shine Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 μη κολλάτε με το σκλαβενίτη, τα ίδια γίνονται παντού. μιας και πιάσαμε τα μαρκετς, να πω ότι έχω γνωστή που δουλεύει σε μεγάλη αλυσίδα και μου έχει πει ότι τους έχουν απαγορεύσει να ψωνίζουν από αλλού. με λίγα λόγια, μάθαμε ότι ψωνίζεις από αντίπαλο μαρκετ, πέρνα από τον ΟΑΕΔ για να βγάλεις κάρτα αυτά για μερικούς που μας τα έχουν κάνει τσουρέκια με το να στηρίζουμε επιχειρήσεις μόνο και μόνο επειδή είναι ελληνικές. 2
Anorymous Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 what? αν βαλεις βυσμα βουλευτη να μπει στο δημοσιο θα φας κραξιμο και δικαιος ενω στον ιδιωτικο τομεα τι θα σου πουν ?
bedazzled Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 καλά ρε παιδιά τι συζητάτε τώρα? αν πριν ήθελες βύσμα για να μπεις κάπου... φανταστείτε τι γίνεται τώρα. τι απορείτε? και στη δουλειά μου όταν ήταν να προσλάβουμε άτομο, ήρθε κατευθείαν κολλητός ατόμου που ήδη δούλευε μέσα. πριν καν δηλαδή μπει αγγελία τον είχε φέρει. και λογικό δεν είναι; όταν όλοι έχουν φίλους και γνωστούς που ψάχνουν για δουλειά ε θα προωθήσουν αυτούς. και καθαρίστρια όταν θέλαμε για τα γραφεία μας, ήρθε κάποια την οποία μας σύστησε ένας "δικός" μας. οπότε μπορείς να πεις ότι ακόμα και η καθαρίστρια με βύσμα ήρθε. και επίσης όταν η καθαρίστρια έφυγε, η 2η που ήρθε και πήρε τη θέση της κι αυτή από σύσταση γνωστού ήρθε. εγώ πχ έχω φίλους/συγγενείς που είναι άνεργοι. αν εδώ που δουλεύω ζητήσουν άτομο θα συστήσω κατευθείαν έναν από αυτούς. αν κανείς δε μας κάνει, τότε θα μπει αγγελία. απλά η διαφορά με το βύσμα στο δημόσιο είναι ότι στο δημόσιο μπορεί άνετα να πάρει τη θέση κι ένας που δεν έχει την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο της εργασίας. κι αυτό είναι το σπαστικό. στον ιδιωτικό τομέα όμως, μπορεί εγώ να προτείνω κάποιον στο αφεντικό μου αλλά αυτός ο κάποιος πρέπει να έχει τα προσόντα. εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν. Αυτή η νοοτροπία του βύσματος υπάρχει και στο εξωτερικό ή μόνο στην Ελλάδα;
shine Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτή η νοοτροπία του βύσματος υπάρχει και στο εξωτερικό ή μόνο στην Ελλάδα; εντάξει ρε παιδιά αυτό δεν είναι που λέμε βύσμα με την κακή έννοια. αυτό που έχουμε συνηθίσει με το δημόσιο. το θεωρώ κάτι φυσιολογικό. έχω φίλο λογιστή ο οποίος είναι άνεργος. αν στη δουλειά που είμαι τώρα χρειαστούν λογιστή θα προτείνω τον φίλο μου. αν ο φίλος μου όμως δε ξέρει που παν τα 3 δε θα τον κρατήσουν. βασικά σε αυτή την περίπτωση ούτε εγώ θα τον πρότεινα γιατί μετά θα με κράζανε. αν τον κρατήσουν όμως και τελικά βρει δουλειά χάρη σε μένα δε σημαίνει ότι μπήκε χωρίς να το αξίζει. φαντάζομαι καταλαβαίνετε όλοι τη διαφορά. είναι σα να λέμε (περίπου) ότι ο γιος ανέλαβε στο μαγαζί του πατέρα και άρα μπήκε με βύσμα. φυσικό επακόλουθο είναι
The_Judas Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Το βύσμα δεν είναι το σημαντικότερο πρόβλημα. Αλλωστε η πλειοψηφία των υπαλλήλων σε οποιαδήποτε εταιρεία είναι αναλώσιμοι και μπορούν να αντικατασταθούν. Ούτε στο δημόσιο θα ήταν απαραίτητα κακό, αν υπήρχε σωστή αξιολόγηση και κατάργηση της μονιμότητας. αν βαλεις βυσμα βουλευτη να μπει στο δημοσιο θα φας κραξιμο και δικαιος ενω στον ιδιωτικο τομεα τι θα σου πουν ? πάλι όμως, αυτή η νοοτροπία δεν παύει να εμπεριέχει υποκρισία. 2
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 μη κολλάτε με το σκλαβενίτη, τα ίδια γίνονται παντού. μιας και πιάσαμε τα μαρκετς, να πω ότι έχω γνωστή που δουλεύει σε μεγάλη αλυσίδα και μου έχει πει ότι τους έχουν απαγορεύσει να ψωνίζουν από αλλού. με λίγα λόγια, μάθαμε ότι ψωνίζεις από αντίπαλο μαρκετ, πέρνα από τον ΟΑΕΔ για να βγάλεις κάρτα αυτά για μερικούς που μας τα έχουν κάνει τσουρέκια με το να στηρίζουμε επιχειρήσεις μόνο και μόνο επειδή είναι ελληνικές. Να τους κλάσουν μια μάντρα. Σιγά μην έχουν τσιράκια κάτω από το σπίτι του κάθε υπαλλήλου να κοιτάνε όταν φεύγει σε ποιο μάρκετ πάει. Η μόνη περίπτωση να μαθευτεί είναι να το ομολογήσεις σε "συνάδελφο" ρουφιάνο και να το πει στα αφεντικά. 2
panos2171 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτή η νοοτροπία του βύσματος υπάρχει και στο εξωτερικό ή μόνο στην Ελλάδα; Έχω την εντύπωση πως ναι, υπάρχουν συστάσεις δηλαδή.
shine Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Να τους κλάσουν μια μάντρα. Σιγά μην έχουν τσιράκια κάτω από το σπίτι του κάθε υπαλλήλου να κοιτάνε όταν φεύγει σε ποιο μάρκετ πάει. Η μόνη περίπτωση να μαθευτεί είναι να το ομολογήσεις σε "συνάδελφο" ρουφιάνο και να το πει στα αφεντικά. το περιστατικό που ανέφερα δεν ήταν κάτι που άκουσα.. κάπου ...κάποτε.. από κάποιον... ήταν περιστατικό που μου ανέφερε γνωστό μου άτομο όταν μιλούσαμε για κάποιες αλλαγές στη δουλειά του. Σίγουρα δε θα έχουν υπαλλήλους να παρακολουθούν τον κάθε εργαζόμενο και αν γίνει κάποια στραβή θα γίνει από κάρφωμα. βέβαια εγώ δε πίστεψα αυτό που μου έλεγε αλλά επέμενε να μου λέει ότι ισχύει. μιλάμε για άτομο που είναι χροοοοόνια στο μαρκετ και όχι για κανένα φοβισμένο νέο. αλλά έστω και να μην ισχύει και να είναι ράδιο αρβύλα και μόνο το γεγονός της τρομοκράτησης λέει πολλά. λίγο άσχετο με το θέμα αυτό που αναφέρω, απλά επι ευκαιρίας ήθελα να κάνω το σχόλιο. αν ήταν κανένα ....γερμανικό κατάστημα τώρα θα είχαν γεμίσει τα blogs
Valerie_ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Γι αυτό ψωνίζεις ένα συμβολικό ποσό κάθε μήνα και είσαι καλυμμένος και τυπικός. είναι και λίγο κάπως αλλού να δουλεύεις και αλλού να ψωνίζεις
DDevil Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Γι αυτό ψωνίζεις ένα συμβολικό ποσό κάθε μήνα και είσαι καλυμμένος και τυπικός. είναι και λίγο κάπως αλλού να δουλεύεις και αλλού να ψωνίζεις Γιατι ειναι κάπως? απο την στιγμη που τελειωνω τη δουλεια μου και φευγω το βρισκω παραλογο να μου καθοριζουν απο που θα ψωνισω εγω προσωπικα. Πριν παω στη δουλεια με δεσμευαν?
idomeneas7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Ετσι κι αλλιώς έχουν έκπτωση εκεί που δουλεύουν, θα τους συμφέρει κιόλας. Τώρα να πας να πάρεις κάτι από τον ανταγωνισμό επειδή έτσι σε βόλεψε εκείνη τη μέρα ή είχε προσφορά ή δεν το βρίσκεις εκει που δουλεύεις, ε, και να το ακούσουν από κανέναν ρουφιάνο δεν θα έχουν αποδείξεις. Πιό πολύ φαντάζομαι ότι ήταν ενθάρρυνση στους εργαζόμενους να ψωνίζουν εκεί που δουλεύουν γιατι αν δεν στηριξεις το σπιτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, παρά απαγόρευση να ψωνίζουν αλλού. 3
Valerie_ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Γιατι ειναι κάπως? απο την στιγμη που τελειωνω τη δουλεια μου και φευγω το βρισκω παραλογο να μου καθοριζουν απο που θα ψωνισω εγω προσωπικα. Πριν παω στη δουλεια με δεσμευαν? είναι αυτό που λέει η idomeneas ,είναι ένα είδος στήριξης ρε παιδί μου άσε που όντως έχουν εκπτώσεις. αν δούλευες σε συνεργείο αυτοκινήτων θα πήγαινες αλλού το αμάξι σου; δεν νομίζω. είναι λετπές αυτές οι γραμμές συμπεριφοράς και ανταπόδοσης. Ετσι κι αλλιώς έχουν έκπτωση εκεί που δουλεύουν, θα τους συμφέρει κιόλας. Τώρα να πας να πάρεις κάτι από τον ανταγωνισμό επειδή έτσι σε βόλεψε εκείνη τη μέρα ή είχε προσφορά ή δεν το βρίσκεις εκει που δουλεύεις, ε, και να το ακούσουν από κανέναν ρουφιάνο δεν θα έχουν αποδείξεις. Πιό πολύ φαντάζομαι ότι ήταν ενθάρρυνση στους εργαζόμενους να ψωνίζουν εκεί που δουλεύουν γιατι αν δεν στηριξεις το σπιτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, παρά απαγόρευση να ψωνίζουν αλλού. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 το περιστατικό που ανέφερα δεν ήταν κάτι που άκουσα.. κάπου ...κάποτε.. από κάποιον... ήταν περιστατικό που μου ανέφερε γνωστό μου άτομο όταν μιλούσαμε για κάποιες αλλαγές στη δουλειά του. Σίγουρα δε θα έχουν υπαλλήλους να παρακολουθούν τον κάθε εργαζόμενο και αν γίνει κάποια στραβή θα γίνει από κάρφωμα. βέβαια εγώ δε πίστεψα αυτό που μου έλεγε αλλά επέμενε να μου λέει ότι ισχύει. μιλάμε για άτομο που είναι χροοοοόνια στο μαρκετ και όχι για κανένα φοβισμένο νέο. αλλά έστω και να μην ισχύει και να είναι ράδιο αρβύλα και μόνο το γεγονός της τρομοκράτησης λέει πολλά. λίγο άσχετο με το θέμα αυτό που αναφέρω, απλά επι ευκαιρίας ήθελα να κάνω το σχόλιο. αν ήταν κανένα ....γερμανικό κατάστημα τώρα θα είχαν γεμίσει τα blogs Στην περιοχη μου ΑΒ και Lidl τα χωριζει ενας δρομος. Και εχω δει κανα δυο φορες φατσες υπαλληλων του ΑΒ να ψωνιζουν στους απεναντι. Και νομιζω εχω δει μια ταμια του ΑΒ να ψωνιζει στον Βεροπουλο της περιοχης. Καλο θα ειναι παντως να μην ισχυει γιατι και οι υπαλληλοι καταναλωτες ειναι.
Anorymous Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 πάλι όμως, αυτή η νοοτροπία δεν παύει να εμπεριέχει υποκρισία. σιγουρα δεν λεω οχι Αυτή η νοοτροπία του βύσματος υπάρχει και στο εξωτερικό ή μόνο στην Ελλάδα; ΗΠΑ σιγουρα υπαρχει ειδικα για τα υψηλοβαθμα στελεχη πεφτει τρελο κονε για να μπεις σε μια εταιρεια η για να ανεβεις στην κλιμακα και οχι μονο εκει η ξαδερφη μου που μπηκε σαν ακτοφυλακη εκανε αιτηση πριν βγουν οι επισημες ημερομινιες γιατι ηταν εκει ο πατερας της.
DDevil Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 είναι αυτό που λέει η idomeneas ,είναι ένα είδος στήριξης ρε παιδί μου άσε που όντως έχουν εκπτώσεις. αν δούλευες σε συνεργείο αυτοκινήτων θα πήγαινες αλλού το αμάξι σου; δεν νομίζω. είναι λετπές αυτές οι γραμμές συμπεριφοράς και ανταπόδοσης. Αν μου το εφερνε ετσι ο προισταμενος και ηταν ευγενικος δεν θα ειχα κανενα προβλημα. Αμα μου αρχιζε τιποτα ανοησιες σε στυλ ή θα ψωνισεις απο εδώ ή θα πάς για καρτα στον ΟΑΕΔ που διαβασα πιο πανω οτι ειπε κάποιος θα του ελεγα οτι το πιο πιθανο ειναι να τον γράψω κανονικά και να κανω οτι θέλω κτλπ κτλπ η καλυτερη εξηγηση πιστευω ντομπρα και στα ισια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις