Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα insomniacs :)

Ασχολούμαι με Renewable Sources of Energy και σκέφτομαι αν μια εταιρεια οφφσορε (BVI) η οποία δεν εχει κάποιο ακίνητο στην Ελλαδα θα πληρώνει φόρους 26% η 33% ή επειδη ειναι εξωχωρια η υπερακτια υπόκειται σε 0% φορο :) ? Χίλια ευχαριστω :) καλο απόγευμα!

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο φορος καταβάλλεται εκει που ειναι η εδρα της εταιρείας, το δεν φπα στην χωρα οπου εχει δραστηριότητες.

Ευχαριστω πολυ, δηλαδή θα πληρώνω η οχι?

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ, δηλαδή θα πληρώνω η οχι?

Θα πληρώνεις εφορία στην χωρα που ανήκεις.

Αν μιλάς για την φορολογία ατόμου (εισοδήματος), αυτο ειναι άλλο πράγμα.

• Like 1
Δημοσ.

Θα πληρώνεις εφορία στην χωρα που ανήκεις.

Αν μιλάς για την φορολογία ατόμου (εισοδήματος), αυτο ειναι άλλο πράγμα.

Λεφτά για Offshore έχεις, λεφτά για κανέναν λογιστή δεν έχεις ρε καπιταλιστή;

Δεν εχω καν εταιρεια :P

Ας πούμε οτι φτιάχνω μια εταιρεια "Maxthesacks S.A." Στις βρετανικές παρθένες νήσους (φορος 0% και σε ατομικο εισόδημα και σε εταιρικό). Αγοράζω εδω ΦΒ που κοστιζει 250.000 και αποφέρει ετήσια έσοδα 80000. Πληρώνω κανά φορο στο Ελλαδισταν ή επειδη ειναι offshore τιποτα :/ ??

Bilakos 10 ακόμα μικρος ειμαι για εταιρειες :P μιλάμε για την μεθεπόμενη δεκαετία!

Επίσης η offshore κοστιζει περίπου 600$

Δημοσ.

Δεν εχω καν εταιρεια :P

Ας πούμε οτι φτιάχνω μια εταιρεια "Maxthesacks S.A." Στις βρετανικές παρθένες νήσους (φορος 0% και σε ατομικο εισόδημα και σε εταιρικό). Αγοράζω εδω ΦΒ που κοστιζει 250.000 και αποφέρει ετήσια έσοδα 80000. Πληρώνω κανά φορο στο Ελλαδισταν ή επειδη ειναι offshore τιποτα :/ ??

Bilakos 10 ακόμα μικρος ειμαι για εταιρειες :P μιλάμε για την μεθεπόμενη δεκαετία!

Επίσης η offshore κοστιζει περίπου 600$

Αν οι χωρες έχουν υπογράψει treaty τότε οχι αλλα (μου φαίνεται) θα πρεπει όλες οι συναλλαγές να ειναι στο νόμισμα της χώρας προέλευσης.

• Like 1
Δημοσ.

Αν μένεις Ελλάδα θα φορολογηθείς το εισόδημα σου στην Ελλάδα. Μπορεί επίσης η ελληνική φορολογική αρχή να αμφισβητήσει ότι η παροχή έγινε έξω κι όχι εδώ και να σε αναγκάσει να φορολογηθείς Ελλάδα. Πώς σκοπεύεις να επαναπατρισεις 80 χιλιάδες ευρώ χωρίς να σε πάρουν χαμπάρι;

• Like 2
Δημοσ.

Αν μένεις Ελλάδα θα φορολογηθείς το εισόδημα σου στην Ελλάδα. Μπορεί επίσης η ελληνική φορολογική αρχή να αμφισβητήσει ότι η παροχή έγινε έξω κι όχι εδώ και να σε αναγκάσει να φορολογηθείς Ελλάδα. Πώς σκοπεύεις να επαναπατρισεις 80 χιλιάδες ευρώ χωρίς να σε πάρουν χαμπάρι;

Ευχαριστω για την απάντηση :)

Λοιπόν θα αγορασω το φΠ τα 80000 θα τα ξανά επενδύσω και δε θα τα δηλώσω σαν ατομικά έσοδα αλλα μονο ως εςοδα επειχηρησης. Δηλαδή θα γινει retain profit και 0 Dividents.

Λέτε να γίνετε?

Δημοσ.

Και ποιο το νόημα αν δεν έχεις κέρδη εσύ;

Βρε, θα τα εχω τα κέρδη αλλα οχι τωρα θα κανω υπομονή μερικά χρόνια (10 χρόνια) και μετα θα απολαύσω :P ούτως η άλλως fylatos τα κέρδη στην Ελλαδα δε χρειαζεται να τα εμφάνιση ποτε επειδη μου παρέχεται πιστωτική κάρτα και απλά τραβάω λευτα απο την εταιρεια. Απλά αυτο με τη φορολογια δε γνωρίζω αν δηλαδή εχω εμπορικές συναλλαγές στην ελλαδα να πληρώνω φόρους :(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...