parlapipas25 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Το καλύτερο είναι σχετικό. Αν για εμένα είναι καλύτερη η Αθήνα σε σχέση με αυτά που λες προφανώς και θα τη συγκρίνω. Αμέσως αμέσως Ρόδο δεν πήγαινα με τίποτα. Η ροδος ειναι για τους ψαγμενους μονο,λιγοι και καλοι Περα απο την πλακα αθηνα ηταν ωραια πριν 20 χρονια,τωρα βλεπω κατι περιοχες και νομιζω οτι μεσα στην φυλακη..κοιτας αριστερα,δεξια και απλα δεν βλεπεις πουθενα.Σαν τα μυρμηγκια ειμαστε στοιβαγμενοι ο ενας πανω στον αλλον και δεν ξερουμε τον διπλανο μας. Εκτος των παραπανων στην επαρχια εχω παρατητησει οτι ο κοσμος ειναι πιο ανοιχτος και πιο φιλοξενος. 1
Valerie_ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν ξέρω πού πήρε, ξέρω ότι μίλησε με τον πρόεδρο του νησιού σίγουρα. Αυτός θα γνώριζε. Υποθέτω ότι μάλλον δεν τους φάνηκε σοβαρή η περίπτωση τι να πω, άκουσαν για έκτρωση, ξέρω γω; Πάντως το έμβρυο είχε σταματήσει να αναπτύσσεται σχεδόν αμέσως μετά την τελευταία της επίσκεψη στο γυναικολόγο, 2 βδομάδες νεκρό μέσα της.Μήπως θυμάσαι αν ήταν στις Κυκλάδες το νησί που πήγανε ? Γιατί στις Κυκλάδες έχει ιδιωτικά νοσοκομειακα σκάφη και σε μεταφέρουν οπουδήποτε οποτεδήποτε.
viper2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Η ροδος ειναι για τους ψαγμενους μονο,λιγοι και καλοι Περα απο την πλακα αθηνα ηταν ωραια πριν 20 χρονια,τωρα βλεπω κατι περιοχες και νομιζω οτι μεσα στην φυλακη..κοιτας αριστερα,δεξια και απλα δεν βλεπεις πουθενα.Σαν τα μυρμηγκια ειμαστε στοιβαγμενοι ο ενας πανω στον αλλον και δεν ξερουμε τον διπλανο μας. Εκτος των παραπανων στην επαρχια εχω παρατητησει οτι ο κοσμος ειναι πιο ανοιχτος και πιο φιλοξενος. that's not a bad thing, εκτος αν υπαρχουν γειτονισσες που θελουν να μου δωσουν "ζαχαρη"... 5
black_rabBiT Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 that's not a bad thing Συμφωνώ. Επίσης, αν θες να γνωρίσεις κόσμο, έχει σε ο,τι χρώματα και σχέδια θες. Στην επαρχία είναι το κλασικό τσουλάκι του κλαμπ και ο κάγκουρας με το μιραφιόρι. 1
pournaras Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Συμφωνώ. Επίσης, αν θες να γνωρίσεις κόσμο, έχει σε ο,τι χρώματα και σχέδια θες. Στην επαρχία είναι το κλασικό τσουλάκι του κλαμπ και ο κάγκουρας με το μιραφιόρι. Θα σε διαψευσω, γιατι αυτο που περιγραφεις ειναι απο ταινια του '80. Πρωτευουσα νομου, και γυρω χωρια στην επαρχια, πλεον δεν προκειται να δεις να τετοια πραγματα, τουλαχιστον οχι σε μεγαλυτερο ποσοστο απο αυτο της Αθηνας. Τωρα αν σε μια πολη των 30 χιλιαδων ξερεις οτι υπαρχουν 10-20 καγκουρες και καμμια δεκαρια κλασσικα τσουλακια ειναι αμελητεα ποσοτητα σε σχεση με τον υπολοιπο κοσμο.
black_rabBiT Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν έχω κάτσει να τους μετρήσω απλώς σε ένα χωριό ή μία κωμόπολη, δεν θα γνωρίσεις τόσο έυκολα έναν γκευ που την βρίσκει με bdsm ή έναν μεταλλά που έχει λόξα με τα ενυδρεία και γουστάρει τζορτζ οργουελ. Θες η ανωνυμία; Θες οτι ο πατέρας του δεν έχει στάνι με πρόβατα; Δεν ξέρω ειλικρινά. Επίσης η καγκουριά, παίζει σε μεγάλο βαθμό και στην Αττική, απλώς άμα δεν θες, δεν πας ή δεν τους κάνεις παρέα. Εδώ που είμαι εγώ συγκεκριμένα, τους τρώω στην μάπα με τα κωλοφτιαγμένα. /edit: Και μην ξεχνάς, ως νέος και ελεύθερος δεν έχω ως target group οικογενειάρχες ή συνταξιούχους.
GreyHorse Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Μήπως θυμάσαι αν ήταν στις Κυκλάδες το νησί που πήγανε ? Γιατί στις Κυκλάδες έχει ιδιωτικά νοσοκομειακα σκάφη και σε μεταφέρουν οπουδήποτε οποτεδήποτε. Δεν θυμάμαι καθόλου, πρέπει να την δω να την ρωτήσω
Zazula Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Κάτσε, πήρε στο ΓΕΑ ή/και στη ΜΑΕΔΥ και δεν έστειλαν αεροσκάφος; Δεν παίζει. Και το λέω με Σμήναρχο πατέρα που κάθεται δίπλα μου και έχει συμμετάσχει σε πόσες αεροδιακομιδές. Κατ' αρχάς η 359 ΜΑΕΔΥ δεν συμμετέχει σε αεροδιακομιδές, αλλά μόνον σε αεροψεκασμούς και αεροπυροσβέσεις. Εκτός κι αν ήταν παραδρομή και ουσιαστικά αναφέρεσαι στην 384 ΜΕΔ, τη Μοίρα Έρευνας-Διάσωσης με τα Super Puma (η οποία ναι, κάνει αεροδιακομιδές — και πολλές μάλιστα). Δεύτερον, ένας πολίτης δεν θα πάρει το ΓΕΑ για να αιτηθεί αεροδιακομιδή· υπάρχει για αυτό το συντονιστικό κέντρο αεροδιακομιδών (το οποίο ναι, εδρεύει εντός της 112ΠΜ). Η ΠΑ έχει την ευθύνη της πτητικής και τεχνικής υποστήριξης των αεροδιακομιδών, αλλά ο συντονισμός είναι ευθύνη τού ΕΚΑΒ και μόνον (εκτός βέβαια από πρακτικά θέματα, όπως λ.χ. το αν μια αιτούμενη έξοδος C-130 για δρομολόγιο παραλαβής ασθενών υπερβαίνει το ημερήσιο όριο αποπροσγειώσεων για το πλήρωμα κι έτσι δεν μπορούν να εκτελεστούν όλα τα σκέλη της όπως ζητήθηκαν, με αποτέλεσμα να πρέπει να έρθει μέσα και το δεύτερο πλήρωμα επιφυλακής). Επομένως ο μόνος τρόπος είναι ο ιατρός του αρμόδιου κέντρου υγείας να αιτηθεί από το ΕΚΑΒ την αεροδιακομιδή πιστοποιώντας (λόγω ιατρικής-επιστημονικής ιδιότητας) ότι η αεροδιακομιδή είναι απολύτως απαραίτητη για τον ασθενή ή τραυματία. Στη συνέχεια το ΕΚΑΒ εξετάζει τις υπάρχουσες κατά περίπτωση εναλλακτικές, όπως π.χ. τακτικά δρομολόγια αερογραμμών ή ύπαρξη διαθέσιμων σκαφών του Λιμενικού Σώματος. Εάν τελικώς προκύψει ότι η (έκτακτη, μέσω ΠΑ) αεροδιακομιδή είναι αναπόφευκτος μονόδρομος, και εφόσον συναινεί και ο ασθενής ή οι οικείοι του, τότε εκτελείται με το πλέον πρόσφορο για την περίπτωση πτητικό μέσο και τρόπο. Οι σχετικές δομές του ΕΚΑΒ παρουσιάζονται εδώ: http://library.tee.gr/digital/m2150/m2150_papaefstathiou.pdf 1
Tilemaxx Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Έχουμε μετακομίσει απ' την Αθήνα οικογενειακώς το 2000. Σοφή επιλογή μάλλον αποδεικνύεται, 14 χρόνια μετά. Απλά απάλευτη η Αθήνα πλέον, και το λέω εγώ που πηγαινοέρχομαι συνέχεια και κάθομαι κανα μήνα εκεί τους χειμώνες.Το μόνο καλό είναι αυτό που λένε πιο πάνω, οτι στα μεγάλα αστικά κέντρα έχεις την δυνατότητα να είσαι ξένος μεταξύ ξένων. Στην επαρχία κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατον. Μετά απο κάποιο διάστημα θέλωντας και μη, θα σε "μάθουν" όλοι. Τι κόλλημα είναι αυτό με το net; Προφανώς και είναι ζητούμενο το να καλύπτονται όλες οι περιοχές από δίκτυο απροβλημάτιστα, αλλά εκείνος που πήρε την απόφαση να φύγει από την πόλη δε νομίζω να κρίνει βάση του αν θα μπορεί να κατεβάζει τέντα μπόμπα τα torrents του ή να έχει χαμηλά pings στο LoL. Έτσι κι αλλιώς σε μικρότερες περιοχές είσαι πιο κοντά στο κέντρο πολλές φορές και πιάνεις καλά. Η σύνδεση που έχω εδώ στο χωριό των 1000 κατοίκων είναι κλάσεις ανώτερη σε όλους τους τομείς (pings, αποσυνδέσεις κτλ), απ' την αντίστοιχη που έχω στο σπίτι στην Αθήνα. 1
Ntinaras Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Συμφωνώ. Επίσης, αν θες να γνωρίσεις κόσμο, έχει σε ο,τι χρώματα και σχέδια θες. Στην επαρχία είναι το κλασικό τσουλάκι του κλαμπ και ο κάγκουρας με το μιραφιόρι. ω ναι μιλαμε στη καλυτερη για glx αλβανιαρικο,μαλι φραχτης και πισω η γκομενα κλασσικα με το κωλαν τη τσιχλα και την ατακα "ρε μαλακα" οταν δεν εχεις βγει απο ενα χωριο να δεις τον υπολοιπο κοσμο,τοτε καταληγεις ετσι. 1
Valerie_ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Ποιο glx σε ποια δεκαετία μείνατε duke & ninja 125 έχουν. Βέβαια αυτά τα έβλεπα και στη Θεσσαλονίκη.
haris_216 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Πάντα αυτό που δεν έχουμε είναι επιθυμητό και εξωραϊζεται στο μυαλό μας σε επίπεδο επιστημονικής φαντασίας. Αυτοί που μένουν στο χωριό θέλουν να παν στην πόλη "που έχει τόσες δυνατότητες και υποδομές". Αυτοί που μένουν στην πόλη θέλουν να πάνε στο χωριό "΄όπου όλα είναι αγνά και δεν πρόκειται να πατήσεις supermarket αφού με ένα κηπάκο καθάρισες, άσε που η ζωή είναι ένα χαμόγελο" (ας όψεται η Ελαϊς με τις διαφημίσεις με το πάρτυ που γίνεται κατά το μάζεμα της ελιάς) Και όλοι μαζί θέλουν να πάνε στο εξωτερικό που μοιράζουνε φράγκα. Ας πάει ο καθείς όπου θέλει και επιθυμεί. Αλλά ρε παιδιά κάντε πρώτα μια έρευνα με ρεαλιστκή πληροφόρηση, δείτε τις προτεραιότητές σας και αφήστε λίγο στην άκρη τα στερεότυπα του αναγνωστικού της Α' δημοτικού (του 1965) αλλά και το ισοπεδωτικό σκεπτικό ότι a priori "οπουδήποτε αλλού είναι καλύτερα" 2
zio10 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Πάντα αυτό που δεν έχουμε είναι επιθυμητό και εξωραϊζεται στο μυαλό μας σε επίπεδο επιστημονικής φαντασίας. Αυτοί που μένουν στο χωριό θέλουν να παν στην πόλη "που έχει τόσες δυνατότητες και υποδομές". Αυτοί που μένουν στην πόλη θέλουν να πάνε στο χωριό "΄όπου όλα είναι αγνά και δεν πρόκειται να πατήσεις supermarket αφού με ένα κηπάκο καθάρισες, άσε που η ζωή είναι ένα χαμόγελο" (ας όψεται η Ελαϊς με τις διαφημίσεις με το πάρτυ που γίνεται κατά το μάζεμα της ελιάς) Και όλοι μαζί θέλουν να πάνε στο εξωτερικό που μοιράζουνε φράγκα. Ας πάει ο καθείς όπου θέλει και επιθυμεί. Αλλά ρε παιδιά κάντε πρώτα μια έρευνα με ρεαλιστκή πληροφόρηση, δείτε τις προτεραιότητές σας και αφήστε λίγο στην άκρη τα στερεότυπα του αναγνωστικού της Α' δημοτικού (του 1965) αλλά και το ισοπεδωτικό σκεπτικό ότι a priori "οπουδήποτε αλλού είναι καλύτερα" Το ίδιο συμβαίνει και όταν περνάνε τα χρόνια Πολύ σωστό όλο το μήνυμα
black_rabBiT Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Ας πάει ο καθείς όπου θέλει και επιθυμεί. Συμφωνώ. Στον βαθμό που τον παίρνει, διαλέγει και μέρος. Αρκεί εκεί που θα πάει να έχει εργασία ή ένα εισόδημα. Και ρε φίλε με "κηπάκο με αγκουράκια" η ζωή δεν βγαίνει. Επίσης με 300 ευρώ μισθό και να μου τα τρώνε τα μετρό και τα τρόλεϋ, πάλι δεν βγαίνει. Γενικά για όλα υπάρχει μια απομυθοποίηση. Όμως, υπάρχουν και άνθρωποι που την βρίσκουν με καφεδάκι, τσιγαράκι και αμαξάδα. Και εντάξει μωρέ, έχει ο θεός! Εμένα αυτό δεν με καλύπτει. Το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί αυτή την στιγμή είναι ο καθαρός αέρας και η ησυχία μου. Τα περι αποκέντρωσης που λυσσάξατε, ας φύγουν ας πάνε στα χωριά τους, μαζί σας. Και καθήστε εσείς απόγονοι του Σωκράτη και δουλέψτε στα πλαίσια και τα σουβλατζίδικα γιατί δεν έμεινε και τίποτα άλλο. 1
mathsrule Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Κατ' αρχάς η 359 ΜΑΕΔΥ δεν συμμετέχει σε αεροδιακομιδές, αλλά μόνον σε αεροψεκασμούς και αεροπυροσβέσεις. Εκτός κι αν ήταν παραδρομή και ουσιαστικά αναφέρεσαι στην 384 ΜΕΔ, τη Μοίρα Έρευνας-Διάσωσης με τα Super Puma (η οποία ναι, κάνει αεροδιακομιδές — και πολλές μάλιστα). Δεύτερον, ένας πολίτης δεν θα πάρει το ΓΕΑ για να αιτηθεί αεροδιακομιδή· υπάρχει για αυτό το συντονιστικό κέντρο αεροδιακομιδών (το οποίο ναι, εδρεύει εντός της 112ΠΜ). Η ΠΑ έχει την ευθύνη της πτητικής και τεχνικής υποστήριξης των αεροδιακομιδών, αλλά ο συντονισμός είναι ευθύνη τού ΕΚΑΒ και μόνον (εκτός βέβαια από πρακτικά θέματα, όπως λ.χ. το αν μια αιτούμενη έξοδος C-130 για δρομολόγιο παραλαβής ασθενών υπερβαίνει το ημερήσιο όριο αποπροσγειώσεων για το πλήρωμα κι έτσι δεν μπορούν να εκτελεστούν όλα τα σκέλη της όπως ζητήθηκαν, με αποτέλεσμα να πρέπει να έρθει μέσα και το δεύτερο πλήρωμα επιφυλακής). Επομένως ο μόνος τρόπος είναι ο ιατρός του αρμόδιου κέντρου υγείας να αιτηθεί από το ΕΚΑΒ την αεροδιακομιδή πιστοποιώντας (λόγω ιατρικής-επιστημονικής ιδιότητας) ότι η αεροδιακομιδή είναι απολύτως απαραίτητη για τον ασθενή ή τραυματία. Στη συνέχεια το ΕΚΑΒ εξετάζει τις υπάρχουσες κατά περίπτωση εναλλακτικές, όπως π.χ. τακτικά δρομολόγια αερογραμμών ή ύπαρξη διαθέσιμων σκαφών του Λιμενικού Σώματος. Εάν τελικώς προκύψει ότι η (έκτακτη, μέσω ΠΑ) αεροδιακομιδή είναι αναπόφευκτος μονόδρομος, και εφόσον συναινεί και ο ασθενής ή οι οικείοι του, τότε εκτελείται με το πλέον πρόσφορο για την περίπτωση πτητικό μέσο και τρόπο. Οι σχετικές δομές του ΕΚΑΒ παρουσιάζονται εδώ: http://library.tee.gr/digital/m2150/m2150_papaefstathiou.pdf Άρα επικοινωνεί με το ΕΚΑΒ και ο αρμόδιος Ιατρός κρίνει εάν η περίπτωση χρίζει αεροδιακομιδής;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα