haris_216 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Εντάξει, έτσι εξηγείται. Καταλαβαίνεις όμως ότι άλλο "πρέπει να παρουσιάζεσαι κάθε τρίμηνο" και άλλο η προσέγγισή σου. Άσε που για την ακρίβεια δεν πήγαινες μία φορά αλλά δύο, άσχετα που δεν σε χάλαγε γιατί οι μέρες ήταν κοντά. Νόμιζα ότι συζητούσαμε τι επιτάσει ο κανονισμός και όχι οι "πατέντες" του καθενός μας. Γι' αυτό άλλωστε κι εγώ μιλούσα για το πως είναι τα πράγματα και παρέθεσα και σχετικά link. Δηλαδή αν εγώ έχω γνωστό στον ΟΑΕΔ και παίρνει την καρτούλα μου και την σφραγίζει χωρίς να παρουσιασθώ καθόλου πρέπει να βγω και να δηλώνω ότι "πλέον δεν χρειάζεται καθόλου να πας από τα γραφεία";
GreyHorse Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Εντάξει, έτσι εξηγείται. Καταλαβαίνεις όμως ότι άλλο "πρέπει να παρουσιάζεσαι κάθε τρίμηνο" και άλλο η προσέγγισή σου. Άσε που για την ακρίβεια δεν πήγαινες μία φορά αλλά δύο, άσχετα που δεν σε χάλαγε γιατί οι μέρες ήταν κοντά. Νόμιζα ότι συζητούσαμε τι επιτάσει ο κανονισμός και όχι οι "πατέντες" του καθενός μας. Γι' αυτό άλλωστε κι εγώ μιλούσα για το πως είναι τα πράγματα και παρέθεσα και σχετικά link. Δηλαδή αν εγώ έχω γνωστό στον ΟΑΕΔ και παίρνει την καρτούλα μου και την σφραγίζει χωρίς να παρουσιασθώ καθόλου πρέπει να βγω και να δηλώνω ότι "πλέον δεν χρειάζεται καθόλου να πας από τα γραφεία"; Το τρίμηνο το εξήγησα στην πρώτη σελίδα αναλυτικά, είναι η δεύτερη φορά που το εξηγώ. Θεωρώ ότι όταν κάποιος συμμετέχει σε μια συζήτηση έχει διαβάσει τα προηγούμενα ποσταρίσματα, εκτός και αν πρόκειται για thread με 150 σελίδες όπως του Αλέξανδρου. Το point είναι ότι δεν κατοικούσα Θεσσαλονίκη αλλά Σαντορίνη και συνολικά ταξίδεψα για Θεσσαλονίκη τέσσερις φορές. Και συνειδητοποίησα ότι μπορώ να το κάνω αυτό την πρώτη φορά που πήγα να πληρωθώ και μου εξήγησαν ότι ο x μήνας σφραγίζεται/πληρώνεται από την δεύτερή του εργασιακή μέρα μέχρι το πολύ το τέλος του x+1. Και γύρισα μες στη χαρά στη Σαντορίνη γιατί κατάλαβα μπορούσα σχεδόν ανά τρίμηνο να ανεβαίνω και όχι ανά μήνα. Δεν θέλει μυαλό Αινστάιν, κατατοπιστικότατοι ήταν οι άνθρωποι, λες να ήμουν η μοναδική περίπτωση; Αν ζούσα Αλβανία το ίδιο θα έκανα. Αυτό έκαναν κάποιοι και βγήκε σε νόμο η απαγόρευση εξόδου για τους αλλοδαπούς. Απαγόρευση εξόδου από την χώρα σε έλληνα πολίτη μόνο το δικαστήριο μπορεί να εκδώσει, όχι ο ΟΑΕΔ. Και δεν πρόκειται για πατέντα όταν σου λένε σφραγίζεις τον τάδε μήνα από την δεύτερή του μέρα μέχρι την τελευταία του επομένου. Ανετότατα καταλαβαίνεις ότι μπορείς να παρουσιάζεσαι ανά δίμηνο, και μόλις το κάνεις συνειδητοποιείς ότι σε δυο μέρες σφραγίζεις και τον μεθεπόμενο. Σύνολο σχεδόν τρίμηνο.
haris_216 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 ...........................εν θέλει μυαλό Αινστάιν, κατατοπιστικότατοι ήταν οι άνθρωποι, λες να ήμουν η μοναδική περίπτωση; Αν ζούσα Αλβανία το ίδιο θα έκανα. Αυτό έκαναν κάποιοι και βγήκε σε νόμο η απαγόρευση εξόδου για τους αλλοδαπούς. Απαγόρευση εξόδου από την χώρα σε έλληνα πολίτη μόνο το δικαστήριο μπορεί να εκδώσει, όχι ο ΟΑΕΔ. Δεν μιλάμε για απαγόρευση (μην πιάνεσαι απ' τις λέξεις) αλλά για έξοδο από τη χώρα με συνέπειες (γραφειοκρατικές αν θέλεις) Το τρίμηνο το εξήγησα στην πρώτη σελίδα αναλυτικά, είναι η δεύτερη φορά που το εξηγώ. Θεωρώ ότι όταν κάποιος συμμετέχει σε μια συζήτηση έχει διαβάσει τα προηγούμενα ποσταρίσματα, εκτός και αν πρόκειται για thread με 150 σελίδες όπως του Αλέξανδρου....................... Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Κάπου το "έχασα" εκείνο το post και το πρόσεξα τώρα. Παραμένει "πατέντα" κατά τη γνώμη μου και άρα δεν μπρούμε να λέμε "πάω μια φορά το τρίμηνο" ειδικά αφού πήγαινες δύο φορές αλλά οκ I got the point
GreyHorse Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν μιλάμε για απαγόρευση (μην πιάνεσαι απ' τις λέξεις) αλλά για έξοδο από τη χώρα με συνέπειες (γραφειοκρατικές αν θέλεις) Μα δεν υπάρχει για τον έλληνα πολίτη. Αν υπήρχε θα ζητούσαν έλεγχο διαβατηρίου. Δεν είναι μόνο οι χώρες της ΕΕ εξωτερικό ξέρεις, και η Αλβανία εξωτερικό είναι και ήθελε διαβατήριο (δεν ξέρω αν θέλει τώρα). Περιορισμός και απαγόρευση υπάρχει όταν πας να μείνεις στο εξωτερικό, εκεί στο κόβουν, πρέπει να το μεταφέρεις στη χώρα που θα πας για ένα τρίμηνο. Και πριν αρχίσουμε ξανά τα περί ισονομίας, ο οποιοσδήποτε πολίτης οποιασδήποτε χώρας δεν έχει ούτε τα ίδια δικαιώματα, ούτε τις ίδιες υποχρεώσεις με έναν αλλοδαπό διαφορετικής εθνικότητας. Μην μπερδεύεις το πολίτης με κάτοικος. Η γυναίκα σου μπορεί να είναι κάτοικος Ελλάδας, δεν είναι πολίτης της χώρας, δεν έχει την ελληνική εθνικότητα. Εξαίρεση είπαμε οι κάτοικοι της ΕΕ που υπόκεινται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για τον λόγο αυτόν εσύ αύριο φεύγεις με την ταυτότητά σου, ούτε διαβατήριο δεν χρειάζεσαι, να πας να ζήσεις/δουλέψεις στο Λουξεμβούργο πχ, η γυναίκα σου θα έχει ολόκληρη γραφειοκρατική διαδικασία για να σε ακολουθήσει και για ένα εξάμηνο (νομίζω) θα της απαγορευτεί και η έξοδος από το Λουξεμβούργο. Φυσικά με ανοιχτά σύνορα όποια στιγμή θέλει περνά Γερμανία, Γαλλία κτλ, αν τύχει και την πιάσουν σε έλεγχο θα την στείλουν πίσω πακέτο.
Zazula Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Πάντως οι ΟΑΕΔ που έτυχε να γνωρίζω εγώ την εποχή της μηνιαίας ανανέωσης (Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Μαρούσι) ήταν πολύ ανελαστικοί στις ημερομηνίες — αν δεν κάνω λάθος άφηναν ελάχιστες μέρες συν/πλην, ούτε δεκαήμερο δεν ήταν συνολικά. Και, ειδικά εάν ο κάτοχος της κάρτας ανεργίας (ασχέτως εάν επρόκειτο για επιδοτούμενο άνεργο ή όχι) ήταν αλλοδαπός, τότε ήταν εντελώς απόλυτοι και δεν χαρίζονταν ούτε για λεπτό.
haris_216 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Μα δεν υπάρχει για τον έλληνα πολίτη. Αν υπήρχε θα ζητούσαν έλεγχο διαβατηρίου................. Οπως σου είπα και παραπάνω, το έχω ψάξει (για το γαμώτο). Υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται (στους έλληνες πολίτες αν προτιμάς). Η απάντηση του συνήγορου του πολίτη, μετά τη σχετική διερεύνηση, ήταν ότι ισχύει για όλους απλά παράτυπα ή για ευκολία δεν εξετάζεται για τους έλληνες. Γι' αυτό και υπάρχει περιθώριο να πάει η υπόθεση παραπάνω αφού αποτελεί κατάφορη αντιμετώπιση "με δύο μέτρα και δύο σταθμά". Τώρα για αυτό που λες για κατοίκους και πολίτες στη συγκεκριμένη περίπτωση με αφήνει παγερά αδιάφορο αφού η κάτοικος (και μη πολίτης) γυναίκα μου έχει κανονικά όλες τις κρατήσεις από το μισθό της για να πληρωθούν από αυτά και ο ΟΑΕΔ σου (ή του άλλου πολίτη). Και άρα θέλω/απαιτώ την ίδια αντιμετώπιση
GreyHorse Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Οπως σου είπα και παραπάνω, το έχω ψάξει (για το γαμώτο). Υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται (στους έλληνες πολίτες αν προτιμάς). Η απάντηση του συνήγορου του πολίτη, μετά τη σχετική διερεύνηση, ήταν ότι ισχύει για όλους απλά παράτυπα ή για ευκολία δεν εξετάζεται για τους έλληνες. Γι' αυτό και υπάρχει περιθώριο να πάει η υπόθεση παραπάνω αφού αποτελεί κατάφορη αντιμετώπιση "με δύο μέτρα και δύο σταθμά". Τώρα για αυτό που λες για κατοίκους και πολίτες στη συγκεκριμένη περίπτωση με αφήνει παγερά αδιάφορο αφού η κάτοικος (και μη πολίτης) γυναίκα μου έχει κανονικά όλες τις κρατήσεις από το μισθό της για να πληρωθούν από αυτά και ο ΟΑΕΔ σου (ή του άλλου πολίτη). Και άρα θέλω/απαιτώ την ίδια αντιμετώπιση Με αυτήν την λογική θα έπρεπε να απαιτείς και ταξίδια χωρίς διαβατήριο. Είπαμε, δεν υπάρχει απαγόρευση για τον έλληνα πολίτη. Ακόμα και να δηλώσει ότι πήγε εξωτερικό, κόβεται για εκείνες τις με.ρες η επιδότηση και συνεχίζεται μετά κανονικά. Βασικά αν το πάμε με την νομοθεσία, ο άνεργος θα πρέπει να είναι δηλωμένος στον ΟΑΕΔ που κατοικεί. Δηλαδή αν είσαι δηλωμένος Θεσσαλονίκη και πας να μείνεις Λαμία, θα πρέπει να κάνεις εγγραφή στον ΟΑΕΔ Λαμίας. Δύο φορές τον χρόνο έχεις δικαίωμα να παρουσιαστείς σε ΟΑΕΔ άλλης περιοχής. Η απαγόρευση εξόδου έχει θεσπιστεί βασικά για τους αλλοδαπούς με τον κανόνα, όχι εξαίρεση, να παίρνουν το επίδομα και να παρουσιάζονται κάθε τρίμηνο. 330 ευρώ επίδομα που έπαιρνα το 2004 ήταν ψίχουλα, για τον Αλβανό να ζει στην Αλβανία και ανά τρίμηνο να παίρνει χιλιαρικάκι ήταν σημαντικότατο ποσό. Παραπάνω αν είχε οικογένεια δηλωμένη. Ο ΟΑΕΔ δεν δίνει λεφτά, τα επιδόματα τα πληρώνει το ελληνικό κράτος και οι έλληνες φορολογούμενοι. Εγγραφή στα αρχεία του ΟΑΕΔ βασικά σημαίνει ότι εγγράφεσαι για να σου βρουν δουλειά. Δεν εγγράφεσαι για να σε πληρώνουν να κάθεσαι. Τώρα, για να σου βρουν δουλειά πρώτον θα πρέπει να υπάρχουν εργοδότες που να προσφεύγουν στον ΟΑΕΔ για εύρεση προσωπικού, και δεύτερον να υπάρχει σωστός έλεγχος των ανέργων από τον ίδιο τον ΟΑΕΔ με συνεχόμενη δια βίου ή όσο κρατά η ανεργία μάθηση και εκπαίδευση, με έλεγχο τακτικό και επακριβή του τι έχει κάνει ο άνεργος και ποιες οι ακριβές του ενέργειες για να βρει δουλειά (πχ έλεγχο των email και των απαντήσεων που έχει λάβει για θέση εργασίας, σημείωση ώρα και ονοματεπώνυμου αυτού με τον οποίο μίλησε στο τηλέφωνο για κάποια εργασία, έγγραφη βεβαίωση από εργοδότη όταν πήγε για συνέντευξη κτλ). Αλλά επειδή το επίδομα ανεργίας δίνεται μόνο για ένα χρόνο στην Ελλάδα το έχουν μαμήσει στην κυριολεξία το ζήτημα και στα πάπαλά τους και οι υπάλληλοι. Για τους αλλοδαπούς μην επαναλαμβανόμαστε πάλι, κουράστηκα, είμαι και από κινητό.. 1
haris_216 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 ..................Ο ΟΑΕΔ δεν δίνει λεφτά, τα επιδόματα τα πληρώνει το ελληνικό κράτος και οι έλληνες φορολογούμενοι. Εγγραφή στα αρχεία του ΟΑΕΔ βασικά σημαίνει ότι εγγράφεσαι για να σου βρουν δουλειά. Δεν εγγράφεσαι για να σε πληρώνουν να κάθεσαι................... Το "έλληνες" δεν ξέρω από που προκύπτει. Anyway, το παρακουράσαμε γι' αυτό ας σταματήσουμε εδώ και ας μείνει ο καθένας μας με τις απόψεις που είχε (όπως σε κάθε "διάλογο" που σέβεται τον εαυτό του )
dimiamwiam Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Απέσυρε το Υπ. Ανάπτυξης την τροπολογία για ανανέωση της κάρτας ανεργίας μέσω διαδυκτίου
ALEX2000 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 καλές απαντήσεις-πληροφορηση σε θεματα ΟΑΕΔ έχω βρεί στο http://jobgr.blogspot.gr/ Γραφουν υπάλληλοι του ΟΑΕΔ και έχουν πολύ ενδιαφέρουσες αναρτησεις.
juki Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Ακριβώς! Είμαι επιδοτούμενος άνεργος και επιθυμώ να μεταβώ σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ για να αναζητήσω εργασία. Θα ανασταλεί το επίδομα ανεργίας μου; Βάσει του Κανονισμού 883/2004 και 987/2009 είναι δυνατή η μεταφορά του επιδόματος ανεργίας από το ένα κράτος στο άλλο (κοινοτικό έντυπο U2). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει καταβληθεί τουλάχιστον ο πρώτος μήνας προθεσμίας. Η μεταφορά είναι δυνατή για διάστημα 3 μηνών το ανώτερο. Ο ασφαλισμένος οφείλει να εγγραφεί στην υπηρεσία απασχόλησης στο κράτος που μετακινείται και για όλο το διάστημα που βρίσκεται εκεί οφείλει να συμμορφώνεται προς τους κανόνες και τις υποδείξεις της εκεί υπηρεσίας. Αν το τρίμηνο παρέλθει, τότε το επίδομα ανεργίας διακόπτεται. Αν ο ασφαλισμένος επιστρέψει στην Ελλάδα και σε τοπική υπηρεσία πριν τη λήξη του τριμήνου, τότε συνεχίζεται κανονικά η επιδότησή του. Aυτός είναι ο σωστός τρόπος. Και συχνά αρκετά χρονοβόρος, αν δεν έχουμε προνοήσει να έλθουμε σε επαφή με την αντίστοιχη υπηρεσία του κράτους όπου θα διαμένουμε ώστε να κάνουμε εμείς τις απαραίτητες μεταφράσεις των δικαιολογητικών που θα χρειαστούν. Τα ποσά θα είναι πάντα αυτά που θα έπαιρνε κανείς στην χώρα όπου άσκησε τα δικαιώματά του (Ελλάδα εν προκειμένω). Παρόλα αυτά, μην περιμένεις ποτέ να υπάρξει ίση μεταχείριση ανάμεσα σε πολίτη ενός κράτους και σε έναν αλλοδαπό που επχει άλλη εθνικότητα (εξαίρεση είπαμε ΕΕ). Όσο και να το τραβήξεις, δίκιο δεν βρίσκεις. Ακόμη κι εντός ΕΕ δεν υπάρχει ίση μεταχείριση πλέον. Άνοιξε ο δρόμος από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για αναστολή πληρωμών σε αλλοδαπούς εντός ΕΕ που δεν δείχνουν πρόθυμοι να εργαστούν και διαμένουν σε άλλη χώρα χωρίς εργασία. http://www.english.rfi.fr/europe/20141113-french-politicians-cheer-european-social-tourism-ruling Θεωρώ την απόφαση αηδιαστική κι αντιευρωπαϊκή, πατάει σε λογική βάση, αλλά στοχοποιεί μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων κι ανοίγει τον δρόμο σε ακροδεξιές πρακτικές.
GreyHorse Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Aυτός είναι ο σωστός τρόπος. Και συχνά αρκετά χρονοβόρος, αν δεν έχουμε προνοήσει να έλθουμε σε επαφή με την αντίστοιχη υπηρεσία του κράτους όπου θα διαμένουμε ώστε να κάνουμε εμείς τις απαραίτητες μεταφράσεις των δικαιολογητικών που θα χρειαστούν. Τα ποσά θα είναι πάντα αυτά που θα έπαιρνε κανείς στην χώρα όπου άσκησε τα δικαιώματά του (Ελλάδα εν προκειμένω). Δεν έρχεσαι σε καμία επαφή με το άλλο κράτος όσο είσαι εδώ. Στον ΟΑΕΔ πας και δηλώνεις ότι θέλεις να πας τρίμηνο στην τάδε χώρα και να μεταφέρεις εκεί το ταμείο σου. Μετά από ένα μήνα νομίζω, πας και σου δίνουν τα χαρτιά, τα οποία δεν πληρώνεις δεκάρα για να τα μεταφράσεις, αλλά τα πας ατόφια στην αντίστοιχη υπηρεσία του κράτους που θέλεις να πας. Αν χρειάζονται μετάφραση (στα ελληνικά ή αγγλικά θα στα δώσουν) γιατί το κράτος έχει άλλη επίσημη γλώσσα, αυτοί είναι υποχρεωμένοι σύμφωνα με κοινοτική οδηγία να τα μεταφράσουν.
GIORZAG Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Παντως απο τη στιγμη που πλέον γίνεται ηλεκτρονική ανανέωση και δεν χρειάζεται να πας αυτοπροσώπως μπορεις να ζεις στο εξωτερικό και να το περνεις κανονικά... Δεν νομίζω να μπορει να ελέγχτει κάπως απο τον ΟΑΕΔ Sent from my iPhone using Insomnia Και δεν το λεω απο τη άποψη να ειμαι κάπου και να καθομαι...απλα αν δεν βρω δούλευα πως θα στηρίξω τις σπουδές μου;θα ειναι ενα σημαντικό βοήθημα για εμένα αν το λαμβάνω για ενα χρόνο Sent from my iPhone using Insomnia Τελικά φίλε τι έκανες γιατί σκοπεύω να κάνω ακριβώς το ίδιο από Σεπτέμβρη.
linus__lost Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Παντως απο τη στιγμη που πλέον γίνεται ηλεκτρονική ανανέωση και δεν χρειάζεται να πας αυτοπροσώπως μπορεις να ζεις στο εξωτερικό και να το περνεις κανονικά... Δεν νομίζω να μπορει να ελέγχτει κάπως απο τον ΟΑΕΔ Sent from my iPhone using Insomnia Και δεν το λεω απο τη άποψη να ειμαι κάπου και να καθομαι...απλα αν δεν βρω δούλευα πως θα στηρίξω τις σπουδές μου;θα ειναι ενα σημαντικό βοήθημα για εμένα αν το λαμβάνω για ενα χρόνο Sent from my iPhone using Insomnia Τελικά φίλε τι έκανες γιατί σκοπεύω να κάνω ακριβώς το ίδιο από Σεπτέμβρη. Το καταλαβαίνεις οτι είναι κλοπή αυτό? Σε αυτό το σημείο που φτάσαμε ως χώρα οφείλεται σε σημαντικό βαθμό επειδη όλοι κλεβαμε από το κράτος.. 1
GIORZAG Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Το καταλαβαίνεις οτι είναι κλοπή αυτό? Σε αυτό το σημείο που φτάσαμε ως χώρα οφείλεται σε σημαντικό βαθμό επειδη όλοι κλεβαμε από το κράτος.. Το καταλαβαίνεις ότι γράφεις σε κάποιον που δεν ξέρεις ούτε ποιος είναι, ούτε τι κάνει, ούτε τι πρόκειται να κάνει στην προκειμένη περίπτωση. ΔΕΝ έχω κλέψει ή καταχραστεί ποτέ το κράτος ή οποιονδήποτε άνθρωπο και αυτό ήταν πάντα από επιλογή και όχι γιατί δεν μπορούσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα