ό,τι θέλει...............

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Και μάλιστα θα συμπλήρωνα "και ο καθένας πουλάει ότι θέλει"

Εμένα δεν με χαλάει αυτό. Αρκεί αυτός ο "καθένας" να το λέει ότι πουλάει και να αφήνει τα "βοήθεια" κλπ έξω από τα διαφημιστικά του.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει αυτό που λες. Ειδικά σε θέματα παιδιών, υγείας και ψυχικής (και καλά) υγείας γίνεται χαμός. Πάντως από το βίντεο των Penn and Teller βλέπω αστείρευτη χαζομάρα.  Το βιβλίο που παρέθεσα απλά δεν έχει καμία σχέση με τέτοιες μεθόδους.

Δημοσ.
....................Στην Αγγλία πάρα πολλοί άνθρωποι πάνε σε σεμινάρια αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης , στην Ελλάδα βέβαια τα ξέρουμε όλα!

Επίσης στην Αγγλία "πάρα πολύ άνθρωποι" ακολουθούν την πολύ υγιεινή προσέγγιση του να κολλάνε τις μοκέτες στο πάτωμα για δεκαετίες.

Να τρέξω για βενζινόκολλα;

(να μην ξεκινήσω καν συζήτηση για το αυθαίρετο "πάρα πολύ άνθρωποι". τί ακριβώς σημαίνει αυτό, στην χώρα των 60-65 εκατομμυρίων; )

Δημοσ.

Τελικά τι ακριβώς λέει ο Καλογήρου; Γιατί ναι μεν έχω την περιέργεια αλλά δεν την έχω μέχρι το σημείο να πάω στο σεμινάριο.

Δημοσ.

Και για όποιον ενδιαφέρεται , το βιβλίο του

http://www.youblisher.com/p/604324-/

- Αυτό είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Όλοι είμαστε ικανοί και άξιοι να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας, όμως η γκρίνια μένει στο κομμάτι πως δεν μπορώ, κολλάω. Τι είναι αυτό που κολλάει τους ανθρώπους;
Κ- Η άγνοια. Πριν μιλήσω για την άγνοια, θέλω να πω κάτι. Αυτό δεν είναι μία άποψη του Αντώνη του Καλογήρου. Πριν από πάρα πολλά χρόνια ο περίφημος Αϊνστάιν που δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να τον αμφισβητεί, είπε ότι ένας άνθρωπος είναι αδύνατον να ονειρεύεται κάτι και να μην μπορεί να το κάνει. Ο καθένας από εμάς ονειρευόμαστε μόνο τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Ένα παράδειγμα για να καταλάβουν οι ακροατές. Όσο και να μου αρέσει ο χορός, ποτέ μου δεν ονειρεύτηκα να γίνω χορευτής, γιατί δεν έχω το ταλέντο του χορευτή, το ταλέντο μου εξαντλείται στο να χορέψω σε ένα πάρτυ μαζί με τους άλλους. Όσο και να μου αρέσει το ποδόσφαιρο για παράδειγμα, το ταλέντο μου εξαντλείται στο να είμαι στην εξέδρα και να παρακολουθώ τους άλλους να παίζουν μπάλα. Δεν ονειρεύτηκα να γίνω ποδοσφαιριστής, άλλα πράγματα ονειρεύτηκα. Αυτά που ονειρεύεσαι έχουν πάντα να κάνουν με το ταλέντο σου και μπορείς να τα πραγματοποιήσεις. Είναι παραπάνω από σίγουρο αυτό.

Μ- Είναι πολύ αισιόδοξο και μας βολεύει όλους να το πιστέψουμε αυτό, αυτό όμως σημαίνει και πάρα πολύ δουλειά, αλλά την ίδια στιγμή ο άλλος θα σου πει "ναι, ρε παιδί μου εγώ θέλω να είμαι ο ποδοσφαιριστής μέσα στο γήπεδο και να τρέχω", θα σου φέρει όμως μπροστά και θα σου μιλήσει για ίντριγκες, για ευνοούμενους....
Κ- Ξέρετε, όλοι οι άνθρωποι αν τους παρατηρήσετε, γέρνουν από τον δεξιό ώμο. Ο λόγος που γέρνουν από το δεξιό ώμο, είναι γιατί εκεί έχουν κρεμασμένη την σακούλα με τις δικαιολογίες. Όλοι έχουμε μια δικαιολογία για να δικαιολογήσουμε τον εαυτό μας που δεν πέτυχε αυτό που ήθελε. Όμως δεν είναι η αλήθεια αυτή. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξεραν τον τρόπο. Για παράδειγμα μπορεί να μην ήμουν διατεθημένος να πληρώσω το τίμημα. Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα καινούργιο αστέρι στον παγκόσμιο αθλητισμό, τον Κύπριο τενίστα τον Μαγδατή. Ένας άνθρωπος που έφτασε στα είκοσι του χρόνια να παίξει τελικό Granslam. Εάν το κατάφερε αυτό, το κατάφερε γιατί από δεκατριών χρονών παιδί πήγε σε ειδική σχολή και δούλευε ώρες καθημερινά απάνω στο τένις.

Μ- Για να πραγματώσει το όνειρό του.
Κ- Για να πραγματώσει το όνειρό του. Πέρυσι που κατάκτησε το παγκόσμιο των νέων, είχανε γράψει οι ειδικοί ότι ένα μειονέκτημα έχει και αν το βελτιώσει, θα γίνει πάρα πολύ μεγάλος. Το περίφημο ρεβέρ, είχε αδύναμο ρεβέρ. Φέτος εμφανίστηκε στην Μελβούρνη, με ένα εκπληκτικό ρεβέρ. Έκπληκτοι λοιπόν οι ειδικοί, σε μια συνέντευξη ρωτήσανε τον προπονητή του, πως τα κατάφερε. Και αυτός γέλασε " μα όλη την προηγούμενη χρονιά έξι ώρες έκανε ρεβέρ", Καταλαβαίνετε λοιπόν δεν αρκεί να έχεις μόνο ένα ταλέντο, εκατομμύρια ταλέντα χάνονται καθημερινά σε όλη την γη, χρειάζεται να πληρώσεις γι�αυτό το ταλέντο, και όταν λέω να πληρώσεις δεν εννοώ λεφτά, να δώσεις το τίμημα, να εξαντληθείς. Η Μπαχάουερ ας πούμε, είχε πει σε μία συνέντευξή της ότι από μικρό παιδί που λάτρευε το πιάνο, δεν υπήρξε μέρα που να παίξει λιγότερες από πέντε ώρες, μέχρι που έχει γίνει κορυφαία και έκανε το ίδιο πράγμα. Ένα παράδειγμα που θα το καταλάβουν πολλοί ακροατές, είναι το παράδειγμα του μπασκετμπολίστα, του κορυφαίου στην Αμερική του Τζόρνταν. Ο οποίος Τζόρνταν όταν τελειώνει η προπόνηση και φεύγουν όλοι, ο οποίος είναι ο καλύτερος σουτέρ του κόσμου, κάθεται άλλα είκοσι λεπτά και σουτάρει στο καλάθι. Που είναι ήδη κορυφαίος.. Βλέπετε λοιπόν ότι χρειάζεται να μάθεις κάποια πράγματα για την στρατηγική με την οποία πετυχαίνεις. Πως βάζεις στόχους, πως πληρώνεις το τίμημα, πως θα αξιοποιήσεις το ταλέντο σου, και τότε δεν υπάρχουν ούτε συμφέροντα ούτε κλίκες.

Μ-Τότε πας αυτόφωτος μπροστά.
Κ- Αν εσύ είσαι, ταλέντο πραγματικά το οποίο δουλεύει το ταλέντο και το καλλιεργεί και το αναπτύσσει, ποιος, διευθυντής, προπονητής, ποιος υπεύθυνος μιας ομάδας, ποιος πρόεδρος μιας ομάδας, θα επιτρέψει στην οποιαδήποτε ίντριγκα, στην οποιαδήποτε ομάδα να σε θάψει. Είσαι περιουσιακό στοιχείο. Αυτές λοιπόν τις δικαιολογίες ας τις αφήσουμε λίγο στην άκρη αν θέλουμε να δούμε την αλήθεια.

Μ- Εκείνο λοιπόν που πρέπει να σκεφτούμε σε αυτή την φάση, είναι όχι τι επιθυμούμε αλλά μα έχουμε όρεξη για δουλειά, να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Βέβαια κάποιοι θα πούνε αξίζει ο στόχος μου 5 και 6 ώρες δουλειά, να τα χάσω όλα τα άλλα, γιατί θα πρέπει να ζω και παράλληλα.
Κ- Α, Μπράβο, άλλη λοιπόν μία δικαιολογία από την σακούλα. Εάν οι ακροατές που μας ακούνε είναι τίμιοι με τον εαυτό τους, θα δουν ότι όλοι οι πετυχημένοι και οι κορυφαίοι, δεν χάνουν τίποτα από την ζωή. Αντιθέτως μάλιστα, ας ξεκινήσουμε με τον Μαγδατή πάλι, ο οποίος ήταν με την κοπέλα του, παρόλο την σκληρή δουλειά που κάνει πάντα έβρισκε χρόνο και για διασκέδαση, και για κέφι, και για σχέση, και για το οτιδήποτε. Δείτε όλους τους κορυφαίους της γης, δεν είναι μονόχνωτοι, κλεισμένοι στον εαυτό τους, δεν είναι εργασιομανείς, ο εργασιομανείς καλύπτει κενό.

Μ- Είναι άρρωστος Καλύπτει όλα τα άλλα με αυτό.
Κ- Καλύπτει κενό, καλύπτει την έλλειψη της αγάπης, καλύπτει την έλλειψη της καλής σχέσης με τον εαυτό του και με τους άλλους. Εγώ δεν μιλάω για την εργασιομανία. Μιλάω για την αποφασιστικότητα του ανθρώπου, που πληρώνει για να ικανοποιήσει τα όνειρά του. Στην ερώτηση: αν αξίζει τον κόπο, μα μόνο για αυτό ζεις. Όχι μόνο αξίζει τον κόπο αλλά κάτι παραπάνω. Εκεί μόνο παίρνεις χαρά, ευτυχία, γίνεσαι αυτό που είσαι από την φύση σου, ένα δημιουργικό άτομο.

Μ- Φυσικά, ναι. Ωραίο, η αγάπη παιδεύει, η αγάπη εκπαιδεύει, και η αγάπη την μαθαίνουμε; Πως την μαθαίνουμε την αγάπη;
Κ- Πριν πούμε πως μαθαίνουμε την αγάπη, να εξηγήσω γιατί παιδεύει η αγάπη. Δηλαδή εκπαιδεύει. Εγώ δεν πιστεύω ότι βρισκόμαστε τυχαία σε αυτήν την ζωή. Γιατί κάποια στιγμή ενθουσιάστηκε η μάνα μας και πατέρας μας, είτε στην κρεβατοκάμαρα, είτε στην κουζίνα, είτε στο αυτοκίνητο, και ξαφνικά βρεθήκαμε εμείς. Εγώ προσωπικά πιστεύω, όπως τα πάντα στο σύμπαν έτσι και η ζωή μας έχει κάποιο νόημα. Και αυτό το νόημα είναι να γίνουμε καλύτεροι να εξελιχθούμε. Για αυτή μας την εξέλιξη χρειαζόμαστε λοιπόν, χρειαζόμαστε δασκάλους. Οι άνθρωποι που σταματάνε στην ζωή μας, συγγενείς, φίλοι κλπ. είναι δάσκαλοί μας. Όλοι, και εμείς βέβαια παίζουμε τον ρόλο του δασκάλου για αυτούς. Είναι αμοιβαία η προσφορά.

Μ- Κάτι μαθαίνουμε από αυτούς, κάτι μας μαθαίνουνε.
Κ- Ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος δάσκαλος που έχεις στην ζωή σου, πάντα μα πάντα, είναι ο ερωτικός σου σύντροφος. Διότι επειδή τον αγαπάς δένεσαι με αυτόν, και αναγκάζεσαι να κάνεις πράγματα και να μάθεις πράγματα.

Μ- Όταν δεν υπάρχει αληθινή αγάπη συνεχίζει να λειτουργεί αυτό:
Κ- Ακόμα, και αν η αγάπη είναι με χαμηλή ποιότητα ή ποσότητα, ακόμα και τότε κάνεις, κάποια πράγματα. Για να το καταλάβουμε θα πω το εξής: ο γείτονας που κάθεται στο από κάτω διαμέρισμα από μένα ή στο από πάνω είναι και αυτός ένας δάσκαλός μου. Με το τινάζει τα χαλιά του και να με λερώνει, με οδηγεί να κάνω κάποια πράγματα, να μάθω κάποια πράγματα, και να μάθω να επικοινωνώ. Όμως, μου είναι πάρα πολύ εύκολο να του πω ένα " αϊ πνίξου", και να μην ξαναπώ καλημέρα. Δεν μου είναι το ίδιο εύκολο να το πω αυτό στον ερωτικό μου σύντροφο. Δηλαδή να του πω " αϊ πνίξου", του ερωτικού μου συντρόφου, και να μην του ξαναπώ καλημέρα, πρέπει να γίνει κάτι πάρα πολύ χοντρό. Οπότε παίζει τον ρόλο του δασκάλου στην ζωή μου πολύ καλύτερα απ�ότι ο γείτονας. Είναι πολύ πιο μεγάλος δάσκαλος για την ζωή μου.

Σίγουρα, όταν μία σχέση φτάσει στο τέλος φταίνε και οι δύο. Οπότε αυτό που θα πούμε στα ζευγάρια που μας ακούνε, που θέλουν να διατηρήσουν και να κάνουν μια ζεστή σχέση, και να πάνε στα βαθιά γεράματα, γιατί είμαι και λίγο ρομαντική, είναι κάθε μέρα να φροντίζουν σαν την γλάστρα τους, την σχέση τους.,
Κ- Δεν είναι ρομαντισμός αυτό, είναι το επιθυμητό. Ξέρετε κάτι όμως; Ενώ μας είναι πολύ εύκολο να πάμε σε ένα ανθοπωλείο, και να πούμε - έχω αυτό το φυτό, τι να κάνω, πώς να το βοηθήσω να ζήσει πολλά χρόνια, τι φάρμακα να του βάζω, πόσο νερό να του βάζω, κάθε πότε να το κλαδεύω κλπ - δεν κάνουμε το ίδιο για τις προσωπικές μας σχέσεις. Ούτε για τις σχέσεις με τον εαυτό μας, ούτε για την σχέση με τον προσωπικό μας σύντροφο. Δηλαδή θεωρούμε ότι τα ξέρουμε όλα, ότι δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε τίποτα, σιγά που θα μου πει ο άλλος τι θα πρέπει να κάνω για την σχέση μου, ή τι πρέπει να κάνω για την σεξουαλική μου ζωή, ή για την ερωτική μου ζωή. Θεωρούμε ότι είναι αυτό προσωπικό θέμα, και ή γεννιέσαι με το ταλέντο του εραστή ή δεν γεννιέσαι, και δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε κανέναν, και εκεί είναι το λάθος. Διότι, όπως ακριβώς υπάρχουν ειδικοί με γνώσεις για το φυτό σου, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις σχέσεις σου.. Ωραία, να την χτίσεις για να ζήσεις μέχρι τα βαθιά γεράματα, πως;

Μ- Χρειάζεσαι βοήθεια, δάσκαλο, έναν άνθρωπο που να έχει μελετήσει αυτό το κομμάτι.
Κ- Ακριβώς.

Γιατί, μια μικρή εμπειρία που είχα και ίσως να μην σωστό που την φέρνω τώρα εδώ, είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι βγαίνουν μέσα από Πανεπιστήμιο, με γνώσεις πανεπιστημιακές, που όμως δεν φροντίζουν την σχέση, και ας έχουν ένα τίτλο τύπου "Οικογενειακός Ψυχολόγος". Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά έχω ζήσει δύο εμπειρίες τέτοιες, τι κάνουμε, πως θα επιλέξουμε τον σωστό δάσκαλο, να μας οδηγήσει παρακάτω;
Κ- Οι "φίλοι" μας οι Εγγλέζοι έχουν μία εκπληκτικοί παροιμία, λένε, "όπου υπάρχει ένα θέλω υπάρχει ένας δρόμος".Εγώ την πιστεύω εκατό τις εκατό αυτήν την παροιμία. Λέω το εξής, στον εαυτό μου, και στην συνέχεια σε αυτούς που με ακούν γιατί το πιστεύω. Ότι, εάν πραγματικά εγώ αποφασίσω να αποκτήσω, όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις, για το πώς θα φτιάξω την σχέση μου, ή πως θα κατακτήσω τα όνειρά μου, ή πως θα πετύχω επαγγελματικά, ή πως θα φτιάξω την σχέση με τον εαυτό μου, ή οτιδήποτε άλλο, όταν αποφασίσω θα την βρω την άκρη. Και δάσκαλοι υπάρχουν, και ειδικοί υπάρχουν και βιβλία υπάρχουν, και όλο και περισσότεροι δημιουργούνται και εμφανίζονται στην αγορά, και μπορεί στην αρχή να κάνεις από άγνοια λάθος επιλογή, θα το πάρεις χαμπάρι από την πρώτη εβδομάδα, και θα αλλάξεις δάσκαλο.

Τώρα με αυτό που λες, πολύς κόσμος θα λέει: μα τι μας λέει ο Αντώνης ο Καλογήρου, μας δουλεύει; Να αποκτήσουμε οδηγίες χρήσης για τον σύντροφό μας και για τον εαυτό μας;
Κ- Ακριβώς. Ο άνθρωπος είναι ένα πολύπλοκο και εκπληκτικό θαύμα της φύσης, το οποίο έχει τρόπους λειτουργίας και κανόνες. Και δυνατότητες. Είναι σαν ένα ενισχυτή στο σπίτι σου. Αν δεν ξέρεις τι δυνατότητες έχει και τι κάνει το μόνο που κάνεις είναι να τον ανοίγεις και να τον κλείνεις. Δεν χρησιμοποιείς όλες του τις δυνατότητες. Είναι σημαντικό λοιπόν, να διαβάσεις σωστά τις οδηγίες χρήσης για να ξέρεις πως δουλεύει αυτό το εργαλείο. Αυτό είναι ένα που σημαίνει, γνώση. Και υπάρχει αυτή η γνώση, διδάσκεται, μαθαίνεται. Το δεύτερο πράγμα είναι να καταλάβουμε και να αποδεχτούμε ότι υπάρχει το εκπληκτικό και πανέμορφο στοιχείο της γνώσης. Δηλαδή, όλοι οι άνθρωποι αυτό του πλανήτη είναι μοναδικά της φύσης θαύματα. Τι σημαίνει αυτό. Ότι δεν είμαστε ίδιοι. Και από την στιγμή που δεν είμαστε ίδιοι, μπορεί να είμαστε όλοι φρούτα, και να υπάρχει ειδικός τρόπος χρησιμοποίησης των φρούτων, αλλά είναι άλλο το καρπούζι και άλλο το πορτοκάλι. Θέλω να πω με αυτό, ότι αν δεν σεβαστώ την ιδιαιτερότητά μου, και δεν την αναγνωρίσω, δεν θα μπορώ να σεβαστώ και την δικιά σου ιδιαιτερότητα. Και τότε δεν μπορούμε να φτιάξουμε σχέσεις, τότε συγκρουόμαστε. Γιατί θέλω, και πέφτω στην παγίδα να πιστεύω, ή εγώ θα έχω δίκαιο ή εσύ. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι και οι δύο μας μπορεί να έχουμε δίκαιο.

Δημοσ.

ΟΚ ρε συ. Να συνοψίσω το κείμενο σε 2 σειρές;

• Αν θες να πας μπροστά πρέπει να δουλέψεις
  • Αν θεωρείς δεδομένο πως όλοι οι άνθρωποι λειτουργούν όπως εσύ θα έχεις προβλήματα στις σχέσεις σου

Αυτό είναι ακριβώς που έλεγα νωρίτερα ότι αυτά τα πράγματα είναι προφανή και απλά χρειάζεται να βάλεις κώλο κάτω να τα κάνεις πράξη.

Τελείως προσωπικά έχω εδώ και χρόνια την εξής σχετική απορία: κάποιος που δε βγάζει αυτό το συμπέρασμα μόνος του, είναι ικανός να το αξιοποιήσει ακόμα κι αν του το δώσουν στο πιάτο;

• Like 2
Δημοσ.

Δυστυχώς το βιβλίο ρέπει άγρια προς pseudoscience κατά τη γνώμη μου

¨Ωπα το παίρνω πίσω. Το βιβλίο είναι σκατά καθώς μέχρι και τον Γκέλερ (σελ. 80) επικαλείται και τη δύναμη του νου και πως μπορεί κανείς με το μυαλό του να εκπέμπει ενέργεια  ο οποίος είναι εμπεριστατωμένος απατεώνας.

LiquidTroll, σε παρακαλώ σταμάτα να ασχολείσαι με τον απατεώνα. Αν θες πραγματικό life coaching και όχι αυτό το κακέκτυπο Coehlio, διάβασε τουλάχιστον 7 habits of highly effective people.

Ο τύπος που παρέθεσες είναι full crap και new age αμπελοφιλοσοφίες.

• Like 6
  • Moderators
Δημοσ.

Πριν από πάρα πολλά χρόνια ο περίφημος Αϊνστάιν που δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να τον αμφισβητεί, είπε ότι ένας άνθρωπος είναι αδύνατον να ονειρεύεται κάτι και να μην μπορεί να το κάνει. 

Η κλασική πλάνη της επίκλησης σε λανθάνουσα αυθεντία:

1 - Ο Χ είναι έξυπνος/διάσημος/ρήτορας σε ένα Ψ τομέα (ή για ένα Ζ γεγονός) σε ένα τομέα ευθύνης.

2 - Ο Χ εκφράζει μία Α άποψη για ένα θέμα άσχετο με τον τομέα ευθύνης του.

3 - Η άποψη Α είναι σωστή.

Σε πρώτο βαθμό, μόνο και μόνο αυτό δείχνει πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο γραφής του εν λόγω συγγραφέα. Δεν γνώριζω τον κύριο και δεν έχω διαβάσει βιβλία του (ούτε και πρόκειται), αλλά μόνο και μόνο από τέτοια λεκτικά τρικ καταλαβαίνει κανείς σε ποιό βαθμό ισχύουν οι απόψεις του. Που χωρίς να έχω διαβάσει τίποτα μπορώ να κατανοώ ότι πρόκεινται απλά για γενικές αερολογίες.

Σε δεύτερο βαθμό, όποιος χρειάζεται walkthrough για να ζήσει τη ζώη του χάνει το ευρύτερο νόημα: Η ζωή δεν χρειάζεται guide για να τη ζήσεις. 

^^ Είμαι κι εγώ καλός στις γενικότητες τελικά. :P

• Like 4
Δημοσ.

Καλημέρα σας!!Για να πω την αλήθεια έχω πάει σε κάποια παρουσίαση τέτοιου είδους σεμιναρίων με τα ίδια πιστεύω πάνω κάτω όταν ξεκίνησα να πιστεύω πως η ζωή δεν είναι έτσι όπως μας την έχουν παρουσιάσει και θέλησα να βρω τον τρόπο να βρω την πραγματική ευτυχία.Τα σεμινάρια αυτά επιδιώκουν όντως να κάνουν τον άνθρωπο να αλλάξει την οπτκή γωνία με την οποία βλέπει τη ζωή και λογικο είναι πως και αυτοί μέσα από αυτά τα σεμινάρια και τα βιβλία και όποιες άλλες δραστηριότητες προσφέρουν,επιδιώκουν να κερδίσουν χρήματα γιατι αυτή είναι πλέον η δουλειά που έχουν επιλέξει να κάνουν και μέσα από αυτή προσφέρουν και για το καλό των συνανθρώπων τους.Παρόλα αυτά υπάρχουν και πολλοί επιτήδιοι που χωρις να γνωρίζουν απολύτως τίποτα προσπαθούν να μας παραπλανήσουν με ψεύτικες ελπίδες.Όπως και να έχει θεωρώ πως όποιος θέλει να αλλάξει τη ζωή του και να ζήσει πλέον ελεύθερος,χωρίς τα πρέπει και τα μη,μπορεί να το κάνει ακόμη και χώρις αυτά τα σεμινάρια, αρκεί να ψάξει μέσα του και να ανακαλύψει τον εαυτό του!!Οποιος θέλει πραγματικά βρει την αλήθεια για τη ζωή είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή,αργά η γρήγορα θα τη βρει,αρκεί να μην τα παρατήσει και το βάλει εύκολα κάτω.Και μην ξεχνάτε, δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δε ΘΕΛΩ!!

Δημοσ.

Ο τύπος που προωθεί αυτές τις μπούρδες σίγουρα έχει βρει το νόημα της ζωής. Κάθεται αραχτός στην πισίνα του με coctails και βίζιτες τρώγοντας τα λεφτά που του χαρίζουν απλόχερα όλοι όσοι γουστάρουν παραμύθι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...