torq Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 έχω εκ γεννητής μια ελιά στο σώμα. δεν είναι σε εμφανή σημείο και γενικά δε δημιουργεί πρόβλημα. 1-2 γιατροί που την είχαν δει (τυχαία) μου ανέφεραν απλά να την αφήσω.. εκτός αν δω κάποια αλλαγή. τις τελευταίες μέρες μου έχει καρφωθεί να την αφαιρέσω. μπορεί να γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο; το καλύπτει το ΙΚΑ; απ ότι έχω διαβάσει στο ιντερνετ είναι απλή διαδικασία. απο θέμα κόστους τι παίζει; μιλάμε για ελιά διαμέτρου ~1εκ.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Για να καλύψει κάτι το ΙΚΑ πρέπει να είναι για λόγους υγείας και όχι αισθητικούς. Εφ'όσον οι γιατροί κρίνουν ότι δεν αποτελεί κίνδυνο, δεν θα στη καλύψει το ΙΚΑ. Εφ'όσον δεν είναι επικίνδυνη μπορεί να αφαιρεθεί και με Laser το οποίο είναι το πιο απλό + δεν αφήνει σχεδόν κανένα σημάδι. Αν χρειαστεί βιοψία, αναγκαστικά νυστέρι για να μην καταστραφεί ο ιστός και θα σου μείνει ουλή. Με Laser λογικά δεν θα σου πάει πάνω απο 100€ 1
torq Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2014 οπότε πρέπει να επισκεφτώ δερματολόγο. νόμιζα ότι αν βγει μια ελιά, πάντα τη στέλνουν για βιοψία. υποθέτω δε θα διαρκέσει πολύ η όλη διαδικασία. και θα φύγω αμέσως. ρωτάω εδώ για να πάρω μια ιδέα πριν αποφασίσω να πάω στο γιατρό. να ξέρω 2 πράγματα. η τιμή εντάξει μου φαίνεται. αν είναι τόσο.
_chris_ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 θέλω να αφαιρέσω κι εγώ μια ελιά για αισθητικούς λόγους, απ' ότι κατάλαβα τα πληρώνω από την τσέπη μου. (έχω ΙΚΑ πάντως) επειδή δεν είχα σχέσεις με γιατρούς και νοσοκομεία, τι γιατρό χρειάζομαι? δερματολόγο, χειρούργο/ πλαστικό; πρέπει να πάω αποκλειστικά σε ιδιώτη γιατρό; αν κλείσω ραντεβού στα εξωτερικά νοσοκομείου, μπορεί να γίνει η δουλειά στο νοσοκομείο; ή θα μου πούνε κόψε το λαιμό σου και πήγαινε έξω βέβαια έχω ακούσει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να πάρεις σειρά σε κανένα εξάμηνο και βάλε.... ίσως ρωτάω απλά πράγματα αλλά όπως είπα, ελάχιστες φορές χρειάστηκα να πάω σε γιατρό (ούτε ξέρω που είναι το βιβλιάριο υγείας μου) και δε ξέρω πως λειτουργεί το σύστημα
mech35 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 είχα αφαιρέσει μία σε δημόσιο νοσοκομείο (αρκετά πιο μικρός όμως για να θυμάμαι λεπτομέρειες) πάντως η φάση ήταν ότι αρχικά είχα πάει για να την εξετάσει ο γιατρός , αυτός έκρινε ότι έπρεπε να βγει και αμέσως μου λέει έλα πάμε να την βγάλουμε. Έκανε μία τοπική αναισθησία και όλα καλά . Μετά την έστειλε για βιοψία όπως και κάθε δείγμα, και λίγη ώρα μετά μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα έφυγα.
gokuthelegend Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Εγώ είχα μια ελιά στο πρόσωπο η οποία μου χάλαγε λίγο την φάτσα (όχι ότι τώρα δεν έχω χάλια φάτσα, αλλά ήθελα να την βγάλω για αισθητικούς λόγους). Επειδής όμως ήταν στο πρόσωπο μου την είδε ένας δερματολόγος και μου είπε ότι μπορούμε την βγάλουμε σε νοσοκομείο δωρεάν με την αιτιολογία ότι σε αυτό το σημείο μπορεί να μουν δημιουργηθεί καρκίνος του δέρματος, ειδικά τα καλοκαίρια που βαράει ο ήλιος. Αν κυκλοφορείς με μαγιό το καλοκαίρι και η ελιά είναι σε εμφανές σημείο στο σώμα σου, ίσως να μπορείς να ρωτήσεις αυτό με το καρκίνο.
torq Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 μιας και άνοιξα το θέμα, να πω πως τελικά την ελιά την έβγαλα μετά από ραντεβού σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου. πήγα βασικά για να την δούνε και με ρωτήσανε αν ήθελα να τη βγάλω εκείνη τη στιγμή. πλήρωσα μόνο το κόστος του ραντεβού. 1
stavi Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 θέλω κι εγώ να βγάλω κάτι ελιές αλλά είναι μικρούλες και είναι πάνω στο στομάχι το βρίσκω απίθανο να μου πούνε απο το νοσοκομείο να τις βγάλω εκεί επι τόπου αφού είναι καθαρά θέμα αισθητικής εσύ σε ποιο νοσοκομείο πήγες;
torq Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 έκλεισα ραντεβού σε απογευματινό με πληρωμή. ίσως γι αυτό μου πρότειναν να τη βγάλω τότε. αν πήγαινα στα πρωινά (αν κατάφερνα να κλείσω πριν το 2020 βέβαια....) ίσως να μου λέγανε πήγαινε έξω ή να μη δίνανε τόση σημασία σου έστειλα pm 1
stavi Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 σε ευχαριστώ!! οπότε ναι αν είναι έτσι μου φαίνεται λογικό εγώ που θέλω να βγάλω 3 μικρές θα πάει 60 επι 3?
nicoc89 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 σε ευχαριστώ!! οπότε ναι αν είναι έτσι μου φαίνεται λογικό εγώ που θέλω να βγάλω 3 μικρές θα πάει 60 επι 3? εγώ αφαίρεσα 2 κρεατοελιές εκ γενετής σε κρατικό νοσοκομείο τον Γενάρη είπα στη χειρούργο οτι η δερματολόγος συνέστησε πως καλό ειναι να αφαιρέσω την μια γιατι μπορεί να γίνει επικίνδυνη αλλα και την άλλη που αν και άκακη ηταν σε σημείο που τραυματιζόταν πολύ εύκολα . Μου πήρε 20 euro και για τις δύο , τόση ηταν η συμμετοχή. Περίμενα βέβαια κανα μήνα στην αναμονή για το ραντεβού αλλα δεν ειναι κ κάτι τραγικό, αν ειναι περίπτωση ανάγκης που πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα νομίζω σε βάζουν νωρίτερα.
torq Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 σε ευχαριστώ!! οπότε ναι αν είναι έτσι μου φαίνεται λογικό εγώ που θέλω να βγάλω 3 μικρές θα πάει 60 επι 3? μπορεί να αφαιρεθούν και οι 3 μαζί, σε ένα ραντεβού. το 60€ δεν είναι σταθερό, μπορεί να είναι 50-70 ανάλογα τον γιατρό που κλείνεις το ραντεβού. δε ξέρω τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση, αν πληρώνεις κάθε φορά. αν θες να μειώσεις το κόστος κάνεις ότι και ο nicoc89 αλλά θα περιμένεις......
ZAKKWYLDE Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 σε ευχαριστώ!! οπότε ναι αν είναι έτσι μου φαίνεται λογικό εγώ που θέλω να βγάλω 3 μικρές θα πάει 60 επι 3? Συνήθως όχι δεν πάει...με το τεμάχιο
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 εγω πηγα σημερα σε ενα γνωστο μου δερματολογο για κατι σημαδια που ειχα βγαλει και του ειπα να κοιταξει και μ ια ελια που ειχα. Μου ειπε οτι δεν χρειαζεται να την βγαλω αλλα αν θελω μπορει. Του λεω βγαλτη! Ξαπλωσα μου εκανε μια ενεση και μετα απο λιγα λεπτα την εβγαλε με καυστηριασμο! δεν μου χρεωσε τιποτα 1
>>Morpheus>> Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Φιλε μην τρελαινεσαι. Εγω εχω ελιες στην πλατη. Αντι να τις αφαιρεσω θα κανω ενα τατουαζ που ειναι στη μοδα πλεον και ολα καλα. Σκεφτομαι να χτυπησω tatoo μια χωριατικη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα