Tiger.7 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 πρέπει να σου στείλουν ειδοποιηση σε ευλογο χρονικο διαστημα, σε περιπτωση που δεν την έλαβες, χάθηκε, κτλ. 6 χρόνια δεν έκαναν ούτε την δεκαετία του '80. Βρε κοιτα κατι εξυπνοι που υπαρχουν ρε φιλε..Να παραγραφονται ολα αν δεν λαβεις την ειδοποιηση...Για απαντησε μου λιγο,ποσοι πιστευεις οτι θα "λαμβαναν" ειδοποιηση αν ισχυε αυτο που λες? Απνατηση? ΚΑΝΕΙΣ!!!
gdriver Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 1. Δεν ξέρω για τις κλήσεις του ts αλλά για τις κλήσεις του δικού μου φίλου γνωρίζω ότι ήταν όλες σε δρόμους και θέσεις γύρω από τη δουλειά του. Ο ίδιος λέει ότι δεν βρήκε ποτέ στο παρμπρίζ κλήση αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι πολλοί παίρνουν τις κλήσεις από διπλανό αυτ/το για να τις βάλουν στο δικό τους για τη λίγη ώρα που θέλουν να παρκάρουν, ώστε να γλυτώσουν πιθανά τη δική τους κλήση. 2. Κάθε δήμος και πολύ περισσότερο μιας μεγαλούπολης όπως ο συγκεκριμένος, ακολουθεί διαφορετική πολιτική στο θέμα αυτό ανάλογα με το δήμαρχο και άλλους παράγοντες. Μπορεί για κάποια χρόνια να μην στέλνουν ειδοποιήσεις και κάποια άλλα να τις στέλνουν μετά από ένα διάστημα. Αντίστοιχα, κάθε δήμος ακολουθεί δική του πολιτική στο θέμα της βεβαίωσης των κλήσεων στην Εφορία, ώστε να εισπραχθούν αν δημόσιο έσοδο. 3. Οι οφειλές αυτού του τύπου δεν παραγράφονται αλλά είναι δυνατόν είτε να μην αναζητηθούν ποτέ είτε να αναζητηθούν μετά από κάποια χρόνια, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση που φαίνεται ότι ο δήμος Αθηναίων έστειλε ειδοποιήσεις για παραβάσεις που έγιναν πριν από 2 χρόνια τουλάχιστον. 4. Το να συγκρίνουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των βουλευτών και των υπουργών είτε της Ελλάδας είτε άλλης χώρας με εκείνα των απλών πολιτών είναι θέμα που ξεφεύγει από αυτή τη συζήτηση. ευχαριστώ. καταλαβαίνω πως ένα χρέος δεν πρέπει να παραγράφεται διότι τότε όλοι θα έκαναν την πάπια. απλώς δεν καταλαβαίνω εφόσον δεν άφησαν κάτι πανω στο αυτοκίνητο τους ποιός μας λέει πως δε θα βρουν πλασματικές κλήσεις! μπορεί να λέω και βλακεία τώρα απλώς έχω την απορία. και ειδικώς για την περίπτωση πληρωμένης παράβασης πρo 5ετίας. δύσκολο να βρείς την απόδειξη εξόφλησης . δεν ξέρω αλλά δε νομιζω να είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε την κάθε απόδειξη για κλήση για 6 χρόνια με το φόβο μήπως κάποια στιγμή στο πέρασμα του χρόνου μας ξαναέρθει το ίδιο ραβασάκι. εντάξει σίγουρα δε θα είναι τόσο μπάχαλο τα συστήματα αλλά δυστυχώς στην ελλάδα δεν έχουμε και τα καλλίτερα δείγματα οργάνωσης σε αυτές τις υπηρεσίες.
makfil Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Επιμένεις να συζητάς ένα υποθετικό σενάριο που φαντάζεσαι ότι θα μπορούσε να γίνει, χωρίς να έχεις, έστω και μια, περίπτωση που έγινε κάτι τέτοιο. Ας μείνουμε στα πραγματικά περιστατικά.
Tiger.7 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 ευχαριστώ. καταλαβαίνω πως ένα χρέος δεν πρέπει να παραγράφεται διότι τότε όλοι θα έκαναν την πάπια. απλώς δεν καταλαβαίνω εφόσον δεν άφησαν κάτι πανω στο αυτοκίνητο τους ποιός μας λέει πως δε θα βρουν πλασματικές κλήσεις! μπορεί να λέω και βλακεία τώρα απλώς έχω την απορία. και ειδικώς για την περίπτωση πληρωμένης παράβασης πρo 5ετίας. δύσκολο να βρείς την απόδειξη εξόφλησης . δεν ξέρω αλλά δε νομιζω να είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε την κάθε απόδειξη για κλήση για 6 χρόνια με το φόβο μήπως κάποια στιγμή στο πέρασμα του χρόνου μας ξαναέρθει το ίδιο ραβασάκι. εντάξει σίγουρα δε θα είναι τόσο μπάχαλο τα συστήματα αλλά δυστυχώς στην ελλάδα δεν έχουμε και τα καλλίτερα δείγματα οργάνωσης σε αυτές τις υπηρεσίες. Το οτι θα επρεπε να πληρωσετε την κληση στο προκαθορισμενο χρονο που προβλεπεται/οταν σας περασε απο το μυαλο?
gdriver Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 για πληρωμένη κλήση μιλάω περισσότερο και το κατα πόσο είναι αδιάβλητη η διαδικασία. μέχρι τώρα έχω μόνο μία κλήση στο ενεργητικό μου η οποία πληρώθηκε μετά από 2 μέρες ( επομένως το μισό ποσό). με αυτό το θέμα που διάβασα τώρα εδω μέσα ποιός μου λέει πως δε θα μου στείλουν ξανά ραβασάκι. ευτυχώς την έχω την απόδειξη , περασαν από τότε γύρω στα 3,5 χρονια. φίλε makfil δε συζητάω υποθετικό σενάριο , ρωτάω υποθετικό σενάριο. δε θα υπήρχε ερώτηση εάν ήταν γεγονός. ευχαριστώ όμως για την παρατήρηση σου.
makfil Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 @gdriver Έχεις τόσα πολλά να σκεφτείς για την καθημερινότητά σου. Μην προσθέτεις και άλλα (φανταστικά) προβλήματα και σενάρια.
Pablo_Hasan Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Βρε κοιτα κατι εξυπνοι που υπαρχουν ρε φιλε..Να παραγραφονται ολα αν δεν λαβεις την ειδοποιηση...Για απαντησε μου λιγο,ποσοι πιστευεις οτι θα "λαμβαναν" ειδοποιηση αν ισχυε αυτο που λες? Απνατηση? ΚΑΝΕΙΣ!!! μια δουλεια εχεις να κανεις, να βρεις σε ποιον ανηκει ο ταδε αριθμος κυκλοφοριας και να του στειλεις μια ειδοποιηση, ειναι τοσο δύσκολο; ο συνηγορος του πολιτη εισηγειται τριετή προθεσμία http://www.synigoros.gr/resources/docs/322331.pdf
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι πολλοί παίρνουν τις κλήσεις από διπλανό αυτ/το για να τις βάλουν στο δικό τους για τη λίγη ώρα που θέλουν να παρκάρουν, ώστε να γλυτώσουν πιθανά τη δική τους κλήση. lol αυτό δεν είχα ιδάα οτι συμβαίνει. Και επειδή δηλαδή παίρνει κάποιος την κλήση να την βάλει στο δικό του αμάξι για να μπερδέψει τον αστυνομικό και να νομίζει οτι έφαγε ήδη κλήση και να μην του βάλει άλλη, μετά ο άλλος που είχε φάει την πραγματική κλήση μπορεί να πάρει το αμάξι του να φύγει πριν επιστρέψει απ'την δουλειά του αυτός που πήρε την κλήση και χωρίς να ξέρει τίποτα και μετά από κάποια χρόνια να του έρθει η κεραμίδα και να μην ξέρει τι έχει γίνει και άντε ψάξε να βρείς ποιος ή τι φταίει και να το αποδείξεις. Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για αυτόν τον τόπο πραγματικά.
Tiger.7 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 μια δουλεια εχεις να κανεις, να βρεις σε ποιον ανηκει ο ταδε αριθμος κυκλοφοριας και να του στειλεις μια ειδοποιηση, ειναι τοσο δύσκολο; ο συνηγορος του πολιτη εισηγειται τριετή προθεσμία http://www.synigoros.gr/resources/docs/322331.pdf Μιλαω για αυτους που προτρεπουν ή που η σκεψη τους γυριζει γυρω απο το ενδεχομενο να πουν ή να κανουν οτι ποτε δεν πηραν καποια ειδοποιηση και απλα να μην πληρωσουν.. Και επισης,ο TS δεν αναφερει πουθενα οτι δεν ελαβε ειδοποιηση (στο αρχικο του ποστ τουλαχιστον),αντιθετα μας λεει οτι ΓΝΩΡΙΖΕ ΗΔΗ οτι ηταν παρανομος στο παρκαρισμα και απλα ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να πληρωσει επειδη ΔΕΝ ΗΤΑΝ απο την τροχαια , επειδη ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να πληρωσει την δημοτικη αστυνομια και επειδη ειχαν περασει 4 χρονια απο τοτε (ασχετα οτι ηταν υποχρεωμενος να πληρωσει την κληση πριν 4 χρονια,αλλα στην Ελλαδα ζουμε μωρε,καποιου χαζου που εχει μπει με βισμα θα του ξεφυγει και θα την γλιτωσουμε) Οποτε,αλλο πραγμα δεν ελαβα ποτε ειδοποιηση αρα δεν γνωριζα οτι ειχα φαει κληση,και αλλο ΞΕΡΩ ΗΔΗ οτι ημουν παρανομος και απλα επειδη ετσι μου κ@@@σε δεν γουσταρω να πληρωσω επειδη η κληση ηταν απο την Δ.Α lol αυτό δεν είχα ιδάα οτι συμβαίνει. Και επειδή δηλαδή παίρνει κάποιος την κλήση να την βάλει στο δικό του αμάξι για να μπερδέψει τον αστυνομικό και να νομίζει οτι έφαγε ήδη κλήση και να μην του βάλει άλλη, μετά ο άλλος που είχε φάει την πραγματική κλήση μπορεί να πάρει το αμάξι του να φύγει πριν επιστρέψει απ'την δουλειά του αυτός που πήρε την κλήση και χωρίς να ξέρει τίποτα και μετά από κάποια χρόνια να του έρθει η κεραμίδα και να μην ξέρει τι έχει γίνει και άντε ψάξε να βρείς ποιος ή τι φταίει και να το αποδείξεις. Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για αυτόν τον τόπο πραγματικά. Φυσικα φιλε.. Ας την γλιτωσω εγω και ασε τον αλλον να γ@@ται...Ασχετα που μετα θα την ππληρωσουν και αυτοι που δεν φταινε.. Εξαλλου το ανεκδοτο "απο μπ@@λο σε μπ@@λο ειναι αστικη η χρεωση" δεν ειναι τυχαιο..
Pablo_Hasan Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Μιλαω για αυτους που προτρεπουν ή που η σκεψη τους γυριζει γυρω απο το ενδεχομενο να πουν ή να κανουν οτι ποτε δεν πηραν καποια ειδοποιηση και απλα να μην πληρωσουν.. αρα τους βγάζεις όλους ψευτες και καθαρισες. Δεν απαντας όμως, ειναι τοσο δύσκολο να βρεις τους οδηγούς και να τους στειλεις ειδοποιηση; θες 4 και 5 χρόνια να το κάνεις;
Tiger.7 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 αρα τους βγάζεις όλους ψευτες και καθαρισες. Δεν απαντας όμως, ειναι τοσο δύσκολο να βρεις τους οδηγούς και να τους στειλεις ειδοποιηση; θες 4 και 5 χρόνια να το κάνεις; Οχι ρε φιλε,δεν ειναι δυσκολο.Σου ανεφερα για ποιες περιπτωσεις σου μιλαω.. Αν εσενα σου στειλουν ειδοποιηση,δεις το χαρτακι που γραφει τροχαια και το πεταξεις χωρις καν να δεις τι ειναι,καλα θα σου κανουν να σ ερθει νεο χαρτακι 5 χιλιαρικα. Αν εσυ παρεις το χαρτακι,τους γραψεις στα... τετοια σου και μετα απο 5 χρονια βγαινεις και λες στο insomnia οτι δεν πηρα ποτε ειδοποιηση (που μπορει και να το εχεις ξεχασει) παλι καλα θα σου κανουν. Αν σου στειλουν χαρτακι και πεις, μου κ@@@λωσε και δεν γουσταρω να πληρωσω την Δ.Α γτ δεν γουσταρω την φατσα τους,παλι καλα θα σου κανουν.. Καταλαβες τωρα για ποιες περιπτωσεις μιλαω? (Παρεπιπτοντως,σου ξαναλεω πως ο TS ειχε γνωση και για την κληση,και οτι ηταν παρανομος.Απλα δεν γουσταρε εκεινος να πληρωσει)
Pablo_Hasan Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 καταλαβαινεις ότι έτσι τους βγάζεις όλους ψευτες; Αποψη μου ειναι ότι πρεπει να υπάρχει ενα πολύ μικροτερο χρονικο περιθώριο για να σου στείλουν την ειδοποιηση, αλλιώς να παραγράφεται, δεν έχει μόνο ο πολιτης υποχρέωσεις (να πληρώσει το προστιμο) έχει και το κράτος να τον ειδοποιήσει εγκαιρα. 1
chill Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 FYI στα ΗΑΕ σε ειδοποιούν την στιγμή που κανεις την παράβαση με sms στο κινητό σου. Στην Ελλαδα τωρα ανακαλύπτουμε την μηχανογράφηση.....εικάζω (ή μαλλον ελπίζω ) σε 200-300 χρόνια να το δούμε και αυτό στην αφρικανική wannabe δημοκρατία που ζούμε!!! 1
Tiger.7 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 καταλαβαινεις ότι έτσι τους βγάζεις όλους ψευτες; Αποψη μου ειναι ότι πρεπει να υπάρχει ενα πολύ μικροτερο χρονικο περιθώριο για να σου στείλουν την ειδοποιηση, αλλιώς να παραγράφεται, δεν έχει μόνο ο πολιτης υποχρέωσεις (να πληρώσει το προστιμο) έχει και το κράτος να τον ειδοποιήσει εγκαιρα. Κανεναν δεν βγαζω ψευτη.. Οταν εχεις σταματησει παρανομα και σου κοβουν κληση στην αφηνουν στο αμαξι (συμφωνω οτι θα πρεπει ΚΑΙ να σ στειλουν συστημενο στο σπιτι). Αν παρουμε το ενδεχομενο οτι εσυ την βλεπεις την κληση,την παιρνεις απο το παπριζ,την κανεις "μπαλα" και την πετας στο δρομο λεγοντας παραλληλα, "Δ.Α ειναι μωρε,δεν γουσταρω να πληρωσω σε αυτους" καλα θα σου κανουν να σου κοψουν τον κ@@λο.. Ξαναλεω μπας και καταλαβεις για ποιους παει το παραπανω... ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ @@ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ (Οπως ο TS) Καταλαβες τωρα για ποιους μιλαω?
Pablo_Hasan Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 ακομα και για αυτούς θα επρεπε να υπάρχει μικροτερο περιθώριο να τους ειδοποιήσουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα