qsis Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Προτιμάτε δηλαδή να αγοράζετε από ένα skroutz-μαγαζί, το οποίο δεν έχει φυσική παρουσία (ή αν έχει είναι απλά κάποια αποθήκη) και το οποίο το δουλευεί απλά ένας άνθρωπος ή το πολύ δύο; Παράνοια... Όσο δυσνόητο να είναι για εσάς, το Πλάσιο είναι μια μεγάλη εταιρεία, συντηρεί καταστήματα με βιτρίνα και demo, απασχολεί εργαζομένους (σύμφωνα με τους κανόνες της Ελληνικής αγοράς), πληρώνει φόρους κτλ. Η λογική του κυρ-γιάννη μαγαζιού, ο οποιός απλά διακινεί εμπορεύματα, δεν έχει στοκ, ούτε υπαλλήλους, πρέπει να τελειώνει. Τέρμα στα μαγαζάκια. Για να προλάβω, ηλεκτρονικά καταστήματα (πχ Amazon), δεν είναι στην ίδια κατηγορία με το μαγαζάκι του κυρ-Γιαννή. ναι φίλε έχει βιτρίνα το πλαίσιο.. με κινεζιές μπαίνεις μέσα και δε βλέπεις τίποτε άλλο μόνο τα τούβλο-x κάποτε πήγαινες για βόλτα να χαζέψεις πράγματα από κοντά και τώρα όχι μόνο δε τα βρίσκεις για να χαζέψεις, αλλά σου τα κάνουν και ζέπελιν προσπαθώντας να σου πλασάρουν τη σαβούρα.. 2
kalogeros Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Προτιμάτε δηλαδή να αγοράζετε από ένα skroutz-μαγαζί, το οποίο δεν έχει φυσική παρουσία (ή αν έχει είναι απλά κάποια αποθήκη) και το οποίο το δουλευεί απλά ένας άνθρωπος ή το πολύ δύο; Παράνοια... Όσο δυσνόητο να είναι για εσάς, το Πλάσιο είναι μια μεγάλη εταιρεία, συντηρεί καταστήματα με βιτρίνα και demo, απασχολεί εργαζομένους (σύμφωνα με τους κανόνες της Ελληνικής αγοράς), πληρώνει φόρους κτλ. Η λογική του κυρ-γιάννη μαγαζιού, ο οποιός απλά διακινεί εμπορεύματα, δεν έχει στοκ, ούτε υπαλλήλους, πρέπει να τελειώνει. Τέρμα στα μαγαζάκια. Για να προλάβω, ηλεκτρονικά καταστήματα (πχ Amazon), δεν είναι στην ίδια κατηγορία με το μαγαζάκι του κυρ-Γιαννή. Και κάπου εδώ μου έπεσε και η τελευταία τρίχα που είχα στο κεφάλι μου. RIP τριχούλες μου, θα σας θυμάμαι για πάντα. Να υποθέσω ότι η σχέση σου με οικονομικά ζητήματα είναι όση η δική μου με το χειρισμό ενός Apache (όχι του server). 2
marios_geo Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Ειναι πραγματικά δύσκολο να το πιάσετε. Την τιμή ενός προιόντος (πχ το κινητό που είπε ο άλλος), δεν την καθορίζεί το πλαίσιο. Πουλάει σε MSRP, που την καθορίζει η εκάστοτε εταιρεία. Τώρα αν ο κυρ-γιάννης στο πουλάει φτηνότερα, πάρτο από εκεί. Αναλαμβάνεις ένα ρίσκο (μικρό ; ) να είναι παραεισαγωγής, με ότι συνεπάγεται αυτό. Επίσης θα συννενοηθείς πάλι με τον κυρ-Γιάννη, αν σου υποσχέθηκε παράδοση σε μια μέρα, η επισκευή σε εύλογο χρονικό διάστημα κτλ. Η αγορά προϊόντος δεν πρέπει να βασίζεται μόνο στην τιμή, είναι και άλλοι παράγοντες. Επιπλέον τα μαγαζάκια, δεν προσφέρουν κάτι στην οικονομία της χώρας μας, ιδίως τώρα. Είναι ένας τύπος (πιθανά από το σπίτι του) που απλά κάνει τον μεσάζοντα κουβαλώντας προϊόντα από μια αποθήκη στο σπίτι σου (+ προσωπικό του κέρδος). Δεν λέω να κλείσουν αλλά σίγουρα όχι και το κάνουμε σύστημα. Υ.Γ. Η αλήθεια είναι ότι τα παίρνω από το Πλαίσιο. Μου τα στέλνει ταχυδρομικά σε φακελάκι, τα τελευταία 5 χρόνια που είμαι μετανάστης. ποτέ μην αναρωτιέσαι γιατί κάποιος ειναι παράλογος χωρίς να γνωρίζεις το συμφέρων του. Φυσικά τώρα θα πει οτι δεν έχει σχέση με το Πλαίσιο αλλα αν δεν τρολλάρει για κάποιο λόγο αναπαράγει τα υγρά όνειρα του Χ επιχειρηματία "ολοι οι μικροί να κλείσουν να γεμίσω κ άλλο τις τσέπες μου" Μονοπώλιο for the win NOT Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις βρε Νίκο. Με αποκάλυψες..
qsis Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Όταν χαλάσει το κινητό σου, το πλαίσιο τι ακριβώς κάνει παραπάνω από τους υπόλοιπους;
marios_geo Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δεν ξέρω για το πλαίσιο ακριβώς, ούτε είναι αυτό το θέμα. Γενικά μιλάμε για κάποια εταιρεία συγκριτικά από ένα μαγαζάκι. Δεν σου αρέσει το Πλάσιο; Πάρε από Κωτσόβολο, Mediamarkt κτλ. Οι αγορές μου καθορίζονται KAI από το after sales. Π.χ. μπορώ να πω με σιγουριά για αογρές από Amazon, sony και apple. Κάθε φορά που χαλούσε κάτι, με εξυπηρετούσαν (αν και κάποιο με λίγο κόπο). Στα μαγαζάκια, δεν βγάζεις άκρη, βασίζεσαι στην εντιμότητα και εξυπηρετικότητα του μαγαζάτορα.
Pa0ki Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Από το mediamarkt παιδιά Για την Ελλάδα ρε γμτ.....not
Fotis13 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Από το mediamarkt παιδιά Για την Ελλάδα ρε γμτ.....not Στο mediamarkt δεν δουλευουν Ελληνες τι δουλευουν εξωγηινοι ?
savvas1340 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Όταν χαλάσει το κινητό σου, το πλαίσιο τι ακριβώς κάνει παραπάνω από τους υπόλοιπους; Καταρχήν το παραλαμβάνουν διαλεγμένες και άριστα εκπαιδευμένες παρθένες και οχι ο βρομερός κυρ-Γιάννης με τις χερούκλες του που ποιός ξέρει τι έτριβε πριν ,και καταδευτερον,στην διάρκεια της επισκευαστικής τελετουργίας συμβαίνουν μαγικά πράματα και θάματα στα επιστημονικά labs του πλαισίου, όπως για παράδειγμα: το πασπάλισμα της συσκευής με ειδική χρυσόσκονη και ο αγιασμός της με δάκρυ μονόκερου. 1
marios_geo Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Όλοι εσείς που με τόσο πάθος υπερασπίζετε τα μαγαζάκια, έτσι κάνετε πχ όταν αγοράζετε αυτοκίνητο; Αντιπροσωπεία ή παραεισαγωγή; Και όταν πρόκυτε για υπηρεσίες; Δάνειο από τράπεζα ή τοκογλύφο; Γιατρό σε νοσοκομείο η εναλλακτική ιατρική στο μαγαζάκι; Φτου φτου, να ξορκίσουμε τις κακές πολυεθνικές και πολυκαταστήματα που θέλουν το κακό μας.
Pa0ki Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Όλοι εσείς που με τόσο πάθος υπερασπίζετε τα μαγαζάκια, έτσι κάνετε πχ όταν αγοράζετε αυτοκίνητο; Αντιπροσωπεία ή παραεισαγωγή; Και όταν πρόκυτε για υπηρεσίες; Δάνειο από τράπεζα ή τοκογλύφο; Γιατρό σε νοσοκομείο η εναλλακτική ιατρική στο μαγαζάκι; Φτου φτου, να ξορκίσουμε τις κακές πολυεθνικές και πολυκαταστήματα που θέλουν το κακό μας. Καλά ο συσχετισμός τράπεζας-τοκογλύφου, νοσοκομειό-εναλλακτική ιατρική με τα μικρά μαγαζιά με ξεπερνάει, τέρμα άκυρος Οι παραεισαγωγές που αναφέρθηκαν είναι για λίγους και κυρίως για συσκευές που δεν έρχονται Ελλάδα Οι ευρωπαϊκές συσκευές έχουν την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση από τις αντιπροσωπείες Πουλάνε όμως και συσκευές ελληνικής εισαγωγής σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτές των μεγάλων αλυσίδων για όσους θέλουν ελληνική συσκευή Εσύ ψώνισε από τα πολυκαταστήματα που θέλουν να βγάζουν 200€ κέρδος στη συσκευή 1
savvas1340 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Τελείως άσχετο το παράδειγμα του γιατρού με τα υπόλοιπα.
nicoc89 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Όλοι εσείς που με τόσο πάθος υπερασπίζετε τα μαγαζάκια, έτσι κάνετε πχ όταν αγοράζετε αυτοκίνητο; Αντιπροσωπεία ή παραεισαγωγή; Και όταν πρόκυτε για υπηρεσίες; Δάνειο από τράπεζα ή τοκογλύφο; Γιατρό σε νοσοκομείο η εναλλακτική ιατρική στο μαγαζάκι; Φτου φτου, να ξορκίσουμε τις κακές πολυεθνικές και πολυκαταστήματα που θέλουν το κακό μας. μας αποστόμωσες ρε μπαγάσα αλλα έχει διαφορά να πεις οτι οι πολυεθνικές δεν ειναι ο διάολος με το να πεις οτι ειναι ο φύλακας άγγελος μας , κάτσε σκέψου το . Αυτό που μας συμφέρει σαν καταναλωτές ειναι να υπάρχουν πολλές επιλογές , το μονοπώλιο μόνο κακο στην τσέπη μας θα έκανε. Οπότε μη λες να κλείσουν τα μαγαζάκια , ο καθένας επιλέγει και παίρνει , άλλο να αγοράζεις αυτοκίνητο με 20 χιλιάρικα κ άλλο ενα παιχνίδι με 40euro , οσο ποιο ακριβό ειναι κάτι τόσο σημαντικότερη η εγγύηση του , όχι οτι δεν ειναι σημαντική σε κάτι φθηνό αλλα μη λέμε κ ότι θέλουμε , συγκρίνεις δάνειο απο τοκογλύφο με αγορά κονσόλας για παράδειγμα?εεεε καλά τώρα , να ρίξουμε κ άλλα όμορφα στο τραπέζι να πουμε "αν πέθαινε κάποιος δικός σας απο τη χ ασθένεια τι θα κάνατε?, θα πουλάγατε οτι έχετε και θα σκάγατε 200 χιλιάρικα να χειρουργηθεί στο εξωτερικό ή θα τον πηγαίνατε στην κυρά μας τη μαμή να του διαβάσει καμια ευχή για ενα ζευγάρι αυγά?.... διαλέγεις και παίρνεις , εγώ για παράδειγμα αν ειναι να αγοράσω κάτι ακριβό ενα απο τα κριτήρια της επιλογής του μαγαζιού θα ειναι η εγγύηση, δεν θα αγοράσω απο το Χ-Υ άγνωστο μαγαζί , θα αγοράσω απο την πόλη μου οπότε σε περίπτωση που έχει κάποιο πρόβλημα να πάω face2face να τους ξεχέσω και να πάρω άλλο ή τα λεφτά μου πίσω.Αλλα οι φορές που αγοράζω κάτι ακριβό ειναι 1-2 το χρόνο , δεν χαλάω κάθε μηνα 200-300-500euro σε συσκευές .
marios_geo Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Αυτό με το μονοπώλιο με ξεπερνάει. Έχουμε τουλάχιστον 10 μεγάλα καταστήματα να διαλέξουμε. Γιατί το πλαίσιο είναι μονοπώλιο λοιπόν;
deesnider Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δεν ξέρω για το πλαίσιο ακριβώς, ούτε είναι αυτό το θέμα. Γενικά μιλάμε για κάποια εταιρεία συγκριτικά από ένα μαγαζάκι. Δεν σου αρέσει το Πλάσιο; Πάρε από Κωτσόβολο, Mediamarkt κτλ. Δεν ξέρω από ποιο «μέγεθος» και πάνω, ένα κατάστημα παύει να είναι αυτό που εννοείς λέγοντας «μαγαζάκι». Αλλά οι εναλλακτικές λύσεις που προτείνεις, δείχνουν ότι μάλλον έχεις ένα πάθος με τις αλυσίδες. Δεν είναι κακό φυσικά, αλλά είναι προφανώς θέμα υποκειμενικό και προσωπική επιλογή. Τι εννοώ μ' αυτό; Πιθανότατα είσαι ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα καταναλωτική σχέση σου με το Πλαίσιο, πράγμα που είναι απολύτως κατανοητό και σεβαστό (κι εγώ ήμουν μέχρι πριν από κάποια χρόνια και έχω κάνει μεγάλες αγορές από το συγκεκριμένο κατάστημα, δεν είμαι πλέον, αλλά διαφορετικές είναι οι απαιτήσεις τού καθενός από εμάς). Παρεμπιπτόντως, ποιος σού είπε ότι τα «μαγαζάκια» - βλέπεις ότι συνεχίζω να βάζω τη λέξη σε εισαγωγικά... - δεν προσφέρουν στην οικονομία; Δεν απασχολούν εργαζόμενους, ή δεν πληρώνουν εισφορές και φόρους; Τελικώς δε, αυτά που στον τελικό καταναλωτή προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές και επίπεδο εξυπηρέτησης συχνότατα υψηλότερο από τις μεγάλες αλυσίδες, δεν καταλαβαίνω το λόγο για τον οποίο δεν πρέπει - και μάλιστα ...σίγουρα! - να τα καθιερώσουμε (να το κάνουμε σύστημα, όπως λες) Τη συνολική εντύπωση π.χ. που μού έχει αφήσει μέχρι τώρα - στα πάντα: από τιμές, σωστές προτάσεις αγορών και ποιότητα εξυπηρέτησης μέχρι after sales support - ένα ...«μαγαζάκι» που λέγεται m-systems, δεν την έχει δει ούτε στον ύπνο της οποιαδήποτε αλυσίδα, όσα υποκαταστήματα κι αν έχει. Σοβαρά τώρα; Αν δε μ' αρέσει το πλαίσιο, να πάω στον ...κωτσόβολο; Εντάξει, όταν ψάχνω για ηλεκτρική σκούπα και πλυντήριο, θα είναι μία από τις υποψήφιες επιλογές μου, αλλά ...σοβαρά τώρα; Να ψωνίσω π.χ. είδη πληροφορικής από τον κωτσόβολο;;; 2
liopyr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 τι ψάχνεις... άκρη δεν θα βρεις... εξάλλου μη ξεχνάς τις διαφημίσεις... Όχι, είσαι άδικος σε αυτό. Τουλάχιστον σε αυτό το φόρουμ, ποτέ δεν ένιωσα περιορισμένος να γράψω κριτική για οποιονδήποτε. Και πέρα από τις διαφημίσεις (δεν έχω προσέξει καν αν διαφημίζεται ποτέ το πλαίσιο εδώ), κάθε φορά που ασκείται κριτική, δίκαιη ή άδικη, αυτός που τρέχει ένα φόρουμ έχει πάνω του και μία ευθύνη, καθώς ο κάθε τρελός μαγαζάτορας μπορεί να του ζητάει τα ρέστα για αυτά που γράφουμε εμείς λίγο-πολύ ανώνυμα εδώ. Φυσικά η κριτική δεν απαγορεύεται πουθενά, αλλά επειδή έχω δει με τα μάτια μου σε άλλο φόρουμ απίθανους τύπους να απειλούν με εξώδικα για δυσφήμιση, ακόμα και αν έχουν άδικο (που συνήθως έχουν), δεν θες να είσαι εσύ αυτός που θα τον τρέχουν. Εδώ, ο ίδιος ο νίκοτς, χρεώνει στο Πλαίσιο που έχει ακριβότερη τιμή για την vanguard έκδοση από την απλή. Και στο ίδιο μήνυμα σου λέει κιόλας να ψωνίζεις έξυπνα (παράδειγμα: εδώ 45,90 η απλή και 67,80 η vanguard). Όταν δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ δύο διαφορετικών εκδόσεων. Καταγγελία να 'ναι, κι ό,τι να 'ναι. Και αυτό το μήνυμα πήρε και δύο θετικές ψήφους. Χωρίς κανένα τσεκάρισμα στοιχείων. Γιατί; Μα, επειδή τα χώνει στο Πλαίσιο. Το ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα αυτά που καταγγέλει δεν έχει σημασία, αρκεί που τα χώνει στον κακό. Ο "κακός", για να γίνει τόσο "κακός" ώστε οι τρίτοι να φτάσουν σε σημείο να τον χρεώνουν για ιστορίες χωρίς να τις τσεκάρουν, πρέπει να έχει βάλει και λίγο το χεράκι του, έτσι δεν είναι; Αλλιώς γιατί να είναι το πλαίσιο ο εύκολος στόχος και όχι κάποιος από τους μεγάλους ανταγωνιστές του; Παλιά θυμάμαι τον εαυτό μου να εκθειάζει το πλαίσιο για το after sales support του επειδή ήταν τυπικό στις υποχρεώσεις του, και να προτείνει άπειρες συνθέσεις από αυτό εδώ μέσα. Ε, δεν ξύπνησα ένα πρωί και είπα ΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΕΡΑΡΔΟ, η πολιτική του καταστήματος με ανάγκασε να αλλάξω γνώμη επειδή είδα επαναλαμβανόμενα απαράδεκτα σκηνικά και στα εργασιακά του, και στην πολιτική των προσφορών του, και στο περίφημο support του. Και μία φορά, δύο φορές, τρεις, πέντε, ναι μπορεί να ήταν σύμπτωση, ο πωλητής, ο τεχνικός, ο υπεύθυνος, ο διευθυντής [..] να είχε μαύρες του ή δεν ξέρω τι άλλο. Επειδή όμως τυχαίνει η πληροφορία στην εποχή μας να διαδίδεται με απίστευτους ρυθμούς, μπορώ να πω με σιγουριά από το πλήθος παραδειγμάτων πως ναι, φταίει το πλαίσιο και η γραμμή του τυρέμπορα που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Με την ίδια ευκολία μπορώ να πω το αντίθετο για το support της Logitech ή της EVGA π.χ, που είναι κάτι παραπάνω από τυπικό. Το Πλαίσιο έχει ένα κόστος λειτουργείας, και αυτό αναπόφευκτα περνάει στο προϊόν. Από αυτόν που έχει την αποθήκη/μαγαζί κι ένα site, ακριβότερο θα είναι. Όχι πάντοτε, αλλά συνήθως. Χωρίς να είμαι ειδικός, υποψιάζομαι πως το αυξημένο κόστος λειτουργίας ενός καταστήματος μπορεί να απορροφηθεί από τον πολλαπλάσιο τζίρο του, τα παζάρια που μπορεί να κάνει στην εισαγωγή προϊόντων κλπ., σε άλλη τιμή θα δώσει η Asus 1.000 μητρικές σε ένα πολυκατάστημα, και σε άλλη 10 (κι αν) που μπορεί να στοκάρει ένα μικρομάγαζο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα