Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγώ δεν αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα.

Όταν την εποχή της "ευμάρειας" ο καθένας είχε 15πιστωτικές στο πορτοφόλι του ήταν καλύτερα?
Τώρα ήρθαν τα πράγματα τούμπα και ισχύει το "στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί".

Ποιό το κακό εξάλλου για μια οικονομία να κινείται κατά κόρον με ρευστό?

Αν αναφέρεσε μόνο στις αγορές μέσω ιντερνετ, θα σου πω το εξής:

Έχω δύο φίλους οι οποίοι έχουν ο ένας χρεωστική και ο άλλος πιστωτική αλλά όταν χρειαστούν κάτι μου λένε "θα μου κλείσεις αυτό/εκείνο το άλλο?"  Όχι πολύ συχνά 2-3 φορές το χρόνο. Για ποιό λόγο? Γιατί βαριούνται να ασχολούνται, να ανοίγουν λογαριασμό στο τάδε site, τη διαδικασία κτλ.

Επομένως το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν κάνει την αρχή. Για θυμήσου την πρώτη φορά που έκλεισες από ίντερνετ και πώς σκεφτόσουν πριν.Επομένως εκεί είναι το θέμα,κι ως γνωστόν η αρχή είναι το ήμισυ του παντώς.

• Like 1
  • Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το κακό σε μια σύγχρονη οικονομία είναι ότι τα μετρητά είναι ακριβά και αργά έναντι της κάρτας. Είναι δε και σχεδόν πάντα μη μετρήσιμες οι συναλλαγές που γίνονται με αυτά. Ενώ αν μπει όριο 100Ε στη κάρτα παπαλα η φοροδιαφυγή. Αλλά τι λέω βάλανε όριο για συναλλαγή με μετρητά και σχεδόν όλες γίνονται με μετρητά ακόμα κι όχι από τράπεζα και δε τους κυνηγά κανείς.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παντα με καρτα ακομη και το πιο απλο.Ετσι δεν βρισκομαι στην δυσκολη θεση να ζηταω αποδειξη απο οσους δεν κοβουν.Αν καρταργηθουν οι συναλλαγες σε χρημα τοτε παπαλα η φοροδιαφυγη,εμποριο ναρκωτικων,εμποριο οπλων,λευκης σαρκος κ.α. Καθως μετα οι υποπτες επαναλαμβανομενες συναλλαγες θα εντοπιζοναι.

• Like 2
Δημοσ.

Το κακό σε μια σύγχρονη οικονομία είναι ότι τα μετρητά είναι ακριβά και αργά έναντι της κάρτας. 

Το κακό είναι, ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να θεωρηθεί σύγχρονη. 

Είναι δε και σχεδόν πάντα μη μετρήσιμες οι συναλλαγές που γίνονται με αυτά. Ενώ αν μπει όριο 100Ε στη κάρτα παπαλα η φοροδιαφυγή. Αλλά τι λέω βάλανε όριο για συναλλαγή με μετρητά και σχεδόν όλες γίνονται με μετρητά ακόμα κι όχι από τράπεζα και δε τους κυνηγά κανείς.   

Ακόμα και αυτή η τιμωρητική λογική του ελληνικού κράτους αποτελεί παράγοντα αποφυγής της χρήσης π.χ. καρτών. Σε φάση δεν σου δίνω κίνητρα για να πληρώσεις έτσι, αλλά σε υποχρεώνω, διότι σε θεωρώ εν δυνάμει φοροκλέφτη.

Όταν συνδυάσεις τα παραπάνω με την έλλειψη ελέγχου των επιχειρήσεων, τον μεγάλο ΦΠΑ κ.λ.π., είναι ευκολότερο να καταλάβεις για ποιο λόγο ο κόσμος προτιμά τα μετρητά και -δυστυχώς- συχνά τα μαύρα.

• Like 2
Δημοσ.

Εγω τσατιζομαι που σε site αγοράς ηλεκτρονικών οπως kaizer κλπ οταν αγοράζεις κατι πρέπει να το πληρώσεις με κατάθεση στον λογαριασμό.χαθηκαν οι πιστωτικές και τα paypal? για διευκόλυνση τα εχουμε. εγω με τις αγορές με πιστωτική κερδίζω πόντους.χωρια του οτι εχουν μονο στην Πειραιώς λογαριασμό και όσοι εχουν εθνικη χρεώνονται και 2 ευρω προμήθεια.

Ας δεχονται πιστωτικές δεν θα πάθουν τιποτα.

Δημοσ.

Δεν αγοράζω με κάρτεςαπο Ελληνικά μαγαζιά γιατί δεν τα εμπιστεύομαι. Αν θες επιστροφή άντε να πάρεις πίσω τα λεφτά.

Απο το εξωτερικό κάνω αγορές πολύ συχνά. Η πιο μεγάλη ήταν 700 ευρώ για το κινητό μου, με χρεωστική πάντα όμως.

Πάντωςη κατάσταση με τα παππούδια είναι όντως τραγική. Όποιος περνάει έξω απο το κεντρικό της εθνικής,  κάθε τέλος του μήνα, για 3 μέρες γίνεται χαμός.Τί να κάνεις όμως όταν υπάρχουν παππούδια που πέρνουν λεωφορείο για να πάνε στο συγκεκριμένο κατάστημα που άνοιξαν το λογαριασμό τους να σηκώσουν λεφτά όταν υπάρχει 5 λεπτά απο το σπίτι τους κατάστημα.

Δημοσ.

Πάντωςη κατάσταση με τα παππούδια είναι όντως τραγική. Όποιος περνάει έξω απο το κεντρικό της εθνικής,  κάθε τέλος του μήνα, για 3 μέρες γίνεται χαμός.Τί να κάνεις όμως όταν υπάρχουν παππούδια που πέρνουν λεωφορείο για να πάνε στο συγκεκριμένο κατάστημα που άνοιξαν το λογαριασμό τους να σηκώσουν λεφτά όταν υπάρχει 5 λεπτά απο το σπίτι τους κατάστημα.

Μια ευκαιρια εχουν και τα παπουδια να βγουν απο το σπιτι και να κινηθουν λιγο και εσυ θελεις να τους την στερησεις και αυτη.    :-)

• Like 1
Δημοσ.

Το κακό σε μια σύγχρονη οικονομία είναι ότι τα μετρητά είναι ακριβά και αργά έναντι της κάρτας. Είναι δε και σχεδόν πάντα μη μετρήσιμες οι συναλλαγές που γίνονται με αυτά. Ενώ αν μπει όριο 100Ε στη κάρτα παπαλα η φοροδιαφυγή. Αλλά τι λέω βάλανε όριο για συναλλαγή με μετρητά και σχεδόν όλες γίνονται με μετρητά ακόμα κι όχι από τράπεζα και δε τους κυνηγά κανείς.

Όχι άλλο κάρβουνο πλιζ. Από που κι ως που είναι πιο ακριβό το κασέρι από τις κάρτες; You know, προμήθειες για χρήση κάρτας κτλ;

Α και την καραμέλα με την φοροδιαφυγή ας την αφήσουμε εκτός αυτής της συζήτησης, μια χαρά φοροδιαφυγή υπάρχει και στις άλλες χώρες και αυτή που έχει νόημα να κυνηγήσεις (βλ. μεγάλα ψάρια) δεν επιρρεάζεται από τέτοια μέτρα.

Επίσης το όριο για συναλλαγές με μετρητά (που είναι μόλις 500€ μεταξύ επιχειρήσεων) απλά δημιουργεί πολύ φασαρία για το τίποτα.

Δημοσ.
οι γονεις μου προτιμουν να στηθουν στην τραπεζα ή οπουδηποτε τελοσπαντων μπορουν να πληρωσουν εναν λογαριασμο παρα να τους τον πληρωσω με e-banking...δεν νοιωθουν ανετα..θελουν τον λογαριασμο στο χερι..την αποδειξη πληρωμης στο χερι..να δωσουν τα λεφτα στο ταμειο...ετσι εμαθαν ετσι νοιωθουν καλυτερα...

Και εν μέρη καλά κάνουν.

Διοτι όταν αυριο θα τους καλέσει ο εκάστοτε εφοριακός μέσω ενός ξαφνικου ελεγχου που μέσω ενος ξαφνικου νομοσχεδιου θα μετράνε και οι λογαριασμοι ΔΕΚΟ κτλ, οι γονεις σου θα ανοιξουν το συρτάρι τους θα τα βρουν και θα πάνε.

Οι άλλοι θα ψάχνουμε στα ιστορικά του ιντερνετ banking, θα εκτυπωνουμε (αν έχουμε εκτυπωτη σπιτι), θα τρέχουμε στην εφορία όπου εκει θα μας λένε οτι αυτά δεν μετρανε και θέλουν την σφραγιδα της τράπεζας (η οποία μπορει να έχει κλείσει κιόλας :P )

Οποτε και οι γονεις έχουν τα δικια τους :-)

Δημοσ.

Ο Ελληνας δεν εμπιστεύεται τίποτα γιατί έχει μάθει να ζει στην χώρα της απατεωνιάς. Έξω σε ανεπτυγμένες χώρες δεν υπάρχει τόση καχυποψία γιατί υπάρχει άλλη νοοτροπία. Η κοροϊδία είναι η εξαίρεση όχι ο κανόνας.

Όσον αφορά την ασφάλεια συναλλαγών καλό είναι να είμαστε καχύποπτοι, γιαυτό υπάρχουν τόσες λύσεις για την ασφάλεια συναλλαγών (βλέπε paypal), αλλά φαντάζομαι κεφάλια 50 ρηδων Ελλήνων να βραχυκυκλώνουν  και να ανατινάζονται αν μιλήσουμε για τόσο υψηλά νοήματα. 

Εγώ μετρητά πλέον χρησιμοποιώ πλέον μόνο για αγορές κάτω των 10 ευρώ και είναι κάτι που με ξενερώνει πάρα πολύ όταν γυρνάω για διακοπές Ελλάδα, γιατί είναι μια ακόμα ξεκάθαρη ένδειξη ότι η χώρα μένει πίσω. Οι κάρτες υπάρχουν 30 χρόνια δεν βγήκαν χτες.

• Like 3
Δημοσ.
Ο Ελληνας δεν εμπιστεύεται τίποτα γιατί έχει μάθει να ζει στην χώρα της απατεωνιάς. Έξω σε ανεπτυγμένες χώρες δεν υπάρχει τόση καχυποψία γιατί υπάρχει άλλη νοοτροπία. Η κοροϊδία είναι η εξαίρεση όχι ο κανόνας.

Βασικά έχει μάθει να ζει σε μια χωρα που οι ίδιοι άνθρωποι αλλάζουν κάθε χρόνο τα πράγματα προς το χειρότερο όλων :P

Οπότε οπως καταλαβαίνεις ο εκάστοτε 60-70άρης που δεν έχει δουλέψει και πολύ τα νέα συστήματα (πίστεψέ με...το 99% απο εδω μέσα στα 60 τους το τελευταίο πράγμα που θα τους ενδιαφέρει θα ειναι η τεχνολογία) ψιλοφοβάται...Δεν ειναι κακό αυτό, αν σκεφτεις τους πολλούς νέους τροπους που βρισκουν οι επιτήδειοι για να αποσπουν κωδικους κτλ...

Δημοσ.

Καλα αυτο με τα παπουδια ειναι αδιορθωτη κατασταση.

Παει η αδερφη μου πρωτη μερα πρακτικτη στη τραπεζα κατα τις 7:30 το πρωι και ηταν μερα πληρωμων συνταξεων. Παταει το κουδουνι για να μπει, να συστηθει, να ξεκινησει δουλεια και αρχιζουν τα παπουδια να τη στραβοκοιτανει και τη φωναζουν  του στυλ "ολοκληρη ουρα δε τη βλεπεις; που πας;". Ε μετα οταν τους εξηγησε οτι ξεκιναει πρακτικη την αφησαν.

Εκτοτε, τους 6 μηνες που καθισε, τι και αν προσπαθησε να δειξει σε παπουδια/γιαγιαδες να τραβαν τα λεφτα απο το ατμ, τι κι αν τους ειπε πως και την επομενη μερα μεσα θα ναι τα λεφτα, να μην καθονται σε ουρες να περιμενουν, αυτοι τιποτα. Σα ζομπι ενα πραμα. Αυτο μαθαν (να περιμενουν στις ουρες), αυτο κανουν.

Το βλεπω και στο πατερα μου. Παροτι εχει καρτα ατμ, μονο για αναληψη τη χρησιμοποιει. Ουτε αγορες ουτε τιποτα.

Προσπαθησα να τον πεισω να πληρωνουμε τουλαχιστον τη δεη, που ειναι μεγαλο ποσό, μεσα απο το ιντερνετ αλλά δε πεισθηκε.

Πεισθηκε ομως η μανα μου, που το τελευταιο εξαμηνο εχει μαθει να χειριζεται smartphone(δε ξερει ουτε πισι να νοιγει) και που+που τρωει ενα μικρο πρηξιμο. :P

• Like 2
Δημοσ.

Ας ανακοινωθεί οριστική διακοπή σύνταξης σε όποιον πάει στο γκισέ και θα σας πω εγώ πόσο εύκολα θα πάνε στα ΑΤΜ τα παππούδια.

Βέβαια τότε θα έχει ουρές στα ΑΤΜ. Μέσος χρόνος διεκπεραίωσης της ανάληψης 5 λεπτά :P

Το αυτό.

Ας μην γκρινιάζουμε καλύτερα, ας περιμένουν στην ουρά να εξυπηρετούμαστε εμείς πιο γρήγορα :)

Δημοσ.

Και εν μέρη καλά κάνουν.

Διοτι όταν αυριο θα τους καλέσει ο εκάστοτε εφοριακός μέσω ενός ξαφνικου ελεγχου που μέσω ενος ξαφνικου νομοσχεδιου θα μετράνε και οι λογαριασμοι ΔΕΚΟ κτλ, οι γονεις σου θα ανοιξουν το συρτάρι τους θα τα βρουν και θα πάνε.

Οι άλλοι θα ψάχνουμε στα ιστορικά του ιντερνετ banking, θα εκτυπωνουμε (αν έχουμε εκτυπωτη σπιτι), θα τρέχουμε στην εφορία όπου εκει θα μας λένε οτι αυτά δεν μετρανε και θέλουν την σφραγιδα της τράπεζας (η οποία μπορει να έχει κλείσει κιόλας :P )

Οποτε και οι γονεις έχουν τα δικια τους :-)

Pardon; Και λες και ότι έχεις ζήσει εξωτερικό. Διακοπούλες κανά τρίμηνο να υποθέσω;

Στην τράπεζα θα πας, ή μάλλον μέσω ebanking να θα τους ζητήσεις να σου στείλουν το ιστορικό των κινήσεων όσο αφορά τις κινήσεις σου στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ. Στο συρτάρι ξέρεις τι εύκολα που χάνονται ή ξεχνιούνται να αποθηκευτούν αν ο άλλος είναι έστω και στο ελάχιστο ανοργάνωτος;

Δημοσ.

Γιατί οι περισσότεροι ταυτίζουν την αγορά με κάρτα αποκλειστικά με πιστωτική. Χρεωστική ντεν καταλαβαίνει.

Τα ειπες ολα σε λιγες μονο λεξεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...