Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η δερματίτιδα είναι κάτι που ουσιαστικά παντρευόμαστε και απλά κάποια διαστήματα "κοιμάται" και κάποια ξανά φουντώνει. εμένα όταν έχω άγχος γινόταν πανικός. από τότε που ένταξα την άσκηση στην καθημερινότητα μου και μετά από πολύ ψάξιμο στα σαμπού είναι σαν μην έχω. (αρκέι να λούζομαι κάθε μέρα έτσι; αλλιώς κλάφτα)

Δημοσ.

hahahahhahahahahhahahahahhahahahahah

+1 dude.

Valerie το stieprox δεν προκαλεί ερεθισμούς?Το είχε δοκιμάσει η αδερφή μου και είχε γίνει κατακόκκινο το scalp της.Καθάριζε βέβαια αλλά πολύ δυνατό.

Δημοσ.

η δερματίτιδα είναι κάτι που ουσιαστικά παντρευόμαστε και απλά κάποια διαστήματα "κοιμάται" και κάποια ξανά φουντώνει. εμένα όταν έχω άγχος γινόταν πανικός. από τότε που ένταξα την άσκηση στην καθημερινότητα μου και μετά από πολύ ψάξιμο στα σαμπού είναι σαν μην έχω. (αρκέι να λούζομαι κάθε μέρα έτσι; αλλιώς κλάφτα)

οι δερματολόγοι λένε ότι προκαλείται από το άγχος (αυτή η εύκολη δικαιολογία) και πως παίζει ρόλο και η διατροφή. Προσέχω μη τρώω καθόλου λιπαρά και να μη πίνω καθόλου αλκοόκ έως αηδίας πολλές φορές αλλά ακόμα δεν είμαι πεπεισμένος αν είναι λύση και αυτό. Σίγουρα όμως βοηθάει, όπως βοηθάει ίσως και η άσκηση για να φεύγουν οι τοξίνες με τον ιδρώτα από τον οργανισμό (μου τα είχε εξηγήσει κάπως αναλυτικά ένας φαρμακοποιός που μου είχαν συστήσει να πάω να αγοράσω μια φυτική αλοιφή που φτιάχνει. Τη χρησιμοποιώ και είναι όντως πολύ καλή αλλά αν το αφήσω, μετά από καιρό πάλι θα εμφανιστούν. Επίσης, αυτό που καταλαβαίνω στον οργανισμό μου είναι πως αν "θεραπεύσω" κάποιο σημείο π.χ. μύτη, θα φουντώσει αλλού, π.χ. πίσω από αυτιά. Άρα γενικά δε μπορώ να βρω τι σκ@τά φταίει και αυτός ο φαύλος κύκλος είναι που προκαλεί και το άγχος και όλα. Επίσης φίλε atalle να σου δώσω τα στοιχεία του φαρμακοποιού με pm, δε κάνω διαφήμιση αλλά λες ότι έχεις δοκιμάσει φυτικές κρέμες).

valerie κάθε μέρα όμως λούσιμο δε κάνει κακό στη τρίχα και δε σου προκαλεί ξηροδερμία? Ποιό σαμπουάν χρησιμοποιείς τώρα? Έχω δοκιμάσει ένα του Κορρέ με δάφνη και ένα της Apivita με μέλι και tea tree αλλά καμία διαφορά.

Γενικά πάντως, ότι λειτουργεί σε κάποιον, σε άλλον οργανισμό δε σημαίνει ότι θα έχει την ίδια επίδραση.

Δημοσ.

Το πιο εντονο ειναι στο κεφαλι που εχω κυριολεκτικα νιφαδες ολοκληρες μαζι με φαγουρα κ κοκκινιλες 

Η πιο προσφατη δερματολογος μου ειχε δωσει Topiderm ( αν δεν κανω λαθος ) που δεν εκανε τιποτα, Τα normal σαμπουαν δεν κανουν επισης κατι . Ασπρα κομματακια βγαινουν κ στα γενια κυριως οταν τα αφηνω αρκετο καιρο . 

Στο προσωπο εχει ηρεμησει αρκετα η κατασταση , παλια ειχα εντονες κοκκινιλες αριστερα κ δεξια της μυτης , στα φρυδια κ μερικες φορες πισω απο τα αυτια . Πλεον τις περισσοτερες ημερες δεν ειναι ορατο στη μυτη/φρυδια

Φίλε μου γιατί σου συμβαίνει αυτό? Θέλω να πω μήπως σε επηρεάζει από τον τρόπο ζωής σου αρνητικά στην υγεία? π.χ. διατροφή, στρες

Οι δύο πυλώνες ενός υγιούς δέρματος. Αντί να καταπολεμήσης τα συμπτώματα δεν θα ήταν καλύτερο να αντιμετωπίσεις την ασθένεια?

Δημοσ.

ποιο αγχος μωρε...εγω δεν εχω καθολου αγχος και το χω σε υπερβολικο βαθμο...ισως να εμφανιστηκε λογω αγχους καποτε...δεν αποκλειεται

μιας και οπως ειπε ενας συμφορουμιτης οτι το "παντρευομαστε"...εγω το χω παρει αποφαση..δεν ασχολουμαι μαζι του..δεν χρησιμοποιω ουτε κρεμες ουτε λοσιον ουτε τπτ...τελειως σταρχιδιστης..

Μια φορα λουσιμο με fungoral (που καταπραυνει αρκετα την κατασταση)  το μηνα και πολυ λεω και ο,τι θελει ας κανει.... :)

Δημοσ.

καλησπέρα παιδια!χρονια με αυτό το πρόβλημα κάθε φθινοπωρο επιδηνωνεται η κατασταση και φυσικα λογω αγχους.το fungoral 2% είναι το καλυτερο 2 φορες την βδομαδα θελει και αν λούζεσαι κάθε μερα ενδιάμεσα άλλο σαμπουαν δηλάδη δευτερα λεμε τωρα fungoral και μετα πεμπτη παλι.μεχρι να εξαφανιστεί μετα κοψιμο η μια φορα το μηνα :-) .α και κατι ακομα η σμηγματορροικη δερματιτιδα επιδυνωνει και την τριχοπτωση :cry:

Δημοσ.

Το έχω και εγώ αλλά όχι τόσο έντονο. Το ultrex κατά της τριχόπτωσης (πορτοκαλί) είναι καλό για να κρατάει το κεφάλι σε καλή κατάσταση απο θέμα λιπαρότητας. Δεν είναι για αυτούς που έχουν ξηρό δέρμα. Επίσης το καλό σκούπισμα με μια καθαρή πετσέτα στο πρόσωπο μετά το μπάνια βοηθάει πολυ.

Δημοσ.

Σίγουρα όμως βοηθάει, όπως βοηθάει ίσως και η άσκηση για να φεύγουν οι τοξίνες με τον ιδρώτα από τον οργανισμό (μου τα είχε εξηγήσει κάπως αναλυτικά ένας φαρμακοποιός που μου είχαν συστήσει να πάω να αγοράσω μια φυτική αλοιφή που φτιάχνει. 

Σ.Κ?

Δημοσ.

π.χ. διατροφή, στρες

Οι δύο πυλώνες ενός υγιούς δέρματος.

Μπα, οι πυλωνες ενος υγιους δερματος κατα σειρα προτεραιοτητας ειναι, ΝΕΡΟ, διατροφη+ηλιος, γυμναστικη+καθαριοτητα.

Εγω προτεινω:

•ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ, ~15 ποτηρια νερο την ημερα. Αμεσως θα δειτε διαφορά στο δερμα σας.

•Καθημερινο ηλιο! 30-40 λεπτα ηλιοθεραπεια καθε μερα οπωσδηποτε. Στην Ελλαδα ζουμε και εκτός απο περιοδους σαν και αυτες τωρα, εχουμε αφθονο ηλιο καθημερινα. Ειδικα στην Αθηνα ακομα και τον χειμωνα οι ωρες ηλιοφανειας αφθονες.

•Η διατροφη βασικοτατο, αλλά πόσο μπορει ο καθενας να την κανει σωστα? Δυσκολο. Για καλο δερμα παντως, προφανως τηγανητά, γλυκα, καμμενα λαδια, λιπαρα γενικα, μακρυα και αγαπημενοι! Αντιθετα λαχανικα και φρουτα αφθονα!! Ειδικα τα "αντιοξειδωτικα". Οπως φυσικα και αφθονα ψαρια και οσπρια.

•Η γυμναστικη επισης βοηθαει για μια καλη αποτοξινωση του οργανισμου και καθημερινη γυμναστικη(οχι απλως περπατημα ή τζοκινγκ) μισης με μια ωρας, με διαστηματα εντονα, βοηθαει.

•Λουσιμο και μπανιο καθε 2 μερες. Πλυσιμο του προσωπου καθε μερα μια φορα. Και για τα αρσενικα οντα, ξυρισμα προσωπου καθε μερα.

καλησπέρα παιδια!χρονια με αυτό το πρόβλημα κάθε φθινοπωρο επιδηνωνεται η κατασταση και φυσικα λογω αγχους.

Το φθινοπωρο πιθανοτατα επιδεινωνεται λογω μειωσης ηλιοφανειας και δραματικης μειωσης της ποσοτητας ηλιου που δεχομαστε(μικροτερη εκθεση στον ηλιο, τερμα οι παραλιες, μακρυμανικα κλπ), καθως ισως και της διακοπης της ευεργετικης επιδρασης της θαλασσας στο δερμα, μεσα απο τα θαλασσια μπανια που γινονται το καλοκαιρι.

Δημοσ.

Μπα, οι πυλωνες ενος υγιους δερματος κατα σειρα προτεραιοτητας ειναι, ΝΕΡΟ, διατροφη+ηλιος, γυμναστικη+καθαριοτητα.

Εγω προτεινω:

•ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ, ~15 ποτηρια νερο την ημερα. Αμεσως θα δειτε διαφορά στο δερμα σας.

•Καθημερινο ηλιο! 30-40 λεπτα ηλιοθεραπεια καθε μερα οπωσδηποτε. Στην Ελλαδα ζουμε και εκτός απο περιοδους σαν και αυτες τωρα, εχουμε αφθονο ηλιο καθημερινα. Ειδικα στην Αθηνα ακομα και τον χειμωνα οι ωρες ηλιοφανειας αφθονες.

•Η διατροφη βασικοτατο, αλλά πόσο μπορει ο καθενας να την κανει σωστα? Δυσκολο. Για καλο δερμα παντως, προφανως τηγανητά, γλυκα, καμμενα λαδια, λιπαρα γενικα, μακρυα και αγαπημενοι! Αντιθετα λαχανικα και φρουτα αφθονα!! Ειδικα τα "αντιοξειδωτικα". Οπως φυσικα και αφθονα ψαρια και οσπρια.

•Η γυμναστικη επισης βοηθαει για μια καλη αποτοξινωση του οργανισμου και καθημερινη γυμναστικη(οχι απλως περπατημα ή τζοκινγκ) μισης με μια ωρας, με διαστηματα εντονα, βοηθαει.

•Λουσιμο και μπανιο καθε 2 μερες. Πλυσιμο του προσωπου καθε μερα μια φορα. Και για τα αρσενικα οντα, ξυρισμα προσωπου καθε μερα.

1) Θαυματουργό και τζάμπα, 2-3 λίτρα ανάλογα τα κιλά του καθενός είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

2) Ο ήλιος το κυριότερο θετικό που έχει αποδεικτή επιστημονικά ότι προσφέρει είναι ότι αποτελεί την βασική πηγή της βιταμίνης/ορμόνης D, που ο ρόλος της στην λειτουργία του οργανισμό είναι κρίσιμος και δεν βοηθάει μόνο στη μεταφορά του ασβεστίου στα οστά όπως πολύ λανθασμένα πιστεύουν πολύ γιατροί που έχω συζητήσει. Το πρόβλημα είναι ότι τον χειμώνα, όχι μόνο λόγο γωνίας του ήλιου δεν φτάνουν οι ακτίνες του που είναι απαραίτητες για την παραγωγή της, αλλά επιπλέον το μεγαλύτερο ποσοστό του σώματος μας είναι καλυμμένο από τις ακτίνες, supplement is necessary. (δείτε το βιντεάκι στο λινκ). Με λίγα λόγια όσοι έχετε παρατηρήσει ότι τον χειμώνα τα σπυράκια αυξάνονται οφείλεται σε αυτό!!!!!!!! (μου πήρε κάτι χρόνια και πολλές χιλιάδες ευρώ σε θεραπείες για να το καταλάβω)

3) Ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του, δεν υπάρχουν δύσκολα και εύκολα υπάρχουν προτεραιότητες και πράξεις. Θέλεις να τρως κάθε μέρα full trans λιπαρά, γλυκά κτλ και μετά να παίρνεις το χαπάκι της χοληστερίνης και να λες είμαι εντάξει, με γεια σου με χαρά σου. Θέλεις να αλλάξεις το lifestyle σου και να τρως πραγματικά καλά πάλι cool. Σε δυο γραμμές είπες πολύ καλά πράγματα για τις τροφές, λαχανικά, φρούτα είναι σίγουρα must. Εδώ όμως θέλει πολύ διάβασμα σε επιλεγμένα βιβλία και όποιος θέλει να του προτείνω κάποιο feel free να με ρωτήσει!

4) Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν ξέρω που το έχεις διαβάσει, κάποια πηγή θα ήταν χρήσιμη.

5) Τι σχέση έχει η καθαριότητα και ξύρισμα και πάλι? Η καθαριότητα για τον προφανή λόγο (να μην βρωμάμε) χρειάζεται φυσικά αλλά ειδικά αυτό με το ξύρισμα δεν το κατάλαβα...

Δημοσ.

Σίγουρα όμως βοηθάει, όπως βοηθάει ίσως και η άσκηση για να φεύγουν οι τοξίνες με τον ιδρώτα από τον οργανισμό (μου τα είχε εξηγήσει κάπως αναλυτικά ένας φαρμακοποιός που μου είχαν συστήσει να πάω να αγοράσω μια φυτική αλοιφή που φτιάχνει.

Σ.Κ?

Αν εννοείς τα αρχικά του ονόματός του, μάλλον τον βρήκες. Αλλιώς δε σε πιάνω :P

• Like 1
Δημοσ.

το νερο υπαρχει για να ξεδιψαμε :) οχι να το πινουμε σαν ζωα :) Αναγκαστηκα τελευταια να προβω σε μεγαλη καταναλωση νερου για αλλο προβλημα που προεκυψε...και δεν εχω ξενερωσει πιο πολυ στην ζωη μου απο οτι τωρα...

Δηλαδη καλυτερα να μου ριχνετε 100 βουρδουλιες την μερα παρα να αναγκαζομαι να πινω νερα χωρις...να διψαω...

Παω να πιω νερο οταν διψαω και εχει χασει πλεον το νοημα του..την αξια του....

Ξερω οτι πρεπει να πινουμε μεγαλες ποσοτητες...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΡΕ ΔΙΑΟΛΕ :) Ειδικα τωρα που χειμωνιαζει....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...