Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο glx σε ποια δεκαετία μείνατε duke & ninja 125 έχουν.

Βέβαια αυτά τα έβλεπα και στη Θεσσαλονίκη.

δεν εχεις απορησει που εχουν παει τα glx και τα σαξοραλα της θεσσαλονικης που εβλεπες πριν 10 χρονια?

ναι καλα το μαντεψες

στα χωρια ειναι

Δημοσ.

Άρα επικοινωνεί με το ΕΚΑΒ και ο αρμόδιος Ιατρός κρίνει εάν η περίπτωση χρίζει αεροδιακομιδής;

Κανονικά αυτός που επικοινωνεί με το συντονιστικό τού ΕΚΑΒ είναι ο αρμόδιος τοπικός γιατρός, εφόσον κατά τη δική του εκτίμηση είναι απαραίτητη η αεροδιακομιδή.

Δημοσ.

Μήπως θυμάσαι αν ήταν στις Κυκλάδες το νησί που πήγανε ? Γιατί στις Κυκλάδες έχει ιδιωτικά νοσοκομειακα σκάφη και σε μεταφέρουν οπουδήποτε οποτεδήποτε.

Ουτε καν υπαρχει τετοιο πραγμα, κι αν υπαρχει δεν το ξερει κανεις. Ασε που με 9 μποφορ, απλα δεν πανε τα σκαφη. Αυτο που οντως υπαρχει ειναι τα σκαφη που εχουν επαγγελματικη αδεια μεταφορας προσωπων (αυτα που κανουν το γυρο του νησιου, κλπ), τα οποια οπως εμαθα, εχει τη δυνατοτητα να επιταξει ο Δημαρχος του νησιου, σε περιπτωση εκτακτης αναγκης. 

Δημοσ.

Ουτε καν υπαρχει τετοιο πραγμα, κι αν υπαρχει δεν το ξερει κανεις. Ασε που με 9 μποφορ, απλα δεν πανε τα σκαφη. Αυτο που οντως υπαρχει ειναι τα σκαφη που εχουν επαγγελματικη αδεια μεταφορας προσωπων (αυτα που κανουν το γυρο του νησιου, κλπ), τα οποια οπως εμαθα, εχει τη δυνατοτητα να επιταξει ο Δημαρχος του νησιου, σε περιπτωση εκτακτης αναγκης. 

Καλό θα είναι να μην μιλάμε με τόση σιγουριά αν δεν γνωρίζουμε.

Υπάρχει ο Κυρίαρχος{και ο 1 και ο 2 επίσης} (Ε/Γ-Α/Ψ) ο οποίος κάνει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ μεταφορές από όλα τα νησιά των Κυκλάδων στη Σύρο. Όσο για το αν πάνε με καιρό τον έχω δει να φέρνει με 8 μποφόρ έγκυο από τη Μύκονο. και δεδομένου ότι κουβαλάει μηχανή κατερπίλαρ πάνω από 1000 άλογα ε δεν νομίζω να κατάλαβε και πολλά. Σε περίπτωση εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών υπάρχουν και τα λεγόμενα παντός καιρού του λιμενικού σε πολύ έντονο πορτοκαλί χρωμα που απλά δεν βυθίζονται.(δεν θυμάμαι πως τα λένε απλά εμείς τα ξέρουμε σαν παντός καιρού)

η διαφορά είναι ότι του Κυρίαρχου του σκας ένα τετραψήφιο ποσό και σε μεταφέρει ότι ώρα και να είναι

αλλιώς πρέπει να δώσει σήμα ο υπεύθυνος του κέντρου υγείας του εκάστοτε νησιού στο ΕΚΑΒ,μετά στο Λιμενικό ή στην Π.Α και να ζητήσει διακομιδή.

Δημοσ.

Έχω χωριό το οποίο απέχει από κωμόπολη 3000 κατοίκων 5κμ και από το κοντινότερο χωριό με supermarket ,εστιατόριο κτλ 1,5κμ.Πήγα φέτος το καλοκαίρι για 2 μήνες.Ησυχία και ελευθερία ήταν αυτά που αποζητούσα και τα βρήκα.Internet είχαμε 5,5mbps-25 ping αφού υπάρχει καφάο adsl 2.5κμ απο το χωριό.Κακία ή περιέργεια δεν είδα ..τουλάχιστον όχι σε μεγάλο βαθμό,γνώρισα και κάτι μουστακαλίδες cool άτομα που κάθε μέρα με κερνούσαν και κάναμε χαβαλέ. Θα κάτσω να δουλέψω 10 χρόνια και μετά θα την κάνω για το χωριό.Εξάλλου,έχουμε περιουσία για να μπορέσω να έχω ένα αλφα sustainability.Άσε που στα δίπλα χωριά έχουν ξυπνήσει και ασχολούνται με τον αγροτουρισμό.Έχουν έρθει και Ελβετοί για εγκατάσταση εδώ και 5 χρόνια για να ζήσουν χαλαρά με την σύνταξη τους.

Όπως ειπώθηκε και πιο πριν κάθε μέρος είναι διαφορετικό και καθένας έχει διαφορετικές εμπειρίες.

• Like 4
Δημοσ.

Σε περίπτωση εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών υπάρχουν και τα λεγόμενα παντός καιρού του λιμενικού σε πολύ έντονο πορτοκαλί χρωμα που απλά δεν βυθίζονται.(δεν θυμάμαι πως τα λένε απλά εμείς τα ξέρουμε σαν παντός καιρού)

Πρέπει μάλλον να αναφέρεσαι στα Ν/Γ (Ναυαγοσωστικά):

• Like 1
Δημοσ.

Έχω χωριό το οποίο απέχει από κωμόπολη 3000 κατοίκων 5κμ και από το κοντινότερο χωριό με supermarket ,εστιατόριο κτλ 1,5κμ.Πήγα φέτος το καλοκαίρι για 2 μήνες.Ησυχία και ελευθερία ήταν αυτά που αποζητούσα και τα βρήκα.Internet είχαμε 5,5mbps-25 ping αφού υπάρχει καφάο adsl 2.5κμ απο το χωριό.Κακία ή περιέργεια δεν είδα ..τουλάχιστον όχι σε μεγάλο βαθμό,γνώρισα και κάτι μουστακαλίδες cool άτομα που κάθε μέρα με κερνούσαν και κάναμε χαβαλέ. Θα κάτσω να δουλέψω 10 χρόνια και μετά θα την κάνω για το χωριό.Εξάλλου,έχουμε περιουσία για να μπορέσω να έχω ένα αλφα sustainability.Άσε που στα δίπλα χωριά έχουν ξυπνήσει και ασχολούνται με τον αγροτουρισμό.Έχουν έρθει και Ελβετοί για εγκατάσταση εδώ και 5 χρόνια για να ζήσουν χαλαρά με την σύνταξη τους.

Όπως ειπώθηκε και πιο πριν κάθε μέρος είναι διαφορετικό και καθένας έχει διαφορετικές εμπειρίες.

Συμφωνώ απόλυτα. Αγγλία όπου ο περισσότερος πλυθισμός ζει σε χωριά, η αποστάσεις σε νοσοκομεία, σχολεία, supermarket είναι περίπου 8-15 μίλια μακρυά. Και οι δουλειές 35+ μίλια μακρυά.

Αυτές οι αποστάσεις θεωρούνται λογικές εδώ. 

Στην Ελλάδα υπάρχει η νοοτροπία, ό,τι  πάνω από 5 χιλιόμετρα, είναι χωριό στα σύνορα και εξορία.

Εγώ έχω βάλει στόχο να συνεχίσω να δουλεύω εδώ άλλα 7 χρόνια (θα είμαι 45), θα τα πουλήσω όλα, και θα αποσυρθώ κάπου Ελλάδα. Πολύ πιθανόν σε κάποιο μικρό νησί. Και η σύνταξη που θα έρθει στα 70, αν ζω μέχρι τότε καλός. Τουλάχιστον δεν θα δουλεύω μια ζωή για υλικά αγαθά που μπορεί να εξαφανιστούν ανά πάσα στιγμή λόγο καρκίνου, καρδιάς, ή άλλης αρρώστιας.

• Like 6
Δημοσ.

Τον Φεβρουάριο είχα πάει Γιάνεννα για 5 μέρες. Ντααααααξ, χίλιες φορές καλύτερη από την Αθήνα, ή μάλλον έτσι μου φάνηκε

• Like 2
Δημοσ.

Τον Φεβρουάριο είχα πάει Γιάνεννα για 5 μέρες. Ντααααααξ, χίλιες φορές καλύτερη από την Αθήνα, ή μάλλον έτσι μου φάνηκε

πολυ καλητερη απο την αθηνα

• Like 1
Δημοσ.

Μου αρέσει πάντως που μεγάλο μέρος των αστικολάγνων ποντάρουν πάνω στο επιχείρημα "στα χωρία δέν έχει γιατρούς"-"στα χωρία δέν έχει νοσοκομεία"-στα χωρία η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι τριτοκοσμική","στα χωριά πεθαίνεις".

Κατάντια...λές και δέν ξεψυχάνε στην Αθήνα του 2014+ (πλάς) άνθρωποι γιατί περιμένουν 2 ωρες το ΕΚΑΒ,λές και δέν υπάρχουν στην Αθήνα χασάπηδες,λές και ο μέσος Γιουνάνης κάνει μια τυπική εξέταση αίματος μιά φορά τον χρόνο...έτσι,check up γιατί προβληματίζεται για την υγεία του.Απλά λέμε για να έχουμε.Απλά υπάρχει αυτή η δυνατότητα,άσχετα αν την έχουμε ανάγκη ή όχι.

Ούτε η μετακίνηση είναι θέμα παρεμπιπτόντως στα χωριά,ούτε τα ψώνια στο supermarket,ούτε οι παρέες.Εκτός και αν νομίζετε οτι όλη η Ελληνική επαρχεία βρίσκεται σε κορυφές βουνών.

Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι οτι σε μια μικρή κοινωνία,αναπόφευκτα, δέν περνάς απαρατήρητος.

Άλλα και πάλι είναι στον άνθρωπο,γιατί κάλλιστα θα μπορούσα να σκαρφαλώσω στο πορτόνι και να γράφω τον κάθε κακοήθη στα κοκόβια μου.Μετά βέβαια θα έχω άλλα.Στις συζητήσεις θα λένε οτι:

.O τάδε τα έχει μεγάλα

.Ο τάδε τα έχει μικρά

.Ο τάδε απείλησε οτι τα μας πηδήξει την γυναίκα/κόρη

.Ο τάδε είναι σάτηρος/παιδεραστής/gay

.(Παρατσούλι)Γιώργο είδα τον τάδε στον δρόμο και σε έψαχνε για μια δουλειά.Ποιόν ρε;Τον τάδε τον παπάρια!

υγ1. όπου Αθήνα μπορείτε να βάλετε ένα οποιοδήποτε αστικό κέντρο

υγ2. ζητώ προκαταβολικά συγνώμη στην μειοψηφία που όντως κάνει check up.

• Like 7
Δημοσ.

Καλα γιαννενα ειναι φανταστικα.Ημουν φανταρος εκει καποτε.Πολυ ωραια πολη συν οτι τοσες πολλες γυναικες σε πολη δεν εχω δει ποτε!Το μονο αρνητικο που του βαζω ειναι το κρυο.
Δημοσ.

Γειά σου revolver. Μετά από 11 χρόνια στην Αγγλία, σε ζηλεύω. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές ήρθα στο τσακ να τα παρατήσω όλα, να γυρίσω Ελλάδα και να το ρίξω στην κτηνοτροφία, όπως οι παπούδες μου.

Σκληρή δουλειά, αλλά δεν αισθάνεσαι τους τοίχους να σε καταπλακώνουν, δεν φοράς ένα υποκριτικό προσωπείο για τον καθένα που κουβαλά τα προβλήματά του στην δουλειά, ούτε ξεκινάς τους χειμωνιάτικους μήνες με το σκοτάδι επιστρέφοντας με το σκοτάδι χωρίς να έχεις δει τί μέρα ήταν.

Τουλάχιστο έτσι, βγάζεις τα πρόβατα σε μια ραχούλα, και την αράζεις απολαμβάνοντας την φύση ανεξάρτητα αν είναι κατακαλόκαιρο ή καταχείμωνο. (ρίχνουμε και καμμιά σε κανένα λαγό, αγριογούρουνο, πέρδικα, φάσα την περίοδο του κυνηγιού...)

Ποιό χωριό είναι?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...