Προς το περιεχόμενο

Streacom FC8 Evo Review


zanskou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα ακόμη κουτί, το Streacom FC8 Evo περνά σήμερα από τον πάγκο δοκιμών του Insomnia.gr. Αν όμως νομίζετε πως θα δείτε κάτι παρόμοιο με τα προϊόντα που έχουμε δει μέχρι στιγμής, τότε οφείλουμε να σας πούμε πως κάνετε λάθος.Το εν λόγω κουτί, αν και αρκετά μικρών διαστάσεων, είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από αλουμίνιο και, παρόλο που δεν του φαίνεται, ζυγίζει 2.5 κιλά. Μήπως σας φαίνεται λίγο ασυνήθιστη η απουσία πλαστικού; Πράγματι είναι, όμως η επιλογή αυτή δεν έγινε από την εταιρεία για να δικαιολογηθεί η αρκετά ανεβασμένη τιμή του αλλά για ένα πολύ πιο σημαντικό λόγο, ο οποίος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι το ίδιο το κουτί λειτουργεί σαν ψύκτρα, ψύχοντας παθητικά τον επεξεργαστή που θα εγκατασταθεί σε αυτό.

 

Αυτή είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καινοτομία, την οποία σίγουρα θα εκτιμήσουν όσοι επιθυμούν να φτιάξουν ένα απολύτως αθόρυβο σύστημα το οποίο χάρη στην εξωτερική του εμφάνιση μπορεί πολύ εύκολα να βρει τη θέση του είτε στο γραφείο είτε στο σαλόνι. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στο κουτί δεν μπορεί να τοποθετηθεί ούτε καν προαιρετικά κάποιος ανεμιστήρας. Πάμε λοιπόν να δούμε τι συμβαίνει με το Streacom FC8 Evo ξεκινώντας όπως πάντα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπό δοκιμή προϊόντος.

 

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση Streacom FC8 Evo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γνωμη μου είναι , άμα θες ψησταρία μπορείς να βρείς και πολύ φτηνότερες . Αμα παλι θες HTPC παλι μπορεις να βρείς φτηνότερο . Οπότε δεν βλέπω λόγω ύπαρξης 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κύριοι αυτή τη βαθμολογία έκρινε ο reviewer αυτήν έδωσε. Αν δε συμφωνείτε με αυτήν μπορείτε κάλλιστα να την αγνοήσετε και να μείνετε στα γεγονότα και στο κείμενο όπου περιγράφει αναλυτικά τις εντυπώσεις του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η βαθμολογία είναι απόλυτα δικαιολογημένη, συγκρινόμενο με τα κουτιά του είδους. Δεν βαθμολογήσαν την κατηγορία αυτή των κουτιών σε σύγκριση με τους πύργους για gamers. Καινοτόμο είναι, αλουμίνιο είναι, passive cooling έχει, σχεδίαση όπως όλα τις εταιρείας. Άλλωστε σε αυτή την κατηγορία τα 150W είναι υπεραρκετά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τέτοιου μεγέθους κουτιά, υπάρχουν πολύ καλύτερα και φθηνότερα.

Η βαθμολογία τελείως άκυρη και ναι παίζει ρόλο κάποιες φορές. Αλλιώς ας έγραφε "Εμένα μου άρεσε" να τελειώνουμε. Εκτός κι αν ήταν το πρώτο του review για PC case, οπότε θα πω ότι οφείλεται στην έλλειψη εμπειρίας.

 

Πάντως είναι και λίγο παραπλανητικό καθώς οι θύρες του είναι μπλε παρόλο που δεν είναι usb 3.0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια και εχω αρκετη εμπειρια απο μινι htpc θα ελεγα οτι το καθενα ξεχωριστα εχει το δικο του βαθμο δυσκολιας στη συναρμολογηση/τοποθετηση,
απο κει και περα το συγκεκριμενο αν ηθελε να διεκδικησει την τελειοτητα μια και προοριζεται σε κοινο που δε θα κοιταξει ποσα εχει στο πορτοφολι, οφειλε να ειναι πολυ πιο μικρο,  ο κενος χωρος που αφηνει στο πλαι της μητρικης που ειναι υποτιθεται για τους δισκους ειναι αχρηστος,.
απο τη στιγμη λοιπόν που σωστα επελεξε το δρόμο της λιτότητας οι δισκοι θα μπορουσαν να μπουν συρταρωτα με rail ακριβως πανω απτη μητρικη (βέβαια αντιλαμβάνομαι το θέμα ψύξης να είναι σάντουιτς δίσκοι και επεξεργαστής πράγμα που θα έλυνε άνετα ενα χαμηλών στροφών ανεμιστηρακι αλλα...)

τελος απο εμπειρια το ολο σκεπτικο του passive cooling για ενα εντελως αθορυβο htpc που ενδεχομενως θα προσελκυσει καποιους hifidelιστες ειναι πολυς ντορος/φασαρια για το τιποτα,

ενας επεξεργαστης pentium η U ειναι πανευκολο να ψυχθει αθορυβα και ικανοποιητικα με ενα ανεμιστηρακι του εμποριου των 5 ευρώ και οι στροφες του καθως και πανω απο πιο επακριβώς οριο να στροφαρει λιγο παραπανω μπορουν να ρυθμιστουν απο ολα πλεον τα συγχρονα bios ακομα και των mini itx των 50ευρω τα οποια δεν ακουγονται καθολου ακόμα κι αν στησεις αυτι στο μισο μετρο οταν ζοριζονται..

οποτε μάλλον το να φτιάξεις ενα απολύτως  fanless box, περισσότερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει στη πορεία..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...