Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

40 ειναι πολλα για φορματ και εγκατασταση λειτουργικου?

ποσα πρεπει να παιρνουν δηλαδη ? 5 ευρω?

Δεν εχεις δει που  βγαζουν αγγελιες στους δρομους με ¨αφισοκολλησεις¨ 5 ευρω απλο φορματ, 15 ευρω σπεσιαλ...... ??  :-D :devil: :X

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

40 ειναι πολλα για φορματ και εγκατασταση λειτουργικου?

ποσα πρεπει να παιρνουν δηλαδη ? 5 ευρω?

κι ομως ειναι πολλά... Εως 15-20 ευρώ αναλογως της περίπτωσης θα ήταν αποδεκτό...

• Like 1
Δημοσ.

τα εχουμε ξαναπει απειρες φορες στο αλλο θρεντ, το μεγάλο.

δεν ειναι 40 τα ευρω, τα μισά είναι εφορία, χωρις να υπολογίζουμε τον υπάλληλο.

οπότε που ειναι το κέρδος;

Εσύ φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά δεν τον ενδιαφέρει τον άλλον τι πληρώνεις και τι σου μένει. Σου λέει ο άλλος εσύ το έχεις τόσο ο διπλανός το έχει φθηνότερα από εσένα άρα πάω στον άλλον... (και μετά κλάψα για κακές υπηρεσίες στην Ελλάδα, λαμόγια επαγγελματίες και τα κλασσικά).

Πάντως πριν 3 χρόνια είχε χαλάσει το laptop ενος φίλου από έναν ιό και δεν μπορούσε να σώσει τα δεδομένα του. Ένας τεχνικός του ζήτησε 100 ευρώ για backup και format, τον ρώτησε ο φίλος μου αν πάει καλά. Τεσπα φώναξε εμένα στο σπίτι είδα τι είχε γίνει και καταφέραμε και σώσαμε τα αρχεία του, μου έδωσε και ένα 20ρικο μετά αν και του είπα οτι δεν το ήθελα αλλα το πήρα :)

• Like 1
Δημοσ.

κι ομως ειναι πολλά... Εως 15-20 ευρώ αναλογως της περίπτωσης θα ήταν αποδεκτό...

εως?

δηλαδη αμα μου φερουν ενα χρεπι που μου παρει 3 ωρες το φορματ θα βγαλω 3.3 ευρω την ωρα, μειον τα εξοδα μου βενζινες κτλ

τοσα οσα βγαζει η σερβιτορα

Δημοσ.

Εγώ θα λεγα να το κάνεις απλά σε φίλους και γνωστούς για να τους γλυτώνεις από κάτι αρπαχτικά που κονομάνε κάτι 40άρια για να κάνουν ένα απλό φορμάτ...

Μπορεί σε εσένα και στους πιο πολλούς εδώ μέσα που έχουν ασχοληθεί λίγο να φαίνεται απλή διαδικασία, αλλά για τον περισσότερο κόσμο δεν είναι.

40€ παίρνει και ένας μηχανικός για να σου ρυθμίσει βαλβίδες στην μηχανή.

Ξέρεις την διαδικασία; 2 βίδες λύνει, λιγότερο από 5 λεπτά υπόθεση.

Δεν τον πληρώνεις για τον κόπο του, αλλά για την γνώση του στο αντικείμενο και τα λειτουργικά έξοδα που κάπως πρέπει να καλύψει.

Το ίδιο ισχύει και για τον υδραυλικό, τον ψυκτικό, τον οδοντίατρο [..].

• Like 4
Δημοσ.

τα εχουμε ξαναπει απειρες φορες στο αλλο θρεντ, το μεγάλο.

δεν ειναι 40 τα ευρω, τα μισά είναι εφορία, χωρις να υπολογίζουμε τον υπάλληλο.

οπότε που ειναι το κέρδος;

Ποια εφορία και ποιος υπάλληλος? Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το 40άρι είναι μαύρο...

εως?

δηλαδη αμα μου φερουν ενα χρεπι που μου παρει 3 ωρες το φορματ θα βγαλω 3.3 ευρω την ωρα, μειον τα εξοδα μου βενζινες κτλ

Κάπου χάθηκες... για ποιες βενζίνες λες όταν στο φέρνουν;

Δημοσ.

εως?

Aν καθεται και κοιταει 3 ωρες καποιος την μπαρα των windows ας αφησει το επαγγελμα και ας παιξει ταβλι στο καφενειο .Να δουλεψει συγχρονως σε κατι αλλο δεν παιζει ? Τωρα το αν ειναι ακριβο η οχι , εχει χιλιοσυζητηθει .Στην τελικη προσφορα και ζητηση ειναι.

Δημοσ.

Mπορει και ναι….   :-D

10474189_263198140536080_831541263203322

Με βάζεις σε πειρασμό να το καλέσω σπίτι να δω τι διαφορά έχει το απλό από το μέτριο ; Στο μέτριο λογικά θα σου περνάει τα Office, το Nero, το μTorrent και το VLC.... :-D

Οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) τεχνικοί που έρχονται σπίτι σου, στην χώρα μας δεν κόβουν απόδειξη...(δεν τους κατακρίνω γιατί σίγουρα υπάρχει τεράστια και πολυσύνθετη ευθύνη της πολιτείας για αυτό) οπότε δεν υπάρχει εφορία....

Οι τεχνικοί είναι υπερ-απαραίτητοι και έχουν σημαντικές γνώσεις αλλά όχι για να σου κάνουν φορμάτ ή να σου καθαρίσουν τα φίλτρα στο κλιματιστικό πχ... Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αμαρτία να δίνεις 40άρια... Σαν να καλέσεις ηλεκτρολόγο να σου αλλάξει μια λάμπα...

Εντάξει σίγουρα δεν "πιάνουν τα χέρια" όλων μας... αλλά όσο μπορούμε ας προσπαθούμε να μαθαίνουμε... Τα τελευταία χρόνια έχω φτιάξει πολλά πράγματα στο σπίτι που υπό άλλες συνθήκες θα ήθελαν μάστορα... όταν μου έκανε όμως μπαμ το ψυγείο... εκεί τον κάλεσα γιατί πραγματικά δεν μπορούσα να επέμβω... Ο τύπος το πήρε το αφορολόγητο 40άρι του αλλά εντάξει ήταν στο πάτωμα μία ώρα, έγινε χάλια και το έφτιαξε το ψυγείο που δούλευε καλύτερα από πριν... 

Κι αν φέρουμε τελικά τεχνικό ας τον παρακολουθούμε για να μάθουμε και κάποια πράγματα...

40 ευρώ δίνει η κοπέλα μου (60 με απόδειξη , 40 χωρίς) στον γυναικολόγο της για να της κάνει ενδελεχή κολπικό υπέρηχο.... Μιλάμε για  πολλά χρόνια σπουδών και πανάκριβο εξοπλισμό... γι' αυτό λέω όχι στο 40 για φορμάτ και για καθαρισμό κλιματιστικού...  :-)

Αλλά τέλος πάντων εδώ που τα λέμε αν ο άλλος τα έχει τα λεφτά και δεν έχει τη διάθεση να μάθει να κάνει φορμάτ καλά κάνουν και τους τα παίρνουν.. :ph34r:

• Like 1
Δημοσ.

Αλλά τέλος πάντων εδώ που τα λέμε αν ο άλλος τα έχει τα λεφτά και δεν έχει τη διάθεση να μάθει να κάνει φορμάτ καλά κάνουν και τους τα παίρνουν.. :ph34r:

Ασε να πληρωνουν  , να κινειται και η οικονομια  :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...