Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και λιγες ημερες ξεκινησα να ψαχνω για να νοικιασω σπιτι.2-3 τηλεφωνα που εκανα εχουν ηδη νοικιαστει.Παιρνω τηλεφωνο 1 που νοικιαζει 1 διαμερισμα 50 τ.μ. στα 200€ να μαθω αν ισχυει ακομα η αγγελια και να ρωτησω λεπτομερειες.

Το 1ο πραγμα που με ρωτησε ηταν:Εισαι φοιτητης?-Οχι του λεω αλλα θα το νοικιασω μονος.Και καπακι μου λεει:Εγω να ξερεις δεν κοβω αποδειξεις και τετοια.Και του λεω Δεν κοβετε καθολου?Να το κανουμε λεει 50€?Και με το που του λεω: 50€?Πριν καν ακουσει τι θα του ελεγα μου εκλεισε το τηλεφωνο ο μ@@ας ο αγενης,μεγαλος ανθρωπος.Ημουν ετοιμος να του πω οτι αν θελει να κοβει αποδειξεις των 50€ να αφησει το νοικι στα 150€.Γιατι με αυτη την λογικη αν εκοβε αποδειξεις των 200€ οπως θα επρεπε ποσο θα το νοικιαζε 800?Επισης θα του ελεγα οτι εγω ειμαι εκτεθειμενος χωρις να εχω στα χερια μου αποδειξεις.

Επειδη δεν εχω ξανανοικιασει,αυτο που θελω να μου πειτε οσοι εχετε εμπειρια σε αυτο το θεμα ειναι αν ολοι σκεφτονται ετσι,δηλαδη οσα τηλεφωνα θα παιρνω και ειναι διαθεσιμα θα μου κανουν παζαρια με τις αποδειξεις?Και τι θα ηταν το καλυτερο,να βρω καποιον σωστο που να κοβει αποδειξεις στην τιμη που νοικιαζει η αυτο ειναι δυσκολο?

Μου ερχεται να τον ξαναπαρω τηλεφωνο και να τον τρολαρω ετσι που φερθηκε.

Δημοσ.

χωρις αποδειξεις, και με τετοιο χαρακτηρα, σε πεταει οτι ωρα θελει εξω και βαζει το επομενο θυμα που δινει περισσοτερα.

μακρια

• Like 2
Δημοσ.

Εδω και λιγες ημερες ξεκινησα να ψαχνω για να νοικιασω σπιτι.2-3 τηλεφωνα που εκανα εχουν ηδη νοικιαστει.Παιρνω τηλεφωνο 1 που νοικιαζει 1 διαμερισμα 50 τ.μ. στα 200€ να μαθω αν ισχυει ακομα η αγγελια και να ρωτησω λεπτομερειες.

Το 1ο πραγμα που με ρωτησε ηταν:Εισαι φοιτητης?-Οχι του λεω αλλα θα το νοικιασω μονος.Και καπακι μου λεει:Εγω να ξερεις δεν κοβω αποδειξεις και τετοια.Και του λεω Δεν κοβετε καθολου?Να το κανουμε λεει 50€?Και με το που του λεω: 50€?Πριν καν ακουσει τι θα του ελεγα μου εκλεισε το τηλεφωνο ο μ@@ας ο αγενης,μεγαλος ανθρωπος.Ημουν ετοιμος να του πω οτι αν θελει να κοβει αποδειξεις των 50€ να αφησει το νοικι στα 150€.Γιατι με αυτη την λογικη αν εκοβε αποδειξεις των 200€ οπως θα επρεπε ποσο θα το νοικιαζε 800?Επισης θα του ελεγα οτι εγω ειμαι εκτεθειμενος χωρις να εχω στα χερια μου αποδειξεις.

Επειδη δεν εχω ξανανοικιασει,αυτο που θελω να μου πειτε οσοι εχετε εμπειρια σε αυτο το θεμα ειναι αν ολοι σκεφτονται ετσι,δηλαδη οσα τηλεφωνα θα παιρνω και ειναι διαθεσιμα θα μου κανουν παζαρια με τις αποδειξεις?Και τι θα ηταν το καλυτερο,να βρω καποιον σωστο που να κοβει αποδειξεις στην τιμη που νοικιαζει η αυτο ειναι δυσκολο?

Μου ερχεται να τον ξαναπαρω τηλεφωνο και να τον τρολαρω ετσι που φερθηκε.

Μην ασχολεισαι με βλάκες. Ψάξε κατι άλλο. Απλα εκει που σου ειπε "Εγω να ξέρεις δεν κοβω αποδειξεις...." εγω θα του ελεγα "Μένει να το μάθει και η εφορια αυτό." ή "Με συγχωρείτε κυριε αλλα χωρις αποδειξεις εγω συναλλαγές δεν κάνω. Θέλετε ή οχι? " :D

Να εισαι ετοιμολογος μην σε ψαρώνει ο κάθε χαζούλης. Επειδη παιζει να σου ξανατυχει να εισαι διαβασμένος αυτη τη φορά. Κοψτου το με τη μια αμα σου κάνει τέτοια εξηγηση. Κάτι τέτοιους συναντάς μετά σε καφενειακου τύπου συζητησεις να λένε οτι φταινε οι πολιτικοι και ολοι οι άλλοι εκτος απο αυτους έτσι? συνηθως κάτι τέτοιοι είναι. 

• Like 1
Δημοσ.

Εκεινη την στιγμη η πιο πριν δεν σκεφτηκα να του πω για εφορια η κατι αλλο,αλλα για να μαθω πληροφοριες για το σπιτι.Αλλα και αυτο να του ελεγα για εφορια και παλι θα το εκλεινε.

Οποτε ο επομενος που θα πει δεν κοβω αποδειξεις θα φαει ταπωμα επιτοπου.Μαλλον για αυτο δεν εχει βαλει ουτε καν οδο που βρισκεται το σπιτι.Προσεχει μην φαει καμια καρφωτη.Ειμαι περιεργος να εκανα 1 γκαλοπ σε οσους νοικιαζουν τι αποδειξεις παιρνουν στα χερια τους.

Αυτο που εγραψε πιο πανω ο Pantelwoof ειναι σημαντικο παντως.

Δημοσ.

Εκεινη την στιγμη η πιο πριν δεν σκεφτηκα να του πω για εφορια η κατι αλλο,αλλα για να μαθω πληροφοριες για το σπιτι.Αλλα και αυτο να του ελεγα για εφορια και παλι θα το εκλεινε.

Οποτε ο επομενος που θα πει δεν κοβω αποδειξεις θα φαει ταπωμα επιτοπου.Μαλλον για αυτο δεν εχει βαλει ουτε καν οδο που βρισκεται το σπιτι.Προσεχει μην φαει καμια καρφωτη.Ειμαι περιεργος να εκανα 1 γκαλοπ σε οσους νοικιαζουν τι αποδειξεις παιρνουν στα χερια τους.

Αυτο που εγραψε πιο πανω ο Pantelwoof ειναι σημαντικο παντως.

Αυτο δεν μας το είπες. Αρα ο τύπος φανηκε εξαρχής τι ειναι. Εσυ τι τον πηρες τηλέφωνο? προφανως και επειδη ειναι λαμογιο φυλάγεται. Αλλιως θα του έστελνες πεσκέσι μια εφορια να του κοπει λιγο ο αέρας. 

Γενικά να προσέχεις σε τι αγγελιες παιρνεις τηλέφωνο επειδη μερικοι δεν ειναι σοβαροι άνθρωποι και θα χάσεις το χρονο σου. 

Δημοσ.

Καποιες αγγελιες εχουν περιοχη και οδο,αλλα ελαχιστες γραφουν νουμερο.

Αλλες εχουν μονο περιοχη.

Μονο σε χρυση ευκαιρια εχω ψαξει.Υπαρχει καποιο καλυτερο site?Ευτυχως το χασιμο χρονου δεν ειναι μεγαλο γιατι ψαχνω στην περιοχη που μενω ηδη και εχω παπι.

Δημοσ.

Καποιες αγγελιες εχουν περιοχη και οδο,αλλα ελαχιστες γραφουν νουμερο.

Αλλες εχουν μονο περιοχη.

Μονο σε χρυση ευκαιρια εχω ψαξει.Υπαρχει καποιο καλυτερο site?Ευτυχως το χασιμο χρονου δεν ειναι μεγαλο γιατι ψαχνω στην περιοχη που μενω ηδη και εχω παπι.

Και αμα θες να πάς να δεις απο κοντα το σπιτι πως θα γινει? θα τους πάρεις τηλεφωνο θα καταλαβουν οτι εισαι έμπιστος και θα σου δώσουν οδο απο το κινητο?

• Super Moderators
Δημοσ.

Απλή, απλούστατη συμβουλή: επέμεινε να βάζεις το ενοίκιο σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του ιδιοκτήτη - κι ας μην κόβει ούτε αποδείξεις ούτε τίποτα.

Και ως αιτιολογία, στην κατάθεση, θα βάζεις "ΕΝΟΙΚΙΟ ΧΧΧΧΧ" (όπου ΧΧΧΧ ο μήνας και το έτος - πχ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014).

Τίποτε άλλο. Ούτε τσακωμοί ούτε τίποτα. 

• Like 7
Δημοσ.

Λογικα εφοσον καποιο σπιτι ειναι διαθεσιμο θα πει ακριβη διευθυνση για να το δω,ισως δεν βαζουν διευθυνση γιατι δεν το θεωρουν απαραιτητο και για να μην φαινεται παντου.Δηλαδη οσες αγγελιες εχουν περιοχη, τηλεφωνο και οδο ειναι ολες απο λαμογια?

Σε 1 αγγελια που πηρα τηλεφωνο το πρωι εγραφε διευθυνση και αριθμο και η κυρια που μιλησα ηταν ευγενικη.Δυστυχως το ειχε νοικιασει.Και 1 τηλ που πηρα πριν λιγο το νοικιασε την προηγουμενη εβδομαδα ειπε.Ειχα την ελπιδα να δω τουλαχιστον 2-3 σπιτια και να επιλεξω,αλλα μεχρι τωρα δεν ειδα κανενα.

Εν τω μεταξυ εχω βαλει οριο 200 με κοινοχρηστα η χωρις γιατι δεν με παιρνει παραπανω δυστυχως οποτε οι επιλογες μου περιοριζονται.Βασικα δεν ειμαι σιγουρος αν θα τα καταφερω με τα 650€ που παιρνω γιατι συντηρω και το αυτοκινητο,αν νοικιασω και δεν βγαινω τοτε αναγκαστικα θα το πουλησω.

• Moderators
Δημοσ.

Λογικα εφοσον καποιο σπιτι ειναι διαθεσιμο θα πει ακριβη διευθυνση για να το δω,ισως δεν βαζουν διευθυνση γιατι δεν το θεωρουν απαραιτητο και για να μην φαινεται παντου.

Ο κανόνας λέει ότι αν δεν έχει διεύθυνση κατά 99,9% πρόκειται για αγγελία μεσιτικού γραφείου. Το καλό με τα μεσιτικά είναι ότι θα συνεννοηθείς καλύτερα (εφόσον σκαμπάζει ο μεσίτης) και θα αναλάβουν αυτοί τη διαπραγμάτευση. Το κακό είναι ότι τους πληρώνεις για αυτό (obviously:P) και ότι θα σου δείχνουν άσχετα πράγματα από αυτό που ζητάς.

Δημοσ.

Ο κανόνας λέει ότι αν δεν έχει διεύθυνση κατά 99,9% πρόκειται για αγγελία μεσιτικού γραφείου. Το καλό με τα μεσιτικά είναι ότι θα συνεννοηθείς καλύτερα (εφόσον σκαμπάζει ο μεσίτης) και θα αναλάβουν αυτοί τη διαπραγμάτευση. Το κακό είναι ότι τους πληρώνεις για αυτό (obviously:P) και ότι θα σου δείχνουν άσχετα πράγματα από αυτό που ζητάς.

Δηλαδη ο μεσιτης θελει χρηματα και απο εμενα αλλα και απο αυτον που εχει το σπιτι?Ξερεις απο περιεργεια ποσα ζηταει απο τον καθενα?Βασικα δεν γουσταρω μεσαζοντες.

Δημοσ.

Ο μεσίτης συνήθως παίρνει το ποσό ενός ενοικίου αν σου βρει αυτό που θέλεις και το κλείσεις. Στην περίπτωσή σου αν βρεις σπίτι με 200€ άλλα τόσα θα είναι η αμοιβή του μεσίτη (μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα και να κάνω λάθος αλλά έτσι τα θυμάμαι). Από τον ιδιοκτήτη δεν ξέρω πόσα παίρνει

Δημοσ.

Απλή, απλούστατη συμβουλή: επέμεινε να βάζεις το ενοίκιο σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του ιδιοκτήτη - κι ας μην κόβει ούτε αποδείξεις ούτε τίποτα.

Και ως αιτιολογία, στην κατάθεση, θα βάζεις "ΕΝΟΙΚΙΟ ΧΧΧΧΧ" (όπου ΧΧΧΧ ο μήνας και το έτος - πχ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014).

Τίποτε άλλο. Ούτε τσακωμοί ούτε τίποτα. 

Αυτο που γραφεις το διαβασα προσφατα σε αλλο θεμα.Με ωφελει μονο στο οτι αποδεικνυεται οτι πληρωνω σε περιπτωση  που του τη δωσει να με πεταξει εξω?Η και καπου αλλου?

Δεν φαινεται στην εφορια οπως αν θα εκοβε κανονικα αποδειξη?

Και κατι αλλο,πρεπει ο ιδιοκτητης να μου δειξει σφραγισμενο απο την εφορια το συμβολαιο πριν υπογραψω?Εγω παιρνω αντιγραφο του σφραγισμενου?

Δημοσ.

Στην εφορια φαινεται απο την στιγμη που θα το δηλωσει, ειτε στο γκισε είτε ηλεκτονικα. Εσυ μπορεις να ζητησεις αντιγραφο, αλλα ετσι κι αλλιως θα ειναι ηλεκτονικα στο taxis σου. Το οτι θα σου δινει μια χειρογραφη αποδειξη δεν σημαινει τιποτα, μπορει να μην ειναι καν θεωρημενη και ειναι προαιρετικη ετσι κι αλλιως. Επισης με το συμβολαιο δεν εισαι εσυ καλυμμενος, αυτος ειναι. Αμα γουσταρεις δεν τον πληρωνεις, ουτε τους λογαριασμους ουτε τιποτα και δεν μπορει να το αποδειξει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...