aris1986 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Πήρε την φίλη της για να κράξει εσένα? Λες και ήξερε οτι πήγες να την πάρεις αφού άργησε αυτή. Νομιζε οτι τσαντιστηκα και εφυγα, το σπιτι της φιλης της ηταν στο δρομο μας και σου λεει αυτη καπου αλλου θα πηγε σιγα μην παει απο κει να ξαναγυρισει σε μενα. Παντως πετυχα το timming και τρελαθηκε! 1
The_Colonel Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Οκ, θα μου πει κάποιος, επιτέλους, τι σκατά πρόβλημα έχουν πολλοί Έλληνες με αυτό το θέμα; Έχω βαρεθεί να είμαι πάντα εκεί που πρέπει στην ώρα μου (και νωρίτερα πάω συνήθως για να είμαι εκεί στην ώρα μου) και να πρέπει να τους περιμένω τους άλλους μισάωρα...... Έχεις δίκαιο και άδικο.. Δίκαιο έχεις γιατι δεν γίνεται να κάνεις περισσότερη δουλειά και να πληρώνεσαι το ίδιο άδικο έχεις γιατι μπορεί να μην συμβαίνει αυτό στην πραγματικότητα... (όπως και να έχει ηθικά σωστό αν δουλεύεις σε μια επιχείρηση ειναι να είσαι εσύ εντάξει με την δουλειά σου και το τι κάνει ο άλλος να μην σε ενδιαφέρει τόσο -αν δεν ζημιώνει την επιχείριση και κατα συνέπεια βάζει σε κίνδυνο και την δική σου θέση μιας και αν πατώσετε και εσύ θα δείς περικοπές και απόλυση... - ) Παράδειγμα απο την δική μου εμπειρία όταν ήμουν πιο μικρός στα 17-18 πήρα την πρώτη μου σοβαρή δουλειά τεχνικός (ναι ήμουν 17-18 αλλά όντως είχα γνώσεις και εμπειρία και ας μην είχα τα credentials μάλιστα θυμάμαι αρκετοί απο σχολή να απευθύνονται σε εμένα για κάποια λιγο πιο περίπλοκα θέματα) Ήμουν πολύ χαρούμενος και ήθελα να τιμήσω το ψωμάκι μου! (ήταν και εποχές που ο τεχνικός δεν ήταν σούπα όπως ειναι τώρα για να με πάρουν εμένα δεν ήταν κάτι συνηθισμένο τότε καλά καλά DSL δεν υπήρχε (γιατι οκ τέρμα τα ψέματα οι περισσότεροι τεχνικοί σήμερα απο το internet άνοιξαν τα μάτια τους ακόμη και το format απο το google το μάθανε ).. αλλά πήγαινα αρκετές φορές στο συγκεκριμένο μαγαζί και συζητούσα με το αφεντικό γενικά και αόριστα αλλά όταν το έφερνε η κουβέντα και ειδικά για την δουλειά και κατάλαβε πως το έχω...) To Θέμα ήταν ότι εγώ έμενα έξω απο την πόλη και περνούσε λεωφορείο καθέ 40 λεπτά και αυτό όχι με το ρολόι (έπαιζε να να ερχόταν και κάνα 5-10λεπτο νωρίτερα.. οπότε αν πήγαινα εγώ πάρα 3 ή 7 λεπτά έπαιζε να φάω φόλα... ) Άσε που έμενα μακριά ΚΑΙ απο την στάση πράγμα που ειδικά τον χειμώνα ήταν δύσκολο (ξεκίνα τώρα εσύ και στην βροχή ή το χιόνι να περπατάς 600 μέτρα και μετά να περιμένεις... ) Αυτο είχε σαν αποτέλεσμα συνήθως να αργώ στην δουλειά κάνα 20λεπτο καμιά φορά και 40λεπτο.. ΑΛΛΑ μόλις ανέβαινα στο εργαστήριο ούτε καφέ ούτε ξύσιμο και μαλακίες που κάνανε οι άλλοι τα πρώτα λεπτά (για να μην πω την πρώτη ώρα) ακόμη και αν ερχόμουν ακριβώς στην ώρα... μετά εξωτερικές δουλειές που δεν ήθελε να της αναλάβει κανένας (με την λογική ωχ θα με πρήξει αυτός και συνέχεια παίρνει ας το φέρει το pc στο μαγαζί κτλ -αυτά όλα μιας και δεν πληρωνόμασταν έξτρα για αυτό το σκοπό και τις αναλαμβάναμε συνήθως όταν τέλειωνε ή αραίωνε η δουλειά στο εργαστήριο ) τις έπαιρνα εγώ και κοιτούσα να εκπροσωπήσω την επιχείρηση στο μέγιστο (γιατι απο κάτι τέτοια θα μας προτιμούσε ο κόσμος απο πχ το e-shop που ήταν η καινούργια βόμβα τότε ή το πλαίσιό κτλ ) Κοιτούσα πάντα να κάνω την καλύτερη δουλειά απο επαγγελματικής άποψης και όχι πατέντες... ή να τους πω (επειδή βαριόμουνα να ταλαιπωρηθώ ) δεν γίνεται φέρτε το στο μαγαζί μια μέρα όταν μπορείτε ή θα έρθω ξανά με συνάδελφο κτλ και αν δεν χρειαζόταν περιττά έξοδα δεν έβαζα τον πελάτη να μπεί στην διαδικασία να τα κάνει γιατι έτσι θα ερχόταν ξανά σε εμάς, Τέλος μπορεί να ερχόμουνα αργά αλλά πάντα συμπλήρωνα τις ώρες μου γιατι καθόμουν και παραπάνω δεν άφηνα μισοτελειωμένη δουλειά... αν ήθελε + 1,2 (καμια φορά και 3 ώρες) για να τελειώσει την τελείωνα εκείνη την ημέρα και αυτό το έβλεπε και το αφεντικό ότι πολλές φορές δηλαδή μετά τις 2 που έκλεινε ήμουν μόνος.. έχω γυρίσει ακόμη και με ταξι σπίτι το βράδυ επειδή το τελευταίο λεωφορείο έφευγε λίγο μετά απο το κλείσιμο του "τυπικού ωραρίου" Και γενικά πονούσα την επιχείριση ... πχ όταν έκανε ανακαίνιση το μαγαζί εγώ σαν τοn "Αλία" βοηθούσα τους μαστόρους (και μιλάμε για δουλειά.. όχι να κρατούσα το κατσαβίδι για να το δώσω αν χρειαστεί... κουβάλημα υλικών κουβάλημα και πέταμα μπάζων στην χωματερή μαζί με τους μαστόρους εφαρμογή γυψοσανίδων γκρέμισμα τοίχων καθάρισμα μετά απο κάθε μέρα κτλ )οι άλλοι 2 τεχνικοί στα μπαλάκια τους εκμεταλλεύοταν ότι δεν είχε δουλειά και ξυνόταν... Αλλά βέβαια τιποτα απο αυτά δεν είχε αναγνωριστεί... μετά απο κάνα χρόνο εκεί που μας πλήρωνε τα μηνιάτικα μου είπε το αφεντικό γιάννη πέσανε οι δουλειές και δεν θα σε χρειαστώ για λίγους μήνες πέρνα αργότερα αν ειναι να δούμε αν γίνεται να ξανα πιάσεις δουλειά... @@ οι δουλειά ηταν ή ίδια (το ξέρω αυτό γιατι μέσα στα άλλα κρατούσα το πρόγραμμα της αποθήκης έβγαζα τα τιμολόγια και έκανα τις προσφορές προς τους πελάτες και τις παραγγελίες στους προμηθευτές και ήμουν ο συνδημιουργός του e-shop του μαγαζιού - μαζί με εναν designer που μίσθωσε το αφεντικό - οι άλλοι 2 συνάδελφοι ούτε που ασχολήθηκαν..) για να μην πω καλύτερη γιατί είχε κλέισει κάτι διαγωνισμούς με τα τοπικά TEI και δήμο... στα οποία πήγαινα εγώ κυρίως με επαγγελματισμό ακόμη και στο φέρσιμό μου γιαυτό αφήναμε και καλή εντύπωση... Internet cafe που έστησε; εγώ όλα τα δίκτυα με ΒΟΗΘΟ τον πτυχιούχο και όλη την τεχνογνωσία για το πρόγραμμα του server και τον διαμοιρασμό κλειδιών για τα games (καθώς και την εύρεση της φθηνότερης λύσης για άδειες παιχνιδιών ΕΓΩ) απλά θυμάμαι το αφεντικό να αφήνει όλο και περισσότερα υπονοούμενα για την ώρα που έρχομαι.. όχι να μου φωνάζει/μαλώνει/παραπονιέται αλλά μεταξύ σοβαρού και αστείου... χωρίς να αναγνωρίζει βέβαια τις έξτρα ώρες... που δεν τις επισήμανα και εγώ γιατι αφεντικό ήταν δεν ήθελα να του την πω μιας και είχαμε και μια φιλική σχέση και μου έδινε μεροκάματο τότε που δεν συνηθίζονταν άτομα σαν και εμένα σε τέτοιες θέσεις... Αλλά ήταν οι πτυχιούχοι... ήταν μεγαλύτεροι απο εμένα και σίγουρα θα την λέγανε στο αφεντικό που αργώ.... και έτσι πήρα πόδι κάποια στιγμή..........
mathsrule Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Πράματα. Πολλά πράματα. Κι εγώ μένω σε τέρμα επαρχιακή περιοχή, με λεωφορείο να περνάει ανά 45 λεπτά, και μένω 3 χιλιόμετρα από τη στάση (εντελώς πήδα τα η όλη κατάσταση). Παρ' όλα αυτά, εάν το δρομολόγιο λέει ότι περνάει το λεωφορείο στις 3:00, εγώ πάντα τα κανόνιζα ώστε να βρίσκομαι στη στάση κατά τις 2:45 - 2:50.
lifeowner771 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Διακοπες πριν απο ενα χρονο νομιζω..Περιμενω με μια παρεα,δυο παιδια που θα ερχοντουσαν απο το ξενοδοχειο,στο σημειο που ειχαμε πει,γυρω στις 9:30..H ωρα παει 10 παρα,παιρνουμε τηλεφωνο να δουμε που ειναι και λενε πως βρισκονται στο δρομο και πως σε 5 λεπτα εχουν ερθει..27 Αυγουστου ενα χρονο μετα ακομα να ερθουν... :P Στις 2 περιπου που ειχαμε γυρισει στο ξενοδοχειο,αυτοι ειχαν παει για υπνο..Παιζει να μην ειχαν ξεκινησει καν
The_Colonel Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Η μεγάλη απόσταση είναι τα 600 μέτρα? απο την στάση.. μετά μιλάμε για μερικά χιλιομετρα (~ 10 15 για την δουλειά) και δεν ειναι μετρημένα απλά ήταν μια μεγάλη απόσταση δεν έφτανα μέσα σε 1,2 λεπτά δηλαδή απο το σπίτι στην στάση ,,,, Κι εγώ μένω σε τέρμα επαρχιακή περιοχή, με λεωφορείο να περνάει ανά 45 λεπτά, και μένω 3 χιλιόμετρα από τη στάση (εντελώς πήδα τα η όλη κατάσταση). Παρ' όλα αυτά, εάν το δρομολόγιο λέει ότι περνάει το λεωφορείο στις 3:00, εγώ πάντα τα κανόνιζα ώστε να βρίσκομαι στη στάση κατά τις 2:45 - 2:50. εντάξει απλά το έβαλα σαν επιπλέον παράγοντα (ήμουν και παιδί τότε ) δεν ήταν ο κύριος λόγος απόσταση σπιτι-στάση που αργούσα αλλά λεωφορείο-δουλειά..... και φαντάζομαι μετα το "πράματα πολλά πράματα" να κατάλαβες ότι ουσιαστικά ήμουν κομπλέ απέναντι στην δουλειά μου
timonkaipumpa2 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Ρε πατε καλα? Τι φιλους εχετε? Μου εκανε παρατηρηση λεει ο αλλος επειδη αργησα. Σου εριξε και σκαμπιλακια? Αν αργησω, που αργω οταν δεν ειναι κατι σοβαρο (οχι, να βγεις για μπυρα με την παρεα σου δεν ειναι σοβαρο, για να ξεκαβλωσεις πας, οχι να εισαι με χρονοδιαγραμμα) η ερωτηση ειναι "που εισαι μωρε μλκ" και δεν χρειαζεται καν απαντηση Ξεκολλατε και χαλαρωστε λιγο Ακριβώς αυτό..... Απορώ: α) για τι είδους άτομα λέμε που είναι με το ρολόι στο χέρι, κοιτάνε εάν τους στήσανε ή όχι και αναλόγως βγάζουν συμπεράσματα για τους φίλους τους και μέχρι που σταματάνε την συναναστροφή μαζί τους, και β) για τι είδους άτομα λέμε που κανονίζουν ραντεβού και καθυστερούν πάνω από κάποιο λογικό πλαίσιο και χωρίς δικαιολογία Μάλλον, τώρα που το σκέφτομαι πρέπει τα άτομα της ομάδας α) να επιλέγουν συνειδητά τα άτομα της ομάδας β) όπως ένας υστερικός μία ψυχαναγκαστική. Υ.Γ. Με την ευκαιρία... αυτό που όλοι μιμούνται χαρακτήρες και συνήθειες αυτών από σειρές, είναι νέα μόδα; Ξαφνικά γύρω μου βλέπω μιμήσεις συμπεριφορών από γνωστούς χαρακτήρες σειρών (τις οποίες δεν βλέπω κιόλας και δεν μπορώ να κρίνω πόσο καλές είναι οι μιμήσεις). Π.χ., Monk, ο άλλος ο δήθεν genius από το Big Bang Theory κτλ κτλ κτλ. Μέχρι και παιχνίδια που διαφημίζονται σε σειρές βλέπεις πλέον κόσμο να παίζει που δεν έχει καμία σχέση με την κουλτούρα των ειδών των παιχνιδιών αυτών... π.χ. DnD. Οπότε, τι φάση;
*nenya* Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Υ.Γ. Με την ευκαιρία... αυτό που όλοι μιμούνται χαρακτήρες και συνήθειες αυτών από σειρές, είναι νέα μόδα; Ξαφνικά γύρω μου βλέπω μιμήσεις συμπεριφορών από γνωστούς χαρακτήρες σειρών (τις οποίες δεν βλέπω κιόλας και δεν μπορώ να κρίνω πόσο καλές είναι οι μιμήσεις). Π.χ., Monk, ο άλλος ο δήθεν genius από το Big Bang Theory κτλ κτλ κτλ. Μέχρι και παιχνίδια που διαφημίζονται σε σειρές βλέπεις πλέον κόσμο να παίζει που δεν έχει καμία σχέση με την κουλτούρα των ειδών των παιχνιδιών αυτών... π.χ. DnD. Οπότε, τι φάση; Μα και αυτοί οι χαρακτήρες βγαλμένοι απ'τη ζωή είναι. Οπότε πολλοί άνθρωποι όταν βλέπουν τον Monk ξερωγώ να καθαρίζει τα πάντα σαν τρελός και να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην συμμετρία μπορεί να ταυτίζονται μαζί του γιατί τα κάνουν και οι ίδιοι στην προσωπική τους ζωή. Και αφού ο χαρακτήρας έγινε διάσημος, πλέον και αυτοί που ταυτίζονται μαζί του νιώθουν καλύτερα, όχι τόσο weird πια, και λένε ΝΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Δεν θα είμαι πια δακτυλοδεικτούμενος που κάνω το Χ/Y πράγμα. Τώρα βέβαια απ'την άλλη μεριά υπάρχουν και αυτοί που στην πραγματικότητα δεν έχουν κανένα κοινό μ'αυτόν τον χαρακτήρα και μπορεί να τον μιμούνται επειδή είναι attention whores. Ε αυτούς τους παίρνεις χαμπάρι γρήγορα και απλά γελάς μαζί τους, τους τρολάρεις κλπ.
zio10 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δεν ξέρω κανέναν από αυτούς τους χαρακτήρες γιατί δεν βλέπω καμία σειρά, αλλά το να μιμείσαι χαρακτήρα σειράς που φαίνεται πολύ απελπιστικό! 1
redhotstef Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 ..αλλά το να μιμείσαι χαρακτήρα σειράς που φαίνεται πολύ απελπιστικό! How are you doing?.. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 how ya doin είναι το σωστό... 1
kostas_dr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δεν ξέρω κανέναν από αυτούς τους χαρακτήρες γιατί δεν βλέπω καμία σειρά, 3
Ison_ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Παρεμπιμπτόντως σήμερα είχα μια συνέντευξη για δουλειά. Περιττό να πω ότι άργησα. Το σωστό είναι 'παρεμπιπτόντως'. (sry, με γαργαλούσαν τα γραμματικοναζί ένστικτά μου ) 1
MikeJ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 'Εχω φίλο που είναι άρρωστος (μιλάμε για μέγαλο πρόβλημα το παιδί) στο να μην χρειαστεί να περιμένει ούτε δευτερόλεπτο και καθώς αυτός έχει το αυτοκίνητο λέει πρώτα σε εμένα (που μένουμε σε διπλανές πολυκατοικίες) έλα κατεβαίνω, κατέβα και εσύ και κατεβαίνω και τον περιμένω πάντα μερικά λεπτά και μετά όταν μπαίνουμε στο αμάξι με βάζει να πάρω τηλέφωνο τους υπόλοιπους που θα πάρουμε και να τους πω ότι είμαστε έξω από το σπίτι τους και τους περιμένουμε αν και δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα με το αμάξι, ενώ καθώς πλησιάζουμε πηγαίνει πολύ αργά (σχεδόν με νεκρά ) για να είναι απολύτως βέβαιος ότι θα έχουν βγει (Το επόμενο στάδιο είναι να ανοίγει την πόρτα εν κινήσει και να τους ζητάει να πηδήξουν μέσα στο όχημα..).... Εγώ πεθαίνω στα γέλια κάθε φορά... Κατά τα άλλα έχω παρατηρήσει ότι ενώ στην επαρχία πάντα καθυστερώ αν και όλα είναι πιο κοντά κλπ, (αλλά δεν τρέχει κάτι γιατί είμαστε μεγάλες παρέες οπότε πάντα θα βρεθούν κάποιοι και μετά θα προστεθούμε και οι υπόλοιποι) , στην Αθήνα είμαι πάντα 5-10 λεπτά νωρίτερα και πάντα περιμένω τους άλλους. Έχει να κάνει με το ότι στην επαρχία έχεις μια χαλαρότητα και ξέρεις ότι ανα πάσα στιγμή σε 5 λεπτά μπορείς να είσαι εκεί , ενώ στην Αθήνα για να πας σε αρκετά μέρη με ΜΜΜ έχεις ταξίδι μπροστά σου που απαιτεί ολόκληρωση οργάνωση. Το χειρότερο που μου έχει τύχει είναι να έχω κανονίσει με μια φίλη και έναν φίλο και εγώ να φτάσω 5 λεπτά νωρίτερα από την ώρα συνάντησης και ο φίλος μου να φτάσει με 53 λεπτά καθυστέρηση και η φίλη με 55 λεπτα καθυστέρηση (αν είχαν βγει μόνο οι δυο τους θα ήταν μια χαρά δεν θα περίμενε κανένας). και ήταν την εποχή προ σμαρτφόουν οπότε η μία ωρα αναμονή σε σταθμό του μετρό δε παιρνούσε με τίποτα... 1
status Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Πω, πω τι σπαστικό πράγμα, όταν κανονίζεις μια συγκεκριμένη ώρα είναι ώρα προσέλευσης, όχι εκκίνησης από το σπίτι σου. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα