Προς το περιεχόμενο

Η Google παρουσίασε το Cardboard, και η εικονική πραγματικότητα έγινε... mainstream


mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

άριστη τεχνική του marketing.παίρνεις κάτι που δεν είναι διαδεδομένο και διαθέσιμο, κάνεις μία διανομή παιχνίδι αφού συνδυάζεις "κάντο μόνος σου" (άρα διασκέδαση) με τεχνολογία που στο τέλος το αποτέλεσμα σε υπερικανοποιεί μιας και το έκανες μόνος σου , δημιουργείς αγορά ,το κάνεις δημοφιλές και έτσι προτετοιμάζεις το έδαφος για το πραγματικό προϊόν που θα σκάσει μύτη κανένα χρόνο μετά από αυτό. και το ακόμα καλλίτερο θα είναι πως θα το απαιτούν οι καταναλωτές κιόλας μιας και όλες οι προηγούμενες υλοποιήσεις δεν έτυχαν μεγάλης αποδοχής.

εάν ειδικώς τραβήξει τεράστιο μερίδιο αγοράς θα σκάσουν μύτη και άλλοι κατασκευαστές με καλλίτερα και φθηνότερα προϊόντα κάνοντας την τεχνολογία μόδα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O ενας λεει οτι ειναι η πιο γελοια κινηση της Google, o αλλος οτι σε καποιο παραλληλο συμπαν δεν θα τολμουσε να το κανει αυτο, ο τριτος ρωταει που μπορουμε να βρουμε τα σχεδια (ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΓΑΜ0ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ "Στο site του Cardboard, το οποίο περιλαμβάνει οδηγίες στο πως να συναρμολογήσετε το προϊόν"), διαβασαμε κιολας οτι ειναι "κολπακι αλα MS με το Nokia X, που το παιρνουν και μετα πανε βουρ για windows phone"!!!!! Ναι, να ανοιξουν και τις δυο πορτες να χωρεσουν ολοι, μη γινει κανα Hillsborough παλι...

Ναι, μαρκετιστικο κολπακι ειναι, που σου λεει "επειδη δε θα δεις που δε θα δεις ocullus, φτιαξε ενα τετοιο να χαβαλεδιασεις..". Δεν ειπαν οτι θα ζησεις το Matrix, ουτε οτι το pov βιντεακι της Λολας θα το νιωθεις στα σκελια σου, αλλα οτι θα εχει χαβαλε. Και η Google εχει αποδειξει οτι μετα τα λεφτα και το χρημα εχουν σαν προτεραιοτητα το χαβαλε.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η έξυπνη ιδέα κάποιου/ων μηχανικού/ων της Google, πακεταρίστηκε με διάθεση για τρολλάρισμα απο την απο τμήμα marketing της εταιρείας και ιδού.

 

Καθόλου χαζό δεν το βρίσκω. Το occulus rift σαν συσκευή δεν έχει κάτι παραπάνω απο το hardware κινητών μεσαίας και high end κατηγορίας. Γυροσκόπιο, accelerometer και ppi πάνω 350-400, μέ εξτρα bonus για τα κινητα τα Wi-Fi/bluetooth για ασύρματη επικοινωνία με το pc και την μπαταρια για την ανεξαρτητοποίηση απο τα καλώδια.

 

Σίγουρα δεν είναι για σοβαρες κατάστεις VR αλλα για να γευτεί κάποιος τι εστί αυτή η τεχνολογία χωρίς να ξοδεψει ενα μισθό και βάλε, εφόσον εχει ενα καλό κινητό, είναι απλά τέλοιο.

 

Και πηγαίνοντας την ιδέα λιγο παρακάτω μια πιο ποιοτική πλαστική κατασκευή με κόστος στον καταναλωτή max 100€, με ρυθμιζόμενους φακούς και θήκη για το κινητό που δεν επιτρέπει στο φώς απο το εξωτερικό περιβάλλον να μπεί, θα ήταν απλά τέλεια για την μάζα. Αυτοι που θέλουν το κάτι εώς και πολύ παραπάνω πάντα θα υπάρχουν οι hign end επιλογές οπου εκεί η occulus και άλλες εταιρείες ακόμα πιο εξειδικευμένες κάνουν "παιχνίδι".

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με μια πρωτη ματια φαινεται αστειο. Ομως αμα το σκεφτουμε λιγο καλυτερα και κανουμε την συγκριση...

 

Ομοιοτητες

- To oculus εχει 5" οθονη αναλυσης 1080p και 440ppi...υπαρχουν κινητα με καλυτερη και μεγαλυτερη οθονη που μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε στο χαρτοκουτο.

 

- Το oculus εχει γυροσκοπιο για να καταλαβαινει τις κινησεις του κεφαλιου μας ...το ιδιο και τα κινητα μας.

 

Διαφορες

- Η οθονη στο oculus χωριζει στα δυο , ετσι ωστε καθε ματι να βλεπει διαφορετικα, με αποτελεσμα να βλεπουμε τρισδιαστατα. (αυτο μπορει ευκολα να γινει στα κινητα αν το υποστιριζει ενα παιχνιδι, θα χωριζει την οθονη στα δυο για vr)

 

- Το περιβλημα που κραταει την οθονη στο oculus ειναι απο πλαστικο (αδιάφορο αυτο αν πρεπει να πληρωσω 1000€ ευρω παραπανω)

 

- Το oculus δεν εχει μπαταρια και πρεπει να χρησιμοποιείται ειδικο καλωδιο για ρευμα και συνδεση με pc. Τα κινητα ειναι αυτονομα και δεν χρειάζονται ουτε καλωδιο ουτε τιποτα (αυτο ειναι πλεονεκτημα υπερ των κινητων)

 

Λοιπον εγω πιστευω οτι αν βγουν παιχνιδια σε android που να υποστιριζουν το split screen (δεξια, αριστερα για καθε ματι) ετσι ωστε να βλεπουμε τρισδιαστατα, τοτε αυτη η ιδεα με το χαρτοκουτο ειναι ο,τι πιο εξυπνο εχει σκεφτει καποιος τα τελευταια χρονια στον χώρο του gaming.

 

Και ταυτοχρονα θα ειναι fail για το facebook που εδωσε 2 δις δολλαρια για να αγορασει το τιποτα.

Μεγαλη τρολιά απο την μερια της google προς το facebook

 

Επίσης το oculus rift έχει (το retail version)

 

90Hz οθόνη

low persistance οθόνη (η οθόνη ανάβει για περίπου 1ms και σβήνει μέχρι το επόμενο frame)

positional tracking

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο VR είναι η μείωση της ναυτίας και του lag. Το VR στα κινητά θα είναι αποτυχία, εκτός και αν αρχίσουν να ενσωματώνουν τις λειτουργίες που είπα πιο πάνω μέσα στα καινούρια μοντέλα smartphone.

 

Η τεχνολογία πίσω από το oculus rift και τα άτομα που εργάζονται πάνω σε αυτό δεν είναι τυχαία. Ψάξε να δεις ποιοι προσλήφθηκαν από την εταιρεία το τελευταίο εξάμηνο.

 

Με κάτι τέτοιες ***** της google, αρχίζω να χαίρομαι που τους αγόρασε το facebook.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε ξέρω γιατι,αλλά φοβάμαι ότι ο γουγλης,ούτε τρολλαρει,ούτε κάνει χαβαλέ!

Αν δούμε στους επόμενους μήνες amazon&eBay να γεμίζουν από χάρτινες ή πλαστικές θήκες ala occulus για τα κινητά,σημαίνει ότι αυτή είναι η λυση/προταση που έχει γι'αυτη την κατηγορία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία ιδεα αλλα προς θεου δεν θα ηθελα σε μερικα χρονια να βλεπω τον κόσμο να περπατάει στον δρομο αποχαυνωμενος φορώντας τέτοιες συσκευές στο κεφαλι του. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ορισμενοι μας τα έχουν πριξει άγρια.. Δε σας αρέσει? Μη σώσετε και το φτιαξετε ποτε. Τραβάτε πληρωστε 1000 € για να κανετε την ιδια δουλειά λιγο (συζητησιμο είναι και αυτο) καλύτερα. Αφηστε τους υπόλοιπους να απολαμβάνουμε τσαμπα τα μαρκετινιστικα κολπα της Google.. Κατεβασα την εφαρμογή και το 3d εφε ειναι εντυπωσιακο. Μονο που βλέπω θολά γιατί δεν εχω τους φακούς. Καμιά ιδέα που θα τους βρούμε ευκολα, για να πούμε και τίποτα χρήσιμο?

Και για αυτους που δεν είναι εντελώς στόκοι και καταλαβαινουν τα αυτονόητα, η Google σου δίνει ενα χαρτονενιο σχεδιο ως ιδεα. Δε σου απαγορευει κανεις να το φτιάξεις πολύ ποιο επαγγελματικα με οτι υλικο γουσταρεις αν πιάνουν τα χερια σου, και δεν σπαταλας τον ελευθερο χρονο σου για να βριζεις και να διαμαρτυρεσαι στα φορουμ, ακομα και οταν καποιος σου δινει κατι τσαμπα..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

The Cardboard project aims at developing inexpensive virtual reality (VR) tools to allow everyone to enjoy VR in a simple, fun, and natural way. The VR Toolkit enables developers familiar with OpenGL to quickly start creating VR applications. The toolkit simplifies many common VR development tasks, including:

  • Lens distortion correction.
  • Head tracking.
  • 3D calibration.
  • Side-by-side rendering.
  • Stereo geometry configuration.
  • User input event handling

 

Πιστεύω ότι είναι ναι μεν αστεία και σε πρώιμα στάδια αλλά και μια ουσιαστική προσέγγιση στον κόσμο του VR από την Google.Η παράθεση πιο πάνω είναι από εδώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η εφαρμογη πως δουλευει δεν εχω καταλαβει...

Εκμεταλευται εναν τροπο για να δεις 3d.(υπάρχουν και αλλοι). Αν βαλεις 2 φωτο, κινούμενες ή μη, σε κατάλληλη αποσταση μεταξύ τους ετσι ωστε καθε ματι να βλεπει και διαφορετικη φωτο, το αποτέλεσμα ειναι ο εγκέφαλος να δημιουργει 1 ενιαία φωτο που περιέχει συνδιασμενα στοιχεια και απο τις 2 φωτο. Η φωτο αυτη σε αντίθεση με τις 2 μεμονωμένες ξεχωριστα εχει βάθος. Ειναι τρισδιάστατη. Α

παρτε ενα πρόγραμμα επεξεργασίας εικονας, και βαλτε 2 φορες την ιδια φωτο (απλη φωτο, ας μη ειναι 3d) κοντά η μια στην αλλη, μικρινετε το μέγεθος ωστε καθε ματι να βλεπει άλλη φωτο. Αν εστιασετε σωστα τα ματια θα δειτε 3d. Ψευδο3d για την ακρίβεια στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατι οι 2 φωτο ειναι ολόιδιες. Πριν 20 χρονια το ειχα πρωτο κανει και ειχα εντυπωσιάστει τοτε..

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επικά τα σχόλια που διάβασα trolling και μή.

Έξυπνη κίνηση πάντως και ας μου φένεται άχρηστο πολύ οικονομικό και ίσως με πολλές προόπτικές εξέλιξεις

 

 

Ωραία ιδεα αλλα προς θεου δεν θα ηθελα σε μερικα χρονια να βλεπω τον κόσμο να περπατάει στον δρομο αποχαυνωμενος φορώντας τέτοιες συσκευές στο κεφαλι του. 

Συμφωνώ απόλύτα ^^

 

Σκεφτείτε και τον οικολογικό χαρακτήρα της google

next  μπουκάλια και γενικώς άλλα ανακυκλώσημα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ήδη εταιρίες ξεκίνησαν να κατασκευάζουν και να πωλούν αντίστοιχες κατασκευές από αλουμίνιο σε τιμή 66$:

https://www.shoplocket.com/products/yZyly-google-cardboard-virtual-reality-aluminum-kit

 

metalfinish2.png?1403856251

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...