Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το Μάιο που είχα πετάξει για Κωνσταντινούπολη με Aegean είxα κανονικά τη χειραποσκευή μου και ένα μεγάλο backpack για το λαπτοπ( http://www.amazon.co.uk/Samsonite-Laptop-Backpack-Sphere-18-5/dp/B008I0I0P6 ). Δε μου είπαν τίποτα, απλά το είχα ανάμεσα στα πόδια μου και όχι πάνω στο ντουλαπάκι. 

Δημοσ.

Έχω παρει τα κεντρικά της aegean και έχω ρωτήσει. 

Δεν αναφέρεται αλλα επιτρέπεται μικρή τσάντα μαζί με την χειραποσκευή (στις διαστάσεις που λένε και οι άλλες αεροπορικες).

Έχω ταξιδέψει πολλές φορές με σάκο με ρούχα και χειραποσκευή ή με τσάντα laptop και χειραποσκευή. Κανέναν θέμα.

υ.γ. τηλ είχα πάρει πριν 4-5 μήνες, τελευτάια φορά πέταξα πριν απο 3 μήνες δεν νομίζω να άλλαξε κάτι απο τότε 

Δημοσ.

Πριν ένα μήνα περίπου ταξίδεψα και δεν είχα ούτε εγώ θέμα με χειραποσκευή και τσάντα ώμου με λάπτοπ. Ούτε με χειραποσκευή και τσάντα πλάτης.

Τρεις εταιρείες άλλαξα στο ταξίδι και δεν είχα σε καμία κάποιο θέμα. (aegean, ryanair, germanwings)

Δημοσ.

Για να μην μπερδεύεστε, η ιδέα πίσω από το "αποσκευή και τσάντα στην καμπίνα" των αεροπορικών είναι απλή. Έχεις δικαίωμα να πάρεις μια τσάντα η οποία χωράει στο ντουλαπάκι πάνω από το κεφάλι σου και άλλη μία που χωράει κάτω από το μπροστινό κάθισμα.

• Like 3
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπερα και απο εμενα. τον Αυγουστο πεταω απο Αθηνα για Ελσινκι. θα εχω μια χειραποσκευη ακριβως στις διαστασεις που εχει η Aegean συν μια μεγαλη αποσκευη την οποια θα πληρωσω κανονικα και θα την παραδωσω στο check in. Εχω ταξιδεψει πολλες φορες με Ryanair και στην καμπινα ειχα την χειραποσκευη συν μια σχολικη τσαντα και δεν ειχα ποτε προβλημα. ειδα στην σελιδα την Aegean οτι επιτρεπεται μονο μια χειραποσκευη ετσι μιλησα (μεσω Facebook) με την Aegean και μου απαντησαν το εξης μηνυμα: "Οι επιβάτες της Economy Class μπορούν να μεταφέρουν στην καμπίνα επιβατών 1 τεμάχιο χειραποσκευής, βάρους εως 8 κιλά και διαστάσεων 56εκ. μήκος x 45εκ. ύψος x 25εκ. πλάτος. τις πτήσεις που πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Bombardier τύπου DH8-100 και DH8-400 μπορείτε να μεταφέρετε μια (1) χειραποσκευή μέσα στην καμπίνα των επιβατών, σύμφωνα με τα παρακάτω: Διαστάσεις: 55εκ. μήκος x 40εκ. ύψος x 23εκ. πλάτος Μέγιστο βάρος: 8 κιλά. Εκτός από τη χειραποσκευή σας, μπορείτε να μεταφέρετε μία τσάντα φορητού υπολογιστή ή μία τσάντα χειρός, εφόσον και οι δύο μαζί δεν ξεπερνούν τα 8 κιλά. Προτεινουμε η extra τσαντα να μην ειναι backpack καθώς μπορεί να χρεωθει ως αποσκευή."

Διαβασα αυτα που γραψατε αλλα προβληματιζομαι με την απαντηση τους. Αυτη την φορα ομως δεν θελω να παρω σχολικη τσαντα αλλα μια Backpack οπου χωραει και ο υπολογιστης 15' μεσα, αλλα δεν θα την εχω φουλαρισμενη, θελω απλως να εχω μεσα πορτοφολι, κινητο, εισητηρια, κλπ. Δεν ξερω τι να κανω...

το σακιδιο που θελω να παρω και που θα βαλω το λαπτοπ (http://www.pullandbear.com/gr/el/%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1-c0p100036498.html)

Δημοσ.

θα εχω μια χειραποσκευη ακριβως στις διαστασεις που εχει η Aegean συν μια μεγαλη αποσκευη την οποια θα πληρωσω κανονικα και θα την παραδωσω στο check in

"Οι επιβάτες της Economy Class μπορούν να μεταφέρουν στην καμπίνα επιβατών 1 τεμάχιο χειραποσκευής, βάρους εως 8 κιλά και διαστάσεων 56εκ. μήκος x 45εκ. ύψος x 25εκ. πλάτος. τις πτήσεις που πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Bombardier τύπου DH8-100 και DH8-400 μπορείτε να μεταφέρετε μια (1) χειραποσκευή μέσα στην καμπίνα των επιβατών, σύμφωνα με τα παρακάτω: Διαστάσεις: 55εκ. μήκος x 40εκ. ύψος x 23εκ. πλάτος Μέγιστο βάρος: 8 κιλά. Εκτός από τη χειραποσκευή σας, μπορείτε να μεταφέρετε μία τσάντα φορητού υπολογιστή ή μία τσάντα χειρός, εφόσον και οι δύο μαζί δεν ξεπερνούν τα 8 κιλά. Προτεινουμε η extra τσαντα να μην ειναι backpack καθώς μπορεί να χρεωθει ως αποσκευή."

το σακιδιο που θελω να παρω και που θα βαλω το λαπτοπ (http://www.pullandbear.com/gr/el/σακιδιο-που-κλεινει-με-λουρια-c0p100036498.html)

Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα. Θες να μεταφέρεις μία χειραποσκευή 48X38Χ14, δηλαδή μέσα στα επιτρεπόμενα όρια.

• Like 1
Δημοσ.

Ως βαλίτσα καμπίνας ορίζεται η μικρή που παίρνεις και μπαίνει πάνω από τις θέσεις.

Μπορείς να έχεις άλλη μία (π.χ. backpack) για τον Η/Υ σου αλλά (εάν το αεροπλάνο έχει πολύ κόσμο) θα την βάλεις κάτω από την θέση του μπροστινού.

Εάν δεν υπάρχει πολύ κόσμος, την βάζεις και πάνω. Έχε όμως υπόψη σου ότι σε μεγάλες αναταραχές, είναι καλύτερα να έχεις το laptop κάτω για να μην ανοίξει το ντουλάπι και πέσει.

Υ.Γ. Εάν θυμάμαι καλά, εσύ ήσουν που ρωτούσες για σπουδές στο Ελσίνκι και σου είχα πει ότι είναι Χέλσινκι. Θα με θυμηθείς ;)

Τέλος, μόλις χαλαρώσεις, βουρ για το λιμάνι και lohikeito.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!! :)

Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα. Θες να μεταφέρεις μία χειραποσκευή 48X38Χ14, δηλαδή μέσα στα επιτρεπόμενα όρια.

μου ειπαν οτι αυτη την extra μικρη τσαντουλα την δικαιουνται μονο οσοι εχουν εισητηριο Business. Εγω θα εχω flex. Γι αυτο προβληματιζομαι. αυτο που μου ειπαν ακριβως ειναι: "Το 45Χ35Χ20 αφορά την δεύτερη χειραποσκευή στην Διακεκριμένη (business) θέση. Σε flex εισιτήριο ισχύει μία χειραποσκευή 56εκ. μήκος Χ 45εκ. ύψος Χ 25εκ. πλάτος 8kg."

Το πολύ πολύ πάρ'τη στο χέρι, μη τη βάζεις στην πλάτη! :P :D

Δε νομίζω να έχεις θέμα.

μακαρι...  :-)

Ως βαλίτσα καμπίνας ορίζεται η μικρή που παίρνεις και μπαίνει πάνω από τις θέσεις.

Μπορείς να έχεις άλλη μία (π.χ. backpack) για τον Η/Υ σου αλλά (εάν το αεροπλάνο έχει πολύ κόσμο) θα την βάλεις κάτω από την θέση του μπροστινού.

Εάν δεν υπάρχει πολύ κόσμος, την βάζεις και πάνω. Έχε όμως υπόψη σου ότι σε μεγάλες αναταραχές, είναι καλύτερα να έχεις το laptop κάτω για να μην ανοίξει το ντουλάπι και πέσει.

Υ.Γ. Εάν θυμάμαι καλά, εσύ ήσουν που ρωτούσες για σπουδές στο Ελσίνκι και σου είχα πει ότι είναι Χέλσινκι. Θα με θυμηθείς ;)

Τέλος, μόλις χαλαρώσεις, βουρ για το λιμάνι και lohikeito.

αυτο γνωριζω κι εγω απλα με αγχωσαν με αυτα που μου ειπαν. μονο το λαπτοπ θελω να βαλω μεσα.
ναι εγω ειμαι!!! σε θυμαμαι!! ευχαριστω για ολη τη βοηθεια!!! :)

• Like 1
Δημοσ.

Ως χειραποσκευή νοείται η μικρή βαλίτσα και όχι ό,τι μπορείς να κουβαλήσεις με το χέρι.

Π.χ. οι γυναίκες, συνήθως, έχουν την χειραποσκευή τους συν την τσάντα τους. Η τσάντα τους δεν εντάσσεται στην κατηγορία "χειραποσκευής".

• Super Moderators
Δημοσ.

Oι απαντήσεις είναι απλές:

http://el.aegeanair.com/taksidepste/plirofories-aposkevon/xeiraposkeves/

Eπίσης, μη θεωρείτε δεδομένο ότι η γυναικεία τσάντα δεν προσμετράται, στην πράξη -και ανάλογα του μεγέθους- μπορεί να δημιουργήσει θέμα.

Λ.χ. προ εβδομάδας, με Easy, Αθήνα-Λονδίνο έβαλαν όλες τις γυναίκες να χωρέσουν τις τσάντες τους στη βαλίτσα που θα έπαιρναν στην καμπίνα και μετά να τις στριμώξουν στο μεταλλικό πλαισίο με τις επιτρεπόμενες διαστάσεις. Στην επιστροφή, δεν ασχολήθηκαν παρά μόνο με μία περίπτωση που είχε μια τσάντα πελώρια, πραγματικά.

Τα ίδια κάνει και η Ryanair, για την Aegean μαθαίνω πως είναι -σχετικά- πιο χαλαρή, αλλά αν η πτήση είναι "πίτα" ποτέ δεν ξέρεις.

Υ.Γ. Επίσης, προσοχή στα υγρά: στην Αθήνα δεν ασχολήθηκαν καθόλου, στο Λονδίνο όλα σε σακουλάκι και ό,τι υπερέβαινε το όριο (100ml) τους το πήραν στον έλεγχο. Γενικά, φροντίστε να είστε εντάξει, ώστε να μην εξαρτάστε από την τύχη ή/και την καλή διάθεση των υπαλλήλων στο αεροδρόμιο.

• Like 1
Δημοσ.

Το thread νομίζω ήταν για aegean και όχι για EasyJet, RyanAir, BalticAir, UkraineAirlines και λοιπές εταιρίες που έχουν παρόμοιες πολιτικές με βαλίτσες. 

Ακόμα και σε "πίτα" πτήση της Aegean, ισχύουν αυτά που έγραψα. 

Δημοσ.

Κανονικά επιτρέπουν μόνο μία χειραποσκευή, αλλά δεν τους πολυνοιάζει νομίζω. 

Όχι δε νομίζω.

Νομίζω ακόμα και επίσημα γράφουν "μία χειραποσκευή + 1 laptop" 

έχω ταξιδέψει πάρα πολλές φορές έτσι 99,999999999% δε θα έχει πρόβλημα (εφόσον η χειραποσκευή είναι εντός προδιαγραφών).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...