Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άλλη περίπτωση, ο πατέρας μου δουλεύει σε οικοδομές και έχει χαλάσει 5-6 κινητά (τα χτυπάει από δω και από κει, γεμίζουν σκόνες ή λάσπες, κλπ). Εγώ έχω ένα κινητό (από τα καλά - smartphone) καβάτζα στο ντουλάπι για ώρα ανάγκης, αλλά δεν του το δείνω, αντιθέτως του αγοράζω ένα κινητό μπακατέλα των 15 ευρώ για να κάνει την δουλειά του και του κακοφαίνεται.

Έχω ένα τέτοιο στο ντουλάπι μου..Αν θέλει το πουλάω.. :-D

post-50211-0-15353300-1413125290_thumb.jpg

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν πιστευεις οτι ειναι τοσο ανθεκτικο οσο πιστευεις, (το κινητο) τοτε εγω θα του το δανειζα. Εξ αλλου, αθικτο θα στο επιστρεψει.. :P

Δημοσ.

Σε δικούς μου ανθρώπους πχ γονείς, αδέρφια, συγκεκριμμένους συγγενείς και πολύ φίλους θα δάνειζα αν μου ζήταγαν κάτι και δεν το είχα άμεσα ανάγκη. Συνήθως όμως δε ζητάνε.

Μου έχει τύχει να δανείσω λαπτοπ σε "φίλο"  4-5 φορές για να τελειώσει μια εργασία που έκανε (κάνα 2ωρο την ημερα σκεφτείτε)  και όταν του ζήτησα εγώ ένα cd άγραφο μια φορά γιατί το βιαζόμουνα, γύρισε και μου είπε ότι το έχει για να γράφει τραγούδακια και επειδή ξέμεινε κιόλας δεν μπορεί να μου το δώσει και μόνο που δεν με έδιωξε...

Όσοι έχετε πάθει παρόμοια ξεφτίλα θα καταλαβαίνετε πόσο @@ρας ένιωσα που του έδινα και το λαπτοπ μου κιόλας.

Ε σε κάτι τέτοιους πλέον ούτε μανταλάκια δε θα έδινα. Προτιμώ να τα πετάξω για να είμαι ειλικρινής...

• Like 8
Δημοσ.

Το αμαξι μου επειδη ειναι ιδιαιτερο θελει ζεσταμα.στην αρχη κρυωμα στο τελος, δεν το δινω σχεδον πουθενα γιατι ξερω οτι θα μου το σκισουν..

Όλα τα αμάξια το έχουν αυτό το περίεργο. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω καποτε στα 90s δανεισα σε εναν φιλο ενα cd αυθεντικο να το ακουσει για να παει να το αγορασει και αυτος! Για 2 μερες δηλ το cd μου το επεστρεψε καραγρατσουνισμενο του κερατα αφου λεω το περασε και με γυαλοχαρτο δεν παιζει αλλιως αλλα ο τυπος τα δικα του cd τα ειχε πεντακαθαρα αφου θυμαμαι ειχε και ειδικα πανακια να τα καθαριζει... Απο τοτε δεν ξαναεδωσα τιποτα σε κανεναν. Αλλα αυτο δεν μπορω να το καταλαβω "φιλοι" αμα τους δανεισεις κατι θα το μαμισουν γιατι ειναι απλα φιλοι αλλα αμα ηταν κατι αλλο παραδειγμα το αφεντικο τους και τους δανειζε κατι εκει θα το προσεχαν σαν αυγο να μην σπασει... 

• Like 1
Δημοσ.

μμμμ τωρα που το θυμηθηκα μου το θυμησατε το ειχα ξεχασει τελειως.....

ειχα δανεισει ενα αυθεντικο cd των bomfunk mcs σε ενα παιδι να το ακουσει/αντιγραψει, και δεν παιζει να το ξαναπαρω ποτε στη ζωη μου. Απ την μια οκ, υπαρχει και το youtube για να ακουω την μουσικη τους, αλλα οκ, το cd μενει στη βιβλιοθηκη, το κρατας για συναισθηματικους λογους (αυτα που ακουγες παλια). Εκεινο το διαστημα αφου ειχε περασει λιγος καιρος, ντρεπομουν να το ζητησω πισω, και εμεινε στα αζητητα..

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ την είχα πατήσει πρόσφατα σε paintball που 'χα πάει με παρέα και μου είπε ένας φίλος βάλε και τα 7Ε τα δικά μου και στα χρωστάω, μη χαλάω τώρα 50άρικο.Ε αφού τα βαλα δεν τα ξανάδα ποτέ γιατί μιλήσαμε μετά από κάτι βδομάδες λόγω εξεταστικής και τα ξέχασα (τώρα τα θυμήθηκα).Βασικά δεν είναι το ποσό αλλά η μαλακία του να χρωστάς κάτι και να περιμένεις απ τον άλλον να στο ζητήσει πίσω για να το δώσεις. Τέτοια άτομα έχουν φάει ban από μένα πλέον χωρίς να με ενδιαφέρει ο λόγος και τα σχετικά. Χίλιες φορές να κεράσω εγώ επειδή το θέλω παρά αυτή η γυφτιά του "δανεικά κι αγύριστα". Και μιλάμε για αστεία ποσά αλλά αυτό δεν έχει σημασία γιατί από τα μικρά φαίνονται και τα μεγάλα.

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδιά τόσο τσιγκούνηδες είστε?(αναφέρομαι στον άλλο που δεν δανείζει ούτε τσιγάρο)

Θα σου ζητήσει δηλαδή ο άλλος ένα τσιγάρο και θα του το αρνηθείς?Σοβαρά?"Θα μπεις μέσα" άμα το κάνεις?Ή μήπως θα το θυμάσαι και θα του το ζητήσεις πίσω μέτα?Ε μου χρωστάς ένα τσιγάρο ε.

Θα είστε μια παρέα δηλαδή και άμα σου ζητήσουν τσιγάρο όλοι θα τους πεις όχι?really?

Να το κοιτάξετε αυτό παιδιά.Δεν είναι καλό.Αυτό το μικρό πράγμα δηλώνει και τον χαρακτήρα σας.

Είπα σε άσχετους ή γνωστούς δε θα δώσω! Σε φίλους δε θα δανείσω, θα δώσω χάρισμα! Αυτοί είναι επιλεγμένοι και ξέρω πως δεν είναι γύφτοι.

Για τους υπόλοιπους όπως είπε και ο redhotstef, είναι θέμα γυφτιάς! Εκτός και αν μιλάμε για άστεγο ας πούμε.

Όπως δε πρόκειται να ζητήσω από κάποιον άσχετο ή γνωστό επειδή το θεωρώ ντροπή, έτσι δε θελω και να μου ζητάνε. Τσιγκούνης και γύφτος μαζί, είναι αυτός που δε πάει να αγοράσει πακέτο, όχι αυτός που δε θα δώσει.

Μη ξεχνάς οι τιμές των τσιγάρων έχουν ανέβει στα ύψη, γι' αυτό και οι τρακαδόροι αποφεύγουν το "χαράτσι"  ζητώντας συνέχεια με την κλασσική ατάκα "ένα τσιγάρο είναι μωρέ..". Στο τέλος βγάζουν 1 πακέτο τσαμπα από τους υπόλοιπους. Δηλαδή όσοι σκάνε 4€ είναι μαλάκες; 

Να ξερες πόσες φορές έχει τύχει να μου ζητήσουν τσιγάρο και όταν αρνήθηκα να βγάζουν απο την τσέπη τους! Μέχρι τζογαδόρους σε καζίνο που παίζουν 50ευρα σα στραγάλια αλλά για τσιγάρα απαξιούν να δωσουν! Το αποκορύφωμα, ένας πριν χρόνια στα Everest που μου είχε ζητήσει, του δωσα και μετά από λίγη ώρα ήρθε ξανά, όταν αρνήθηκα με έβρισε και από πανω. Γενικά, ποτέ δεν έχω δει νορμάλ άτομο να ζητάει..

Αν είσαι από αυτούς, καλό είναι εσύ να το κοιτάξεις γιατί δηλώνει τον δικό σου χαρακτήρα. Χωρίς παρεξήγηση και εντελώς φιλικά.

• Like 1
Δημοσ.

Είπα σε άσχετους ή γνωστούς δε θα δώσω! Σε φίλους δε θα δανείσω, θα δώσω χάρισμα! Αυτοί είναι επιλεγμένοι και ξέρω πως δεν είναι γύφτοι.

Δηλαδή γύφτοι είναι όσοι σου ζητήσουν κάτι ε?Εκτός από φίλους?

Άμα σου ζητήσει κάποιος ακόμα και αναπτήρα είναι και αυτός γύφτος ε?Μην του τον δώσεις.Παίξ'το ανώτερος.

Προφανώς και την φράση κάνε το "καλό" και ρίξτο στο γιαλό δεν την ξέρεις.

Το αποκορύφωμα, ένας πριν χρόνια στα Everest που μου είχε ζητήσει, του δωσα και μετά από λίγη ώρα ήρθε ξανά, όταν αρνήθηκα με έβρισε και από πανω. Γενικά, ποτέ δεν έχω δει νορμάλ άτομο να ζητάει..

Μήπως δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά σου?Μήπως του μίλησες απότομα?Να του είπες "ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΡΕ.ΠΡΙΝ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΕΝΑ."Λογικό να σε έβρισε τότε.Όχι ότι το βρίσκω λογικό να σου ξαναζητήσει τσιγάρο βέβαια.

Αν είσαι από αυτούς, καλό είναι εσύ να το κοιτάξεις γιατί δηλώνει τον δικό σου χαρακτήρα. Χωρίς παρεξήγηση και εντελώς φιλικά.

Νομίζω ότι ξεκαθάρισα το τι κάνω εγώ σε προηγούμενο ποστ.

Αντιθετος αμα εγω παρω κατι το επιστεφω πολυ καλυτερο ή στην κατασταση που το πηρα... αν το χαλασω ξερω οτι πρεπει να το αντικαταστησω...

Έτσι ακριβώς είμαι και εγώ.

Δανείζω πράγματα γενικά αλλά σε αυτά που δεν είναι σημαντικά για μένα δεν θα πιέσω τον άλλο να μου τα επιστρέψει.Δηλαδή δεν θα τον παίρνω κάθε μέρα τηλ και να του πω "ε φέρε μου αυτό ρε μλκ...άντε τελείωνε το χρειάζομαι" (χωρίς να το χρειάζεσαι πραγματικά).Φυσικά και θα θέλω να μου το επιστρέψει αλλά δεν θα το πίεζα το ίδιο όπως άμα του έδινα κάτι σημαντικό (που σε αυτήν την περίπτωση θα του το έδινα μόνο αν με έπρηζε πολύ, που θα υπέκυπτα xD) που θα γυρνούσε μπουμεραγνκ το πρήξιμο για την επιστροφή :P

Υ.Γ.Δεν είναι όλα θέμα γυφτιάς, μπορεί να είναι και τσιγκουνιάς από μέρος σου σε κάποιες περιπτώσεις.Μάθε να έχεις καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σου και να μην δίνεις τόση αξία στα αντικείμενα.

Υ.Γ.2 Προσωπικά και εγώ ντρέπομαι να ζητήσω κάτι από κάποιον γνωστό ή άκυρο.Αλλά δεν θα τον χαρακτηρίσω γύφτο επειδή το έκανε αυτό.Ένα τσιγάρο ας πούμε.Άμα το κάνει επανειλημμένα του το κόβεις με όμορφο τρόπο.

Δημοσ.

Δανείζουμε  Α) Μόνο σε άτομα με τα οποία έχουμε μία καθημερινή επαφή

Β) Την άνεση να τους πάρουμε όποτε να ναι και να τους πούμε " Άντε ρε βλάκα τι θα γίνει με το cd μου μην έρθω από εκεί και                          σου κάνω το σπίτι λίμπα...χαχα

Διότι αλλιώς δύσκολο να ξαναδείς το αντικείμενό σου και συνήθως φτάνεις στο σημείο να ντρέπεσαι εσύ να το ζητήσεις όταν ειδικά δεν έχεις συχνές επαφές και μεγάλη άνεση με το άτομο αυτό.

Ευτυχώς για εμάς τους άντρες είναι καλύτερα τα πράγματα, στις γυναίκες γίνεται η πραγματική σφαγή γιατί μεταξύ τους δανείζουν ρούχα πολλά.

Βλέπω από την αδερφή μου αλλά και φίλες μου να γίνεται ό χαμος.... " το μπουφάν μου το έχει η Μαρία, τη μπλόύζα η Γεωργία, τα παπούτσια η Σοφία κ.ο.κ...."

Μου το γύρισε άπλυτο, μου το άνοιξε το τζιν με το χοντρό **** της , 

Άσε που οι κοπέλες δεν έχουν και σταθερές κολλητές οπότε πολλές φορές τσακώνονται μεταξύ τους και δε μιλιούνται και άντε μετά να πάρεις πίσω τη φουστα σου.... :-D

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή γύφτοι είναι όσοι σου ζητήσουν κάτι ε?Εκτός από φίλους?

Άμα σου ζητήσει κάποιος ακόμα και αναπτήρα είναι και αυτός γύφτος ε?Μην του τον δώσεις.Παίξ'το ανώτερος.

Φίλε μου τι δε καταλαβαίνεις; Όλα είναι θέμα τρόπων, φυσικά και είναι γύφτοι. Ο αναπτήρας δεν έχει καμία σχέση, φυσικά και θα δώσω! 

Καπνίζεις συστηματικά ή όχι; Υπάρχουν άτομα που βλέπουν τα τσιγάρα σαν "οδοντογλυφίδες" επειδή δε καπνίζουν ή κάνουν 2-3 τη μέρα. 

Ένας που καπνίζει κανονικά είναι στάνταρ τα τσιγάρα που χρειάζεται, μερικά να σου κάνουν τράκα θα  καταλήξεις σε 2ο πακέτο (+4ευρώ). Είναι σα να σου τρώνε το φαγητό.

Μήπως δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά σου?Μήπως του μίλησες απότομα?Να του είπες "ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΡΕ.ΠΡΙΝ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΕΝΑ."Λογικό να σε έβρισε τότε.Όχι ότι το βρίσκω λογικό να σου ξαναζητήσει τσιγάρο βέβαια.

Μια χαρά ήταν η συμπεριφορά μου, του είπα "σου έδωσα πάλι πριν, πρέπει να κρατήσω και κάτι για μένα"  Η απάντηση ήταν "σε γλιτώνει που μόλις βγήκα απο τη φυλακή". Μη πω πόσοι δε λένε ούτε ένα ευχαριστώ.

Αυτοί που δε ντρέπονται να ζητήσουν είναι συνήθως γελοίοι και πιστεύεις υπάρχει κάποιος που δε θα το κάνει επανειλημμένα από τη στιγμή που το κάνει μια φορά; Άντε 1 στους 1000.

Υ.Γ.Δεν είναι όλα θέμα γυφτιάς, μπορεί να είναι και τσιγκουνιάς από μέρος σου σε κάποιες περιπτώσεις.Μάθε να έχεις καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σου και να μην δίνεις τόση αξία στα αντικείμενα.

Υ.Γ.2 Προσωπικά και εγώ ντρέπομαι να ζητήσω κάτι από κάποιον γνωστό ή άκυρο.Αλλά δεν θα τον χαρακτηρίσω γύφτο επειδή το έκανε αυτό.Ένα τσιγάρο ας πούμε.Άμα το κάνει επανειλημμένα του το κόβεις με όμορφο τρόπο.

Δεν είμαι ανοιχτοχέρης με τον καθένα όσο ήμουν στα 20 μου. Ανέβασα τα στάνταρ μου και δίνω μεγάλη σημασία στους τρόπους και τη συμπεριφορά των ανθρώπων γιατί κατάλαβα πόση γυφτιά και  μαλάκες υπάρχουν.

Μάθε πως οι σωστές σχέσεις των ανθρώπων δεν καθορίζονται απο αντικείμενα και χρήματα αλλά από σημαντικότερα πράγματα. Όποιος σε θέλει για τα τσιγάρα, λεφτά κτλ είναι γελοίος και εσύ ο βλάκας που σε εκμμεταλεύεται.

Δεν είναι θέμα τσιγκουνιάς. Π.χ. σε άστεγο είχα δώσει 2ευρώ από μόνος μου πριν μερικούς μήνες αν και άνεργος, επειδή έτυχε να κερδίσω ένα μεγάλο ποσό από τυχερό παιχνίδι.

Εσύ τσιγάρα ή λεφτά δίνεις σε άσχετους που ζητάνε; 20cents θα δώσεις σε όποιον ζητήσει (κόστος ενώς τσιγάρου); Αν ναι, έχεις δικά σου λεφτά ή παίρνεις από γονείς; Έχει τεράστια σημασία αυτό.

Επεξ/σία από johnkal
  • Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα συνφορουμίστες (γαμώ τις λέξεις, μπράβο στον έμπνευστη!!!!)

Καλώς σας βρήκα, καλά θα τα πάμε..

"Καλύτερα να χαρίζεις παρά να δανείζεις. Έτσι κι αλλιώς το κόστος ίδιο είναι".

Δημοσ.

"Καλύτερα να χαρίζεις παρά να δανείζεις. Έτσι κι αλλιώς το κόστος ίδιο είναι".

(thumbs up)

Με την ευκαιρία να πω ότι προσωπικά αποφεύγω τελείως το να δανείζομαι. Γιατί σίγουρα αν είναι κάτι να σπάσει/χαλάσει θα το κάνει στα "ξένα χέρια" και προτιμώ αυτά να μην είναι τα δικά μου!!!

Δημοσ.

ΑΓΑΛΜΑΤΙΝΑ δανείζω τα πάντα. Βιβλία, μηχανή, αυτοκίνητο, γυναίκα.

Σε πολύ προσιτές τιμές.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...