hcm172 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα, Θα ήθελα λίγη βοήθεια με ένα πρόβλημα. Πάω πρώτη λυκείου και μας είπαν στα αγγλικά είμαστε 'αναγκασμένοι' να πάρουμε βιβλία που κοστίζουν 12 ευρώ. Το θέμα είναι ότι η καθηγήτρια είναι λίγο βλαχάρα και δεν ξέρει καλά αγγλικά και έτσι δεν περιμένω να μάθω κάτι και ούτως η άλλος έχω ήδη proficiency. Οπότε το ερώτημα μου είναι, μπορώ να ΜΗΝ πάρω τα βιβλία και με πιο σκεπτικό θα επηρεάσει αυτό το βαθμό μου; ΑΡΘΡΟ 16, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: "Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Το κράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται, καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους".
black_rabBiT Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Πήγαινε στο φροντιστήριο που πήγαινες Αγγλικά και πες της καθηγήτριας να ζητήσει sample του βιβλίου αυτού από τον εκδοτικό οίκο. Free book.
somebody:) Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 εγω να σου πω τι καταλαβαινω? οτι κρινεις εναν ανθρωπο απο τα πρωτα μαθηματα και μαλιστα την αποκαλεις και βλαχαρα! ποιος εισαι ρε φιλε? επειδη εχεις ενα prof μπορεις να κρινεις σε 45 λεπτα το επιπεδο των αγγλικων της? και εκτος απο αυτο το παιζεις και μαγκας σορρυ "ψευτομαγκας" απαξιωνοντας τελειως το μαθημα και προσπαθεις να βρεις τροπο να γλυτωσεις ωριαιες (because that's how it works!) και "να την πεις" στην καθηγητρια. αν το κειμενο σου περιοριζοταν στο παρακατω Καλησπέρα, Θα ήθελα λίγη βοήθεια με ένα πρόβλημα. Πάω πρώτη λυκείου και μας είπαν στα αγγλικά είμαστε 'αναγκασμένοι' να πάρουμε βιβλία που κοστίζουν 12 ευρώ. Οπότε το ερώτημα μου είναι, μπορώ να ΜΗΝ πάρω τα βιβλία και με πιο σκεπτικό θα επηρεάσει αυτό το βαθμό μου; θα ειχες διαφορετικη απαντηση αλλα δυστυχως.. 2
hcm172 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 εγω να σου πω τι καταλαβαινω? οτι κρινεις εναν ανθρωπο απο τα πρωτα μαθηματα και μαλιστα την αποκαλεις και βλαχαρα! ποιος εισαι ρε φιλε? επειδη εχεις ενα prof μπορεις να κρινεις σε 45 λεπτα το επιπεδο των αγγλικων της? και εκτος απο αυτο το παιζεις και μαγκας σορρυ "ψευτομαγκας" απαξιωνοντας τελειως το μαθημα και προσπαθεις να βρεις τροπο να γλυτωσεις ωριαιες (because that's how it works!) και "να την πεις" στην καθηγητρια. αν το κειμενο σου περιοριζοταν στο παρακατω θα ειχες διαφορετικη απαντηση αλλα δυστυχως.. Πρώτον, δεν έκρινα κανέναν σε 45 λεπτά, την είχα στο γυμνάσιο ένα χρόνο και ξέρω πως τα αγγλικά της είναι πολύ χαμηλού επιπέδου. Δέυτερον δεν το παίζω μάγκας, απλά είμαι ειλικρινής και έχω μια 'ιδέα' κοινής λογικής. Ξέρω πως το μάθημα είναι της πλάκας και δύσκολα μαθαίνεις αγγλικά στο σχολείο και είμαι ευγνώμον που πήγα φροντηστήριο. Παρακαλώ όποιος δεν θέλει να βοηθήσει να μην γράφει άσκοπα post.
zio10 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Αν κάποιοι μαθητές δεν μπορούν να τα πάρουν τι προβλέπεται?
hcm172 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν γνωρίζω αλλά λογικά θα μαζέψουν κάποια λεφτά είτε οι καθηγητές έιτε ο σύλλογος. 1
Silverage Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Και εμείς που τα πήραμε τα σκίζαμε, χαράζαμε, σκάβαμε, τρυπάγαμε γιατί απλά δεν γινόταν μάθημα με αυτή τη γρια που είχαμε. Μια φορά μάλιστα νευρίασε που την είχαμε γραμμένη και είπε όποιος δεν έχει βιβλίο παίρνει αποβολή και πολλοί κάνανε πως δεν είχαν για να φύγουν (και εγω μαζί).
lifeowner771 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Eγω και που δεν ειχα για δευτερα λυκειου,παλι 19 ειχα.. Μαθημα γινοταν μονο με 3-4 μαθητες..Ολοι οι υπολοιπο χαβαλε..Τα ιδια και φετος..Βεβαια στα διαγωνισματα εγραφα 19 και στο μαθημα απλως καθομουν..Δεν εκανα ιδιαιτερη φασαρια σε σχεση με αλλους..
gokuthelegend Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Ρε παιδιά σόρυ, αλλά από πότε πρέπει να πληρώνεις για να πάρεις βιβλία. Φίλε, σε δημόσιο σχολείο δεν πηγαίνεις; Δεν πληρώνεις τίποτα. Πες στην καθηγήτρια ή να σου κάνει μήνυση ή να της κάνεις εσύ. 1
michael92 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει βγάλει το υπουργείο παιδείας δικά του βιβλία Αγγλικών εδώ και 30 χρόνια.
lifeowner771 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Ρε παιδιά σόρυ, αλλά από πότε πρέπει να πληρώνεις για να πάρεις βιβλία. Φίλε, σε δημόσιο σχολείο δεν πηγαίνεις; Δεν πληρώνεις τίποτα. Πες στην καθηγήτρια ή να σου κάνει μήνυση ή να της κάνεις εσύ. Noμος του υπουργειου μας ειχε πει η καθηγητρια..Το θεμα ειναι οτι δεν κανουν μεχρι ενα δεκαρι..Αλλα γυρω στα 20 ευρω...Και ολα αυτα,για ενα μαθημα στο οποιο επικρατει το χαος.. Δικα του βιβλια,εχει μονο στο γυμνασιο..Δημοτικο αν δεν κανω λαθος,παλι πληρωναμε..Στο λυκειο,θα επρεπε να ηταν μαθημα επιλογης
paylidis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 μαζευτείτε ολοι μαζι και πείτε ή θα μας τα παρέχετε δωρεάν ή θα βρείτε άλλο τρόμο να μας κάνετε "μαθημα"... οχι δα να πληρώσεις κιολας βιβλιο αγγλικών! (προσωπικά πάντοτε το ειχα απο την πρώτη εβδομάδα απο το σχολείο...)
*nenya* Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά σόρυ, αλλά από πότε πρέπει να πληρώνεις για να πάρεις βιβλία. Φίλε, σε δημόσιο σχολείο δεν πηγαίνεις; Δεν πληρώνεις τίποτα. Πες στην καθηγήτρια ή να σου κάνει μήνυση ή να της κάνεις εσύ.Noμος του υπουργειου μας ειχε πει η καθηγητρια..Το θεμα ειναι οτι δεν κανουν μεχρι ενα δεκαρι..Αλλα γυρω στα 20 ευρω...Και ολα αυτα,για ενα μαθημα στο οποιο επικρατει το χαος.. Δικα του βιβλια,εχει μονο στο γυμνασιο..Δημοτικο αν δεν κανω λαθος,παλι πληρωναμε..Στο λυκειο,θα επρεπε να ηταν μαθημα επιλογης Στο Δημοτικό είχαμε θυμάμαι του υπουργείου. Εκείνη την μούφα το Fun Way που μόνο fun δεν ήταν. Γυμνασιο-Λύκειο τα αγοράζαμε (κ προφανώς έτσι γίνεται ακομα). No thanks, ας μην βγάλει δικά του βιβλία αγγλικών το υπουργείο. Είδαμε και το ΚΠΓ που ειναι το δικό τους πιστοποιητικό γλωσσών. Τρελή ποιότητα!! Αν ειναι να βγάλει τελικα δικά του βιβλία αγγλικών, ας πληρώσει και καταρτισμενους ανθρώπους γι'αυτή τη δουλεια. (Αλλα σιγα! Θα πέσει τσιγκουνιά και ούτε καν ιλουστρασιόν χαρτί δεν θά'χουν!) Όποιο παιδί δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να δώσει 10€ ας έχει τουλαχιστον το δικαίωμα να έρχεται χωρίς βιβλίο ή με κάποιες φωτοτυπίες. Να μην υπάρχει η απειλή της αποβολής. Αυτά ειναι μαλακιες και η εύκολη λύση για τους καθηγητές που βαριούνται την δουλεια τους. (Και ναι, μπορει να γίνει μια χαρά διδασκαλια-μάθηση χωρίς βιβλία! Been there done that.) Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2014 από *nenya*
Silverage Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Μα έτσι και αλλιώς δεν περιμένει κανείς να μάθει αγγλικα απο το σχολείο. Τρίτη λυκείου ακόμα μαθαίναμε (ας πούμε) το I am, you are, he is.... όταν 27/30 παιδιά είχανε lower και proficiency.
michael92 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Μα έτσι και αλλιώς δεν περιμένει κανείς να μάθει αγγλικα απο το σχολείο. Τρίτη λυκείου ακόμα μαθαίναμε (ας πούμε) το I am, you are, he is.... όταν 27/30 παιδιά είχανε lower και proficiency. Στο λύκειο κάναμε αξιοπρεπέστατα αγγλικά, επιπέδου B1 εμείς πάντως. Εγώ που έχω proficiency μου φαινόταν άχρηστα αλλά για κάποιον με lower ήταν ένα καλο φρεσκάρισμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα