Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σετ που λες μπορει να κανει και 250 ευρω, απο εκει ξεκινανε οι τιμες. Ομως ειναι λιγο αναλογα και τι θελουν οι γονεις

Ούτε καν. Ο σταυρός είναι ανάμεσα στον νονό και το βαφτιστήρι. Οι γονείς δεν έχουν λόγο πάνω σε αυτό.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απο τα λίγα που ξέρω, η τιμή σπάει και κατεβαίνει, αν πάρεις σπαστα όλα τα χρειαζουμενα, αντί για βαφτιστικο σετ.

Ανετα γλιτωνεις κανά 100ρικο.

Επίσης, αντί για το βιτρινατο ημιαχρηστο κουτί, καράβι κλπ, μπορείς να πάρεις κάτι πολύ πιο χρηστικο, του στυλ παιδικό θρανίο, κάτι σε εξοπλισμό-επιπλακι και να γλιτωσεις λεφτα και να προσφέρεις κάτι χρησιμοτερο.

Δημοσ.

Ντόιιινγκ. Με τιποτα, αν τα παρεις ξεχωριστα ειναι πιο ακριβα απο το να τα παρεις σετ, ποτε οι μεμονωμενες αγορες δεν ειναι φθηνοτερες.

Το σχολιο του mathsrule δεν το πιανω, εγω λεω για σετ βαφτιστικα, αυτος απανταει για σταυρο...

Δημοσ.

Ντόιιινγκ

Ντόινγκ.

3 πετσέτες για βαφτιστικά χ ευρώ

3 πετσέτες σε σετ για βαφτιστικά (είναι σετ) χ+50 ευρώ

Το ίδιο για το μπουκαλάκι λάδι πχ χ+15 ευρω

Μην αναφέρω τα ρούχα

Δημοσ.

Προσωπικά θα έλεγα να μην μπεις στην διαδιακασία των "βαφτιστικών ρούχων".

Συνήθως πρόκειται για πανάκριβα  ρούχα τα οποία ταλαιπωρούν απείρως το παιδί (άντε τώρα σε ένα μωρό που έφαγε την ψυχρολουσία και έχει βαλαντώσει στο κλάμα με δεκάδες άγνωστες φάτσες γύρω του να προσπαθείς να του φορέσεις φανελάκι, πουκαμισάκι, γιλεκάκι, σακάκι, παπιονάκι και καπελάκι!!!) αλλά και σπανίως (συνήθως ποτέ) δεν πρόκειται να ξαναφορεθούν.

Σε συνεννόηση με τους γονείς (ειδικά αν είναι απλοί άνθρωποι και όχι του δήθεν) πάρε ένα όμορφο σετ καλά ρούχα τα οποία και ωραία να δείχνουν και να μην σου πάνε ο "κούκος αηδόνι".

Νομιζω πως θα συμφωνησω. Το σαββατο βαφτισε η ξαδερφη ενα αγορακι. Ηταν γαμο-βαφτιση συγκεκριμενα και σα νονα για την εκκλησια πληρωσε 150, άλλα 150 ο κουμπαρος και 30 το ζευγαρι.

Τωρα για το κουτι εδωσε κανενα 200αρι και άλλα τόσα για το σταυρο. Οπως ειπε και στορμ, και γω  προτεινω ο σταυρος να ειναι κατι καλο, κυριως για λογους αισθηματικους και οτι θα μεινει για πάντα να το εχει το μωρο, παρα να δωσεις πολλά για ρουχα.

Και μενα μου φαινονται οτι θα βγουν πιο φθηνα αν τα παρεις χωριστα. Οταν ακουν για βαφτισεις στα μαγαζια βαραν στο κεφαλι, αλλά στα δινουν όλα.

Πετσετες πχ με 10-20 ευρω θα βρεις. Για ρουχα δωσε κανενα 50-100, ε μετα για λαδακια κλπ δε νομιζω να ξεφυγει πολυ. Οσο για κουτι, ορεξη να εχεις να ψαχνεις. Ενα σωρο θα βρεις.

Δημοσ.

Όταν είχα πάει να πληρώσω όταν βάφτιζα, μου λέει ο παπάς "Υποχρέωσή μας είναι να τελούμε τα μυστήρια και να το λέτε αυτό σε όλους όσους σας ζητάνε να πληρώσετε. Τα λειτουργικά έξοδα τα πληρώνει η Μητρόπολη." και δεν μου δέχτηκε τα λεφτά.

Μπράβο του, σπάνιο πλέον! Οι περισσότεροι έχουν ταρίφα και αν δώσεις λιγότερα στραβώνουν!

Σταυρο να παρεις απο το ιντερνετ. Εμεις γυρισαμε ποσα κοσμηματοπωλεια και ηταν ολοι κλεφτες, βρες ενα αξιοπιστο κοσμηματοπωλειο online και παρε. Να ξερεις στα περισσοτερα η αλυσίδα πάει έξτρα ή σου δίνουν μια σκατενια μεσα στην τιμη του σταυρου, οποτε υπολογισε το και αυτο. Παντως με 300-350 παιρνεις πολυ καλο σταυρο, που θα τον πληρωνες τουλαχιστον 100-150 ευρω παραπανω σε φυσικο κοσμηματοπωλειο. Κατι αξιοπρεπες βρισκεται και με λιγοτερα παντως.

Το σετ που λες μπορει να κανει και 250 ευρω, απο εκει ξεκινανε οι τιμες. Ομως ειναι λιγο αναλογα και τι θελουν οι γονεις αλλα και τι μπορεις κι εσυ να διαθεσεις. Υπαρχει περιπτωση οι γονεις να μην ενδιαφερονται τοσο να γινουν τα πραγματα με τον καθιερωμενο τροπο και να μην τους ενδιαφερουν τα φρου φρου και τα ασκοπα εξοδα. Καποιοι αλλοι περιμενουν να πληρωσεις και στολισμο της εκκλησιας...

Για μαγαζια ψαξε αποθηκες και στοκατζιδικα, δεν εχει νοημα να παρεις τα μοντελα της κολεξιον Ανοιξη-Καλοκαιρι 2014. Εμεις ειχαμε παρει απο εναν στο Περιστερι αλλα δεν θυμαμαι πως τον λεγανε και δεν θα τον εγραφα κιολας μην θεωρηθει διαφημιση. Παντως απο το ιντερνετ τον ειχα βρει, ειχε ομορφα πακετακια με 250 ευρω. 

Τα λεφτα στην εκκλησια ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικα, δινεις μονο ως δωρεα οποιο ποσο θελεις και αμα θελεις. Σου δινουν και αποδειξη (αν οχι, ζητα τη).

Στο φυσικό κατάστημα μπορείς να παζαρέψεις αν είσαι τέτοιος τύπος, κατά τα άλλα συμφωνώ

Δημοσ.

Το σχολιο του mathsrule δεν το πιανω, εγω λεω για σετ βαφτιστικα, αυτος απανταει για σταυρο...

Λάθος μου.Νόμιζα ότι μίλαγες για τον σταυρό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα γίνω για δεύτερη φορά νονά το Σάββατο οπότε και θα σας πω απο τη δική μ εμπειρία μετά από τόσο καιρό τρεξίματος. Το κουτί με όλο το σετ μου πήγε 350 ευρώ.. εκκλησία δεν θα πληρώσουμε γτ ο παππούς της μικρής μας είναι ο παππάς της εκκλησίας αλλά την προηγούμενη φορά είχα αφήσει 50 ευρώ..Σταυρό κατέληξα να πάρω από το www.eleftheriouonline.gr που είναι και στην περιοχή μου και με τιμή που στην Αθήνα απλά δεν υπήρχε. Την πρώτη φορά δεν είχα και χρόνο να ψαχτώ και έφυγαν τσάμπα πολλά λεφτά.. ψάξτε πρώτα στο ίντερνετ τα πάντα για να έχετε μία εικόνα και μετά προχωρήστε σε αγορές..

Επεξ/σία από Bibilou
  • Like 1
Δημοσ.

Ντόινγκ.

3 πετσέτες για βαφτιστικά χ ευρώ

3 πετσέτες σε σετ για βαφτιστικά (είναι σετ) χ+50 ευρώ

Το ίδιο για το μπουκαλάκι λάδι πχ χ+15 ευρω

Μην αναφέρω τα ρούχα

Κοιτα, σετ με ρουχα (κοστουμακι κομπλε), παπουτσια, μαρτυρικα, σετ λαδιου (μπουκαλι, σαπουνι, λαδοπανα), πετσετες, λαμπαδα, κουτι, κερακια βγαινει 250 ευρω ολα μαζι και μαλιστα με επωνυμο ρουχο Ασλανης ή ανάλογο. Τωρα αν εσυ μπορεις να τα βρεις ολα αυτα χωριστα φθηνοτερα, τι να σου πω... Εγω το ειχα ψαξει αρκετα το θεμα λογω τσιφουτιας και πιο κατω δεν βρηκα κατι της προκοπης, ξεχωριστα ολα αυτα ειχαν πολυ παραπανω.

Δημοσ.

Κοιτα, σετ με ρουχα (κοστουμακι κομπλε), παπουτσια, μαρτυρικα, σετ λαδιου (μπουκαλι, σαπουνι, λαδοπανα), πετσετες, λαμπαδα, κουτι, κερακια βγαινει 250 ευρω ολα μαζι και μαλιστα με επωνυμο ρουχο Ασλανης ή ανάλογο. Τωρα αν εσυ μπορεις να τα βρεις ολα αυτα χωριστα φθηνοτερα, τι να σου πω... Εγω το ειχα ψαξει αρκετα το θεμα λογω τσιφουτιας και πιο κατω δεν βρηκα κατι της προκοπης, ξεχωριστα ολα αυτα ειχαν πολυ παραπανω.

Εμένα εκεί ακριβώς βρίσκεται η διαφωνία μου.

Γιατί ένα παιδάκι 8, 10, 12 μηνών χρειάζεται "κουστουμάκι";

Δημοσ.

Ο δικός μου νονός δεν μου είχε πάρει κουστουμάκι, αλλά κάτι που έφερνε σε στολή ναύτη. :P Είχε την κλασική ριγέ ασπρόμαυρη μπλουζίτσα και ένα μαύρο γιλεκάκι-Vest και ήμουν τέλειος. :P

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι ηλικία έχεις αλλά μπορεί τότε να υπήρχε ακόμα η φιλοδοξία της "ελλάδας των 7 θαλασσών και των πέντε ηπείρων"!!!

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι ηλικία έχεις αλλά μπορεί τότε να υπήρχε ακόμα η φιλοδοξία της "ελλάδας των 7 θαλασσών και των πέντε ηπείρων"!!!

Κοντεύω να αποκτήσω το δικαίωμα του εκλέγειν. :P 

Δημοσ.

Φυσικα και δεν χρειαζεται! Ουτε φρου φρου στολισμο χρειαζεται, ουτε ενα σωρο αλλες βλακειες και σπαταλες, η συγχρονη ελληνικη βαφτιση ομως τα εχει ολα αυτα.

Οταν λεω κοστουμακι δεν εννοω φρακο, εννοω σετ ομορφων ρουχων (στα μαγαζια με βαφτιστικα τα λενε ολα κοστουμακια, μην κολλατε στη λεξη). Μπορει να ειναι ναυτικου στιλ, στιλ "καθηγητη" (πουλοβερακι καρο με V), στιλ hipster με καπελακι fedora ή δεν ξερω κι εγω τι αλλο. Το θεμα ειναι πως να παρεις ξεχωριστα ενα ομορφο σετ ρουχων συν τα συμπραγκαλα της βαφτισης ειναι, συμφωνα με οσα εχω δει, πολυ ακριβοτερο απο το να παρεις ενα σετ με 250 ευρω που τα εχει ολα και συμφερει.

Δημοσ.

Bibilou και εγώ! Πήρα ένα πανέμορφο βαπτιστικό σταυρό από το κόσμημα ελευθερίου σε καταπληκτική τιμή, το έψαξα τον ίδιο και σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της αθήνας αλλα ήταν +20% πιο ακριβός! Η εμπειρία του να γίνεις νονός είναι κάτι το μοναδικό απλά αν θέλετε να γίνετε μη ξεχνάετε ότι δεν είναι μόνο μια στιγμή αλλά ότι θα πρέπει να είστε εκεί σαν να είναι παιδί σας...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...