Προς το περιεχόμενο

Air or Pro από Ελλάδα


@_zerocool

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

είμαι στην αγορά για ένα από τα δυο και για να είμαι ειλικρινεις δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Αλλά λογικά αν πάρω το air λέω να αγοράσω από το plaisio με 8GB Ram στα 1209. Είχα πετύχει στο skroutz ένα μαγαζί που έφερνε pro retina στην ίδια τιμή από Γερμανία νομίζω αλλα πλέον δεν το βρίσκω. Ξέρει κανείς ποιο είναι;

 

ΥΓ: Συμβουλή για αγορά; Χρήση : ΤΕΙ (Πληροφορική), Web Develompent και γενικά coding. Έχω PC τουμπάνο αν χρειαστώ πολλα πράγματα σε Visual Studio. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι έχουν μικρή διαφορά στην τιμή, κάτι που κάνει το Air ελαφρώς πολυτέλεια. Ναι, είναι πιο φορητό αλλά υστερεί σε σχέση με το Pro. Φυσικά και σε καλύπτει για αυτά που θες αλλά με την σκέψη στο μέλλον (άλλη χρήση, μεταπώληση) θα ήταν πιο σοφό να πας σε Pro. iPad δεν είναι, είναι ένα κανονικότατα Mac με OS X, η σύγκριση είναι ατυχής. Επίσης παίζει ρόλο και από πού ξεκινάς. Αν δηλαδή σκεφτόσουν ένα καλό laptop και είπες να βάλεις κάτι παραπάνω και να πάρεις Air, ok, αρκεί να το βρεις σε καλή τιμή. Αλλιώς το pro είναι πιο "σωστή" επιλογή αν και με το "σωστό" σκεπτικό (συνυπολογίζοντας το μέλλον) το Pro θα είναι ακριβούτσικο. Εννοώ ότι τέτοιο μηχάνημα αξίζει 16 RAM κλπ, κλπ, οπότε ακριβαίνει αρκετά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το air μολις πηρε αναβαθμιση, οποτε δυσκολα να δεις κατι νεο μεσα στο 14. για pro retina δεν ξερω, αλλα σε καθε περιπτωση και επειδη τα λεφτα ειναι κοντα, το pro retina ειναι πιο value.

μην ξεχνας πως ο επεξεργαστης του air, ειναι 1,4 ή 1,8 πολυ αδυναμος. δες τα απο κοντα, δεν υπαρχει καποιο σημειο να υπερτερει το air πλην του βαρους και της υποκειμενικης ομορφιας.

παρε για εμενα pro αλλα με τουλαχιστον 8 μνημη (ιδανικα 16) και 256 δισκο. επειδη μετα δεν αναβαθμιζονται αν δεν κανω λαθος.

και αν παρεις προ, προσεξενα πάρεις το τελευταιο  μοντελο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα Air δεν παίρνουν ούτε επιπλέον ram νομίζω, είναι κάπως ειδική κατηγορία γενικά και για μένα αξίζουν για κάποιον που τον ενδιαφέρει η φορητότητα πάνω από τις επιδόσεις. Καλύτερα pro και από μένα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η άποψή μου στην επιλογή ανάμεσα σε pro και air είναι καθαρά προσωπική. Έχουν περάσει απο τα χέρια μου και τα δυο, και μπορώ να σου πω πως με το air όταν ξεκινούσα παράλληλα δυο - τρεις διεργασίες, το έβλεπα, και το πιο σημαντικό, το άκουγα να "προσπαθεί" πράγμα που με το pro δεν το είχα.

Ναι, είναι όμορφο, ναι είναι μικρότερο κι ελαφρύτερο απο το pro, πράγμα που το κάνει εύκολο στο να το μετακινείς εντός ή εκτός σπιτιού, αλλα αν η χρήση για την οποία το θέλεις είναι μόνο για browsing και για "ελαφριά" πράγματα 'οπως safari, pages, καμμια ταινία, μουσικούλα και skype, είναι ότι πρέπει, αλλα κι εκεί, θα σου πρότεινα ένα iPad.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και στις δυο περιπτώσεις θα έβαζα 8gb Ram. Το θέμα είναι δεν βρίκσω αξίολογο μαγαζί να έχει το retina στα 1250 (κάπου εκεί γύρο). Στο skroutz τα δυο μαγαζιά που έχει δεν με γεμίζουν το μάτι. Ήταν ένα άλλο που είχε 200+ αξιολογήσεις και έφερνε μόνο mac. 1400+ που ζητάνε οι άλλοι δεν μπορώ να δώσω. 

 

ΥΓ: Πέρσασαν και από τα δικά μου χέρια Pro 13, Pro 15 και Air 13. Για να είμαι ειλικρίνης το Air ήταν καλύτερο αλλά ήταν πρίν βγάλουν τα superdrive από το pro και ήταν πιο βαριά. Η χρήση που το θέλω την γράφω επάνο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο πλαίσιο του Πειραιά βρίσκεις το παλιό pro στα 1099! Αν σε ενδιαφέρει για ρετινα πας Γλυφάδα( μπορεί να την έχουν και αλλου την τιμή, αλλά δεν έχω δει) έχουν ενα τελευταίο 864EN στα 1299 αλλά λογο εκθεσιακου μποΡει να πεσει και άλλο! Air μην πάρεις! ;-)

Επίσης pro retina με 8 και 256 ssd πας στο 865 και ξεπερνας τα 1600.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σοβαρά? Σόρυ δεν τον ήξερα, στα πιο παλιά μπορούσες

Ακομα μπορεις αμα αγορασεις το απλο pro παιρνει αναβαθμιση , το pro retina δεν παιρνει.

http://store.istorm.gr/mac/macbook-pro.html

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To pro υπερτερει αισθητα στην οθονη.

Το air εχει μετριοτατη/φθηνιαρικη οθονη για λαπτοπ 1000+€.

 

Η διαφορα στην υπολογιστικη ισχυ των 2 μηχανηματων ειναι μικρη, μην κρινεις απο την base συχνοτητα λειτουργιας.

Το λεπτο προφιλ και βαρος του air βοηθανε στο να το μεταφερεις με το ενα χερι παντου μεσα στο σπιτι κλπ.

 

Αυτα απο εναν κατοχο macbook air.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...