Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χάλασε η scroll ball που έχει το Apple Mighty Mouse (έχει κάνει χαρακιές), δεν scrollάρει καλά και πρέπει να την αλλάξω! Σκέφτηκα να παραγγείλω μια νέα μπίλια από εταιρία που φτιάχνει τέτοιες, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να την παραγγείλω δίνοντας κάποια specs!

Η διάμετρος είναι ένα χαρακτηριστικό και βέβαια η ποιότητα της μπίλιας και το υλικό της επιφάνειάς του κλπ.Ιστορίες για αγρίους το ξέρω, αλλά πρόκειται για το zoran, αντιλαμβάνεστε!  :-D

Οπότε αρχικά μάλλον θα χρειαστώ ένα εργαλείο μέτρησης αυτό, αλλά πως λέγεται στα Ελληνικά το εργαλείο και τι θα πρέπει να προσέξω κατά την αγορά του; Όπως αντιλαμβάνεστε δεν θέλω κάτι ιδιαίτερα ακριβό καθώς δεν πρόκειται να κάνω κάποια ιδιαίτερη χρήση, στην ουσία μια μέτρηση θέλω να κάνω μόνο!

Εάν κάποιος έχει καμιά καλύτερη ιδέα για το όλο project είμαι όλος αυτιά!  :-D

Δημοσ.

Παχύμετρο λέγεται.

Το lidl έχει κατά καιρούς ψηφιακό σε καλή τιμή.

Σε όλα τα όργανα μέτρησης πρέπει να προσέχουμε τα θέματα της ακρίβειας των μετρήσεων αλλά θεωρώ ότι για την χρήση που το θες (μέση ερασιτεχνική χωρίς να θέλεις να φτιάξεις εξαρτήματα για ρολόγια ακριβείας :-) ) θα είσαι οκ με την επιλογή που σου ανέφερα

• Like 1
Δημοσ.

Το παχύμετρο του λιντλ είναι η καλύτερη επιλογή και vfm, με κλειστά τα μάτια

Τι χάνω όμως με το συγκεκριμένο παχύμετρο; Για ποιά π.χ. χρήση μπορεί να πεί κανείς πως δεν θα με εξυπηρετεί;

Δημοσ.

Τίποτα δε χάνεις για τις περισσότερες δουλειές.

Αν τώρα κάποια στιγμή θέλεις να φτιάξεις diy οικιακό cern ή κάποιο φακό για τηλεσκόπιο που θα σταλεί στο διάστημα τότε ίσως να χρειαστείς άλλο όργανο για ακρίβεια εκατοστού του χιλιοστού!!!

(το γεγονός ότι έχει reset σημαίνει ότι μπορείς να το μηδενίσεις και να μην έχεις θέμα ακόμα και σε θερμοκρασίες που ενδεχόμενη διαστολή ή συστολή θα αλλοίωνε μικρομετρικά αποτελέσματα)

Δημοσ.

Οπότε haris_216 λες πως κάποια παχύμετρα που κοστίζουν υπετετραπλάσια -και παραπάνω- από αυτό του Lidl εννοείς πως δεν έχουν καμία διαφορά;  :-)

Δημοσ.

Τίποτα δε χάνεις για τις περισσότερες δουλειές.

Αν τώρα κάποια στιγμή θέλεις να φτιάξεις diy οικιακό cern ή κάποιο φακό για τηλεσκόπιο που θα σταλεί στο διάστημα τότε ίσως να χρειαστείς άλλο όργανο για ακρίβεια εκατοστού του χιλιοστού!!!

(το γεγονός ότι έχει reset σημαίνει ότι μπορείς να το μηδενίσεις και να μην έχεις θέμα ακόμα και σε θερμοκρασίες που ενδεχόμενη διαστολή ή συστολή θα αλλοίωνε μικρομετρικά αποτελέσματα)

Πιθανό! Άρα καλύτερα να πάρει κάτι καλύτερο από τώρα! :P

• Like 1
Δημοσ.

Τι χάνω όμως με το συγκεκριμένο παχύμετρο; Για ποιά π.χ. χρήση μπορεί να πεί κανείς πως δεν θα με εξυπηρετεί;

Δεν θα σε εξυπηρετ'ησει όταν χρειαστείς να μετρήσεις κάτι πιο μεγάλο από 150mm, αλλά τόσο είναι τα κοινά παχύμετρα, και τα μεγαλύτερα είναι πολύ εξειδικευμένα, πανάκριβα και δεν σου χρειάζονται.

Από άποψη ακρίβειας ένας ερασιτέχνης δεν χάνει απολύτος τίποτα. Σκέψου ότι σου δίνει μέτρηση ανα 0,01mm, ενώ το να χρειαστείς παραπάνω ακρίβεια από 0,1mm είναι δύσκολο. Βλέπεις ότι είσαι υπερκαλυμμένος. Μπορώ να πω πως κάνει και για επαγελματική χρήση, καθώς η ακρίβεια του είναι περίπου +-0,01mm.

Οπότε haris_216 λες πως κάποια παχύμετρα που κοστίζουν υπετετραπλάσια -και παραπάνω- από αυτό του Lidl εννοείς πως δεν έχουν καμία διαφορά;  :-)

Για να δεις κάποια διαφορά στην ακρίβεια(την οποία βέβαια δεν χρειάζεσαι) θα έπρεπε να ξοδέψεις πολλά παραπάνω. Πιστεύω πως με τα παχύμετρα των 30-40€ δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά. Με το παχύμετρο της mitutoyo των 120-150€ λογικά θα έβλεπες διαφορά στην γενικότερη ποιότητα και στην επαναληψιμότητα.

Είναι ίσως το μόνο εργαλείο του λιντλ που έχω δοκιμάσει(από τα πολλά) και το συστήνω όχι για απλή ερασιτεχνική χρήση αλλά για πολύ πιο απαιτιτική

Δημοσ.

Η επιλογή που έχει είναι ζίροιν όχι ρισέτιν, τουτέστιν μηδενίζεις το όργανο στην επιθυμητή θέση. Αυτό που αναφέρεις δεν έχει νόημα, καθώς σε θερμοκρασίες που προκαλλούνται τα φαινόμενα διαστολής/συστολής, το σφάλμα που υπεισέρχεται λόγω της μη γραμμικής συμπεριφοράς των ηλεκτρονικών (που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την κατηγορία τιμής) θα είναι πολύ μεγάλο.

*έντιτ: υπάρχει στα κινεζομάγαζα με κόστος κανά ευρώ-δύο ανάλογα την ποιότητα (λόλ)

Δημοσ.

Η επιλογή που έχει είναι ζίροιν όχι ρισέτιν, τουτέστιν μηδενίζεις το όργανο στην επιθυμητή θέση. Αυτό που αναφέρεις δεν έχει νόημα, καθώς σε θερμοκρασίες που προκαλλούνται τα φαινόμενα διαστολής/συστολής, το σφάλμα που υπεισέρχεται λόγω της μη γραμμικής συμπεριφοράς των ηλεκτρονικών (που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την κατηγορία τιμής) θα είναι πολύ μεγάλο.

*έντιτ: υπάρχει στα κινεζομάγαζα με κόστος κανά ευρώ-δύο ανάλογα την ποιότητα (λόλ)

Οπότε είναι value for money τελικά ή όχι;  :mellow:

Δημοσ.

Σωστότατος (λάθος μου)

Δημοσ.

Στην περίπτωσή σου ότι και να πάρεις όπως σου είπε ο κθούλου θα σου κάνει την δουλειά. Εγω πάντως, αν το ήθελα για μια φορά και μετά να το έχω να κάθεται θα έπερνα την μπίλια κοντά, θα πήγαινα στον κινέζο και θα την μέτραγα με τα 2-3 που έχουν χωρίς αγοράσω κάποιο.

• Like 1
Δημοσ.

Οι συστολλές διαστολλές των μετάλλων είναι πολύ μικρές στο εύρος θερμοκρασιών της καθημερινότητας, οπότε εκτός αν μιλάμε για καμιά εργαστηριακή χρήση ή τίποτα κατασκευή ρομπότ για τον πλούτωνα δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε.

Το ξαναείπα, είναι ό,τι πιο vfm υπάρχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...