Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω εβγαλα παλι προχτες μια μηνιαια των 20 ευρω μονο για τα λεωφορια. Ισχυει αυτη η καρτα με τα 30 για τα μετρο? Αν ισχυει εκανα βλακεια, με δεκα ευρω παραπανω θα ειχα ολα τα μεσα.

...ΘΑ ισχύσει, κάποτες...

Δημοσ.

...ΘΑ ισχύσει, κάποτες...

Ε τοτε, μαλλον θα βγει και 15αρα καρτα μονο για τα λεωφορια.. (αλλα 20ημερη για να μας παιξουν κλασσικα φουστια..)

Δημοσ.

Το βασικό πρόβλημα βέβαια βρίσκεται στο γεγονός ότι τα μέτρα αποφασίζονται από χαρτογιακάδες που ούτε έχουν πάει ποτέ με συγκοινωνία από το Χαλάνδρι στα Σούρμενα (για να ξέρουν και πρακτικά τι σημαίνει συγκοινωνία) αλλά ούτε ποτέ προβληματίστηκαν που θα βρουν το 10ευρω για την έξτρα χρέωση.

Άσχετο αλλά αρκετοί ηθοποιοί όταν χρειάζονται να παίξουν κάποιο ιδαίτερο ρόλο (πχ άστεγου, κλπ) προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες και ενίοτε να ζήσουν λίγο έτσι ώστε να μπουν στο "πετσί ττου ρόλου τους".

Δυστυχώς οι αποφασίζοντες (πολιτικοί συνήθως) δεν κάνουν το ίδιο κι έτσι παίρνουν αποφάσεις άνθρωποι που είμαι σίγουρος δεν ξέρουν με σιγουριά να απαντήσουν αν τους ρωτήσει κάποιος "στα λεωφορεία μπαινουν από την μπροστινή ή την πίσω πόρτα;"

• Like 1
Δημοσ.

Για πιάσε λίγο τον συγκοινωνιακό χάρτη να δεις πόσες περιοχές (αρκετές υποβαθμισμένες) δεν καλύπτονται από το μετρό.

Άσε που ακόμα και αν το χρειαστούν ο συνδυασμός "μετρό + local λεωφορείο" μπορεί άνετα να υπερβεί το 70λεπτο και άρα το ένα εισιτήριο.

Ναι προφανώς συμφωνώ οτι ειναι πουστιά το 1.20 και 70". Απλά η μειωση της κάρτας είναι καλή, δηλαδή νομίζω πλέον η κάρτα θα συμφέρει περισσότερο κόσμο.

Αυτό ειναι όντως φάουλ γιατι εγω ως φοιτητής πλήρωνα 8-9€ το μήνα (νομιζω 10 σήμερα) για λεωφορεία/τρολλευ/τραμ και ήμουν μια χαρά... Στο φιναλε αν ήταν να μπω μετρο με 0,50-0,60 (0,7 σήμερα) τότε πάλι ήταν κομπλε...

Αν βεβαια η ενιαία εχει 15€ για φοιτητές πάλι συμφερει αλλα μεχρι να το δούμε στην πράξη δε μπορούμε να ξέρουμε...

Φαντάζομαι(και ελπίζω) 15 θα εχει για φοιτητές, πάντα το μισο κόστος είχε.

Δημοσ.

Και εμένα η μείωση της κάρτας μου φαίνεται καλή. Τα 45 ευρώ είναι σκότωμα για έναν χαμηλόμισθο. Από την άλλη και εγώ επειδή μένω κέντρο και δούλευα-σπούδαζα κέντρο, μία ζωή με των 10-20 ευρώ την έβγαζα, αλλά ένα Γκάζι, Μοναστηράκι, Θησείο ή σε κανά Mall θα πήγαινα, οπότε το ακούμπαγα άνετα το 30αρι. Γύρω στα 35 ευρώ το υπολόγιζα. Δηλαδή, μόνο και μόνο για την ταλαιπώρια που τράβάγα κάθε φορά για να αποφύγω μετρό (Θησείο-Σύνταγμα ποδαράτα π.χ.) θα τα έσκαγα.

Δημοσ.

Δεν ειναι λαθος σε αλλες ευρωπαικες χωρες υπαρχουν εισητηρια μιας διαδρομης η μιας μερας με το αναλογο αντιτιμο. Εδω περα εχουμε ενα τυπο εισητηριου για ολα τα μεσα. Πουθενα αλλου δεν γινεται αυτο.

Εγώ είμαι υπέρ να υπάρχει ένας τύπος εισιτηρίου για όλα τα μέσα, άντε να δεχτώ να βγεί ένα εισιτήριο φθηνότερο που να μπορείς να πηγαίνεις μέχρι 2 στάσεις σε οποιοδήποτε μέσο. Πολλές φορές τυχαίνει και χρησιμοποιούμε πάνω από 1 μέσον για να πάμε κάπου και προσωπικά δεν με βολεύει καθόλου να αγοράζω άλλο εισιτήριο για το μέτρο π.χ άλλο αν θέλω να μπώ στον ΗΣΑΠ και άλλο για το λεωφορείο.

Δημοσ.

Οσοι εχουν συγκεκριμενες τακτικες διαδρομες για τη δουλεια τους πρεπει ηδη να βγαζουν καρτα και μαλιστα ετησια.

Οσοι το χρησιμοποιουν περιστασιακα, οι περισσοτεροι δεν χρειαζονται περισσοτερα απο 70 λεπτα.

Ακομα και σε αντιθετη περιπτωση προσωπικα δεν θα τα πληρωνα γιατι οντως ειναι κοροιδια. Θα καθυστερουσα 5-10 λεπτα να χτυπησω το εισητηριο προσεχοντας τους ελεγκτες.

Η μειωση χρονου εγινε για να μην μεταβιβαζονται τα εισητηρια, φαινομενο που παρατηρειται πολυ συχνα (δεν θα σχολιασω αν ειναι σωστο η οχι)

Οι μονοι που πραγματικα χανουν ειναι εκεινοι που δεν τους βολευει το μετρο αλλα μονο λεωφορειο/τραμ. Η μικρη καρτα θα επρεπε να συνεχιστει, δεν νομιζω να διαφωνει κανεις σε αυτο

Δημοσ.

Είναι πολύ ενδιαφέρον (και σίγουρα όχι γνώρισμα μόνο αυτού του νήματος) ότι για να επιχειρηματολογήσουμε αρκετοί από εμάς χρησιμοποιούμε ατάκες του στυλ:

"βολεύει τους περισσότερους"

"οι πιο πολλοί κάνουν αυτό"

"λίγοι κάνουν το άλλο"

κλπ

Αναρωτιέμαι αλήθεια που βασίζεται αυτή η στατιστική σιγουριά ατόμων που ξέρουν ότι "πολλοί κάνουν αυτό"???

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δίκιο, ευχαριστώ

Είναι ελάχιστα τα ανεξάρτητα και χωρίς κομματικές παρωπίδες μμε στις μέρες μας και καλό είναι να τους υποστηρίζουμε μέχρι να καταφέρουν να τους κάνουν να σιγάσουν και αυτούς

Δημοσ.

Έχεις δίκιο, ευχαριστώ

Είναι ελάχιστα τα ανεξάρτητα και χωρίς κομματικές παρωπίδες μμε στις μέρες μας και καλό είναι να τους υποστηρίζουμε μέχρι να καταφέρουν να τους κάνουν να σιγάσουν και αυτούς

94f0cb21bd56b93e42b4e712200eced6.jpg

Το μέσο χωρίς κομματικές παρωπίδες είναι η Αυγή ?

Η Αυγή είναι τόσο ανεξάρτητο μέσο όσο ο Ριζοσπάστης, η Α1 και η Χρυσή Αυγή (η εφημερίδα)

• Like 1
Δημοσ.

Μα αν τα 70 λεπτά σε βρουν μέσα στο λεωφορείο, δεν έχεις πρόβλημα. Ξαναχτυπάς το εισιτήριο και φτάνεις ως το τέλος της διαδρομής. Δηλαδή το μόνο πρόβλημα είναι αν πάρεις ένα μέσο και θες να αλλάξεις αφού έχουν περάσει 70 λεπτά. Ε, στην Αθήνα είναι ελάχιστες αυτές οι διαδρομές, μην υπερβάλλουμε.

Δημοσ.

Μα αν τα 70 λεπτά σε βρουν μέσα στο λεωφορείο, δεν έχεις πρόβλημα. Ξαναχτυπάς το εισιτήριο και φτάνεις ως το τέλος της διαδρομής. Δηλαδή το μόνο πρόβλημα είναι αν πάρεις ένα μέσο και θες να αλλάξεις αφού έχουν περάσει 70 λεπτά. Ε, στην Αθήνα είναι ελάχιστες αυτές οι διαδρομές, μην υπερβάλλουμε.

Το φοβερό με τα 90 λεπτά ήταν ότι το χτυπούσες, πήγαινες για καφέ για 70 λεπτά και μετά επέστρεφες με το ίδιο.

Τώρα σου κόβουν 20 λεπτά από τον καφέ οι τσόγλανοι :P

Δημοσ.

Το φοβερό με τα 90 λεπτά ήταν ότι το χτυπούσες, πήγαινες για καφέ για 70 λεπτά και μετά επέστρεφες με το ίδιο.

Τώρα σου κόβουν 20 λεπτά από τον καφέ οι τσόγλανοι :P

εγω πάντως μια ζωή όπου και αν πήγα με ΜΜΜ (πλην σουπερ μαρκετ και καμια απογευματινή τραπεζα/υπηρεσία) μια ζωή χτύπαγα 2ο, τα 90 λεπτά ειναι λίγα και τα ρολογια των λεωφορείων πειραγμενα (εχει τύχει να χτυπησω εισητήριο που έληγε σε 1 λεπτό απο την ώρα που το χτύπησα και αν δεν εβαζα τις φωνες στον οδηγό πιθανώς να ήμουν παρανομος).

Κοινώς, αν και δε τα χρησιμοποιώ οσο ο υπολοιπος κόσμος μιας και ειμαι φαν του αυτοκινήτου και των ποδαριών μου, οφειλω να πώ οτι βλεπουμε το δεντρο (εισητηριο) και χανουμε το δάσος (καταντια των ΜΜΜ)... Οποτε, ας αναβαθμιστούν πρωτα λιγο και μετά ας δουν τι μπορούν να κάνουν για να γίνουν πιο "εμπορικοί"...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...